יש לי זיג p226 בן 25. מתלבט אם לעבור לגלוק 19
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
יש לי זיג p226 בן 25. מתלבט אם לעבור לגלוק 19
שלום! חדש כאן, למרות שכבר זמן מה אני נהנה מהתובנות של החברים.
יש לי זיג זאואר p226 שעבר אלי מאבא שלי. האקדח במצב סביר.( עם טיפה חלודה בנקודה בחלק העליון ובברגים.. ) יורה מצויין ללא מעצורים.
הוא די כבד. לכן כבר זמן מה אני חושב לקנות גלוק.( המחיר בינתיים עיכב)
יש לי שתי התלבטויות.
א. שמעתי שזיג זה אקדח
ברמה מעל לאחרים בשוק. וחבל לוותר. האם זה נכון?
ב. בזיג יש דאבל אקשן. שמשמיט את הפטיש( אני מקווה שאני לא מבלבל ). היו כמה מצבים בתקופה מתוחה שהכנסתי כדור לקנה. אני מבין שבגלוק אין את זה. האם זה לדעתכם שיקול להימנע מלהחליף?
תודה
יש לי זיג זאואר p226 שעבר אלי מאבא שלי. האקדח במצב סביר.( עם טיפה חלודה בנקודה בחלק העליון ובברגים.. ) יורה מצויין ללא מעצורים.
הוא די כבד. לכן כבר זמן מה אני חושב לקנות גלוק.( המחיר בינתיים עיכב)
יש לי שתי התלבטויות.
א. שמעתי שזיג זה אקדח
ברמה מעל לאחרים בשוק. וחבל לוותר. האם זה נכון?
ב. בזיג יש דאבל אקשן. שמשמיט את הפטיש( אני מקווה שאני לא מבלבל ). היו כמה מצבים בתקופה מתוחה שהכנסתי כדור לקנה. אני מבין שבגלוק אין את זה. האם זה לדעתכם שיקול להימנע מלהחליף?
תודה
- סליקאי ארד
Re: יש לי זיג p226 בן 25. מתלבט אם לעבור לגלוק 19
זיג אקדח מעולה.
אם הגודל/משקל לא מפריעים תישאר איתו.
א.
אם הגודל/משקל לא מפריעים תישאר איתו.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
ברוך הבא לסליק.
א. לא. זיג נחשב לאקדח שירות ברמה סבירה, לא יותר ולא פחות.
ב. לא. לדעתי נשיאת כדור בבית הבליעה של אקדח גלוק כפי שהוא יוצא מהמפעל בטיחותית באותה המידה בדיוק כמו נשיאת כדור בבית הבליעה של P226.
אם יש לך עוד שאלות, אנחנו כאן. ליאור.
א. לא. זיג נחשב לאקדח שירות ברמה סבירה, לא יותר ולא פחות.
ב. לא. לדעתי נשיאת כדור בבית הבליעה של אקדח גלוק כפי שהוא יוצא מהמפעל בטיחותית באותה המידה בדיוק כמו נשיאת כדור בבית הבליעה של P226.
אם יש לך עוד שאלות, אנחנו כאן. ליאור.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אני חולק על דעתו של ליאור.
הזיג הוא אקדח מעולה. סוס עבודה אמיתי.
( גם הגלוק אגב).
אם המשקל והגודל הם פאקטור ומכבידים עליך אולי באמת יש הגיון להחליף.
ה 19 לא קטן/קל מהותית- בדוק טוב.
אל תחליף בגלל שהגלוק נפוץ.
יש לך אקדח מעולה ביד.
אין שום דבר רע באקדח בן 20 או 30 שנה אם ירה ותוחזק ברמה סבירה.
לגבי בטיחות- גם כאן
לזיג יש יתרון מובנה לטעמי במנגנון והוא לטעמי בטוח יותר מגלוק.
הזיג הוא אקדח מעולה. סוס עבודה אמיתי.
( גם הגלוק אגב).
אם המשקל והגודל הם פאקטור ומכבידים עליך אולי באמת יש הגיון להחליף.
ה 19 לא קטן/קל מהותית- בדוק טוב.
אל תחליף בגלל שהגלוק נפוץ.
יש לך אקדח מעולה ביד.
אין שום דבר רע באקדח בן 20 או 30 שנה אם ירה ותוחזק ברמה סבירה.
לגבי בטיחות- גם כאן
לזיג יש יתרון מובנה לטעמי במנגנון והוא לטעמי בטוח יותר מגלוק.
באקדח לא חייבים לירות, זה "אגרופן" מעולה במשקל נכון, [לא לשכוח לנקות שבבי עצם עור ודם, ולבחון אם הכוונות לא זזו]*
ופלאסטיק, נועד לאביזרי מין, נדמה לי...
*לשיקולכם האם אני מתלוצץ או רציני להחריד..
ופלאסטיק, נועד לאביזרי מין, נדמה לי...
*לשיקולכם האם אני מתלוצץ או רציני להחריד..
פחות -לרוב זה יותר,,
כמי שעשה לאחרונה החלפה די דומה, גלוק 26 במקום 228, ממליץ בחום במידה ואתה נושא ביום יום. ה 226 אקדח ענק ודי כבד, עם החלופות שקיימות היום אין לו הגיון כאקדח נשיאה (אלה אם יש לך שיקולים נוספים כמובן).
לגבי כדור בקנה הקונספט זהה: אין ניצרה והאקדח יורה רק כשאתה לוחץ על ההדק.
לגבי כדור בקנה הקונספט זהה: אין ניצרה והאקדח יורה רק כשאתה לוחץ על ההדק.
- סליקאי כסף
לדעתי דאבל אקשן עם משמט בטוח יותר לנשיאה עם כדור בקנה. נכון, אם לא לוחצים עם ההדק האקדח לא יורה, אבל במקרה של טעות משתמש הדק דאבל אקשן ארוך וקשה נותן לך עוד שניה להבין שאתה מטומטם ולעצור
לגבי נשק גלוק מעולה ויש לו אין סוף אביזרים. אם אתה רוצה אקדח עם משמט בגודל של גלוק יש לך את הדגמים של cz
לגבי נשק גלוק מעולה ויש לו אין סוף אביזרים. אם אתה רוצה אקדח עם משמט בגודל של גלוק יש לך את הדגמים של cz
- סליקאי כסף
עברתי מ 226 לגלוק 19 לפני 10 שנים, השיקול היה נוחות נשיאה והסלקה.
אין ספק שההבדל מאד מורגש, את ה 19 לא מעיק לשאת על המותן ולא מושך תשומת לב מתחת לחולצה.
אני נושא כדור בקנה ללא חשש כל הזמן, ההדק אצלי משודרג ומשקל הלחיצה חצי מהדק מקורי - לטעמי זה המצב הכי בטוח לנשיאת אקדח, אתה יודע שיש כדור ולא מקל ראש או מזלזל או מכוון לאן שלא צריך. יש היום מבחר אקדחי סטרייקר, הם לא יורים מעצמם ( למעט זיג 320 ) ואין טעם לרכוש אקדח DA-SA למי שבוחר לשאת כדור בקנה ללא נצרה כי אין יתרון בלחיצה ראשונה ארוכה וקשה - רק חסרונות. משמעת הדק לא קשורה בכלל, אלו מחשבות פילוסופיות.
אין ספק שההבדל מאד מורגש, את ה 19 לא מעיק לשאת על המותן ולא מושך תשומת לב מתחת לחולצה.
אני נושא כדור בקנה ללא חשש כל הזמן, ההדק אצלי משודרג ומשקל הלחיצה חצי מהדק מקורי - לטעמי זה המצב הכי בטוח לנשיאת אקדח, אתה יודע שיש כדור ולא מקל ראש או מזלזל או מכוון לאן שלא צריך. יש היום מבחר אקדחי סטרייקר, הם לא יורים מעצמם ( למעט זיג 320 ) ואין טעם לרכוש אקדח DA-SA למי שבוחר לשאת כדור בקנה ללא נצרה כי אין יתרון בלחיצה ראשונה ארוכה וקשה - רק חסרונות. משמעת הדק לא קשורה בכלל, אלו מחשבות פילוסופיות.
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב:עברתי מ 226 לגלוק 19 לפני 10 שנים, השיקול היה נוחות נשיאה והסלקה.
לא מסכים.
הערך המוסף של da/sa הוא שאתה מניח את האגודל על הפטיש בזמן הכנסה לנרתיק (שזה השלב המסוכן היחיד, אם אתה מקפיד על כללי הבטיחות ולא עושה שטויות) ויש לך מנגנון בקרה שיגן עליך מ-
1. חתיכת בגד שמוצאת את דרכה לשמורת ההדק
2. בלאי של הנרתיק
3. טעות כלשהי שלא חשבתי עליה
כמובן שאם אתה זהיר ואחראי, סעיפים 1+2 לא אמורים לקרות. אבל בכל זאת...
היות ובגלוק אין לך את המעגל בקרה הנוסף הזה, לדעתי יש הבדל משמעותי
- סליקאי ארד
ניר ל כתב:עברתי מ 226 לגלוק 19 לפני 10 שנים, השיקול היה נוחות נשיאה והסלקה.
+1
WARLORD
- סליקאי זהב
שלב ההכנסה לנרתיק הוא קריטי,
דבר ראשון - הנרתיק צריך להיות קשיח, מתאים לאקדח ולא סמרטוט אוניברסלי מבד שקיבלנו במתנה עם האקדח.
דבר שני - ההכנסה צריכה להיות מבוקרת ולא עיוורת, כדי למנוע תקלות מצערות כנ״ל.
מה שאני עושה זה קודם את החיבור בין הנרתיק לאקדח ואח״כ את חגירת הנרתיק עם האקדח לגוף כאשר ההדק מוגן. כשאני פושט אל האקדח בבית - זה יחד עם הנרתיק. לא מתעסק איתו ולא פורק וטוען שלא לצורך.
הפריקה היא לצורך ניקוי, לא הופכת להיות שגרתית, מתבצעת בתשומת לב מלאה ולא בסביבת בני הבית.
מהבנת מנגנון הגלוק, אין לי פחד ש״יפלט״ כדור, על עצמי אני סומך שסיגלתי הרגלי בטיחות והתנהגות נכונים עם אקדח. כמובן שזה עניין אישי של כל אחד - אני מביא את הדברים כהצגת עמדה ולא ממליץ או מתווכח עם מי שחושש.
מבחינתי ההנחה היא שכן אצטרך להשתמש באקדח, אחרת לא הייתי טורח לשאת אותו, כשזה יקרה אני רוצה להיות הכי מוכן לסיטואציה שיכולה להתרחש בכל מני אופנים לא צפויים. כדור ראשון ב DA זה משהו שלעיתים גם יורים תחרותיים מאד מיומנים מעדיפים ״לבזבז״ כדי לחסוך זמן, זה לגיטימי כשאתה מול חומת מפגע במטווח.
דבר ראשון - הנרתיק צריך להיות קשיח, מתאים לאקדח ולא סמרטוט אוניברסלי מבד שקיבלנו במתנה עם האקדח.
מה שאני עושה זה קודם את החיבור בין הנרתיק לאקדח ואח״כ את חגירת הנרתיק עם האקדח לגוף כאשר ההדק מוגן. כשאני פושט אל האקדח בבית - זה יחד עם הנרתיק. לא מתעסק איתו ולא פורק וטוען שלא לצורך.
הפריקה היא לצורך ניקוי, לא הופכת להיות שגרתית, מתבצעת בתשומת לב מלאה ולא בסביבת בני הבית.
מהבנת מנגנון הגלוק, אין לי פחד ש״יפלט״ כדור, על עצמי אני סומך שסיגלתי הרגלי בטיחות והתנהגות נכונים עם אקדח. כמובן שזה עניין אישי של כל אחד - אני מביא את הדברים כהצגת עמדה ולא ממליץ או מתווכח עם מי שחושש.
מבחינתי ההנחה היא שכן אצטרך להשתמש באקדח, אחרת לא הייתי טורח לשאת אותו, כשזה יקרה אני רוצה להיות הכי מוכן לסיטואציה שיכולה להתרחש בכל מני אופנים לא צפויים. כדור ראשון ב DA זה משהו שלעיתים גם יורים תחרותיים מאד מיומנים מעדיפים ״לבזבז״ כדי לחסוך זמן, זה לגיטימי כשאתה מול חומת מפגע במטווח.
- סליקאי טיטניום
רק רוצה להוסיף עוד דבר (מקווה שלא תצא יותר מבולבל בסוף מכל העצות פה ) - אם השיקול שלך זה משקל ובטיחות (מעבר לכך שגם אני חושב שגלוק עם כדור בקנה בטיחותי מאד כל עוד הוא בנרתיק איכותי) אז הייתי ממליץ לך לנסות כלים אחרים ולא רק גלוק. יש אופציות נהדרות כמו למשל זיג p320c - אם נוח לך ירי בזיג הנוכחי אז בכלי הזה אתה תרגיש "בבית" בירי וגם יש לו אופציה להוספת ניצרה.
יש גם יריחו פולימרי, וגם cz p01 בעל ניצרה/ משמיט פטיש (לבחירתך)
נ.ב- היריחו וה cz זולים יותר מגלוק ומגובים באחריות.
.take your best shot
- סליקאי ארד
ניר ל כתב:שלב ההכנסה לנרתיק הוא קריטי,
מבין, וחד משמעית כל מה שאמרת על איך להכניס לנרתיק, ואיך לבחור נרתיק זה נכון עבור כל מי שנושא בצורה הנ"ל.
אין ספק שיש בעייתיות בכדור da ראשון אבל צריך להתאמן על זה.
אני חושב, שבאירוע אמת בו ח"ח אדרש להשתמש בנשק, אני רוצה אופציה להכנסה בטוחה לנרתיק (בלי להוריד אותו כמו שאתה עושה) גם כשאני עדיין אהיה בדופק מאוד גבוה עם כל הסטרס של האירוע. ואז בדיוק האגודל על הפטיש מגן עליך מטעויות של עצמך.
מיליון שוטרים אמריקאים לא טועים וכנראה שאפשר לשאת גלוק עם כדור בקנה בצורה בטוחה. אני טוען שיש יתרון לda/sa, וכמובן שיש חיסרון שהוא הכדור da הראשון.
עוד משהו לכותב המאמר- אני אישית נגד הקונספט של לפעמים לשאת עם כדור בקנה ולפעמים לא. זה מייצר בלבולים שיכולים להיות מאוד מסוכנים עבורך. כל דבר שנוגע לנשק צריך להיות עקבי. לכן אני ממליץ לך לבחור דרך ולהתמיד בה.
להמחשה- אם אתה רגיל לשלוף ולדרוך כהרגל, אז באירוע אמת בו הדופק שלך יטוס זה בדיוק מה שתעשה, והכדור שהכנסת לקנה באותו בוקר לא יועיל לך. מצד שני אם הוא יישכח שם... (או לחילופין, אם תצפה שיהיה כדור בקנה ובעצם לא יהיה...)
- סליקאי ארד
הנרתיק שלי הוא עור צורתי עם קליפס מתכת. אני נשאר איתו מכמה סיבות -
הוא נוח לי, הוא לא שורט את האקדח, הוא מונע כניסת לכלוך.
אני מוודא שהוא נשאר קשיח ולא מתחיל להתרכך או להתקפל, אבל עדיין לא אקח סיכון בהכנסה של האקדח כשהנרתיק צמוד לגוף. יש לנו איזה כוכב שמגיע לאימונים ותחרויות עם סמרטוט עור חיצוני וזה כל פעם מחריד אותי מחדש, אם הייתי מדריך לא הייתי מאפשר לו להתאמן אצלי ככה.
בסיטואציה של גמר אירוע, אני אצטרך לעצור, להירגע ולפרוק בצורה מסודרת - זה משהו שבאופן אישי אני מתורגל בו וכבר מוטמע בי.
באופן כללי - יש היום מגוון נרתיקים פנימיים קשיחים מקיידקס/היברידיים, מותאמים לאקדח ולא מתקפלים שלא הייתי חושש להכניס אליהם אקדח טעון בשעת הצורך, כמובן בצורה מבוקרת ותו״כ הסתכלות.
תמיד עדיף עוד אמצעי אבטחה כדוגמת אצבע על הפטיש אם יש, אבל לא הייתי בוחר אקדח רק בשביל זה.
הוא נוח לי, הוא לא שורט את האקדח, הוא מונע כניסת לכלוך.
אני מוודא שהוא נשאר קשיח ולא מתחיל להתרכך או להתקפל, אבל עדיין לא אקח סיכון בהכנסה של האקדח כשהנרתיק צמוד לגוף. יש לנו איזה כוכב שמגיע לאימונים ותחרויות עם סמרטוט עור חיצוני וזה כל פעם מחריד אותי מחדש, אם הייתי מדריך לא הייתי מאפשר לו להתאמן אצלי ככה.
בסיטואציה של גמר אירוע, אני אצטרך לעצור, להירגע ולפרוק בצורה מסודרת - זה משהו שבאופן אישי אני מתורגל בו וכבר מוטמע בי.
באופן כללי - יש היום מגוון נרתיקים פנימיים קשיחים מקיידקס/היברידיים, מותאמים לאקדח ולא מתקפלים שלא הייתי חושש להכניס אליהם אקדח טעון בשעת הצורך, כמובן בצורה מבוקרת ותו״כ הסתכלות.
תמיד עדיף עוד אמצעי אבטחה כדוגמת אצבע על הפטיש אם יש, אבל לא הייתי בוחר אקדח רק בשביל זה.
- סליקאי טיטניום
IsraGuner כתב:רק רוצה להוסיף עוד דבר (מקווה שלא תצא יותר מבולבל בסוף מכל העצות פה ) - אם השיקול שלך זה משקל ובטיחות (מעבר לכך שגם אני חושב שגלוק עם כדור בקנה בטיחותי מאד כל עוד הוא בנרתיק איכותי) אז הייתי ממליץ לך לנסות כלים אחרים ולא רק גלוק. יש אופציות נהדרות כמו למשל זיג p320c - אם נוח לך ירי בזיג הנוכחי אז בכלי הזה אתה תרגיש "בבית" בירי וגם יש לו אופציה להוספת ניצרה.
תודה לכולם על המענה!
ה אקדחים שהצעת הם קלים כמו הגלוק?
- סליקאי ארד
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד