עובד בחברה אמריקאית שאוסרת עלי להגיע עם כלי נשק לעבודה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: עובד בחברה אמריקאית שאוסרת עלי להגיע עם כלי נשק לעבודה
Boltik כתב:לעבור ברמזור אדום גם לא עבירה על חוק אלא "רק" על תקנת תעבורה, אבל עדיין יש סנקציות על זה.
הנחייה זו עדיין לא תקנה וגם אין שום סנקציה בצידה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
[/quote]
מנסיון קצר (וחיובי סה"כ) עם גורמים (מסחריים ) אמריקאיים: אל תעשה את זה ,אם בא לך לשמור על מקום העבודה שלך.
אין חוכמות ועצימת עין, אם זו חברה אמריקאית. יכולים לפטר אותך אם זה מתגלה. או שסתם תקבל הערכות נמוכות מהבוס שלך ואז תפוטר.
אם תגיע למקרה קיצוני של פיטורין, אתה תוכל להילחם ואולי "לנצח" בבית משפט. אולי אפילו לחזור איכשהו אבל אתה תהיה שרוף שם.
במקומך הייתי בוחן היטב האם הנשק אכן נדרש בנסיעה לעבודה ואם אין אלטרנטיבות מסודרות וחוקיות להפקדה. דבר עם הקב"ט כמו שהציעו פה.[/quote]
העצה הכי טובה שקיבלת. במיוחד הפסקה הראשונה.
מנסיון קצר (וחיובי סה"כ) עם גורמים (מסחריים ) אמריקאיים: אל תעשה את זה ,אם בא לך לשמור על מקום העבודה שלך.
אין חוכמות ועצימת עין, אם זו חברה אמריקאית. יכולים לפטר אותך אם זה מתגלה. או שסתם תקבל הערכות נמוכות מהבוס שלך ואז תפוטר.
אם תגיע למקרה קיצוני של פיטורין, אתה תוכל להילחם ואולי "לנצח" בבית משפט. אולי אפילו לחזור איכשהו אבל אתה תהיה שרוף שם.
במקומך הייתי בוחן היטב האם הנשק אכן נדרש בנסיעה לעבודה ואם אין אלטרנטיבות מסודרות וחוקיות להפקדה. דבר עם הקב"ט כמו שהציעו פה.[/quote]
העצה הכי טובה שקיבלת. במיוחד הפסקה הראשונה.
WARLORD
- סליקאי זהב
itamar כתב:Boltik כתב:לעבור ברמזור אדום גם לא עבירה על חוק אלא "רק" על תקנת תעבורה, אבל עדיין יש סנקציות על זה.
הנחייה זו עדיין לא תקנה וגם אין שום סנקציה בצידה.
א.
...עד לרגע שהנשק יגיע לידיים לא נכונות.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
If it doesnt work,you can always hit with it.
...עד לרגע שהנשק יגיע לידיים לא נכונות
זה כבר סיפור אחר וגם אז המשטרה נוטה לסגור תיקים כאלה מחוסר עניין לציבור.
הסיכון היחידי בכל העניין הוא אובדן הרשיון.
קח בחשבון שמדובר בחברת הייטק מסודרת, עם כניסה מבוקרת על ידי תגים ושמירה בפתח.
מדובר בסוג מאד מאד מסוים של אוכלוסיה שעובדת במקומות האלה ולכן לא סתם הרעש סביב הנשק של אותו הבחור.
אנשים משאירים על השולחנות לפטופים, טלפונים ניידים, ארנקים ושאר דברים יקרי ערך ולא קורה דבר.
צריך שיקרה הרבה כדי שאחד מהעובדים במקום יפרוץ בכח מגירה של חבר שלו ויגנוב ממנה משהו.
הסיכון שזה יקרה נמוך מזה שיפרצו למישהו הביתה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
Dvaturi כתב:שלום רב לכולם,
אם המקום לא נכון אנא סלחו לי אני חדש כאן.
אני עובד בחברת הייטק בבעלות אמריקאית אשר אוסרת על עובדייה להגיע עם כלי נשק ברישיון אישי למתחם העבודה.
האם יש חוק המבטל את זה? האם מותר להם לעשות זאת?
בתודה מראש,
דין וטורי
דין, ברוך הבא לפורום הנשק.
סוף מעשה במחשבה תחילה. שב עם עצמך וקבע את המטרות שלך בסוגיה הזאת.
אבל עצתי לך היא לא לשקר ולא לבלף בכל מקרה.
אם אתה עובד בחברה אמריקאית שהקמפוס שלה נמצא בשטחי A,B ברשות אז כדאי לך להילחם על הזכות שלך לשאת נשק,
אם אתה בהרצליה פיתוח / רעננה שווה שתחליט כמה "רחוק" אתה רוצה להגיע עם המלחמה הזאת.
אני אישית לא הייתי מגיע עם נשק כל עוד אין לי אישור מפורש מהגורם המחליט בחברה ולו רק בגלל העובדה שהייתי
צריך להשאיר את האקדח במגירה נעולה במשרד או לחילופין לקחת את תיק הצד שלי לכל מקום כולל דיונים, אוכל, שירותים וכד'.
בהצלחה
בהחלטה שלך.
- מנהל הסליק
בהרבה חברות הייטק אמריקאיות יש כאלו כללים.
רשמית הכללים חלים בכל מקום.
מעשית, בארץ, לא בדיוק אוכפים....
מנסיון.
בחברה בה עבדתי היה איסור לבא עם נשק.
בסניף החברה בטקסס באים עם נשק אבל משאירים אותו ברכב.
למשל Shot-Gun תלוי בקבינה של הטנדר על החלון האחורי...
מנסיון.
- סליקאי זהב
אז סיכמנו שלהפקיר לא ולשקר לא.
(בכוונה הקצנתי, כדי שיהיה שחור/לבן ולא נתווכח על תחומים אפורים כביכול).
יש מצב שחברה אמריקאית מנהיגה את הכללים באופן גורף/ייקי/אמריקאי מבלי לקחת בחשבון שבישראל זה פשוט לא חוקי להשאיר נשק ברכב, ויש אנשים שנזקקים לו גם לדרך (ז"א תוסיף לתגובה של יורם גם איפה אתה גר)
אם מדובר בחברה גדולה וממוסדת - ואתה לא הראשון - אז יכול להיות שלא תוכל לשנות את רוע הגזירה.
אבל אם זה לא המצב והם טרם התמודדו עם מקרים כמו שלך - שווה לשאול ולנסות להזיז דברים בחברה.
לפעמים אפשר גם להחריג אנשים ספציפיים. אם כבר החברה היא פרטית ועושה מה שהיא רוצה - אז היא יכולה גם להחריג יחידים בלי לתת הסברים (למה? ככה. בדיוק כמו שלפי החוזה של א' הוא מקבל רכב X ואחר מקבל רכב Y).
אני הכרתי מקרה של חבר שעבד 17 שנה בחברת ענק אמריקאית.
הבחור היה בעברו לוחם בקבע יוצא יחידה מיוחדת. הקב"ט והוא ואדם נוסף היו שלושת היחידים שהורשו לשאת נשק.
אין כאן תקדימים וחוקים. חברה פרטית - הכל ניתן למיקוח.
(בכוונה הקצנתי, כדי שיהיה שחור/לבן ולא נתווכח על תחומים אפורים כביכול).
יש מצב שחברה אמריקאית מנהיגה את הכללים באופן גורף/ייקי/אמריקאי מבלי לקחת בחשבון שבישראל זה פשוט לא חוקי להשאיר נשק ברכב, ויש אנשים שנזקקים לו גם לדרך (ז"א תוסיף לתגובה של יורם גם איפה אתה גר)
אם מדובר בחברה גדולה וממוסדת - ואתה לא הראשון - אז יכול להיות שלא תוכל לשנות את רוע הגזירה.
אבל אם זה לא המצב והם טרם התמודדו עם מקרים כמו שלך - שווה לשאול ולנסות להזיז דברים בחברה.
לפעמים אפשר גם להחריג אנשים ספציפיים. אם כבר החברה היא פרטית ועושה מה שהיא רוצה - אז היא יכולה גם להחריג יחידים בלי לתת הסברים (למה? ככה. בדיוק כמו שלפי החוזה של א' הוא מקבל רכב X ואחר מקבל רכב Y).
אני הכרתי מקרה של חבר שעבד 17 שנה בחברת ענק אמריקאית.
הבחור היה בעברו לוחם בקבע יוצא יחידה מיוחדת. הקב"ט והוא ואדם נוסף היו שלושת היחידים שהורשו לשאת נשק.
אין כאן תקדימים וחוקים. חברה פרטית - הכל ניתן למיקוח.
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
hk765 כתב:בהרבה חברות הייטק אמריקאיות יש כאלו כללים.
מנסיון.
כמו שאמרו, בארץ זה אחרת.
אנשים גרים מעבר לקו הירוק וזקוקים לנשק כדי להגן על החיים שלהם.
החברה לא מספקת פתרון הפקדה ואי אפשר להשאיר את הנשק ברכב.
אנשים יוצאים למילואים ולא רוצים להשאיר את הנשק בבית.
לדעתי זה הקטנת ראש של קב"ט החברה.
כנראה עוד יוצא/פנסיונר שב"כ.
ארגון שעדיין בטראומה מרצח רבין ונשק בידיים פרטיות נחשב בעיניו לאיום.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
מניח את זה פה, כחומר למחשבה על התייחסות של אמריקאים לאכיפת חוקים וענישה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4994470,00.html
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4994470,00.html
- סליקאי כסף
כן רק שהמניה של מובילאיי הייתה רשומה בבורסה אמריקאית ולכן כפופה לתקנות של הsec.
במקרה הזה הם פשוט יכולים לקפוץ.
משרדי החברה הם לא שגרירות.
הם טריטוריה ישראלית שכפופה לחוקי המדינה.
א.
במקרה הזה הם פשוט יכולים לקפוץ.
משרדי החברה הם לא שגרירות.
הם טריטוריה ישראלית שכפופה לחוקי המדינה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
כשלא אהבתי את האילוצים וההגבלות שההנהלה הטילה עליי בתור שכיר, נהפכתי לעצמאי.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ליאור45 כתב:כשלא אהבתי את האילוצים וההגבלות שההנהלה הטילה עליי בתור שכיר, נהפכתי לעצמאי.
ליאור..אשריך.
לא כל אחד בנוי לזה, ולא כל אחד שמנסה להיות עצמאי מצליח.
עברתי משם גם כן ולמדתי על בשרי שעדיף לפעמים בוס נודניק ומשכורת בבנק מאשר להיות אדון לעצמי עם חשבון ריק.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
באיזו חברה שעבדתי לפני הרבה שנים, יום אחד אמר לי השומר שאסור להיכנס עם נשק.
כנראה שהמציא את זה באותו הרגע כי השבתי לו שעליו לשמור עליי ולא מפני ומאותו הרגע נרגע...
כנראה שהמציא את זה באותו הרגע כי השבתי לו שעליו לשמור עליי ולא מפני ומאותו הרגע נרגע...
- סליקאי זהב
אנחנו כנראה מסכימים - שנשיאת נשק היא נסיון לנצח את הסטטיסטיקה. קיבלת כאן למשל עצה שמעודדת אותך להשאיר את הנשק שבועיים בכספת בבית עד יעבור זעם. במקרה הסטטיסטי הטוב בזמן שנסעת לעבודה פרצו לך לבית, גנבו לך את רכושך - נכנסת להרפתקה הנעימה של להראות את הכספת העקורה, ולקוות שהתבחין שלך עדיין סבבה. במקרה הסטטיסטי הרע פגשת למרגלות מקום העבודה שלך את האחיין של ההוא מדיזנגוף וכל מה שיש לך כדי להביס אותו הוא חיוך שובה לב. אני בטוח שהבחור החביב שמתקרב בצעדי ענק לעשרת אלפים הודעות ישמח לעזור לך לרכוש אקדח חדש או יגונן עלייך בגופו באותו אירוע משמח.
השלב הבא הוא המשך ההברחה שאתה מתכנן לנשק אל תוך שטח החברה. אמרנו סטטיסטיקה? נהדר. סיכוי מצויין שלא יתפסו אותך ... בפעם הראשונה. ובשניה, ובמאה. אבל אתה הולך מדי יום ביומו לאותו מקום עבודה וכבר ראו עליך נשק פעם אחת. עכשיו אתה נושא אותו בפאוץ' וכל בוקר מגיע וכשאתה מניח את הפאוץ' במגירה או בארונית הקולגות שלך מתחילים לשאול את עצמם שוב ושוב מה מטילי הזהב שאתה נושא איתך מדי יום לעבודה שמשמיעים כזה רעש. כשאחד מהם יגלה - הוא יוכל לפנות להנהלה והם יצטרכו לעשות טוב טוב חושבים. אם בדיוק קודמת, סיימת פרוייקט מוצלח או סתם טוב לך בחברה - ייתכן שהתיזמון יהיה רע במיוחד. זוכר את שוק העבודה הרותח? תגלה שלמצוא עבודה אולי קל - למצוא חברה שאתה נהנה לעבוד בה ... קצת יותר קשה.
אמרו לך שאנשים משאירים טלפון וארנק חופשי על השולחנות. זו עצה נהדרת כי לטלפונים וארנקים נדרש רשיון מהמדינה. ההבדלים הקטנים הם שטלפון גנוב ימכרו בכמה מאות שקלים לחנות שתלבין, מארנק יוציאו מזומן ואולי חגיגת קניות קצרה במיוחד על כרטיס אשראי - לא משהו שעובד קבלן מוכן לאבד עבודה עליו. לגנוב אקדח - זה כבר משהו ששכר בצידו. ומספיק שמי שראה אותך הוא טכנאי המיזוג או עובד נקיון זמני - ואתה בבעיה רצינית.
עד כאן מה לא. מה כן? בקש מחבר שלך להתקשר לקבלה של החברה ולומר שהוא צפוי להגיע מחר לראיון/ביקור ומבקש לדעת האם לחברה יש הסדר הפקדת נשק לאורחים. אולי תלמד משהו חדש - אם אין הסדר הפקדה תוכל לשאול האם בבניין או באיזור יש אפשרות הפקדת נשק. גם אם אין שום פתרון (ואני סקפטי) הייתי פונה לקב"ט ודורש פתרון - אין פתרון? דורש מהמנהל להתערב - זה תפקידו. אם הם מעריכים אותך ורוצים אותך הם לא יוותרו בקלות - וגם אם הפתרון לא יימצא בחברה עצמה - ייתכן שהוא יימצא בקרבת מקום.
נקודה אחרונה. ואני ממש מקווה שאבי מור קורא את הפסקה הזו. הוא שאל אותי בזמנו למה אנשים מסתתרים בפורום מאחורי שמות וכינויים בדויים - אני חושב שאין הסבר יותר טוב ממה שקורה כאן. כתבת את שמך - מצאתי אותך בלינקדאין - אני יכול לנחש מצויין על איזה תבחין יש לך נשק, אני יודע היכן אתה עובד - שם חברה ומקום - אפילו איך אתה נראה. מדוע אתה מנדב לי את כל המידע הזה? תאמין או לא - אני לצידך - אבל הפורום פתוח - ולא כל מי שמזדמן בהכרח כמוני.
ממליץ לך להמנע מעצות אחיתופל - לא בטוח שאתה מוכן להסתכן כמו אחרים - ולא בטוח שאתה מזלזל באינטליגנציה של החברה שלך כמו אלו שמייעצים לך.
השלב הבא הוא המשך ההברחה שאתה מתכנן לנשק אל תוך שטח החברה. אמרנו סטטיסטיקה? נהדר. סיכוי מצויין שלא יתפסו אותך ... בפעם הראשונה. ובשניה, ובמאה. אבל אתה הולך מדי יום ביומו לאותו מקום עבודה וכבר ראו עליך נשק פעם אחת. עכשיו אתה נושא אותו בפאוץ' וכל בוקר מגיע וכשאתה מניח את הפאוץ' במגירה או בארונית הקולגות שלך מתחילים לשאול את עצמם שוב ושוב מה מטילי הזהב שאתה נושא איתך מדי יום לעבודה שמשמיעים כזה רעש. כשאחד מהם יגלה - הוא יוכל לפנות להנהלה והם יצטרכו לעשות טוב טוב חושבים. אם בדיוק קודמת, סיימת פרוייקט מוצלח או סתם טוב לך בחברה - ייתכן שהתיזמון יהיה רע במיוחד. זוכר את שוק העבודה הרותח? תגלה שלמצוא עבודה אולי קל - למצוא חברה שאתה נהנה לעבוד בה ... קצת יותר קשה.
אמרו לך שאנשים משאירים טלפון וארנק חופשי על השולחנות. זו עצה נהדרת כי לטלפונים וארנקים נדרש רשיון מהמדינה. ההבדלים הקטנים הם שטלפון גנוב ימכרו בכמה מאות שקלים לחנות שתלבין, מארנק יוציאו מזומן ואולי חגיגת קניות קצרה במיוחד על כרטיס אשראי - לא משהו שעובד קבלן מוכן לאבד עבודה עליו. לגנוב אקדח - זה כבר משהו ששכר בצידו. ומספיק שמי שראה אותך הוא טכנאי המיזוג או עובד נקיון זמני - ואתה בבעיה רצינית.
עד כאן מה לא. מה כן? בקש מחבר שלך להתקשר לקבלה של החברה ולומר שהוא צפוי להגיע מחר לראיון/ביקור ומבקש לדעת האם לחברה יש הסדר הפקדת נשק לאורחים. אולי תלמד משהו חדש - אם אין הסדר הפקדה תוכל לשאול האם בבניין או באיזור יש אפשרות הפקדת נשק. גם אם אין שום פתרון (ואני סקפטי) הייתי פונה לקב"ט ודורש פתרון - אין פתרון? דורש מהמנהל להתערב - זה תפקידו. אם הם מעריכים אותך ורוצים אותך הם לא יוותרו בקלות - וגם אם הפתרון לא יימצא בחברה עצמה - ייתכן שהוא יימצא בקרבת מקום.
נקודה אחרונה. ואני ממש מקווה שאבי מור קורא את הפסקה הזו. הוא שאל אותי בזמנו למה אנשים מסתתרים בפורום מאחורי שמות וכינויים בדויים - אני חושב שאין הסבר יותר טוב ממה שקורה כאן. כתבת את שמך - מצאתי אותך בלינקדאין - אני יכול לנחש מצויין על איזה תבחין יש לך נשק, אני יודע היכן אתה עובד - שם חברה ומקום - אפילו איך אתה נראה. מדוע אתה מנדב לי את כל המידע הזה? תאמין או לא - אני לצידך - אבל הפורום פתוח - ולא כל מי שמזדמן בהכרח כמוני.
ממליץ לך להמנע מעצות אחיתופל - לא בטוח שאתה מוכן להסתכן כמו אחרים - ולא בטוח שאתה מזלזל באינטליגנציה של החברה שלך כמו אלו שמייעצים לך.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
ניאון..
כתבת הרבה, לא באת עם שום פיתרון.
אם לחברה אין שירותי הפקדה ולקב"ט לא בא להגדיל ראש ולעזור לו, אז הבחור נמצא בדיוק באותו מצב.
1. או שהוא צריך להשאיר את האקדח בבית.
2. או שהוא צריך לתחמן בתקווה שהוא לא יתפס
3. או שהוא צריך לחפש מקום עבודה אחר
א.
כתבת הרבה, לא באת עם שום פיתרון.
אם לחברה אין שירותי הפקדה ולקב"ט לא בא להגדיל ראש ולעזור לו, אז הבחור נמצא בדיוק באותו מצב.
1. או שהוא צריך להשאיר את האקדח בבית.
2. או שהוא צריך לתחמן בתקווה שהוא לא יתפס
3. או שהוא צריך לחפש מקום עבודה אחר
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או