ירי חופשי

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

ירי חופשי

על ידי taz » 27 יוני 2017, 08:01

היי,
אני דיי חדש בעסק, הלכתי למטווח כבר פעמיים לירי חופשי ולא הצלחתי להבין מה הטעם בירי כזה מעבר לכיף?
יריתי כדורים בלי שום תועלת על מטרה מחוררת ובלי לבדוק איך ואיפה פגעתי אחרי הירי.
נהוג לבקש מטרה נורמלית ולבקש לבדוק פגיעות אחרי?
מעבר לזה יש הצעות איך לשפר ירי כזה כדי להפיק ממנו יותר?
תודה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: ירי חופשי

על ידי GUSS » 27 יוני 2017, 08:28

תחליף מטווח, בכסף שלך מותר לך לגשת ולבדוק פגיעות, חובה לקבל מטרה חדשה,ואפילו הדרכה מינורית ממדריך.
יש מסגרת ירי של IDPA מסגרת מעולה, עם חיסרון קטנטן{הביקוש עולה על ההיצע ..
תתעדכן כאן הפורום.
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי חן ארצי » 27 יוני 2017, 08:45

לא יודע איפה ירית, אבל המינימום שמגיע לך במטווח זה מטרת נייר חדשה, ולבדוק פגיעות. אחרת הדבר היחיד שהירי תרם לך זה בדיקת תקינות.
לא יודע מאיזה טווח ירית, אבל אם אתה יורה חדש, תתחיל מטווח של 7-8 מטר. ובטווח כזה אתה רואה את הפגיעות בזמן אמיתי ולא צריך ממש ללכת לבדוק.
והכי חשוב, אתה חייב לעצמך הדרכה מסודרת. ברוב המטווחים יש הדרכה בסיסית כלשהי, ואני מניח שיש הדרכה יותר מקצועית וממושכת בתשלום ששווה לך לשלם. לא רק ירי. גם בנושאי בטיחות, תפעול, נשיאה, ושמירה על הנשק שלך.
CZ 75 BD
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי taz » 27 יוני 2017, 18:20

האמת שלא ממש רלוונטי איזה מטווח זה אני לא רוצה להוציא שם רע לאף אחד
אני לא ידעתי מה נהוג ולכן לא ביקשתי, כי הנחתי שהם כבר יידעו איך זה צריך להתבצע ולכן זה היה נראה לי מעט תמוה שנכנסתי והייתה מולי מטרה משומשת...
בכל מקרה - תודה רבה(!) על התגובות להבא אבקש לבצע כמו שצריך
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי BorisGold » 27 יוני 2017, 18:24

מניסיון אישי אני יכול להמליץ בחום על מיכלין בחיפה-שילוב של מדריכים מצוינים ומחיר הוגן ביותר
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי tkgs » 28 יוני 2017, 06:06

אם לא תבקש... לא תקבל...
לפני תחילת הירי, אם לא תלו לך מטרה 'טריה' תבקש... ואל תתבייש גם לבקש מהמדריך שחייב להימצא באזור הירי, שיסתכל עליך, יתקן אותך, יתן לך עצות והנחיות... על זה בדיוק אתה משלם למטווח.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי yoramhai » 29 יוני 2017, 11:52

אני חושב קצת אחרת ,
כשאתה הולך לאימון בחדר כושר, האימון הוא בנאלי. אמנם תקבל הנחיות והדרכה בתחילת האימון אבל זה מתחיל ומסתיים בזה.
אם תרצה אימון מקיף ומשמעותי כנראה שתבקש מדריך צמוד למשך כל האימון , אכן מחייב עלות נוספת.

כשתגיע למטווח לירי חופשי, גם אם תקבל הנחיות כלליות מאחד המדריכים וגם אם תוכל "לצאת" אל המטרות בשביל לבדוק את הפגיעות, האימון ישאר שטחי וכנראה לא ישיג את המטרות שלשמן הגעת למטווח.

שווה להגיע למדריך שיעביר לך אימון 1:1.

בהצלחה
מנהל הסליק
מנהל הסליק

על ידי agabay » 29 יוני 2017, 12:29

לא שאני מומחה גדול, אבל בניגוד להמלצה הרווחת לאימון עם מדריך, אני גם מוצא ערך רב בתרגול עצמי, בשקט, כשאתה שם דגש לניואנסים שחשובים לך ולא לאן שהמדריך מושך אותך
לא מעט פעמים אני רואה טכניקה ביו טיוב (של יורה בעל שם), ניגש למטווח, רואה איך שה עובד בשבילי (כמה מהר חוזר לכוונות, קצב ירי, מקבץ)
אז אני בעד שילוב - מדריך מידי פעם, ירי עם תשומת לב והגדרת מטרות אישית רוב הזמן
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי yoramhai » 30 יוני 2017, 08:06

מסכים אתך לגמרי, אלא שמדובר ביורה חדש ולהערכתי הוא צריך ללמוד את היסודות על מנת שיוכל להמשיך בתרגול עצמי
מנהל הסליק
מנהל הסליק

על ידי GUSS » 30 יוני 2017, 15:23

agabay כתב:לא שאני מומחה גדול, אבל בניגוד להמלצה הרווחת לאימון עם מדריך, אני גם מוצא ערך רב בתרגול עצמי, בשקט, כשאתה שם דגש לניואנסים שחשובים לך ולא לאן שהמדריך מושך אותך
לא מעט פעמים אני רואה טכניקה ביו טיוב (של יורה בעל שם), ניגש למטווח, רואה איך שה עובד בשבילי (כמה מהר חוזר לכוונות, קצב ירי, מקבץ)
אז אני בעד שילוב - מדריך מידי פעם, ירי עם תשומת לב והגדרת מטרות אישית רוב הזמן

בזמנו לא היה יוטיוב ואני החלטתי ללמוד נהיגה מסטיב מקווין בסרטו האלמותי בוליט...
רק אחרי שהשסי יושר ופחחות וצבע בוצעו[ ימים שחגורת בטיחות היתה במכנסיים, וכרית אויר היתה רק למלך פארוק במיטה..]
כמה שיעורים אצל מורה אומן,טסט שזיקני משרד התחבורה,דיסקסו עליו סביב המדורה,,[עבר במכה ראשונה].
חזרתי למורה לכמה שיעורי ידע וכיף, רק להבין שכולם,במיוחד אלה שמלפני, ומאחורי, כולל משני הצדדים משום מה רוצים להרוג אותי, ולא משנה צורת הנהיגה, כי הם מנסים לגמור אותי גם כשאני חונה...
הקשר לירי מיקרי בלבד...או שלא? :roll:
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי itamar » 01 יולי 2017, 08:29

יש הבדל בין אחד שלא נגע בנשק או לא עלה על ההגה בימי חייו ואחד שכבר יש לו נסיון והוא מסתכל ביוטיוב כדי להעשיר ידע.

לגבי הראשון אין ספק שצריך הדרכה מסודרת. למרות שבארה"ב כל אחד יכול ללמד נהיגה, ברכבי לימוד אין דוושות כפולות ולירות ילדים לומדים עם רובה אויר בחצר האחורית של הבית.

לגבי השני, אף פעם לא מזיק להעשיר ידע ולנסות דברים חדשים.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 04 יולי 2017, 07:00

התחלת טוב,
עצם ההגדרה שלך אני די חדש בעסק הזה, כבר עונה לך על רוב השאלות.
העובדה שאכן הלכת לטווח מראה שיש לך את הרצון ללמוד. (זה ממש לא מובן מאליו)
אז בוא נניח שקיבלת מטרת נייר חדשה ירית מטווח 5-8 מטרים ופגעת שמאלה או למטה או גם וגם. איך בתור חדש בעסק אתה מתכוון להתיחס לממצאים?
אני לא אכנס לך לכיס, אבל אני בהחלט הייתי ממליץ לך מפגש או אפילו 2 עם מדריך. אני מבטיח לך שמבחינה כלכלית זה ישתלם. אם אתה מעוניין להעשיר את היכולות והלמידה, אז אימוני IDPA יכולים לעשות פלאים.
שיהיה בהצלחה.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד