נשיאה עם כדור בקנה - שאלות
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: נשיאה עם כדור בקנה - שאלות
בפעילות מבצעית בימינו נושאים עם כדור בקנה? טוב לדעת... או שהעלו את הפלסטיק הכתום בדרגה?
פשוט זכור לי די בבירור מהאירוע בהר אדר משהו בנוסח "הלוחם יצא ודרך את הנשק..."
כי הרי, כדור בקנה הוא רעיון מסוכן, ומן הידועות שמאז שירד מהתו"ל, ונכנס במקומו הפלסטיק הכתום הנ"ל, ירי רשלני הפך למיתוס...
פשוט זכור לי די בבירור מהאירוע בהר אדר משהו בנוסח "הלוחם יצא ודרך את הנשק..."
כי הרי, כדור בקנה הוא רעיון מסוכן, ומן הידועות שמאז שירד מהתו"ל, ונכנס במקומו הפלסטיק הכתום הנ"ל, ירי רשלני הפך למיתוס...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
nissimrozales כתב:למה להסתובב עם כדור בקנה???? מה אתם בפעילות מבצעית???
מי שמיומן בנשק מסוגל במהירות לשלוף ולדרוך ואף להוציא כדור
מי שלא מיומן שיתאמן במטווח.
רבותי זה מסוכן!!! תפסיקו עם הרעיונות הללו.
שיהיה לכם גמר חתימה טובה.
אם מדובר בציניות אז אחלה.. ואם לא אז חבל. אפשר לשאול בדרך מנומסת מהן הסיבות לשאת כדור בקנה ואני בטוח שטובים ומנוסים ממני ישמחו לענות. ברמה הבטיחותית כל נושא נשק יודע להעיד על עצמו כמה הוא סומך על שיקול הדעת שלו ועל רמתו הבטיחותית. הסכנה היא לא במצב הנשק, הסכנה האמיתית היא שמי שאוחז בו מפחד פחד איימים מנשק טעון. יש מקרים שבהם אין לך יד נוספת לדרוך או שזה פשוט בלתי אפשרי (תוקף בטווח אפס, יד חלשה פגועה/פצועה, רטיבות גבוהה, דם, נהיגה, שמירה על אדם נוסף, צורך בשליפה שקטה..) שלא נדבר על גריפה חלקית בשעת לחץ. השרשור נפתח במטרה להבין את הצדדים הפרקטים של נשיאה כזו, תשובות לבעד ונגד יש הרבה בפורום צריך רק לחפש. מסוכן זה לפחד מהנשק של עצמך, לא להכיר אותו, לזלזל בבטיחות, להתלהב איתו ליד החבר'ה, לשחק רמבו בסלון עם מחסנית בהכנס... ככה אנשים יורים ירי לא מכוון ו"פולטים כדור"
- סליקאי כסף
אני חשבתי שמדובר בפורום יחסית מקצועי, הכוונה שמישהו שואל שאלה ואלו שמבינים יענו לו. לצערי שואלי השאלות אינם מבינים הרבה בנשק, והעונים ברובם גם לא מבינים הרבה.
בתור קצין לשעבר בכוחות ביטחון וגם יחידות מיוחדות, התעסקתי קרוב לשלושים שנה עם המון סוגי נשק, הדרכתי אנשי סגל רבים בנשק,הבאתי רבים למיומנות תפעול נשק, וכמובן אני בעל נשק. מעולם אבל מעולם לא הסתובבתי עם אקדח עלי כשיש כדור בקנה. אני מספיק סומך על עצמי שברגע האמת אוכל לשלוף לדרוך ולהוציא לפחות שני כדורים.
איזו סיבה יש כאן למישהו להסתובב כול היום עם כדור בקנה?? אני גם לא ציני, אלא הגיוני בהחלט. אחת הסיבות לתאונות זה המצאות כדור בקנה. כמו כן עיין ערך זיג p320 שנופל כשיש כדור בקנה...
לכן אני מציע לכולכם לא לשחק אותה ״מקצועיים״ , וכול אלו ששואלים האם או כיצד או איך הולכים עם כדור בקנה׳ אני אומר אל תעשו זאת. אולי למעט מי שנקלע לסיטואציה כמו טעות בניווט וכניסה לשטח פלסטיני נניח, שגם אז נדרשת מיומנות.
אני לא ״פוחד״ הרבה מהתגובות של מצדדי הכדור בקנה, מי שרוצה שיעור בנשק ותפעולו מוזמן לקבל שיעור.
לא צריך לפחד מנשק, אבל מצד שני לא לעשות שטויות.
רוצים להיות בטוחים? לכו תתאמנו במטווחים על שליפה דריכה וירי. אחרי זמן מה תהיו מיומנים יותר.
בתור קצין לשעבר בכוחות ביטחון וגם יחידות מיוחדות, התעסקתי קרוב לשלושים שנה עם המון סוגי נשק, הדרכתי אנשי סגל רבים בנשק,הבאתי רבים למיומנות תפעול נשק, וכמובן אני בעל נשק. מעולם אבל מעולם לא הסתובבתי עם אקדח עלי כשיש כדור בקנה. אני מספיק סומך על עצמי שברגע האמת אוכל לשלוף לדרוך ולהוציא לפחות שני כדורים.
איזו סיבה יש כאן למישהו להסתובב כול היום עם כדור בקנה?? אני גם לא ציני, אלא הגיוני בהחלט. אחת הסיבות לתאונות זה המצאות כדור בקנה. כמו כן עיין ערך זיג p320 שנופל כשיש כדור בקנה...
לכן אני מציע לכולכם לא לשחק אותה ״מקצועיים״ , וכול אלו ששואלים האם או כיצד או איך הולכים עם כדור בקנה׳ אני אומר אל תעשו זאת. אולי למעט מי שנקלע לסיטואציה כמו טעות בניווט וכניסה לשטח פלסטיני נניח, שגם אז נדרשת מיומנות.
אני לא ״פוחד״ הרבה מהתגובות של מצדדי הכדור בקנה, מי שרוצה שיעור בנשק ותפעולו מוזמן לקבל שיעור.
רוצים להיות בטוחים? לכו תתאמנו במטווחים על שליפה דריכה וירי. אחרי זמן מה תהיו מיומנים יותר.
- סליקאי ארד
nissimrozales כתב:אני חשבתי שמדובר בפורום יחסית מקצועי, הכוונה שמישהו שואל שאלה ואלו שמבינים יענו לו. לצערי שואלי השאלות אינם מבינים הרבה בנשק, והעונים ברובם גם לא מבינים הרבה.
אני לא בעל אותו נסיון שיש לך, אני נתלה באילנות גבוהים בהרבה ממני כשאני אומר שאתה אולי מקובע לשיטה שבה לימדו אותך ואיתה המשכת, וכל סטייה ממה שאתה מכיר נחשב בעיניך לחוסר מקצועיות. זה חבל.
גם אותי לימדו שלוף-דרוך, אבל מה שנכון למאבטח במתקן בטחוני או לחייל ביחידה בפעילות צבאית, לא בהכרח נכון ומתאים לאזרח הפרטי המגן על עצמו.
יש גם מספיק אמריקאים מקצועיים ובעלי נסיון שמשוכנעים שהשיטה ה"ישראליץ" היא שטות של צבא בלתי מקצועי שלא מסוגל לחנך את אנשיו לשאת עם כדור בקנה בצורה מקצועית.
פחד מהנשק וכסת"ח זו לא מקצועיות.
כל זאת מבלי להמעיט מנסיונך וכישוריך.
באתי ללמוד
ניסים, באמת חבל שלא היית ציני.
חשבתי לכתוב תשובה מפורטת, אבל מכיוון שכל האמת נמצאת אצלך ואין בלתה, כל זאת מבלי להכיר את הנשמות הפועלות,
רמת הידע והנסיון, ומכיוון שאיני מהאנשים שמסתדר עם שחצנות וקיבעון מסוג זה, ירדתי מהעניין התגובה.
גמר חתימה טובה.
חשבתי לכתוב תשובה מפורטת, אבל מכיוון שכל האמת נמצאת אצלך ואין בלתה, כל זאת מבלי להכיר את הנשמות הפועלות,
רמת הידע והנסיון, ומכיוון שאיני מהאנשים שמסתדר עם שחצנות וקיבעון מסוג זה, ירדתי מהעניין התגובה.
גמר חתימה טובה.
אני מעריך שחלק מתגובתך נובעת בגלל מה שרשמתי, ואשמח להגיב. אני לא מזלזל ברגע בכישוריך או בידע שרכשת עם השנים, אבל האמירות הנוקבות שלך מראות בדיוק את הצד הצהלי הזה שמדברים עליו פה, הצד שנוטה להפחיד יתר על המידה ולדאוג שלכל בעל תפקיד תהיה דרך להגן על עצמו במקרה של תאונה. באזרחות המצב שונה לגמרי, אין פה אף אחד שלוקח אחריות על המעשים שלי מלבדי- ואחליט בהתאם כיצד עלי לנהוג במסגרת המגבלות האישיות שלי ובמסגרת היכולת שלי לפעול בצורה בטיחותית ונכונה.
לצערך שואלי השאלות אינם מבינים הרבה בנשק? אשמח אם תאיר את פני כי לדעתי זה בדיוק המקום לשאול וללמוד.
אני בטוח לחלוטין שאם היו בודקים סטטיסטית כמה אירועי ירי לא מכוון נגרמו על ידי אותם נושאי נשק עם כדור בקנה (אותם חבר'ה רציניים בעלי רמת בטיחות גבוהה) אל מול אנשים אחרים התוצאות היו מדברות בעד עצמן.
אני בהחלט מאמין שכל איש יעשה לנפשו, לצערי מסגרות שונות יוצרות להרבה אנשים מציאות אחת ויחידה. אם היינו שואלים אמריקאי לבן בתקופת העבדות אם יהיה אי פעם נשיא שחור הוא היה צוחק. והוא היה טועה. לא כל דרך שלמדנו היא הנכונה והיחידה. שוב, לא מזלזל לרגע בניסיון שלך רק מראה עוד נקודת מבט אחרת
לצערך שואלי השאלות אינם מבינים הרבה בנשק? אשמח אם תאיר את פני כי לדעתי זה בדיוק המקום לשאול וללמוד.
אני בטוח לחלוטין שאם היו בודקים סטטיסטית כמה אירועי ירי לא מכוון נגרמו על ידי אותם נושאי נשק עם כדור בקנה (אותם חבר'ה רציניים בעלי רמת בטיחות גבוהה) אל מול אנשים אחרים התוצאות היו מדברות בעד עצמן.
אני בהחלט מאמין שכל איש יעשה לנפשו, לצערי מסגרות שונות יוצרות להרבה אנשים מציאות אחת ויחידה. אם היינו שואלים אמריקאי לבן בתקופת העבדות אם יהיה אי פעם נשיא שחור הוא היה צוחק. והוא היה טועה. לא כל דרך שלמדנו היא הנכונה והיחידה. שוב, לא מזלזל לרגע בניסיון שלך רק מראה עוד נקודת מבט אחרת
- סליקאי כסף
הי ניסים,
דבר ראשון גמר חתימה טובה,
חבל שלא השתתפת בדיון לגבי בעד/נגד , יתרונות/חסרונות, יש לך אולי הרבה מה לתרום ואם יש לך סבלנות אז תציף אותם שוב.
אמרת שני דברים שאני בכל זאת רוצה להתייחס אליהם -
1. חלק מהסיבות לתאונות הן הימצאות מכדור בקנה - האמת היא שכל התאונות נגרמו מהימצאות כדור בקנה, רק שמחזיק הנשק לא היה מודע להימצאותו שם...היה בטוח שאין. עניין הסיג 320 ידוע לנו - זה כשל שהתגלה באקדח חדש ומטופל, לא שלמישהו מאיתנו יש כזה נשק.
2. צאו למטווח והתאמנו על שליפה דריכה וירי - רק ששום מטווח אזרחי לא יאפשר זאת. במטווח אזרחי אתה יכול להרים את האקדח מהשולחן, לכוון וללחוץ על ההדק 50 פעם או כמה תחמושת שתרכוש.
הסיבה שאני רואה לנשיאה במצב זה היא כלל לא מבצעית - כפי שאמרת, אנחנו אזרחים שלווים ולא נמצאים בפעילות מבצעית בעורף האוייב, הסיכוי של כל אחד מאיתנו להזדקק לאקדח הוא מזערי. אם ככה אין בכלל טעם שנישא אותו ... עדיף שישכב בכספת עד שנצטרך נניח לבקר בשטחים. אבל היות שכן בחרנו לשאת אותו עלינו יום יום - הסיבה היא בעיקר בטיחותית ! כאשר נשק טעון, מי שנושא אותו נזהר שבעתיים. או כמו שאמר כאן קודמי - היות שאני לא כפוף להוראת מפקד או מסגרת כלשהי ואני אישית נושא באחריות למעשיי - אני נזהר שבעתיים בנשיאת נשק טעון ולכן ככה אני מעדיף, מעדיף להיזהר מאשר להצטער.
אני לא אחראי למעשיו של אף אחד אחר, לכן לא ממליץ ולא מטיף ולא מזהיר - נשאלתי שאלות פשוטות ע״י פותח הפוסט ואני עונה לו תשובות פשוטות.
דבר ראשון גמר חתימה טובה,
חבל שלא השתתפת בדיון לגבי בעד/נגד , יתרונות/חסרונות, יש לך אולי הרבה מה לתרום ואם יש לך סבלנות אז תציף אותם שוב.
אמרת שני דברים שאני בכל זאת רוצה להתייחס אליהם -
1. חלק מהסיבות לתאונות הן הימצאות מכדור בקנה - האמת היא שכל התאונות נגרמו מהימצאות כדור בקנה, רק שמחזיק הנשק לא היה מודע להימצאותו שם...היה בטוח שאין. עניין הסיג 320 ידוע לנו - זה כשל שהתגלה באקדח חדש ומטופל, לא שלמישהו מאיתנו יש כזה נשק.
2. צאו למטווח והתאמנו על שליפה דריכה וירי - רק ששום מטווח אזרחי לא יאפשר זאת. במטווח אזרחי אתה יכול להרים את האקדח מהשולחן, לכוון וללחוץ על ההדק 50 פעם או כמה תחמושת שתרכוש.
הסיבה שאני רואה לנשיאה במצב זה היא כלל לא מבצעית - כפי שאמרת, אנחנו אזרחים שלווים ולא נמצאים בפעילות מבצעית בעורף האוייב, הסיכוי של כל אחד מאיתנו להזדקק לאקדח הוא מזערי. אם ככה אין בכלל טעם שנישא אותו ... עדיף שישכב בכספת עד שנצטרך נניח לבקר בשטחים. אבל היות שכן בחרנו לשאת אותו עלינו יום יום - הסיבה היא בעיקר בטיחותית ! כאשר נשק טעון, מי שנושא אותו נזהר שבעתיים. או כמו שאמר כאן קודמי - היות שאני לא כפוף להוראת מפקד או מסגרת כלשהי ואני אישית נושא באחריות למעשיי - אני נזהר שבעתיים בנשיאת נשק טעון ולכן ככה אני מעדיף, מעדיף להיזהר מאשר להצטער.
אני לא אחראי למעשיו של אף אחד אחר, לכן לא ממליץ ולא מטיף ולא מזהיר - נשאלתי שאלות פשוטות ע״י פותח הפוסט ואני עונה לו תשובות פשוטות.
- סליקאי טיטניום
ניר תודה, אני מעריך רבות את הכנות והיחס לחדשים בתחום. עונים על מה ששואלים, מציפים דגשים בטיחותיים (כי בלי זה אין טעם) וכל זאת מבלי לפגוע או לזלזל. למרות שאין לי וותק של חמישים שנות עופרת מאחורי אני יודע שהמטרה שלי ללמוד נכונה, ושגם לחדשים יש מה לתרום כאן ולרענן מדי פעם את הפורום. אני למדתי, לומד ואמשיך ללמוד פה הרבה תוך מתן תשומת לב לדברים ולתשובות השונות. אני מאמין בדיון רציני ומגוון והאחריות האישית משחקת תפקיד חשוב. בסופו של יום החיים שלנו ושל הסובבים אותנו מושפעת ממה שאנחנו עושים/לא עושים. אם הכדור הראשון נמצא בקנה, במחסנית, בתיק או בכספת זה עניין טכני/מבצעי. מי שאמר פה פעם שהנצרה היחידה היא זו שבין האוזניים מסכם את כל העסק
- סליקאי כסף
nissimrozales כתב:אני חשבתי שמדובר בפורום יחסית מקצועי, הכוונה שמישהו שואל שאלה ואלו שמבינים יענו לו. לצערי שואלי השאלות אינם מבינים הרבה בנשק, והעונים ברובם גם לא מבינים הרבה.
מבלי לפגוע בכבודך ובוודאי שאיני מזלזל לרגע בניסיונך ופועלך, אני די סבור שאתה טועה.
אקדחים מטבעם נועדו להינשא עם כדור בקנה.
להזכירך, פעם לא היו אקדחי "שולף דורך", פעם היו אקדחי "מי שולף הכי מהר במערב", קרי אקדחי תופי.
מטבעם, הכדור בקנה הוא חלק בלתי נפרד מהם.
אז נכון שישנה אפשרות היום לא להסתובב עם כדור בקנה, "מטעמי בטיחות", וכל אחד יעשה מה שנראה לו לנכון, אבל מפה ועד לקבוע באופן חד משמעי שאין סיבה לאף אחד להסתובב עם כדור בקנה, יש הבדל של שמיים וארץ.
באופן אישי, נראה לי הרבה יותר בטוח להסתובב עם כדור בקנה מאשר בלי, בדיוק בגלל שכל התאונות והתרחישים שציינת קרו כשאנשים היו בטוחים ב-100% שלא היה להם כדור בקנה.
זה הכל עניין של תודעה.
מי שיודע שהנשק שלו טעון ולא רק "התייחס תמיד אל הנשק כשטעון, גם כשהוא לא" זה מישהו שלא יעיז לעשות משהו לא לעניין עם הנשק שלו, עקב המודעות.
מצד שני, כל מי ש"יודע" שאין לו כדור בקנה, פחות ייזהר.
ושוב, אל תשכח שישנם גם אקדחי תופי, שאין לך אפילו איך להתחיל לבוא בטענות על הכדור בקנה שנמצא שם.
מה דעתך על נושאי אקדחי תופי? חולי נפש?
- סליקאי זהב
בכיף, עדיף חדש על משומש עם הרגלים גרועים...לי לקח הרבה זמן להשתחרר מההרגלים שלימדה אותי המערכת.
גם אני מחזיק מעצמי מישהו שיש לו עוד המון ללמוד, בלי קשר ל 30 השנים שאני מתעסק עם נשק במסגרות שונות, מה שחשוב זה מה אני מסוגל לעשות עכשיו ולא מה שעשיתי והייתי.
סיפר לי פעם אחד מבכירי טייסי חיל האוויר - ברגע שאנחנו עולים לתרגול קרבות אוויר, אין דרגות ואין סמכויות, זה נטו מי מפיל את מי, חוזרים לתחקיר ואף בעל דרגה לא מקבל הנחות, לא משנה מיהו. לקחתי.
הדגש הכי חשוב שאני יכול לתת בנושא בטיחות - הוא משמעת הדק. עם או בלי נצרה על האקדח או בין האזניים.
בצבא זה הכלל ״חמש אצבעות על ידית אחיזה״ בזמן פריקה/ בדיקה /טעינה
אח״כ באוטובוס או סתם ככה, הוא משחק עם ההדק כי הנשק פרוק.
תקפיד להחזיק את האצבע מחוץ לשמורה בכל זמן שהאקדח לא מופנה למטרה בגובה העיניים ולא יקרה שום דבר רע.
גם אני מחזיק מעצמי מישהו שיש לו עוד המון ללמוד, בלי קשר ל 30 השנים שאני מתעסק עם נשק במסגרות שונות, מה שחשוב זה מה אני מסוגל לעשות עכשיו ולא מה שעשיתי והייתי.
סיפר לי פעם אחד מבכירי טייסי חיל האוויר - ברגע שאנחנו עולים לתרגול קרבות אוויר, אין דרגות ואין סמכויות, זה נטו מי מפיל את מי, חוזרים לתחקיר ואף בעל דרגה לא מקבל הנחות, לא משנה מיהו. לקחתי.
הדגש הכי חשוב שאני יכול לתת בנושא בטיחות - הוא משמעת הדק. עם או בלי נצרה על האקדח או בין האזניים.
בצבא זה הכלל ״חמש אצבעות על ידית אחיזה״ בזמן פריקה/ בדיקה /טעינה
אח״כ באוטובוס או סתם ככה, הוא משחק עם ההדק כי הנשק פרוק.
תקפיד להחזיק את האצבע מחוץ לשמורה בכל זמן שהאקדח לא מופנה למטרה בגובה העיניים ולא יקרה שום דבר רע.
- סליקאי טיטניום
אוורסט, אקדח תופי נושאים עם שני תאים ריקים - מול הפטיש ואחרי הפטיש, איך פספסת את השיעור הזה ?
- סליקאי טיטניום
נשיאת אקדח ללא כדור בקנה זו המצאה ישראלית.פשוט ענין של ניהול סיכונים.
יצרני האקדחים משחר המצאתם תיכננו כדור בקנה.גם בתופי יש כדור מול הנוקר.או שגם שם נוריד כדור "לכל מקרה"
ההכשרה בארץ לוקה בחסר אין תרבות נשק אין אימונים מסודרים ואז באים עם המצאות כאלה ואחרות.
כאשר נושא נשק מגיכ למצב שבו הוא צריך להישתמש בו הוא לא רוצה ולא צריך להוסיף למישוואה עוד תקלה אפשרית בדריכה.
דריכה תחת לחץ אחד האפשרויות המשמעותיות למעצורים.
השיטה של אקדח לא טעון.מק פורק.ירי בהצבעה ועוד כל מיני שטויות שהמציאו בארץ.
ואז תוצר של המערכת כותב שטויות כאלה.
"למה להסתובב עם כדור בקנה???? מה אתם בפעילות מבצעית???
רבותי זה מסוכן!!! תפסיקו עם הרעיונות הללו. "
אני מחשיב את עצמי כיורה מיומן.אני יורה בן 100 ל200 כדור בשבוע.
כל התרגולת שלי היא עם כדור בקנה.ירי עם כוונות ולא בהצבעה ואני עושה את זה טוב ומדויק.
כך כל העולם פועל.
אני תמיד אשלוף מהר ממך ואפגע מדויק ממך.לא בגלל שאני יורה יותר טוב.יש לי פחות פעולות לעשות.
בהנחה שיש לך אקדח מודרני ותקין אז אין שום מניעה בטיחות להיסתובב עם כדור בקנה.
הכלל הראשון שמלמדים על אקדח שאקדח מסוכן ואקדח יכול להרוג.זה נכון גם לכלי רכב ועוד כמה דברים.
בפורום הזה יש אנשים מקצועיים ובעלי ניסיון רב בנשק.אני נושא נשק למעלה מ35 שנים.
אתה גם הייתה נחרד לראות כמוני נושא אקדח עם כדור בקנה באפנדיקס.
מנרתיק אפנדיקס שולפים מהר כמו בנרתיק ספורט.וכמובן זה מפחיד את חסידי השיטה הישראלית.
מי שלא מרגיש בנוח ללכת עם כדור בקנה שלא ילך.
אין שום חוק או כלל שאוסר על נשיאה עם כדור בקנה.רק במערכת הביטחון הישראלית.
ושם משקיעים בכיסוי תחת והמצאות מגוחכות במקום בהכשרה נאותה.
הדבר היחיד שאני מסכים איתו בהקשר אחר.אף אחד לא נולד מיומן.לכו להיתאמן.ורצוי אצל מדריך שלא בא מהמערכת.אין תחליף לאימון.
יצרני האקדחים משחר המצאתם תיכננו כדור בקנה.גם בתופי יש כדור מול הנוקר.או שגם שם נוריד כדור "לכל מקרה"
ההכשרה בארץ לוקה בחסר אין תרבות נשק אין אימונים מסודרים ואז באים עם המצאות כאלה ואחרות.
כאשר נושא נשק מגיכ למצב שבו הוא צריך להישתמש בו הוא לא רוצה ולא צריך להוסיף למישוואה עוד תקלה אפשרית בדריכה.
דריכה תחת לחץ אחד האפשרויות המשמעותיות למעצורים.
השיטה של אקדח לא טעון.מק פורק.ירי בהצבעה ועוד כל מיני שטויות שהמציאו בארץ.
ואז תוצר של המערכת כותב שטויות כאלה.
"למה להסתובב עם כדור בקנה???? מה אתם בפעילות מבצעית???
רבותי זה מסוכן!!! תפסיקו עם הרעיונות הללו. "
אני מחשיב את עצמי כיורה מיומן.אני יורה בן 100 ל200 כדור בשבוע.
כל התרגולת שלי היא עם כדור בקנה.ירי עם כוונות ולא בהצבעה ואני עושה את זה טוב ומדויק.
כך כל העולם פועל.
אני תמיד אשלוף מהר ממך ואפגע מדויק ממך.לא בגלל שאני יורה יותר טוב.יש לי פחות פעולות לעשות.
בהנחה שיש לך אקדח מודרני ותקין אז אין שום מניעה בטיחות להיסתובב עם כדור בקנה.
הכלל הראשון שמלמדים על אקדח שאקדח מסוכן ואקדח יכול להרוג.זה נכון גם לכלי רכב ועוד כמה דברים.
בפורום הזה יש אנשים מקצועיים ובעלי ניסיון רב בנשק.אני נושא נשק למעלה מ35 שנים.
אתה גם הייתה נחרד לראות כמוני נושא אקדח עם כדור בקנה באפנדיקס.
מנרתיק אפנדיקס שולפים מהר כמו בנרתיק ספורט.וכמובן זה מפחיד את חסידי השיטה הישראלית.
מי שלא מרגיש בנוח ללכת עם כדור בקנה שלא ילך.
אין שום חוק או כלל שאוסר על נשיאה עם כדור בקנה.רק במערכת הביטחון הישראלית.
ושם משקיעים בכיסוי תחת והמצאות מגוחכות במקום בהכשרה נאותה.
הדבר היחיד שאני מסכים איתו בהקשר אחר.אף אחד לא נולד מיומן.לכו להיתאמן.ורצוי אצל מדריך שלא בא מהמערכת.אין תחליף לאימון.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
ניר
כבר ראיתי מאבטחים עם מחסניות בחוץ אם לדרוך אז למה לא נתחיל בלהכניס את המחסנית?
אפשר להפריד את הכדורים מהמחסנית.הכי בטוח.
אפשר גם להמציא את הגלגל מחדש.
כבר ראיתי מאבטחים עם מחסניות בחוץ אם לדרוך אז למה לא נתחיל בלהכניס את המחסנית?
אפשר להפריד את הכדורים מהמחסנית.הכי בטוח.
אפשר גם להמציא את הגלגל מחדש.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
1. מה שאריק כתב.
2. מקווה שלא נזכה לראות שוב שומרים שמשחילים את שרוך האבטחה דרך הפטיש.
2. מקווה שלא נזכה לראות שוב שומרים שמשחילים את שרוך האבטחה דרך הפטיש.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד