הערב בשרון במהלך פריצה: בן 30 נורה למוות וחברו נפצע קשה מירי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: הערב בשרון במהלך פריצה: בן 30 נורה למוות וחברו נפצע קשה
אז מה המסקנה?
לשמור על זכות השתיקה ולא לומר שום דבר לשוטר שמתחיל לשאול אותי שאלות?
מה אמורים לומר לו? אני לא מעוניין לענות? למה שהוא יקבל את זה?
לשמור על זכות השתיקה ולא לומר שום דבר לשוטר שמתחיל לשאול אותי שאלות?
מה אמורים לומר לו? אני לא מעוניין לענות? למה שהוא יקבל את זה?
Ignore all ego
- סליקאי כסף
מה פתאום "לא רוצה לענות"? ממש רוצה לענות! אבל אתה נמצא דקה אחרי אירוע של סכנת חיים, כולך נסער ומבולבל, האדרנלין עדיין משתולל, הידיים עדיין רועדות. צריך להחרגע. לשתות כוס מים. לנשום. ואז להתקשר לעורך דין.
- סליקאי טיטניום
spy כתב:מה פתאום "לא רוצה לענות"? ממש רוצה לענות! אבל אתה נמצא דקה אחרי אירוע של סכנת חיים, כולך נסער ומבולבל, האדרנלין עדיין משתולל, הידיים עדיין רועדות. צריך להחרגע. לשתות כוס מים. לנשום. ואז להתקשר לעורך דין.
לצורך השוואה, בארה"ב במקרה ששוטר יורה בנשק במסגרת תפקידו, נהלי איגודי השוטרים ממליצים שהוא לא יתן עדות כלשהי עד שעברו 48 שעות מהאירוע, על מנת שיוכל לשחזר את התקרית בצורה המדוייקת ביותר.
אני לא יודע איך זה עובד בארץ, אבל שוטר הוא משרת הציבור שניתנה לו סמכות שאין לאזרח רק במקרים מיוחדים, ולדעתי אם לשוטר מותר לקחת 48 שעות לחשוב, להיזכר ולסדר את הגרסה שלו, אין סיבה שלאזרח לא תהיה אותה "פריבילגיה".
באתי ללמוד
אז צריך להחזיק טלפון של עורך דין למקרים כאלה.
לא ציפיתי שכאדם נורמטיבי, אמור להיות לי עורך דין ב״קנה״
לא ציפיתי שכאדם נורמטיבי, אמור להיות לי עורך דין ב״קנה״
Ignore all ego
- סליקאי כסף
argra11 כתב:GA1 כתב:יש הבדל בין למסור עדות,
להיחקר,
ולהיחקר תחת אזהרה.
כפי הנראה במשטרה ראו שמדובר באדם נורמטיבי, מה גם שלא היה צריך יותר מכדור לאדם (משמע מיומן) וגם לא ירה מעבר למה שהיה צריך - משמע שקול.
זה שהתקשורת כבר העמידה אותו באור אחר - "ניצול שואה ירה בפורצים" - זה כבר טוב.
כאחד ששירת במשטרת ישראל , כל השלושה שתיארת הם "מכבסת מילים" למצב אחד.
בהתחלה אתה נותן עדות , אם התעורר חשד אצל השוטר שמולו אתה מוסר "עדות" אז הוא מתחיל "לתחקר" אותך (ואז אתה בעצם נחקר ולך אישית אין מושג שעכשיו אתה "חשוד") ואם במהלך התיחקור אתה מתחיל להפליל את עצמך חובת השוטר (ולא תמיד מבוצע כמו שצריך) להודיע לך שמעכשיו אתה נחקר "תחת אזהרה" בכדי שבעצם תעצור ותיקח לך עו"ד טוב כי אתה בצרות.(רוב האנשים אין להם מושג והם מפלילים את עצמם לדעת)
בבקשה ,(אמריקה , אבל מתאים גם לפה) :
https://www.youtube.com/watch?v=d-7o9xYp7eE
ממליץ לצפות בחום , 47 דקות של שיכרון חושים.
ראיתי כל דקה.
בגדול זה מאוד נכון אבל המרצים מסתכלים על זה מפרספקטיבה של אמריקאים עם תיקון חמישי לחוקה, זה קצת שונה מהמצב בארץ.
בארץ אם תיישם את מה שהם אומרים, ישחילו לך "הכשלת שוטר במילוי תפקידו" ויחפשו(וגם ימצאו) עוד סעיפים להאשים אותך בהם רק בגלל שבחרת לא לדבר.
- סליקאי זהב
אף אחד לא ישחיל לך שום דבר על הכשלת שוטר. זכות השתיקה היא זכות שעומדת לכל אחד פרט למס' סייגים הקשורים לענייני מס.
לא די בכך, כל שוטר מחוייב ליידע אותך שזכותך לשתוק וזכותך להתייעץ עם עו"ד.
גם פה וגם בארה"ב וגם בכל מדינה אחרת המשטרה תעשה הכל כדי לגרום לך לדבר ולהפליל את עצמך כי זו העבודה שלהם.
מי שכבר מנוסה בחיכוך עם הרשויות יודע יפה מאד לשמור על הפה שלו ולהשמר מכל תרגילי החקירה והמדובבים למינהם וגם לפעמים יוצא זכאי.
א.
גם פה וגם בארה"ב וגם בכל מדינה אחרת המשטרה תעשה הכל כדי לגרום לך לדבר ולהפליל את עצמך כי זו העבודה שלהם.
מי שכבר מנוסה בחיכוך עם הרשויות יודע יפה מאד לשמור על הפה שלו ולהשמר מכל תרגילי החקירה והמדובבים למינהם וגם לפעמים יוצא זכאי.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
בקיצור, צריך טלפון של עורך דין בחיוג מקוצר 

Ignore all ego
- סליקאי כסף
ראשית, לעניות דעתי, כל אדם מודרני צריך שיהיה לו טלפון של רופא,עורך דין ואינסטלטור. שלושתם יעזרו לך כשהחרא מתחיל לפרוץ החוצה.
אולי לא הסברתי את עצמי נכון. ממש אין שום כוונה להכשיל שוטר במילוי תפקידו ו/או להצהיר בגאון "אני שומר על זכות השתיקה".
אבל סטרס זה סטרס. אדם בסטרס קרוב מאוד לנפגע חרדה. ולכן מן הראוי שראשית יטופל, יירגע ואז...
אולי לא הסברתי את עצמי נכון. ממש אין שום כוונה להכשיל שוטר במילוי תפקידו ו/או להצהיר בגאון "אני שומר על זכות השתיקה".
אבל סטרס זה סטרס. אדם בסטרס קרוב מאוד לנפגע חרדה. ולכן מן הראוי שראשית יטופל, יירגע ואז...
- סליקאי טיטניום
spy כתב:ראשית, לעניות דעתי, כל אדם מודרני צריך שיהיה לו טלפון של רופא,עורך דין ואינסטלטור. שלושתם יעזרו לך כשהחרא מתחיל לפרוץ החוצה.
קצת נאיבי לחשוב שלמשטרה עניין לחקור אדם שבע, רגוע, נינוח ואחרי שנת לילה ארוכה וערבה.
הנוהל הרגיל כשעוצרים בן אדם באופן יזום לחקירה הוא שבלשים דופקים לו על הדלת לפנות בוקר. קח בחשבון שמענין את השוטרים במיוחד מה שאדם אומר כשהוא לא במיטבו. אני אישית תומך בשימוש בכלים כאלה. באש נלחמים באש.
WARLORD
- סליקאי זהב
itamar כתב:אף אחד לא ישחיל לך שום דבר על הכשלת שוטר. זכות השתיקה היא זכות שעומדת לכל אחד פרט למס' סייגים הקשורים לענייני מס.
א.
לא הסברתי את עצמי כהלכה.
אף אחד לא ישחיל לך אישום על הכשלת שוטר כאשר תשתוק בחקירה אחרי שהזהירו אותך ויידעו אותך בדבר זכויותך לרבות זכות השתיקה.
כן יעשו את זה במקרה שתהיה מעורב באירוע, לאו דווקא כחשוד, אפילו סתם כעד, וכאשר יגש אליך השוטר הראשון שיגיע לזירה בשטח וירצה לדבר איתך, אתה תענה לו שאתה לא מדבר איתו מבלי להתייעץ עם עו"ד.
אני אתן לך דוגמה מהשנים האחרונות:
בתאונת אוטובוס אגד בכביש 1, השוטר הראשון שהגיע לזירה בשטח ביקש מנהג האוטובוס את הטכוגרף, והתחיל לתחקר אותו האם הוא התעסק איתו או לא.
במצב כזה הוא עדיין לא "נחקר באזהרה" וכביכול אין לו "זכות לשמור על שתיקה".
לא יודע מה נסגר עם זה בסוף, אבל אני די בטוח שבאירוע ירי, מי שיגיד לשוטר הראשון שיגיע לזירה "אני לא מדבר איתך לפני שאני מדבר עם עורך דין" ימצא את עצמו בהחלט כחשוד בתיק החקירה, גם אם הירי בוצע כחוק.
- סליקאי זהב
בוא נעשה קצת סדר.
אם השתמשת בנשק גם אם כדת וכדין, אתה כבר בסטטוס של חשוד.
אתה תעוכב לחקירה ואם יהיה צורך הסטטוס שלך ישונה למעצר.
במקרה כזה עדיף לחכות לעו"ד לפני שתמסור גירסא שתצטער עליה כל החיים גם במחיר של מעצר של כמה שעות ואפילו ימים.
נחזור עוד פעם למקרה המצער של אלאור עזריה.
אם הוא היה שומר על זכות השתיקה ומוסר גירסה אחרח התייעצות עם עו"ד יש סיכוי סביר שמצבו היום היה אחר.
א.
במקרה כזה עדיף לחכות לעו"ד לפני שתמסור גירסא שתצטער עליה כל החיים גם במחיר של מעצר של כמה שעות ואפילו ימים.
אם הוא היה שומר על זכות השתיקה ומוסר גירסה אחרח התייעצות עם עו"ד יש סיכוי סביר שמצבו היום היה אחר.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
itamar כתב:בוא נעשה קצת סדר.
א.
זה כמעט נכון לגמרי, אבל לא בהכרח.
שים לב שהחקלאי מחפץ חיים שירה בשביל להבריח פורצים לפני מספר חודשים התקשר למשטרה, והשוטרים שהגיעו למקום אמרו לו שיגש בבוקר להגיש תלונה בתחנה על הפריצה(אין סיכוי שהוא "השמיט" מהם את העובדה שהוא אכן ירה, והם גם לא לקחו לו את האקדח כי לא לוקחים אקדח במקום ככה אם לא מביאים את הבן אדם לתחנה ביחד עם האקדח).
רק כשהוא הלך למחרת להגיש תלונה במשטרה, הוא מצא את עצמו כחשוד בירי לא חוקי ואקדחו נתפס, וגם זה קרה לאחר שהגיש את התלונה, בה "הפליל" את עצמו, לא כי הודיעו לו לסור לתחנה לחקירה.
אבל בגדול, לא מאמין שהיו או שיהיו הרבה מקרים במדינה בה אזרח שהשתמש בנשק כדין, לא יסווג אוטומטית כחשוד במשהו עם הגעת כוח המשטרה הראשון לשטח.
- סליקאי זהב
אוורסט,
המקרה שהבאת רק מחזק את הטענה שאסור למסור שום גירסא מבלי להוועץ קודם לכן בעו"ד.
א.
המקרה שהבאת רק מחזק את הטענה שאסור למסור שום גירסא מבלי להוועץ קודם לכן בעו"ד.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
עירבוב קשישים...
ד.א מאיזה גיל התואר קשיש תופס , כי 67 זה צעיר נמרץ בועט וחוגג , וד"ל...
ד.א מאיזה גיל התואר קשיש תופס , כי 67 זה צעיר נמרץ בועט וחוגג , וד"ל...

פחות -לרוב זה יותר,,
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד