בעקבות ריבוי תאונות הנשק: צה"ל הגביל הכנסת אקדחים פרטיים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: בעקבות ריבוי תאונות הנשק: צה"ל הגביל הכנסת אקדחים פרטיים
הארץ זה עיתון לאנשים שחושבים שהם חושבים.
כן, זה מה שהוחלט בצה"ל. אגב, לא בגלל ריבןי התאונות (רוב התאונות היו דווקא עם אקדחים צבאיים) אלא כי בצה"ל הבינו שיש פער עצום בהדרכה אזרחית בין מה שנדרש למה שקיים.
דרך אגב, זה לא חדש. לפנח כ-20 שנים היה צורך ב"טופס 12" - אישור על אימון צבאי באקדח - על מנת לשאת אותו (מזכיר, הרישיון אז ניתן על ידי מקחצ"ר).
אז נכון שביחידות רבות תהליך האישור מתבצע בצורה לא מאוד מקצועית. וגם נכון שיש כעת תלות בגחמתיהם של אל"מים, אבל יש הגיון רב בבקרה לאור האחריות הגורפת שיש לצה"ל על תוצאות מעשי משרתיו. אצלי בבסיס דאגתי שכל זה יתבצע בצורה מקצועית ועניינית.
כן, זה מה שהוחלט בצה"ל. אגב, לא בגלל ריבןי התאונות (רוב התאונות היו דווקא עם אקדחים צבאיים) אלא כי בצה"ל הבינו שיש פער עצום בהדרכה אזרחית בין מה שנדרש למה שקיים.
דרך אגב, זה לא חדש. לפנח כ-20 שנים היה צורך ב"טופס 12" - אישור על אימון צבאי באקדח - על מנת לשאת אותו (מזכיר, הרישיון אז ניתן על ידי מקחצ"ר).
אז נכון שביחידות רבות תהליך האישור מתבצע בצורה לא מאוד מקצועית. וגם נכון שיש כעת תלות בגחמתיהם של אל"מים, אבל יש הגיון רב בבקרה לאור האחריות הגורפת שיש לצה"ל על תוצאות מעשי משרתיו. אצלי בבסיס דאגתי שכל זה יתבצע בצורה מקצועית ועניינית.
- סליקאי טיטניום
spy כתב:הארץ זה עיתון לאנשים שחושבים שהם חושבים.
כמה פעמים בשנה לדעתך קציני ונגדי מפקדה טווחים באקדח הצבאי שלהם, שאתה מיחס להם כל כך הרבה מקצועיות ובטיחות, לעומת ההדרכה האזרחית?
כמה מדריכי ירי צבאיים ומנהלי מטווח בני 20 אתה מכיר שיותר מקצועיים ממדריכים אזרחיים מוסמכים.
רוב הצבא זה לא סיירת מטכ"ל ומתקן אדם.
נ.ב. צה"ל לא מסוגל לבקר את עצמו בכל הקשור לבטיחות ומקצועיות בנשק, אז שלא יספרו סיפורים על בקרת הרמה האזרחית של מילואימניקים.
באתי ללמוד
לאחרומה, צמצמו מאוד את כמות האקדחים הצבאיים בידי האנשים.
אני שם בצד את הלוח ים דל היחידות המיוחדות, אבל כל מי שמחזיק אקדח צבאי לצורך הגנה עצמית צריך לבצע אימון ראשוני של 12 שעות וריענון של 4 שעות פעם בחצי שנה. זה הרבה הרבה יותר מאזרח רגיל.
נכון, לא כל המדריכים הם בצבא בעלח ניסיון של שנים, אבל:
1. הם פעולים לפי סילבוס מובנה, אותו לומדים להעביר בבית הספר ללוט"ר.
2. אין להם שום אינטרס כלכלי להעביר מי שלא מסוגל להחזיק נשק ביד, כמו שקןרה במטווח אזרחי.
עכשיו, מי שמכיר אותי יודע שאני מאוד מאוד בעד צמצום הרגולציה בתחום, נגד חיוב האזרח להתאמן, נגד התבחינים. אבל צבא זה אירוע קצת שונה. איש צבא שפולט כדור מאקדחו הפרטי בבית כי הוא לא נגע באקדח שנתיים וחצי ובהתרכה האחרונה המדריך עסק בלספר שטויות ולתקתק מהר (ראיתי כאלה בעיניים שלי, כן?) - האחריות של הצבא לנושא מצומצמת (עם כי קיימת). אבל אם אותו אירוע קורה בתוך בסיס, במיוחד עם מישהו או משהו נפגע כתוצאה מכך - זה סיפור אחר לגמרי. ולכן הצבא דורש לאשר פרטנית כל מי שמגיע לעם נשק פרטי לבסיס, זאת מתוך הכרות עם הרמה הממוצעת של נושא נשק ישראלי.
דרך אגב, לפני כמה שבועות דנו כאן במצב, בו חברה אמריקאית, אזרחית למהדרין, לא מאפשרת בכלל לעובדיה להגיע עם נשק. והיה סוג של סיכום שזאת זכותה המלאה שם החברה. אז למה כאן פתאום זאת כותרת באחד העיתונים הגדולים?
דרך אגב, בבסיס שלי לא היה אף אחד שלא קיבל אישור. התנאי היה מעבר הדרכה תאורטית ומבחן שאני בניתי. ומפקד הבסיס היה רגוע מאוד לאשר להם.
אני שם בצד את הלוח ים דל היחידות המיוחדות, אבל כל מי שמחזיק אקדח צבאי לצורך הגנה עצמית צריך לבצע אימון ראשוני של 12 שעות וריענון של 4 שעות פעם בחצי שנה. זה הרבה הרבה יותר מאזרח רגיל.
2. אין להם שום אינטרס כלכלי להעביר מי שלא מסוגל להחזיק נשק ביד, כמו שקןרה במטווח אזרחי.
עכשיו, מי שמכיר אותי יודע שאני מאוד מאוד בעד צמצום הרגולציה בתחום, נגד חיוב האזרח להתאמן, נגד התבחינים. אבל צבא זה אירוע קצת שונה. איש צבא שפולט כדור מאקדחו הפרטי בבית כי הוא לא נגע באקדח שנתיים וחצי ובהתרכה האחרונה המדריך עסק בלספר שטויות ולתקתק מהר (ראיתי כאלה בעיניים שלי, כן?) - האחריות של הצבא לנושא מצומצמת (עם כי קיימת). אבל אם אותו אירוע קורה בתוך בסיס, במיוחד עם מישהו או משהו נפגע כתוצאה מכך - זה סיפור אחר לגמרי. ולכן הצבא דורש לאשר פרטנית כל מי שמגיע לעם נשק פרטי לבסיס, זאת מתוך הכרות עם הרמה הממוצעת של נושא נשק ישראלי.
דרך אגב, לפני כמה שבועות דנו כאן במצב, בו חברה אמריקאית, אזרחית למהדרין, לא מאפשרת בכלל לעובדיה להגיע עם נשק. והיה סוג של סיכום שזאת זכותה המלאה שם החברה. אז למה כאן פתאום זאת כותרת באחד העיתונים הגדולים?
דרך אגב, בבסיס שלי לא היה אף אחד שלא קיבל אישור. התנאי היה מעבר הדרכה תאורטית ומבחן שאני בניתי. ומפקד הבסיס היה רגוע מאוד לאשר להם.
- סליקאי טיטניום
Spy, אני פשוט מצדיע לך!
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
spy כתב:לאחרומה, צמצמו מאוד את כמות האקדחים הצבאיים בידי האנשים.
כאן זו כותרת באחד העיתונים הגדולים כיוון שצה"ל זה לא עסק פרטי, להבדיל מחברה שזו זכותה המלאה לקבוע מי ומה ייכנסו אליה.
- סליקאי זהב
צה״ל זה גם אחד הגופים היותר מזוהים עם כלי נשק מן הסתם, אם צה״ל מתנער מאקדחים ברשיון אז בטח שאין להם מקום במרחב האזרחי - וזה מסתדר יופי עם הגישה של ציבור יפי הנפש והשופר המוסרי שלהם.
השלב הבא - להוציא את האקדחים מידי השוטרים, משרוקית זה מספיק טוב.
מדהים איך גם כאשר האדמה בוערת , בארצות שסביבנו ואף בתוכנו, מצליחה התקשורת לטשטש ולהרדים את הציבור השוטה והצבא שאמון על בטחוננו עדיין מחפש קיצורי דרך לצמצום תאונות נשק.
השלב הבא - להוציא את האקדחים מידי השוטרים, משרוקית זה מספיק טוב.
מדהים איך גם כאשר האדמה בוערת , בארצות שסביבנו ואף בתוכנו, מצליחה התקשורת לטשטש ולהרדים את הציבור השוטה והצבא שאמון על בטחוננו עדיין מחפש קיצורי דרך לצמצום תאונות נשק.
- סליקאי טיטניום
החלטה טיפשית בעיניי. מחליטים כדי להגיד שהחלטנו ועשינו משהו, לסמן וי לכסת"ח הבא.
גם כך מי שמגיע עם נשק לא ייתקל בבעיה לאשר אותו, ותוך חצי שנה כל העניין הזה יתמסמס ואף אחד כבר לא יקפיד עליו.
גם כך מי שמגיע עם נשק לא ייתקל בבעיה לאשר אותו, ותוך חצי שנה כל העניין הזה יתמסמס ואף אחד כבר לא יקפיד עליו.
Glock 26 GEN4
בואו נראה כמה זה יאכף.
חודש הבא אני במילואים, נראה אם יהיה משהו...
חודש הבא אני במילואים, נראה אם יהיה משהו...
CZ P07
- סליקאי ארד
ניר ל כתב:מדהים איך גם כאשר האדמה בוערת , בארצות שסביבנו ואף בתוכנו, מצליחה התקשורת לטשטש ולהרדים את הציבור השוטה והצבא שאמון על בטחוננו עדיין מחפש קיצורי דרך לצמצום תאונות נשק.
זה לא התקשורת, זה הציבור עצמו.
אנשים בארץ הגיעו לרוויה מבחינת כמות הסטרס שהם יכולים לספוג.
אנשים בארץ צמאים לשקט ושלווה.
עזוב אותי באמאשלך מבעיות - יש לי מספיק.
תן לי לחיות "בשקט" ושמישהו אחר ישבור את הראש.
שהמשטרה תילחם בפשע והצבא באויבים.
אהה...ואת הילדים שלי אני שולח ל 8200 במקום לקרבי. שיעשו אקזיט בגיל 30.
למה אני פראייר של מישהו? שמישהו אחר יהרג.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
מי שלא רוצה לדעת - לא צופה בטלויזיה, כל השאר ניזונים ממה שהתקשורת דוחפת להם, אם זה מסתדר להם עם ההשקפה אז הם לא מתלוננים. מי שמתעניין ורוצה לדעת צריך לחפור ולמשוך.
זה לא מאפיין רק את ישראל, בכל אירופה מרדימים את הציבור ורק מי שנמצא סמוך לריכוזי המהגרים חווה גהינום.
זה לא מאפיין רק את ישראל, בכל אירופה מרדימים את הציבור ורק מי שנמצא סמוך לריכוזי המהגרים חווה גהינום.
- סליקאי טיטניום
בתור קצין משוחרר, כבר יותר משנה שקיימת התקנה של אישור אל"מ אחת לשנה בכפוף למבחן בטיחות בכתב (קליל ולא מסובך כלל) כדי לקבל אישור לנשיאת אקדח פרטי. אצלי בחטיבה נתנו בעיקר לנגדים וקצינים שאינם מחוייבים בנשיאת נשק צבאי וההגבלות היו רק על קצינים לוחמים שגם ככה מחוייבים להסתובב עם m4/m16. כל כמה חודשים ששמעו על פליטת כדור במקום כזה או אחר עשו קצת רעש, בדק בית בנושא מתן אישורים ואחרי כמה שבועות העניין עבר.
- סליקאי ארד
ציטוט מהרישא של הכתבה בעיתון הארץ "צה"ל החליט להגביל הכנסת אקדחים פרטיים לבסיסים, בעקבות ריבוי תאונות הנשק הפרטי.
ההגבלות החדשות, המיושמות מתחילת השנה, מחייבות כל נושא אקדח ברישיון פרטי לקבל אישור מאלוף משנה
כדי להכניסו לבסיסים צבאיים, ואישור זה תקף לשנה בלבד.
בנוסף, על נושא הנשק להתחייב כי הוא עומד בדרישות החוק המתירות נשיאת אקדח, וכי עבר מטווח.
עליו גם להתחייב שלא להשתמש בנשק "אלא בהגנה עצמית בזמן חירום", להצהיר כי הוא מודע לאיסור לבצע ירי במטווח צבאי, ולאשר כי עבר תדריך בטיחות בנושא"
הדברים מדברים בשם עצמם וחבל לתת פרשנויות
1. אתה צריך להצהיר שאתה נושא נשק בהתאם לחוק וכי כללי השימוש בנשק ברורים לך.
2. חתימה של אל"מ (רמת מח"ט) מחייבת את המערכת הצבאית לא להקל ראש בחלוקת האישורים.
לא רואה שום בעיה ושום הקטנת ראש של הצבא, ממש לא החלטה טפשית.
גם אני הייתי שמח לארח אצלי בסלון נושא נשק כשידוע לי מעל לכל ספק שהאורח בקיא, מכיר את הכלי שהוא נושא
מבין את המשמעויות הנגזרות מנשיאת נשק ורצוי שיהיה ברמת מיומנות סבירה.
להערכתי זהו נוהל סביר שניתן לעמוד בו ללא קושי מיוחד.
ההגבלות החדשות, המיושמות מתחילת השנה, מחייבות כל נושא אקדח ברישיון פרטי לקבל אישור מאלוף משנה
כדי להכניסו לבסיסים צבאיים, ואישור זה תקף לשנה בלבד.
בנוסף, על נושא הנשק להתחייב כי הוא עומד בדרישות החוק המתירות נשיאת אקדח, וכי עבר מטווח.
עליו גם להתחייב שלא להשתמש בנשק "אלא בהגנה עצמית בזמן חירום", להצהיר כי הוא מודע לאיסור לבצע ירי במטווח צבאי, ולאשר כי עבר תדריך בטיחות בנושא"
הדברים מדברים בשם עצמם וחבל לתת פרשנויות
1. אתה צריך להצהיר שאתה נושא נשק בהתאם לחוק וכי כללי השימוש בנשק ברורים לך.
2. חתימה של אל"מ (רמת מח"ט) מחייבת את המערכת הצבאית לא להקל ראש בחלוקת האישורים.
לא רואה שום בעיה ושום הקטנת ראש של הצבא, ממש לא החלטה טפשית.
גם אני הייתי שמח לארח אצלי בסלון נושא נשק כשידוע לי מעל לכל ספק שהאורח בקיא, מכיר את הכלי שהוא נושא
מבין את המשמעויות הנגזרות מנשיאת נשק ורצוי שיהיה ברמת מיומנות סבירה.
להערכתי זהו נוהל סביר שניתן לעמוד בו ללא קושי מיוחד.
- מנהל הסליק
יורם, בתור אחד שהיה עד לפני חודשיים במערכת, אני יכול להעיד ממקור ראשון שזה נוהל שהרעיון המייסד הינו טוב, המימוש - בעייתי מאוד.
1. אם מפקד בדגרת אל"מ הוא כסת"חן כרוני (ולא חסרים כאלה) או סתם אחד שיש לו פחד מנשק (ולא חסרים כאלה) - יהיה קשה לשכנע אותו לחתום על האישור.
2. המבחן בנוי, ככל הנראה, על ידי מי שלא מבין לא בהדרכת נשק ולא בדידקטיקה של מבחנים. הוא עקום. אין שום בעיה לענות עליו נכון גם מבלי להכיר את החומר מחד, מאידך, מי שבאמת מבין בנשק - יתקשה מאוד.
3. מצגת ההדרכה שהופצה לבסיסים לא שווה את החשמל שנדרש בשביל לגלגל את המסך להקרנה.
כשאני קיבלתי את המשימה לרכז את הנושא אצלי בבסיס (טוב, נו, כשהצעתי את עצמי למשימה), היה לי תנאי - אני משפדל את החומר של מבק"א יבשה ובונה מצגת משלי ומבחן משלי. תנאי שמפקד הבסיס שלי קיבל בשמחה רבה. אבל לא בכל בסיס יש מישהו שמבין בנושא ומוכן להשקיע. אז אותו איש קבע/קצין מסכן מקבל בסך הכל עוד מנה גדושה של שטויות. מה שלא גורם לשום דבר טוב.
1. אם מפקד בדגרת אל"מ הוא כסת"חן כרוני (ולא חסרים כאלה) או סתם אחד שיש לו פחד מנשק (ולא חסרים כאלה) - יהיה קשה לשכנע אותו לחתום על האישור.
2. המבחן בנוי, ככל הנראה, על ידי מי שלא מבין לא בהדרכת נשק ולא בדידקטיקה של מבחנים. הוא עקום. אין שום בעיה לענות עליו נכון גם מבלי להכיר את החומר מחד, מאידך, מי שבאמת מבין בנשק - יתקשה מאוד.
3. מצגת ההדרכה שהופצה לבסיסים לא שווה את החשמל שנדרש בשביל לגלגל את המסך להקרנה.
כשאני קיבלתי את המשימה לרכז את הנושא אצלי בבסיס (טוב, נו, כשהצעתי את עצמי למשימה), היה לי תנאי - אני משפדל את החומר של מבק"א יבשה ובונה מצגת משלי ומבחן משלי. תנאי שמפקד הבסיס שלי קיבל בשמחה רבה. אבל לא בכל בסיס יש מישהו שמבין בנושא ומוכן להשקיע. אז אותו איש קבע/קצין מסכן מקבל בסך הכל עוד מנה גדושה של שטויות. מה שלא גורם לשום דבר טוב.
- סליקאי טיטניום
SPY:
אתה מוכיח מדוע הכשרת מדריכי לוטר רוחבית חשובה ביותר.
צריך בכל מחזור של כל יחידה לתת קורס כזה כצ'ופר למישהו בקבע שלא עוזב מחר.
זה בהחלט יכל לתרום ליחידות שאינן עוברות קורס לוטר.
הדוגמה שלך מראה זאת יפה מאד.
אתה מוכיח מדוע הכשרת מדריכי לוטר רוחבית חשובה ביותר.
צריך בכל מחזור של כל יחידה לתת קורס כזה כצ'ופר למישהו בקבע שלא עוזב מחר.
זה בהחלט יכל לתרום ליחידות שאינן עוברות קורס לוטר.
הדוגמה שלך מראה זאת יפה מאד.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד