נשיאה עם כדור בקנה - שאלות

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

נשיאה עם כדור בקנה - שאלות

על ידי Alon2 » 27 ספטמבר 2017, 18:41

עברתי לא מעט על היתרונות והחסרונות של נשיאת נשק עם כדור בקנה. מעניין אותי הצד הפרקטי של חברים כאן שנושאים אקדח עם כדור בקנה בדרך קבע (לא פעם בחודש). האם מבצעים פריקה רק לצורך תחזוקת הנשק וניקוי? בשאר הזמן האקדח בנרתיק צמוד לגוף או בכספת (יוצא עם הנרתיק ישר לכספת)?

בכל מה שנוגע להכרות עם הנשק, תפעולו והצד הבטיחותי אני מהמחמירים מאוד ואין לי חשש בנושא הזה, פשוט מעניין אותי לשמוע את הצד המעשי וההתנהלות שלכם מסביב. יש לכם דגשים לגבי גלוק בעניין הזה?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: נשיאה עם כדור בקנה - שאלות

על ידי ניר ל » 27 ספטמבר 2017, 19:29

אני עם גלוק טעון, נושא אותו בנרתיק פנימי קשיח מעור, קליפס מתכת. הכנסה לנרתיק מתבצעת תוך השגחה על ההדק מחוץ למכנס, כאשר הקנה מופנה לחומת מפגע. הנרתיק יחד עם האקדח כל הזמן, כולל כשהאקדח הולך לישון.
פריקה רק לצורך טיפול באקדח, טיפול באקדח רק כאשר נמצא לבד ומרוכז רק בו.

רוטציה בין שני הכדורים הראשונים במחסנית (זה שנפרק עובר למחסנית אחרי דריכה מבוקרת ואיטית של האקדח), בדיקה של מצבם ויזואלית - כדי לוודא שלא נדפקו. רענון יותר תכוף של הכדורים האלו, אך בזכות הטעינה והפריקה המבוקרות ומיעוט פריקות , הם נשמרים במצב תקין זמן ממושך מאד.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי spy » 27 ספטמבר 2017, 20:01

בשביל לשאת אקדח עם כדור בקנה, נדרש לעשות שינוי בתודעה: לא עוד "הנשק פרוק, בדוק ונצור, המפקדת, מחסנית על הבננה ומקפורק בבית הבליעה, אז אפשר לזלזל בהוראות הבטיחות", אלא "הנשק תמיד טעון. לא "תתיחס כמו אל...", "תתנהג כאילו..." אלא על אמת. הדק נלחץ - כדור יוצא. תמיד.". וכשהשינוי הזה משתרש היטב, שאלות רבות נפתרות מעצמן.
אין צורך לפרוק נשק כל שעה כי פשוט אין סיבה לכך.
התיחסות תמידית לכיוון קנה.
כמה שפחות חשיפת הדק.
נרתיק ששומר על ההדק, אבל באמת.
אימון יבש זה תמיד עם תותב בולט ולאחר הרחקת תמחמושת. כל התחמושת.
פריקה זה פריקה. לאט, בקשב ותשומת לב מירבית, עם קנה לכיוון בטוח.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Alon2 » 27 ספטמבר 2017, 20:08

תודה על התשובות הענייניות. אכן אני מקפיד ללא פשרות לגבי כל ענייני הבטיחות, לא מזלזל ולא מכניס את עצמי לשגרה מסוכנת שמובילה לזלזול בבטיחות. ככה גם לגבי עבודה בגובה, מעבר בצומת וכל מקום עם סכנה אפשרית.

יש התייחסות מיוחדת בדריכה/פריקה? לא בעניין הבטיחותי המובן מאליו, אלא בעניין הטכני ושמירה על כרכוב תקין.

אני עם נרתיק sg revolution mini
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 27 ספטמבר 2017, 20:16

היה על זה דיון רחב לא מזמן, אני החכמתי ממנו, לא מדובר רק על שלמות הכרכוב ודחיקת הקליע לתוך התרמיל - כי אז היה עדיף להכניס כדור ידנית לבית הבליעה. על מנת לשמור על השן החולצת יש לטעון דרך המחסנית בלבד כדי שהכרכוב יכנס בין השן לפני הנוקר ולא שהשן תיכנס בכרכוב ותידפק.

הכדורים שאני מחזיק עולים יותר מהאקדח ... אז אני מקפיד בצורה די קיצונית, אולי מוגזמת, אם מדובר בכדורים רגילים - פשוט דורך לאט, מוודה נעילה. פורק לאט לתוך כף היד, מוודא שלמות הכדור. מדי מספר פריקות שומר אותו לאימונים ומחליף בכדור חדש.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ניר.ב » 27 ספטמבר 2017, 21:17

ניר ל כתב:
הכדורים שאני מחזיק עולים יותר מהאקדח ...

טיטניום שזור בחוטי 24 קארט וליבת אורניום מדולל ?? :shock:
או שאתה מדבר על כמות של כדורים איכותיים ?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Digo » 27 ספטמבר 2017, 23:48

Alon2 כתב:יש התייחסות מיוחדת בדריכה/פריקה? לא בעניין הבטיחותי המובן מאליו, אלא בעניין הטכני ושמירה על כרכוב תקין.

אני עם נרתיק sg revolution mini

אם עניין האגודל על אחורי הצינה, ליווי במבט וכו' וכו' כולם מובנים מאליהם, יכול להמליץ על הנחה ידנית של כדור בבית הבליעה.
נעילת צינה לאחור, הנחת כדור בבית הבליעה, וסגירה עדינה של הצינה עליו, תוך כדי לחיצה על צידה החיצוני של השן החולצת, כך שלא תתנגש בכרכוב, אלא תדלג עליו, ותיסגר באופן מבוקר.

בכל אופן, כמו שהמליצו לפני, עדיף לוודא מידי פעם תקינות ושלמות של הכדור התורן, ולרענן אותו בהזדמנות הראשונה.
העדינות הקיצונית הזו מומלצת במיוחד למי שנושא כדורים שעולים כמו טילי שיוט.
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 28 ספטמבר 2017, 04:20

אני פשוט לא פורק וטוען כל פעם.
האקדח נטען ולא נפרק אם אין צורך ממשי, כמו תחילת אימון, הפקדת נשק, פירוק וכד'.
האקדח תמיד בתוך נרתיק. מגיע הביתה - מכניס למקום האחסון קצר טווח בתוך נרתיק. אז אין באמת צורך בפריקה יותר מפעם בשבוע-שבועיים. ואני לא מזהה שום נזק לכדורים, גם לאחר כמה שנים של שגרה כזאת.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ניר ל » 28 ספטמבר 2017, 08:10

ניר.ב כתב:
ניר ל כתב:
הכדורים שאני מחזיק עולים יותר מהאקדח ...

טיטניום שזור בחוטי 24 קארט וליבת אורניום מדולל ?? :shock:
או שאתה מדבר על כמות של כדורים איכותיים ?

לא צריך להגזים... היום כל כדור עם חור בקצה יעלה לי כמו מחסנית של כדורים רגילים.
אישית כרגע עם ריינג׳ר T במשקל 147 גריין, יש לי עדיין מלאי טרי יחסית, לא בטוח שבכלל נמכרים כאן היום כך שזו אפילו לא שאלה של מחיר. כשקניתי את האחרונים שנשארו בזמנו אצל אחד הסוחרים הם עלו לי 5 ₪ לכדור.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Alon2 » 28 ספטמבר 2017, 08:39

עשיתי כמה בדיקות עם כדורי תרגול, לא תמיד בדריכה איטית ומבוקרת הכרכוב נתפס בשן בטרם הגיע לקנה, לפעמים כן ולפעמים לא. וכשהוא לא אז הצינה לא ננעלת טוב (אלא אם כן אתן לה מכה מאחורה ואסגור את השן בכוח על הכדור). בדריכה רגילה ולא איטית הבעיה כמעט ולא חזרה והשן תפסה את הכרכוב לפני שזה הגיע לקנה בדרך כלל, אולי הבעיה בכדורים עצמם (שנשחקים מהר ממה שציפיתי).

לגבי הכנסת כדור ידנית לקנה וליווי הצינה תוך כדי לחיצה על השן החולצת- לא הצלחתי ללחוץ בצורה כזו שהשן אכן תדלג על הכרכוב ותבלוט החוצה מספיק. כנראה עניין של טכניקה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 28 ספטמבר 2017, 09:15

אתה צודק, לעיתים בדריכה איטית מדי הכדור יקפוץ בעליה לרמפה וישתחרר מהשן, כמו כן לא פרקטי בגלוק ללחוץ על השן החולצת מהצד, היא קצרה מדי.
אתה מוצא את קצב השחרור המתאים עם הזמן וזה קורה פחות, כשזה קורה אני מתחיל שוב ולא דופק על המחלק.

יש לי גם נרתיק חדש דומה לשלך רק ventcor, אני עוד לא משתמש בו כי הוא נראה לי כמו סדין חימום למותן וזה לא מתאים לי עכשיו. קצת יותר מסורבל ללבוש ולפשוט אותו מאשר את הנוכחי שלי, אבל עדיין הרעיון אותו רעיון - להשאיר את האקדח בתוכו טעון, גם כשלא חוגרים אותו. ההדק מוגן, לא מבצעים פריקות וטעינות מיותרות, פוחת הסיכוי לתאונות.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Alon2 » 28 ספטמבר 2017, 09:24

באמת הייתי נבוך קצת שלא הצלחתי ללחוץ על השן מהצד :shock: טוב לדעת שזה לא רק אני %0
הנרתיק המרופד כבר בתמונה באתר שלהם גרם לי להזיע וויתרתי עליו, בנתיים נחמד לי עם הרבולושיין והקיץ עבר בצורה טובה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Digo » 28 ספטמבר 2017, 10:05

Alon2 כתב:באמת הייתי נבוך קצת שלא הצלחתי ללחוץ על השן מהצד :shock: טוב לדעת שזה לא רק אני %0
הנרתיק המרופד כבר בתמונה באתר שלהם גרם לי להזיע וויתרתי עליו, בנתיים נחמד לי עם הרבולושיין והקיץ עבר בצורה טובה

:lol:
אל תשכח, אני עושה את זה בcz p07.
בנוי אחרת... לא ניסיתי לעשות את זה עם גלוק.
כך או כך, מחזק את האמירות. אין סיבה לפריקות תכופות.
רק בעת ניקוי ותחזוקה/ירי/הפקדה.
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Alon2 » 28 ספטמבר 2017, 10:27

אחרי התגובה של ניר תיארתי לעצמי שזו הסיבה והסתכלתי על תמונה של השן החולצת בp07 באינטרנט.. הוא היה בין הפיינליסטים שלי
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי nissimrozales » 28 ספטמבר 2017, 15:48

למה להסתובב עם כדור בקנה???? מה אתם בפעילות מבצעית???
מי שמיומן בנשק מסוגל במהירות לשלוף ולדרוך ואף להוציא כדור
מי שלא מיומן שיתאמן במטווח.
רבותי זה מסוכן!!! תפסיקו עם הרעיונות הללו.
שיהיה לכם גמר חתימה טובה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד