עוד דיון ארוך על מדיניות בט״פ ופעילות העמותה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: עוד דיון ארוך על מדיניות בט״פ ופעילות העמותה
nakar כתב:התבחין הנוכחי שלי הוא נשיאה
הייעוד הוא נשיאה.
התבחין מופיע תחתיו בכותרת "עילה:"
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
- סליקאי כסף
ביטול רשיונות תוקף הוראות מעבר
ramdishon כתב:ניר ל כתב:למי שהיה לו ספק בעניין הכוונה שמאחורי הסבת התבחין המשמר למתוקף הוראת מעבר (שאינה תבחין). מסביר ראש אגף כלי יריה , מר הרצל קבלו, שהשלב הזה בוצע כדי לא לשלול בבת אחת 80 אלף רשיונות, אבל לאחר שיסיימו להרחיב ולייצב את רשימת התבחינים - מי שלא יעמוד בתבחין יבוטל רשיונו. מספר שנות האחזקה כשלעצמן, לא יהוו עילה לחידוש.
ביטול תבחין מביא לביטול רשיון ... עוד הגיגים כאלו ואחרים ניתן לשמוע ולצפות בתיעוד מכנס העמותה לתרבות הנשק שנערך ביום שישי בהשתתפותו.
https://m.youtube.com/watch?v=wYGhsQMlm9Q
אתה היית שם ושמעת מילים אלו?
אנא צפה בכל ההרצאה ואמור לי היכן זה נאמר.
וכן, אני הייתי שם, הקשבתי קשב רב לכל מילה ואינני זוכר יציאה כזו, מה גם שאיננה הגיונית לחלוטין.
לא הייתי שם , רק צפיתי בראיון ואני לא מבין את מה שאתה אומר. המצב כיום הוא ששמונים אחוז בערך יושבים על ״הוראת מעבר״. הכוונה היא להעביר את כולם לתבחין תקף. כמה זמן זה יקח? הוא לא אמר. לשאלה האם יהיה ביטול רשיונות סיטונאי -הוא אמר שמן הסתם לא. אבל מה שהוא חזר ואמר הרבה פעמים הוא שהרשיון אינו זכות מוקנה, וגם העובדה שהיה לך פעם תבחין שהתבטל לא מבטיחה כלום. את זה הוא אמר בפירוש.
המטרה שהוא מציג היא ביסוס מלא של שיטת התבחינים. שכאשר ירצו לשלול - יוכלו. ממש כפי שעושים עכשיו למי שעוזב ישוב זכאי. דוגמה שהוא נתן לגבי החתן שלו. ואכן - יש לא מעט אנשים שבעת החלפת נשק או חידוש עברו לתבחין ספציפי. אני למשל.
ועוד משהו - ביסוס שיטת התבחינים על הנחיות מנהליות משאיר את הכוח בידי הצוות המקצועי של המשרד ללא צורך בחקיקה. וברור שהצוות המקצועי יעדיף לשמור זאת כך. יש פסיקה עניפה כולל בג״ץ שתומכת בשיטת התבחינים. ולכן האינטרס ארוך הטווח הוא להעביר את כולם לתבחינים. ומתוך הגיע השינוי ל״מכוח הוראת מעבר״, שכשמה כן היא - הוראת מעבר.
אנשים מאיימים בפניה לבג״ץ ושוכחים ששערי בג״ץ פתוחים בפני המתנגדים ואוזנם כרויה. שנה שנתיים אחרי החוק החדש, מישהי תגיש בג״ץ והמדינה תקבל הנחייה להעביר את כולם לתבחינים.
חובבי הנשק שוכחים שגם בציבור בישראל יש תמיכה לתבחינים. לגישה של זכות מוקנית לנשק יש מעט מאד תומכים. וגם את זה הוא אמר, כשהזכיר שיש לו ביקורת מכל מיני כיוונים וגם בה צריך להתחשב.
טוב או לא טוב - זה המצב לדעתי.
ועוד משהו. חברי העמותה מתכוונים לטוב אבל נראה לי שהמשרד משתמש בהם לטובתו . נותנים להם כבוד שמקשיבים להם, ומתייחסים להערות שלהם, אבל בעיני זו הצגה כדי להכשיר את המהלך ללא התנגדות אמיתית. והם, במקום להקשיב ולנסות לאסוף תמיכה מתעקשים לריב עם מעט התומכים הפוטנציאלים שלהם.
נערך לאחרונה על ידי גיל7 בתאריך 09 ספטמבר 2017, 20:59, נערך פעם אחת בסך הכל.
איבדתי אותך ב"אידיוטים שימושיים".
תמשיך להקליד ותחכה למכתב ביטול הרישיון שלך.
- סליקאי זהב
אני עם Everest (ומאחל לו מזל טוב)
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
לשאלה האם יהיה ביטול רשיונות סיטונאי -הוא אמר שמן הסתם לא.
ביטול רשיונות סיטונאי יהיה גם יהיה.
כל שאר הדיבורים של קבלו על הרחבת בסיס התבחינים זה מסך עשן כדי לחפות על מה שהולך לקרות באמת.
אף אחד במדינה לא יתן להרחיב את מעגל הזכאים אל מעבר למה שיש היום.
עד היום ברגע שנפתחה אפשרות כלשהי לקבל רשיון דאגו מייד לסתום את הפרצה מהר מאד. אני לא רואה את זה משתנה.
ונניח שלמען הספק אנחנו מאמינים בכוונות הטהורות. לפי כל התחזיות, הממשלה הזו לא תסיים את ימיה. יהיו בחירות, קואליציה חדשה, שר לבט"פ חדש עם אג'נדה משלו.
יש מצב שנשאר עם הביטול אבל הרחבת תבחינים לא תהיה.
לגבי העמותה, מפאת כבודם של האנשים לא הייתי מכנה אותם "אדיוטים שימושיים". יושבים שם אנשים באמת יקרים שעובדים קשה.
מצד שני, אין לי ספק שלעמותה במתכונתה הנוכחית יהיה תפקיד כעלה תאנה של הממשלה במהלך ביטול הרשיונות.
לגזור ולשמור...
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
לא יהיה צורך בביטול גורף של אנשי "מתוקף הוראות מעבר", לפחות לא על ידי הרשויות. הקב"ה עושה זאת נאמנה כי אנשים חדשים לפי עילה זו לא נולדים יותר אלא רק מזדקנים והולכים לעולמם, מבלי שעורכי דין המתמחים ברישוי כלי ירייה יוכלו לעזור להם.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ליאור45 כתב:לא יהיה צורך בביטול גורף של אנשי "מתוקף הוראות מעבר", לפחות לא על ידי הרשויות. הקב"ה עושה זאת נאמנה כי אנשים חדשים לפי עילה זו לא נולדים יותר אלא רק מזדקנים והולכים לעולמם, מבלי שעורכי דין המתמחים ברישוי כלי ירייה יוכלו לעזור להם.
אם זה נכון מה שאתה אומר, אז אני לא מבין מה כל כך בער להם לבטל את תבחין משמר ולהעביר את כל אותם אנשים להוראת מעבר.
הוראת מעבר כשמה כן היא.
זה סטטוס זמני שבסופו של דבר ישתנה למשהו שכולנו יודעים מה הוא.
אפשר להמשיך לטמון את הראש בחול ולהגיד עסקים כרגיל אם זה עוזר למישהו להרגע.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
איתמר, אם אתה הולך לפי "מה שהיה הוא שיהיה" עם התחזיות, אז "הוראת מעבר" לא תתבטל, אלא תעבור לשקר כלשהו חדש אחר.
ככה היא ב21 השנים האחרונות, החל מתבחין מלפני 1996, אחר, משמר ועכשיו הוראת מעבר.
מרגע שהמדינה החליטה לעבור לשיטת התבחינים אנשי האגף לא הפסיקו לחפש דרכים יצירתיות, חוקיות יותר וחוקיות פחות, לדפוק את כל מי שקיבל רישיון מלפני 1996, זו באמת עובדה.
אבל אם ב-21 השנים האחרונות הם לא הצליחו, קשה לי לראות אותם מצליחים עכשיו או בעתיד הרחוק יותר, וזה לא משנה כמה ראש האגף יאיים בכך(למרות שהוא לא ממש איים בכך, הוא בעצמו בעל הוראת מעבר).
דרך אגב, יש לי הסבר בשבילך מדוע בער להם לבטל את התבחין המשמר ולהעביר את כולם להוראת מעבר.
מבקר המדינה פתח בביקורת יסודית על פעילות אגף רישוי כלי ירייה בשלהי שנת 2013.
להזכירך, יצחק אהרונוביץ' היה השר לביטחון פנים אז, ואין צורך להזכיר לך את מדיניותו המוצהרת.
תפקיד המבקר הוא אחד ויחיד - לבדוק האם המשרד מיישם את מדיניות השר, ללא קשר לטיב המדיניות או הבעיות שנובעות ביישום המדיניות.
כיוון ש81% מבעלי הרישיונות בתקופה זו היו בעלי תבחין "אחר" ו"משמר" יחד, מתח המבקר ביקורת חריפה על האגף על כך שמדובר בתחינים שנוגדים את מדיניות השר כיוון שהם לא מצביעים על צורך מהותי ברישיון נשק וכך נוצר מצב של ניגוד מדיניות(אומנם בעל כורחם של אנשי האגף, אבל זה המצב המשפטי שהם נאלצים להתמודד איתו).
תוסיף לכך את הרצח שביצע איתמר אלון בסניף בנק הפועלים בבאר שבע במאי 2013, כשהוא היה בעל רישיון בתבחין משמר, והתוצאה שאתה מקבל היא כיסוי תחת של השר שמחליט לבטל את התבחין כדי לרצות את מבקר המדינה וכדי לזכות בקצת קולות בציבור.
דרך אגב, לזכותו של יעקב עמית, ראש האגף דאז, ייאמר כי הוא המליץ שלא לבטל כלל את התבחין המשמר כיוון שתבחין זה "מוריד לחץ מהציבור"(תראה את הדיון כאן ותבין לבד למה הוא התכוון).
השר כמובן הוא זה שמחליט בסוף על התבחינים ובניגוד להמלצתו של ראש האגף, החליט לבטל את התבחין.
כיוון שיש בעיה משפטית קשה לבטל רישיונות ל80% מבעלי הרישיונות באופן סיטונאי, פשוט החליטו על "הוראת מעבר" עד שיחליטו על שקר כלשהו חדש.
ככה היא ב21 השנים האחרונות, החל מתבחין מלפני 1996, אחר, משמר ועכשיו הוראת מעבר.
מרגע שהמדינה החליטה לעבור לשיטת התבחינים אנשי האגף לא הפסיקו לחפש דרכים יצירתיות, חוקיות יותר וחוקיות פחות, לדפוק את כל מי שקיבל רישיון מלפני 1996, זו באמת עובדה.
אבל אם ב-21 השנים האחרונות הם לא הצליחו, קשה לי לראות אותם מצליחים עכשיו או בעתיד הרחוק יותר, וזה לא משנה כמה ראש האגף יאיים בכך(למרות שהוא לא ממש איים בכך, הוא בעצמו בעל הוראת מעבר).
דרך אגב, יש לי הסבר בשבילך מדוע בער להם לבטל את התבחין המשמר ולהעביר את כולם להוראת מעבר.
מבקר המדינה פתח בביקורת יסודית על פעילות אגף רישוי כלי ירייה בשלהי שנת 2013.
להזכירך, יצחק אהרונוביץ' היה השר לביטחון פנים אז, ואין צורך להזכיר לך את מדיניותו המוצהרת.
תפקיד המבקר הוא אחד ויחיד - לבדוק האם המשרד מיישם את מדיניות השר, ללא קשר לטיב המדיניות או הבעיות שנובעות ביישום המדיניות.
כיוון ש81% מבעלי הרישיונות בתקופה זו היו בעלי תבחין "אחר" ו"משמר" יחד, מתח המבקר ביקורת חריפה על האגף על כך שמדובר בתחינים שנוגדים את מדיניות השר כיוון שהם לא מצביעים על צורך מהותי ברישיון נשק וכך נוצר מצב של ניגוד מדיניות(אומנם בעל כורחם של אנשי האגף, אבל זה המצב המשפטי שהם נאלצים להתמודד איתו).
תוסיף לכך את הרצח שביצע איתמר אלון בסניף בנק הפועלים בבאר שבע במאי 2013, כשהוא היה בעל רישיון בתבחין משמר, והתוצאה שאתה מקבל היא כיסוי תחת של השר שמחליט לבטל את התבחין כדי לרצות את מבקר המדינה וכדי לזכות בקצת קולות בציבור.
דרך אגב, לזכותו של יעקב עמית, ראש האגף דאז, ייאמר כי הוא המליץ שלא לבטל כלל את התבחין המשמר כיוון שתבחין זה "מוריד לחץ מהציבור"(תראה את הדיון כאן ותבין לבד למה הוא התכוון).
השר כמובן הוא זה שמחליט בסוף על התבחינים ובניגוד להמלצתו של ראש האגף, החליט לבטל את התבחין.
כיוון שיש בעיה משפטית קשה לבטל רישיונות ל80% מבעלי הרישיונות באופן סיטונאי, פשוט החליטו על "הוראת מעבר" עד שיחליטו על שקר כלשהו חדש.
- סליקאי זהב
מבחינה מהותית אני מסכים עם איתמר.
המצב לא טוב ויש הרבה מקום לביקורת.
מבחינה צורנית אני מתחבר גם למסר של ליאור - גם למבקרים אין צורך להתבטא בצורה בוטה.
הבעיה היא שאנשים כועסים (ובצדק) ולכן הם משחררים קיטור.
אם נשים את האגו בצד, ונעסוק במהות, העמותה לא הצליחה לפתור את הבעיות של ציבור בעלי הרשיונות (בוודאי שלא את האקוטיות והמרכזיות שבהן) והשקיעה את זמנה ומרצה בהתכתשות כאן בסליק עם הקהל שאותו היא אמורה לייצג ובקידום אג׳נדה הזויה של נשק לכל דורש שרק מקשה עליה למצב את עצמה כגוף רציני (יחד עם סגנון תוקפני).
לדעתי העמותה צריכה להתמקד בהחזרת התבחין המשמר (דרישה סבירה ולגיטימית שקל מבחינה משפטית וציבורית לנמק אותה בצורה תקפה) ובהדיפת נסיונות לא ראויים מצד הרשויות לפגוע באוכלוסיות ספציפיות של בעלי רשיונות כפי שאנו רואים מעת לעת (מתנדבי משטרה / בעלי המלצה פרטנית ועוד היד נטויה).
המצב לא טוב ויש הרבה מקום לביקורת.
מבחינה צורנית אני מתחבר גם למסר של ליאור - גם למבקרים אין צורך להתבטא בצורה בוטה.
הבעיה היא שאנשים כועסים (ובצדק) ולכן הם משחררים קיטור.
אם נשים את האגו בצד, ונעסוק במהות, העמותה לא הצליחה לפתור את הבעיות של ציבור בעלי הרשיונות (בוודאי שלא את האקוטיות והמרכזיות שבהן) והשקיעה את זמנה ומרצה בהתכתשות כאן בסליק עם הקהל שאותו היא אמורה לייצג ובקידום אג׳נדה הזויה של נשק לכל דורש שרק מקשה עליה למצב את עצמה כגוף רציני (יחד עם סגנון תוקפני).
לדעתי העמותה צריכה להתמקד בהחזרת התבחין המשמר (דרישה סבירה ולגיטימית שקל מבחינה משפטית וציבורית לנמק אותה בצורה תקפה) ובהדיפת נסיונות לא ראויים מצד הרשויות לפגוע באוכלוסיות ספציפיות של בעלי רשיונות כפי שאנו רואים מעת לעת (מתנדבי משטרה / בעלי המלצה פרטנית ועוד היד נטויה).
WARLORD
- סליקאי זהב
העובדה שהרצל קבלו קם ביום שישי ונסע לדני היי ודיבר שעתיים בפני העמותה לקידום תרבות הנשק הוא בעיני הישג עצום - גם של העמותה וגם של קבלו. העמותה תופסת מספיק נפח מחד - וקבלו מייחס לה חשיבות. עצם קיומו של הדיאלוג - בעיני הישג מופלא.
כמה מהמתדיינים מקבלים את העובדה הזו כמובן מאליו?
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
Neon Golden כתב:העובדה שהרצל קבלו קם ביום שישי ונסע לדני היי ודיבר שעתיים בפני העמותה לקידום תרבות הנשק הוא בעיני הישג עצום - גם של העמותה וגם של קבלו. העמותה תופסת מספיק נפח מחד - וקבלו מייחס לה חשיבות. עצם קיומו של הדיאלוג - בעיני הישג מופלא.
אין בכך שום הישג. עוד הישג כזה ואבדנו. בפועל זהו אינטרס מובהק של האגף לקיים את הדיאלוג הזה ע״מ שבמקרה הצורך ולעת מצוא הוא יוכל לטעון שהוא אפשר לנציגי הציבור לשטוח בפניו את עמדתם. מה יצא מכך לאגף זה די ברור. מה יצא מכך לנו? רק רע כפי שזה נוהל. זו האמת המרה עם כל הכבוד לאנשים הנחמדים שפועלים בהתנדבות.
WARLORD
- סליקאי זהב
נציגי הריבון נפגשים עם האזרח??? לאן עוד נגיע? הרגילו אותנו טוב טוב, שפקיד מואיל להפגש עם האזרחים..מתעלפים מהכרת טובה..
לא חלילה ח"כ או שר בממשלה...
לא חלילה ח"כ או שר בממשלה...
פחות -לרוב זה יותר,,
איתמר, אם אתה הולך לפי "מה שהיה הוא שיהיה" עם התחזיות, אז "הוראת מעבר" לא תתבטל, אלא תעבור לשקר כלשהו חדש אחר.
אני לא אומר שמה שהיה זה מה שיהיה.
אני מעדיף לקחת את דבריו של הרצל קבלו ברצינות.
הוא אמר קבל עם ועדה ומול מצלמות שהוראת מעבר היא לא תבחין ושכל בעל נשק יצטרך לעמוד בתבחין אחרת יפרד מנשקו.
זו הנחת העבודה שלי ולדעתי צריכה להיות של כל אחד שנמצא בהוראת מעבר וחפץ לשמור על רשיונו.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
Everest כתב:איבדתי אותך ב"אידיוטים שימושיים".
שבוע טוב
אתה צודק.
תיקנתי את הביטוי הלא מוצלח שהשתמשתי בו.
מתנצל בפני חברי העמותה.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד