הקלר וקוך P30

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

הקלר וקוך P30

על ידי nissimrozales » 19 אוגוסט 2017, 08:40

שלום לכולם, רציתי כבר כמה זמן להתחדש בנשק אחר והתלבטתי מה יכול להחליף את הגלוק. ובכן לאחר תקופה של 15 שנים עם הגלוק 19 הטוב שלי, התחדשתי עם הקלר קוך P30.
נשק ברמה גבוהה מאוד. יקר אומנם אבל לדעתי שווה את המחיר.
מי שרוצה לשאול או להתייעץ מוזמן.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: הקלר וקוך P30

על ידי GUSS » 19 אוגוסט 2017, 09:44

יעניין אותנו ללא ספק, מערכת השיקולים שלך למה דווקא זו היתה הבחירה, כשלכאורה היתה רשימה מכובדת של כלים מכובדים לבחירה.
ללא קשר תתחדש ותהנה.
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי itamar » 19 אוגוסט 2017, 11:14

תתחדש ותהנה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי nissimrozales » 19 אוגוסט 2017, 11:35

לגבי השיקולים לבחירת הנשק הזה: אכן בחנתי כלים אחרים וטובים וולטרppq סי זד p10c גלוק דור 4 (היה לי דור 3). וגם יריתי בכולם. אבל איך שהחזקתי ביד את ההקלר p30. ידעתי מייד שזהו. זה הכלי. ארגונומי בצורה מושלמת. מדוייק מאוד נוחות ירי וכן מדובר בגרסת LEM עם הדק קל. שיקול מחיר לא עניין אותי מאוד. ביצעתי בו מקבצים ממש out of the box. יש גם שירות ואחריות. אגב היצרן נותן אחריות life time
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי GUSS » 19 אוגוסט 2017, 12:08

אכן הדק הLEM נראה מרשים לפחות בסרטונים,
אני חסיד ההדק שכל תפקידו הוא לזוז מהמדרגה העוצרת את הפטיש, ולעשות זאת במינימום תנועה ומינימום מאמץ.מביןשקימת בLEM מערכת מנופים [משוכללת שדואגת לבצע מס פעולות לפני השחרור, השאלה מה אמינותה לאורך זמן.ומה הכשלים שעלולים לעמוד בדרכה,H&K ידועים באמינותם
אך עדין כשמעורבים כ6-7 מנופים +צירים וקפיצים, אני נזכר באיתמר..
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי itamar » 19 אוגוסט 2017, 12:16

וכמובן שאחריות יצרן לכל החיים או שלא תקפה למדינות שמחוץ לאמברגו של האיחוד האירופי.
במילים אחרות בישראל אתה נתון לחסדיו של הסוחר שמכר לך את הנשק.

אני יכול להגיד לך שכל אלו האוהדים השרופים של הקלר בפורום הזה, נטשו אותו אחד אחד בקול ענות חלושה.

מי לסי זד, סמית ואפילו בדחילו ורחימו לגלוק פלסטיק טפטפות.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 19 אוגוסט 2017, 13:29

כל עוד כסף הוא לא בעיה, הבעיה היחידה שעלולה להיות קריטית היא חוסר אפשרות לבצע החלפה, כפי שגזר בשעתו הבט"פ על בעלי תבחין משמר. לא יודע מה יעלה בגורלם של חיילי וקציני המילואים - עוד לא נמצאה הדרך לקבע להם את התבחין כדי שלא יבוטל עם השחרור משירות פעיל ובעת החלפה עלולים להיות בבעיה גם אם הבט"פ עוצם עין לעת עתה.

אחריות לכל החיים היא גימיק שיווקי בסה"כ, יצרן/יבואן מוכן לספוג עלויות תיקון או החלפת אקדחים שבעליהם באמת יעשו בהם שימוש רב מתוך ידיעה שמדובר באחוז קטן מהרוכשים.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 19 אוגוסט 2017, 15:41

ניר ל כתב:אחריות לכל החיים היא גימיק שיווקי בסה"כ, יצרן/יבואן מוכן לספוג עלויות תיקון או החלפת אקדחים שבעליהם באמת יעשו בהם שימוש רב מתוך ידיעה שמדובר באחוז קטן מהרוכשים.

ממש לא גימיק שיווקי.
לפעמים תקלות קורות בנשק הרבה לפני שאתה טוחן אותו עד דק.
זה יכול להיות כשל סדרתי בדגם מסויים, וזה יכול להיות פגם בייצור באקדח ספציפי.
בכל המקרים כדאי שיהיה מישהו שעומד מאחורי הנשק ומתקן אותו בחינם.

כשהיה לי פארה אורדננס מבית היוצר של איציק, לקח הרבה מאד זמן לייצב אותו לדרגת אמינות שראוייה לאקדח נשיאה.
הרבה יותר משנה.
היו לאקדח בעיות הזנה, הפלטה, חלקים שנשברו ומעצורים אין סוף.
בכל פעם שהאקדח היה מתייצב היה נשבר משהו אחר.
בסוף האקדח עבד כמו שעון שוויצרי.
אם לא הייתה לי אחריות הייתי צריך לשלם הרבה כסף.

לעומת זאת עם ההקלר, קפיץ בעלות של $1.
קל וי שאצלם קניתי את הכלי אמרו, מצטער אין אחריות, ולא בא לי להתעסק בכל הבלגן מול משרד הפנים כדי לייבא את הקפיץ בשבילך...בקיצור שלחו אותי לקיים יחסי מין.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 19 אוגוסט 2017, 16:28

אתה לא הבנת את הכוונה שלי,
הכוונה היא שזה לא מעיד על טיבו או אמינותו של המוצר, הוא עשוי להתקלקל כמו כל אקדח אחר.
היות והאחריות המדוברת כאן היא ע"י היצרן ולא באמת ניתנת למימוש אצלנו כל עוד אין יבואן סדיר שעומד מאחוריה - היא לא מהווה יתרון.

אחריות כמו זו הניתנת בארץ על אקדחי CZ ע"י רוט, בהחלט שווה הרבה וממומשת לא מעט בהצלחה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 19 אוגוסט 2017, 17:08

ניר ל כתב:אתה לא הבנת את הכוונה שלי,
הכוונה היא שזה לא מעיד על טיבו או אמינותו של המוצר, הוא עשוי להתקלקל כמו כל אקדח אחר.
היות והאחריות המדוברת כאן היא ע"י היצרן ולא באמת ניתנת למימוש אצלנו כל עוד אין יבואן סדיר שעומד מאחוריה - היא לא מהווה יתרון.

אחריות כמו זו הניתנת בארץ על אקדחי CZ ע"י רוט, בהחלט שווה הרבה וממומשת לא מעט בהצלחה.

מסכים איתך לגמרי.
יש יחסים מאד טובים בין סי זד ומאיר רוט.
הם נהנים לעבוד איתו ועם הלקוחות שלהם בארץ.
ללא מערכת יחסים כזו קשה מאד לעמוד ברמת שירות סבירה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי carver » 19 אוגוסט 2017, 21:33

שמע, גם אני החזקתי אותו ביד אצל רוט, ואין ספק שהp30 מאד נוח ביד.
גם לחיצת ההדק שלו היתה נקיה מאד.
אני העדפתי ללא פטיש, כי הוא קורע לי את החולצות.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ArikB » 19 אוגוסט 2017, 22:15

גם לי היתה חויה שלילת עם HK.כמו איתמר
חלק נשבר ואין עם מי לדבר.

לאקדח פופולרי יהיו חלקי חילוף בארץ בלי בעיה.
לכלים נדירים לא בטוח.
אני לא הייתי קונה הקלר כאקדח יחיד.
גלוק אמנם אקדח בנאלי ומכוער.
אך באמינות הוא במקום הראשון וחלקים אין בעיה.
ובידיים הנכונות ההדק שלו מתחרה בכבוד בכולם.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי nissimrozales » 20 אוגוסט 2017, 08:57

אני רכשתי את ההקלר כי מאוד מצא חן בעיני ורציתי אותו (אגב ללא פטיש בולט) גם רוט וגם אימפריאל מייבאים אותו ושניהם בתי מסחר מכובדים. אימפריאל גם מוכר את הוולטר ויש לו אפילו גם חלקי חילוף עבורו. לכן אני מניח שבמקרה תקלה עתידית חלילה בתי העסק הללו יידעו לתת מענה. אני יכול להרשות לעצמי איזה כלי שאחפוץ בו. ההקלר בנוי טוב, מרשים, מאוד נוח ומדוייק. אני אחזיק בו כול עוד אני נהנה ממנו. כשיגיע זמנו (אם יגיע) ״ולא יהיה שירות״ אז פאק.. אביא כלי אחר. רבותי חיים פעם אחת אם אפשר ויכולים ליהנות מכלי טוב אז קדימה, אי אפשר להיות כול החיים מחושבים ולחשוב מה יהיה אם....
השיקול הכספי לא עניין אותי (סך הכול כמה אלפי שקלים, לא דירה...) ראיתי כלי טוב ואמין שמתאים לי, אז קדימה.
כמעט 30 שנה אני מתעסק עם כלי נשק והיו לי כמה. מעולם לא חוויתי תקלה בהם. מניח שגם עם ההקלר לא.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי agabay » 20 אוגוסט 2017, 09:51

למי שקנה נשק בכמה אלפי שקלים, ובאמת חושש, שכבר יזמין במעמד הרכישה סט קפיצים ויישן רגוע
לנשקים ישנים באמת אין נכונות להזמין חלקים בארץ (למרות שהם זמינים בחו"ל) אבל לחדשים נראה לי שיהיה מענה סביר
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי argra11 » 20 אוגוסט 2017, 12:48

nissimrozales כתב:אני רכשתי את ההקלר כי מאוד מצא חן בעיני ורציתי אותו (אגב ללא פטיש בולט) גם רוט וגם אימפריאל מייבאים אותו ושניהם בתי מסחר מכובדים. אימפריאל גם מוכר את הוולטר ויש לו אפילו גם חלקי חילוף עבורו. לכן אני מניח שבמקרה תקלה עתידית חלילה בתי העסק הללו יידעו לתת מענה. אני יכול להרשות לעצמי איזה כלי שאחפוץ בו. ההקלר בנוי טוב, מרשים, מאוד נוח ומדוייק. אני אחזיק בו כול עוד אני נהנה ממנו. כשיגיע זמנו (אם יגיע) ״ולא יהיה שירות״ אז פאק.. אביא כלי אחר. רבותי חיים פעם אחת אם אפשר ויכולים ליהנות מכלי טוב אז קדימה, אי אפשר להיות כול החיים מחושבים ולחשוב מה יהיה אם....
השיקול הכספי לא עניין אותי (סך הכול כמה אלפי שקלים, לא דירה...) ראיתי כלי טוב ואמין שמתאים לי, אז קדימה.
כמעט 30 שנה אני מתעסק עם כלי נשק והיו לי כמה. מעולם לא חוויתי תקלה בהם. מניח שגם עם ההקלר לא.

הכל נכון בתנאי אחד , שיש לך תבחין , ואין סיכוי ששר כזה או אחר "ישחק" לך איתו.
אני הייתי עם תבחין "משמר" ז"ל שהוחלף ב"אין תבחין - מתוקף הוראת מעבר" והשר הקודם החליט שאי אפשר להחליף יותר ואם התקלקל לך במקרה הכלי בצורה שאינה ניתנת לתיקון אז תשכח מהרישיון.
היה לי שטייר M9 אהוב מאד , אבל אפילו מחסנית להשיג היה סיפורי אלף לילה ולילה , ביום שהשר הנוכחי החזיר את היכולת להחליף , הכלי הוחלף לG26 משקולי תחזוקת שבר בלבד - אין חלק שאי אפשר לשחוט מכלי אחר בארץ.
גם אצלי השיקול הכספי הוא משני , בסך הכל אני לא ליאור 45 %3 שמחליף כל יום-יומיים , פעם ב5-10 שנים ? , אז תשלם עוד 500-1000 ש"ח , תחלק בחישוב שנתי-חודשי ומדובר בתוספת זניחה (ואני ממש לא מזלזל ב500-1000 ש"ח) ,פשוט ההנאה מכלי שאתה אוהב שווה את ההפרש.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד