עוד דיון ארוך על מדיניות בט״פ ופעילות העמותה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: ביטול רשיונות תוקף הוראות מעבר

על ידי GUSS » 28 אוגוסט 2017, 16:26

זה המצב הטוב עם שר תומך?לא מצליח להבין..
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי argra11 » 28 אוגוסט 2017, 16:40

Everest כתב:לשם שינוי הפעם אני אביא פופקורן ואצפה בדיון מהצד.

חבל , דווקא רציתי לשמוע את דעתך.

בכל מקרה , בשנה וחצי ירדתי 75 ק"ג , אז אני מוותר על הפופקורן , בתאבון.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ארציאל » 28 אוגוסט 2017, 16:43

תבחין משמר לא נוצר יש מאין אלא יחד ובצמוד לשיטת התבחינים בעקבות עבודה רצינית של ועדת כהן שקבעה אותו למניעת פגיעה קשה בזכויות יסוד.
שום דבר ממה שהם כתבו לא השתנה וביטול התבחין לא יעבור את מבחן בתי המשפט אם רק ירימו הנפגעים את הכפפה.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ramdishon » 28 אוגוסט 2017, 16:51

ניר ל כתב:למי שהיה לו ספק בעניין הכוונה שמאחורי הסבת התבחין המשמר למתוקף הוראת מעבר (שאינה תבחין). מסביר ראש אגף כלי יריה , מר הרצל קבלו, שהשלב הזה בוצע כדי לא לשלול בבת אחת 80 אלף רשיונות, אבל לאחר שיסיימו להרחיב ולייצב את רשימת התבחינים - מי שלא יעמוד בתבחין יבוטל רשיונו. מספר שנות האחזקה כשלעצמן, לא יהוו עילה לחידוש.
ביטול תבחין מביא לביטול רשיון ... עוד הגיגים כאלו ואחרים ניתן לשמוע ולצפות בתיעוד מכנס העמותה לתרבות הנשק שנערך ביום שישי בהשתתפותו.
https://m.youtube.com/watch?v=wYGhsQMlm9Q

אתה היית שם ושמעת מילים אלו?
אנא צפה בכל ההרצאה ואמור לי היכן זה נאמר.
וכן, אני הייתי שם, הקשבתי קשב רב לכל מילה ואינני זוכר יציאה כזו, מה גם שאיננה הגיונית לחלוטין.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 28 אוגוסט 2017, 17:43

הרצתי חיפוש בפורום תחת "תבחין אחר" ו"תבחין משמר".
הלכתי בכוונה לעמודים האחורנים, דיונים מלפני 9, 10, 14 שנה.
בואו תשמעו קטע: אותם ספוקלציות וחרדות שהיו לאנשים באותם שנים "שינו לי מתבחין לפני 1996 לתבחין אחר, מה לעשות?", "האם אני נדרש להוכיח עמידה בעילה אם כתוב לי תבחין משמר ברישיון?", "הפקידה אמרה לי שהכל בסדר", "יעקב עמית אמר שאפשר להחזיק עד 7 כלים", "האם אני צריך לחתום על הצהרהת תום עילה בהחלפת אקדח?" ועוד שלל פאניקות שהיו לאנשים באותן שנים בגלל אותם דברים בדיוק, זה בדיוק מה שאנחנו רואים עכשיו.
אז הרצל אמר, אז מה? הרצל גם אמר שבביטול התבחין באופן חד צדדי(קרי, אתה בעל עסק לזהב ויהלומים והמדינה מחר מחליטה שהיא מבטלת את התבחין אך אתה עדיין בעל עסק לזהב ויהלומים), אתה עדיין תיאלץ להיפרד מהנשק שלך והרישיון יבוטל.
אז אמר.. אז מה?! אני יכול להביא לכאן 80 אלף פסקי דין שמדברים בדיוק על המצב השני שתיארתי, ופעם אחר פעם בתי משפט החזירו רישיונות בנימוק שביטול תבחין באופן חד צדדי מצד המדינה, כאשר אתה עדיין עומד בתנאים שהוצבו לך נכון ליום הוצאת הרישיון, זו לא עילה לביטול הרישיון.
אתם חושבים שמר קבלו לא יודע זאת? הוא יודע.. אבל הוא גם פקיד ממשלתי שמחויב למערכת וחייב להגיד דברים מסוימים שהוא יודע בעצמו שהם לא נכונים ולא יעמדו במבחן בית משפט.
אותו דבר לגבי "הוראת מעבר".
דרך אגב, אני לא זוכר ששמעתי אותו אומר שבכוונתם לבטל ל80% מבעלי הרישיון את הרישיון, הוא רק אמר שמי שהחזיק עד 31 לדצמבר 2014 ברישיון לאקדח 10 שנים או יותר, רשאי להמשיך להחזיק ברישיון גם בלי לעמוד בתבחין.
שימו לב שהוא השתמש בהרבה מילים יפות ותיאורים יפים ואמר שהאגף שלו אינם "חותמת גומי" ושהם מפעילים שיקול דעת.
רבותיי, צאו למאגרים משפטיים ותחפשו עתירות מנהליות כנגד אגף רישוי כלי ירייה, כמעט בכל עתירה ששופט מחזיר רישיון נשק אחרי ביטול עקב המלצת משטרה, הוא כותב בנימוק שפקיד הרישוי היווה "חותמת גומי" להמלצת המשטרה ולא הפעיל שיקול דעת(אז הרצל אמר בדיוק ההפך כדי שלא ינקנקו את האגף שלו בבתי משפט כמו שקורה עכשיו).
אז הרצל אמר דברים בשביל הכסת"ח שלו, מה כולם נכנסים לפאניקה?
גם אם אני הייתי ראש האגף הייתי אומר שמי שלא עומד בתבחין אני יקח לו את הרישיון(מה לעשות שפרקטית ומשפטית אי אפשר לקחת את הרישיון ל-80% מהאנשים).
זה מין אפקט פסיכולוגי כזה שעל כל נאד שמישהו באגף רישוי כלי ירייה תוקע, כולם נכנסים להיסטרייה ומנבאים את האפוקליפסה.
(חזרתי לאכול פופקורן).
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 28 אוגוסט 2017, 18:33

ramdishon כתב:
ניר ל כתב:למי שהיה לו ספק בעניין הכוונה שמאחורי הסבת התבחין המשמר למתוקף הוראת מעבר (שאינה תבחין). מסביר ראש אגף כלי יריה , מר הרצל קבלו, שהשלב הזה בוצע כדי לא לשלול בבת אחת 80 אלף רשיונות, אבל לאחר שיסיימו להרחיב ולייצב את רשימת התבחינים - מי שלא יעמוד בתבחין יבוטל רשיונו. מספר שנות האחזקה כשלעצמן, לא יהוו עילה לחידוש.
ביטול תבחין מביא לביטול רשיון ... עוד הגיגים כאלו ואחרים ניתן לשמוע ולצפות בתיעוד מכנס העמותה לתרבות הנשק שנערך ביום שישי בהשתתפותו.

וכן, אני הייתי שם, הקשבתי קשב רב לכל מילה ואינני זוכר יציאה כזו, מה גם שאיננה הגיונית לחלוטין.

הקשבתי לשיחה ואכן טעיתי ( לצערי ציטטתי דברים שנכתבו בפוסט של IDPA ). לא שמעתי התייחסות ממנו לתוקף ההוראה ומה יהיה בסופה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Everest » 28 אוגוסט 2017, 18:40

ניר ל כתב:
ramdishon כתב:

הקשבתי לשיחה ואכן טעיתי ( לצערי ציטטתי דברים שנכתבו בפוסט של IDPA ). לא שמעתי התייחסות ממנו לתוקף ההוראה ומה יהיה בסופה.

וכמוך יש עוד רבים שקפצו על ההזדמנות לנגח את העמותה בגלל אבן שטיפש זרק לבאר(מה שנכתב באתר ה-IDPA שכלל אינו נכון).
זה מתקשר בדיוק למה שכתבתי מקודם.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Warlord » 28 אוגוסט 2017, 19:40

Everest כתב:הרצתי חיפוש בפורום תחת "תבחין אחר" ו"תבחין משמר".
הלכתי בכוונה לעמודים האחורנים, דיונים מלפני 9, 10, 14 שנה.
בואו תשמעו קטע: אותם ספוקלציות וחרדות שהיו לאנשים באותם שנים "שינו לי מתבחין לפני 1996 לתבחין אחר, מה לעשות?", "האם אני נדרש להוכיח עמידה בעילה אם כתוב לי תבחין משמר ברישיון?", "הפקידה אמרה לי שהכל בסדר", "יעקב עמית אמר שאפשר להחזיק עד 7 כלים", "האם אני צריך לחתום על הצהרהת תום עילה בהחלפת אקדח?" ועוד שלל פאניקות שהיו לאנשים באותן שנים בגלל אותם דברים בדיוק, זה בדיוק מה שאנחנו רואים עכשיו.
אז הרצל אמר, אז מה? הרצל גם אמר שבביטול התבחין באופן חד צדדי(קרי, אתה בעל עסק לזהב ויהלומים והמדינה מחר מחליטה שהיא מבטלת את התבחין אך אתה עדיין בעל עסק לזהב ויהלומים), אתה עדיין תיאלץ להיפרד מהנשק שלך והרישיון יבוטל.
אז אמר.. אז מה?! אני יכול להביא לכאן 80 אלף פסקי דין שמדברים בדיוק על המצב השני שתיארתי, ופעם אחר פעם בתי משפט החזירו רישיונות בנימוק שביטול תבחין באופן חד צדדי מצד המדינה, כאשר אתה עדיין עומד בתנאים שהוצבו לך נכון ליום הוצאת הרישיון, זו לא עילה לביטול הרישיון.
אתם חושבים שמר קבלו לא יודע זאת? הוא יודע.. אבל הוא גם פקיד ממשלתי שמחויב למערכת וחייב להגיד דברים מסוימים שהוא יודע בעצמו שהם לא נכונים ולא יעמדו במבחן בית משפט.
אותו דבר לגבי "הוראת מעבר".
דרך אגב, אני לא זוכר ששמעתי אותו אומר שבכוונתם לבטל ל80% מבעלי הרישיון את הרישיון, הוא רק אמר שמי שהחזיק עד 31 לדצמבר 2014 ברישיון לאקדח 10 שנים או יותר, רשאי להמשיך להחזיק ברישיון גם בלי לעמוד בתבחין.
שימו לב שהוא השתמש בהרבה מילים יפות ותיאורים יפים ואמר שהאגף שלו אינם "חותמת גומי" ושהם מפעילים שיקול דעת.
רבותיי, צאו למאגרים משפטיים ותחפשו עתירות מנהליות כנגד אגף רישוי כלי ירייה, כמעט בכל עתירה ששופט מחזיר רישיון נשק אחרי ביטול עקב המלצת משטרה, הוא כותב בנימוק שפקיד הרישוי היווה "חותמת גומי" להמלצת המשטרה ולא הפעיל שיקול דעת(אז הרצל אמר בדיוק ההפך כדי שלא ינקנקו את האגף שלו בבתי משפט כמו שקורה עכשיו).
אז הרצל אמר דברים בשביל הכסת"ח שלו, מה כולם נכנסים לפאניקה?
גם אם אני הייתי ראש האגף הייתי אומר שמי שלא עומד בתבחין אני יקח לו את הרישיון(מה לעשות שפרקטית ומשפטית אי אפשר לקחת את הרישיון ל-80% מהאנשים).
זה מין אפקט פסיכולוגי כזה שעל כל נאד שמישהו באגף רישוי כלי ירייה תוקע, כולם נכנסים להיסטרייה ומנבאים את האפוקליפסה.
(חזרתי לאכול פופקורן).

אני לא אומר הדברים הבאים בהקשר של תבחין מסוים, אך ככלל לא הייתי ממהר לבטל את מה שהרצל קבלו אמר במפגש המדובר או לזלזל בו. הענף משתנה וימשיך להשתנות וגם אם ניר לא דייק, יהיו גם יהיו (לאור מה שהרצל קבלו אמר), בעלי רשיונות שייפגעו מהשינויים, והעמותה תמשיך לטפוח לעצמה על השכם בצורה לא מוצדקת לטעמי.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ramdishon » 28 אוגוסט 2017, 20:18

ציטוט מהפוסט של Warlord:
״והעמותה תמשיך לטפוח לעצמה על השכם בצורה לא מוצדקת לטעמי.״
אני חוזר על מה שכתבתי במקום אחר:
אכן נציגי ועד העמותה נפגשו מספר פעמים עם הרצל קבלו והעלו בעיות שונות בנושאי רישוי נשק. מעט נושאים זכו לתשובה חיובית (לדוגמה- משלוח טפסים במעטפות תמימות ללא הלוגו של האגף), ורוב הנושאים זכו לתשובה שלילית החלטית (לדוגמה- ירי חופשי לאלו שאין להם רשיון ותקופת חסד למאחרים בחידוש הרשיון).
בהרצאה ביום ו׳ האחרון שמענו דברים חדשים בשני נושאים אלו. הרצל דיבר על ״קנסות מנהליים״ לאלו שמאחרים בחידוש ועל מחשבה מחודשת בנושא ירי חופשי. ולא שכחנו את מבצע חידוש הרשיונות לאלו שהזניחו את הנושא בתחילת השנה.
אינני זבוב על הקיר במשרדו של הרצל ואינני יודע מי אומר שם מה, אבל אין לי ספק שיש לנציגי העמותה חלק בלתי מבוטל בחשיבה המחודשת הזו. (למי עוד יש עניין בקידום נושאים אלו, אם לא לעמותה?)
לכן לכתוב את ציטוט הנ״ל אינו אלא כפיות טובה.
אני קורא לכל אלו שמאמינים שהם יכולים לעשות יותר טוב להגיש מועמדות לועד העמותה. בחירות תתקיימנה בקרוב- סביב סוף השנה האזרחית. תצטרפו, תעשו ותשפיעו.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Warlord » 28 אוגוסט 2017, 20:24

ramdishon כתב:ציטוט מהפוסט של Warlord:
״והעמותה תמשיך לטפוח לעצמה על השכם בצורה לא מוצדקת לטעמי.״
אני חוזר על מה שכתבתי במקום אחר:
אכן נציגי ועד העמותה נפגשו מספר פעמים עם הרצל קבלו והעלו בעיות שונות בנושאי רישוי נשק. מעט נושאים זכו לתשובה חיובית (לדוגמה- משלוח טפסים במעטפות תמימות ללא הלוגו של האגף), ורוב הנושאים זכו לתשובה שלילית החלטית (לדוגמה- ירי חופשי לאלו שאין להם רשיון ותקופת חסד למאחרים בחידוש הרשיון).
בהרצאה ביום ו׳ האחרון שמענו דברים חדשים בשני נושאים אלו. הרצל דיבר על ״קנסות מנהליים״ לאלו שמאחרים בחידוש ועל מחשבה מחודשת בנושא ירי חופשי. ולא שכחנו את מבצע חידוש הרשיונות לאלו שהזניחו את הנושא בתחילת השנה.
אינני זבוב על הקיר במשרדו של הרצל ואינני יודע מי אומר שם מה, אבל אין לי ספק שיש לנציגי העמותה חלק בלתי מבוטל בחשיבה המחודשת הזו. (למי עוד יש עניין בקידום נושאים אלו, אם לא לעמותה?)
לכן לכתוב את ציטוט הנ״ל אינו אלא כפיות טובה.
אני קורא לכל אלו שמאמינים שהם יכולים לעשות יותר טוב להגיש מועמדות לועד העמותה. בחירות תתקיימנה בקרוב- סביב סוף השנה האזרחית. תצטרפו, תעשו ותשפיעו.

כפיות טובה?
ההישגים שלכם זניחים.
עם כל הכבוד (מה שיש) מעטפות ובולים הם לא נושאי הליבה שמדאיגים את ציבור בעלי הרשיונות הפרטיים.
בנוסף, משעשע שאתם מנכסים לעצמכם כל שינוי חיובי שהאגף עושה.
האגף פועל בחוכמה רבה. הוא מצד אחד מייעל את השירות ומצד שני מקשיח את האכיפה ומייעל אותה. אתם שנות אור מאחוריו ופועלים בצורה ריאקטיבית וחלשה. אם היית זבוב על הקיר היית בוודאי שומע שהשינוי שעליו דיברת הוא תולדה של ייעוץ משפטי ובניית מדרג אכיפה היא כיום דרישה חוקית לפי כללי המשפט המינהלי ופרי הפקת לקחים של האגף.
תמשיכו לזלזל בהרצל קבלו.
אחי אתם עושים עבודה מצויינת.
סבא שלי נהג לומר שגם שעון מקולקל מדייק פעמיים ביום.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי טריגר » 28 אוגוסט 2017, 21:03

צר לי
אבל שוב נראה שהעסק בזה יותר פוגע ממועיל.

אתם עמותה- רוצים לייצג אותנו- יאללה תביאו עו"ד תגייסו כסף ותפנו לבג"צ.

תחייבו לתת לאזרחים נשק.
תחייבו לאפשר ירי חופשי.
תחייבו לתת תבחינים קבועים.

משום מה האמירות של אימון פעם בשנה וכל מוני הגיגים ששמעתי/קראתי/קישרתי לפעילות העמותה אצלי יוצרים את התחושה שהאינטרסים של הקהל הרחב ושל מנהלי העמותה מעט שונים.
יתכן ואני טועה. ימים יגידו.

כרגע, כמו בעבר המצב פשוט רע.
ולא הולך להשתפר.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Warlord » 28 אוגוסט 2017, 21:22

טריגר כתב:צר לי
אבל שוב נראה שהעסק בזה יותר פוגע ממועיל.

אתם עמותה- רוצים לייצג אותנו- יאללה תביאו עו"ד תגייסו כסף ותפנו לבג"צ.

תחייבו לתת לאזרחים נשק.
תחייבו לאפשר ירי חופשי.
תחייבו לתת תבחינים קבועים.

משום מה האמירות של אימון פעם בשנה וכל מוני הגיגים ששמעתי/קראתי/קישרתי לפעילות העמותה אצלי יוצרים את התחושה שהאינטרסים של הקהל הרחב ושל מנהלי העמותה מעט שונים.
יתכן ואני טועה. ימים יגידו.

כרגע, כמו בעבר המצב פשוט רע.
ולא הולך להשתפר.

הצדק איתך! ולמעשה המצב (או אם תרצה, המעמד החוקי) של חלק לא מבוטל מבעלי הרשיונות לא רק שהינו גרוע כפי שאמרת בצדק אלא גם הולך ומתדרדר וכורסם משמעותית בשנים האחרונות.
בתקופה זו העמותה פעלה ולא הצליחה למנוע את ביטול התבחין המשמר, סירוס תבחין ההמלצה הפרטנית ועוד גזירות אחרות! אבל המעטפות חשובות מאוד....
אני לא עוסק בדמגוגיה אלא בעובדות.
את הרב שיח של העמותה עם ראש האגף נשוא דיון זה, הייתי מגדיר כאוסף מטריד של שאלות קיטבג.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 28 אוגוסט 2017, 21:32

לא הזכרתי את העמותה מלבד במתן הקרדיט על כך שהדברים נאמרו בכנס שארגנה.
סה״כ היה מעניין להקשיב.
מונה פקיד שמצהיר שאין לו ולאף אחד מעובדיו מושג ירוק בכלי יריה, מצד שני הוא לא מתעב את הנושא, מקיים מפגשים, שומע ומשמיע. הוא לא מחליט סופי, אבל כן יש לו השפעה על הלך הרוח, לכן חשוב להציג בפניו עוד דעות ובעיקר עובדות שסותרות דעות קדומות , נראה שנציגי העמותה כן עושים זאת.

לגבי חובת הכשרה תקופתית, אמרתי את דעתי בעבר, קבלו מחזק אותה בשיחה הזאת - היות שמדובר בפשרה זה חסר ערך לחלוטין, עוד מס, רק כדי שהמשרד יוכל להראות שהרחבת הקריטריונים נעשתה במקביל לנקיטת צעדים להגדלת הבטיחות ולא בצורה חסרת אחריות.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Warlord » 28 אוגוסט 2017, 21:43

ניר ל כתב:לא הזכרתי את העמותה מלבד במתן הקרדיט על כך שהדברים נאמרו בכנס שארגנה.
סה״כ היה מעניין להקשיב.
מונה פקיד שמצהיר שאין לו ולאף אחד מעובדיו מושג ירוק בכלי יריה, מצד שני הוא לא מתעב את הנושא, מקיים מפגשים, שומע ומשמיע. הוא לא מחליט סופי, אבל כן יש לו השפעה על הלך הרוח, לכן חשוב להציג בפניו עוד דעות ובעיקר עובדות שסותרות דעות קדומות , נראה שנציגי העמותה כן עושים זאת.

לגבי חובת הכשרה תקופתית, אמרתי את דעתי בעבר, קבלו מחזק אותה בשיחה הזאת - היות שמדובר בפשרה זה חסר ערך לחלוטין, עוד מס, רק כדי שהמשרד יוכל להראות שהרחבת הקריטריונים נעשתה במקביל לנקיטת צעדים להגדלת הבטיחות ולא בצורה חסרת אחריות.

ניר.
אני מסכים עם רוח הדברים שלך, והיא שלאנשי העמותה יש ככל הנראה כוונות טובות.
הבעיה היא שבעולם בו אנו חיים אין די בכוונות טובות והתמונה המצטיירת היא של מאבק בכוחות לא שווים באופן מהותי, שסופו ידוע מראש.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 28 אוגוסט 2017, 22:02

אולי מדובר בביצה ותרנגולת,
לעמותה אין כוח, בעיקר משום שאין מאחוריה מספר גדול של מתפקדים ותקציבים.
גם אני בגישה שעמותה שמייצגת נושאי נשק פרטי, צריכה להיות פנאטית בגישתה להגן על האינטרסים של הציבור הזה ולהקל עליו, לא להיות המבוגר האחראי. יש לצורך כך גורמים אחרים שזה תפקידם.
ומצד שני - בגלל שאין לה כוח, מאד סביר שאם הייתה נוקטת בגישה לוחמנית ובוטה - גורמים כמו קבלו היו טורקים בפניה דלת ולא מוכנים אפילו לשמוע.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד