נשיאה עם כדור בקנה - שאלות

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: נשיאה עם כדור בקנה - שאלות

על ידי itamar » 29 ספטמבר 2017, 07:28

ArikB כתב:ניר
כבר ראיתי מאבטחים עם מחסניות בחוץ אם לדרוך אז למה לא נתחיל בלהכניס את המחסנית?
אפשר להפריד את הכדורים מהמחסנית.הכי בטוח.
אפשר גם להמציא את הגלגל מחדש.

במקום בו אני עובד המאבטחים הולכים עם נשק בלי מחסנית.
עדיף שיהיו ללא נשק כי הם פשוט מטרה לכל עבריין שרוצה לשדרג את עצמו באיזה אקדח בלי יותר מדי מאמץ.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 29 ספטמבר 2017, 08:17

ניר ל כתב:אוורסט, אקדח תופי נושאים עם שני תאים ריקים - מול הפטיש ואחרי הפטיש, איך פספסת את השיעור הזה ?

לא פספתי את השיעור אבל המורה לא ידע אם זה 2 או 3 תאים ריקים, אז השארתי את כל הכדורים בפנים.
בכל זאת, לא כל תוף מסתובב לאותו כיוון באקדחים שונים.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר.ב » 29 ספטמבר 2017, 10:35

אני גם תוצר של "המערכת", הצבאית האזרחית והממשלתית.
לשמחתי עבר מספיק זמן מאז שהוחדרה בי הדוקטרינה ועד ליום שהגעתי לנשיאת נשק פרטי, מה שאיפשר לי היפוך תודעתי.
אני מכיר היום בכל הסיבות הטובות למה כן לשאת אקדח עם כדור בקנה, אבל עדיין -בצער רב - לא מסוגל
פיסית לעשות כך.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי גיא123 » 29 ספטמבר 2017, 13:06

וואו

כמה קיבעון בהודעה אחת.

אין שום בעיה בטיחותית לשאת עם כדור בקנה, כל עוד הנצרה שבאמת חשובה (זאת שבין האוזניים) פועלת, וקיימת ההבנה הברורה שאם תלחץ על ההדק- ייצא כדור.

צה"ל עושה ככל הניתן כדי להסתמך על התקני פלסטיק והרחקת התחמושת מהנשק (נשיאה מנהלתית עם מחסנית בחוץ) ועדיין סובל מאינספור מקרים של פליטות כדור. לגבי זמן התגובה והרלוונטיות של חייל הנושא במצב הנ"ל בכלל אין מה לדבר.

האמירה הכי לא רלוונטית שנתקלתי בה עד כה היא ש"בכל המקרים של פליטת כדור היה כדור בקנה".

לא

ברוב , אם לא כל המקרים של פליטות כדור שאני מכיר, היה אדם שמשוכנע שהנשק שלו לא טעון, כי הוא אף פעם לא טעון. רק שבמקרה הספציפי הנ"ל הנשק היה, משום מה , טעון.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ramdishon » 29 ספטמבר 2017, 13:17

הויכוח הזה עתיק יומין, ויימשך עוד זמן רב.
אין כאן פתרון בית ספר.
כל אחד חייב להכיר היטב את האקדח אותו הוא נושא, להבין היטב את מנגנוני הבטיחות שלו (אלו מפורטים מאד בחוברת שלו או באתר האינטרנט של היצרן) ולהחליט איזו צורת נשיאה מתאימה לו.
ולבסוף- אני חוזר על מה שכתבו גדולים וחכמים ממני- אל תשנו את צורת הנשיאה עליה החלטתם. שאו תמיד באותה תצורה.
גמר חתימה טובה,
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר.ב » 29 ספטמבר 2017, 14:20

גיא123 כתב:וואו

צה"ל עושה ככל הניתן כדי להסתמך על התקני פלסטיק והרחקת התחמושת מהנשק (נשיאה מנהלתית עם מחסנית בחוץ) ועדיין סובל מאינספור מקרים של פליטות כדור. לגבי זמן התגובה והרלוונטיות של חייל הנושא במצב הנ"ל בכלל אין מה לדבר.

.

צה"ל כבר התחרפן לגמרי.
היום התפרסם סרטון של חיילים העוצרים שוטר "פלסטינאי" חמוש.
החיילים מוקפים בערבים והחייל שמתעמת עם השוטר (שבתוך הרכב) נמצא כשנשקו עם... מק -פורק !
לא יודע עד לאן יגיע האבסורד הזה, אבל זה נראה כל כך רע ובעיקר מדאיג.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 29 ספטמבר 2017, 15:44

ramdishon כתב:אין כאן פתרון בית ספר.
כל אחד חייב להכיר היטב את האקדח אותו הוא נושא..

גמר חתימה טובה,

כמו שאמרת אין פתרון בית ספר.
רוב הנשקים שיוצרו מתחילת המאה שעברה ועד היום בטוחים יותר מהבעלים שלהם. אם זה אקדחים תופיים או חצי אוטומטיים.
בסופו של יום כל אחד צריך להכיר ביכולות שלו ואת הסביבה בה הוא חי ולהחליט מה מתאים לו.

גמר חתימה טובה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי jericho2016 » 02 אוקטובר 2017, 10:10

ניר ל כתב:הי ניסים,
דבר ראשון גמר חתימה טובה,
חבל שלא השתתפת בדיון לגבי בעד/נגד , יתרונות/חסרונות, יש לך אולי הרבה מה לתרום ואם יש לך סבלנות אז תציף אותם שוב.
אמרת שני דברים שאני בכל זאת רוצה להתייחס אליהם -
1. חלק מהסיבות לתאונות הן הימצאות מכדור בקנה - האמת היא שכל התאונות נגרמו מהימצאות כדור בקנה, רק שמחזיק הנשק לא היה מודע להימצאותו שם...היה בטוח שאין. עניין הסיג 320 ידוע לנו - זה כשל שהתגלה באקדח חדש ומטופל, לא שלמישהו מאיתנו יש כזה נשק.
2. צאו למטווח והתאמנו על שליפה דריכה וירי - רק ששום מטווח אזרחי לא יאפשר זאת. במטווח אזרחי אתה יכול להרים את האקדח מהשולחן, לכוון וללחוץ על ההדק 50 פעם או כמה תחמושת שתרכוש.

הסיבה שאני רואה לנשיאה במצב זה היא כלל לא מבצעית - כפי שאמרת, אנחנו אזרחים שלווים ולא נמצאים בפעילות מבצעית בעורף האוייב, הסיכוי של כל אחד מאיתנו להזדקק לאקדח הוא מזערי. אם ככה אין בכלל טעם שנישא אותו ... עדיף שישכב בכספת עד שנצטרך נניח לבקר בשטחים. אבל היות שכן בחרנו לשאת אותו עלינו יום יום - הסיבה היא בעיקר בטיחותית ! כאשר נשק טעון, מי שנושא אותו נזהר שבעתיים. או כמו שאמר כאן קודמי - היות שאני לא כפוף להוראת מפקד או מסגרת כלשהי ואני אישית נושא באחריות למעשיי - אני נזהר שבעתיים בנשיאת נשק טעון ולכן ככה אני מעדיף, מעדיף להיזהר מאשר להצטער.
אני לא אחראי למעשיו של אף אחד אחר, לכן לא ממליץ ולא מטיף ולא מזהיר - נשאלתי שאלות פשוטות ע״י פותח הפוסט ואני עונה לו תשובות פשוטות.

1. יותר מפעם אחת התאמנתי על שליפה מנרתיק או מתיק צד במטווח אזרחי. הטיפ שלי: להגיע בשעות לא עמוסות ולא ביחד עם מטווח למחדשי רשיון או מאבטחים. בלי להזכיר שמות, יש מטווח קפדני במיוחד שלא הסכים לסטות מהתנאים. אבל, זו זכותו/חובתו החוקית וכיסתוח"ו וזה בסדר גמור. רק שתדעו שיש כאלה מטווחים שכן מאפשרים לדמות מצב אמת של "שליפה-דריכה-ירי".
2. תמיד מציק לי עניין הפריקה. הגעתי הביתה והחלטתי לפרוק. איפה אני פורק? למי שאין מחסן גדול או בית פרטי עם חומת מפגע אמיתית - זו בעיה. אני צריך להפקיד את הנשק בכניסה לביטוח לאומי. מי פורק? איפה?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Boltik » 02 אוקטובר 2017, 10:50

jericho2016 כתב: אני צריך להפקיד את הנשק בכניסה לביטוח לאומי. מי פורק? איפה?

אותו אחד ובאותו מקום שפורקים נשק ללא כדור בבית הבליעה.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 02 אוקטובר 2017, 12:02

עצם זה שזה מטריד אותך, מוכיח שאתה לא מתייחס לנשק תמיד כמו אל נשק טעון. כמו כולנו למעשה.
אדם לא יכול לשקר לעצמו - כשהוא חושב שהנשק פרוק הוא לא יתייחס אליו כאל טעון ולא משנה מה הוא יגיד לעצמו. אתה גם יכול להסתכל לבית הבליעה ולא לראות שיש כדור כי המוח מתעתע בך - יש תכנית יפה בערוץ המדע על תעתועי מוח שאני מציע לכולם לצפות ולהבין כמה אין לנו שליטה על זה.

אזרח שאינו נמצא במסגרת כמו ירי מעשי/idpa , לא באמת יכול להתאמן. אימון צריך להיות סדיר ומסודר כדי להיות יעיל. ירי חופשי במטווח הוא לא כזה וגם לא חכם מצד המדריך לתת ליורה חפשי לבצע ירי מהסלקה או שליפה.
אני יודע שיש מקומות שמחפפים ועדיף שלא יעשו את זה.
אימוני שליפה/דריכה אפשר לבצע יבש בבית עם כדורי תרגול (כדי לא לדפוק את האקדח). כדי להיות מסוגל לבצע את הפעולה הזאת במהירות ולחץ ללא דופי , צריך אלפי חזרות ולפתח עור מאד עבה ... לא ריאלי לאזרח.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Digo » 02 אוקטובר 2017, 12:07

jericho2016 כתב:1. יותר מפעם אחת התאמנתי על שליפה מנרתיק או מתיק צד במטווח אזרחי. הטיפ שלי: להגיע בשעות לא עמוסות ולא ביחד עם מטווח למחדשי רשיון או מאבטחים. בלי להזכיר שמות, יש מטווח קפדני במיוחד שלא הסכים לסטות מהתנאים. אבל, זו זכותו/חובתו החוקית וכיסתוח"ו וזה בסדר גמור. רק שתדעו שיש כאלה מטווחים שכן מאפשרים לדמות מצב אמת של "שליפה-דריכה-ירי".
2. תמיד מציק לי עניין הפריקה. הגעתי הביתה והחלטתי לפרוק. איפה אני פורק? למי שאין מחסן גדול או בית פרטי עם חומת מפגע אמיתית - זו בעיה. אני צריך להפקיד את הנשק בכניסה לביטוח לאומי. מי פורק? איפה?

טיפ שלי:
להתאמן בIDPA. תפור למתאר האזרחי. תתאמן על שליפה עם כדור בקנה בלי שום קומבינות/טובות, במקסימום בטיחות...
ואגב... המטווח הקפדני הזה שאתה מדבר עליו (מובלעת של שוויץ מישהו אמר פעם...), לקוח נאמן ומרוצה שלהם... לא תמצא אותי בשום מקום אחר... פשוט לא לירי חופשי... כי הם שוויצרים, וכי זה בזבוז זמן/כסף לרוב...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 02 אוקטובר 2017, 15:25

ניר ל כתב:...
אזרח שאינו נמצא במסגרת כמו ירי מעשי/idpa , לא באמת יכול להתאמן ...
לא ריאלי לאזרח.

ממש, ממש לא נכון. יש היום לא מעט אפשרויות לאימון לאזרח. החל באפשרות הזולה של IDPA ועד לאפשרות היקרה של מדריך פרטי. עם כל מיני קבוצות אימות באמצע.
מי שלא מתאמן - זה אך ורק כי זה לא מספיק חשוב לו.
ומי שחושב שזה בסדר כי "הוא לא הולך עם כדור בקנה" - בונה לעצמו מציאות מדונה שיום אחד תתפוצץ לו בפרצוף.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ניר ל » 02 אוקטובר 2017, 17:34

הכוונה שלי היא לאימון קבוע ששומר אותך בכושר ירי גבוה. אם תעשה את זה במסגרת פרטית או שלי ירי חפשי זה יהיה יקר בצורה לא מתקבלת על הדעת.
אין לנו כאן אפשרות לקנות סטוקים של תחמושת ולהתאמן בחצר, לאסוף תרמילים ולמלא במרתף.

על אימונים להכרת הנשק,שיפור יכולת ורמה למקבלי רשיון או כאלו שאינם מנוסים כבר המלצתי כאן הרבה בעבר ואכן יש לא מעט אפשרויות.

אם אני, שמתאמן קבוע בירי מעשי ויורה אלפי כדורים בשנה, לא בטוח 100% ביכולתי לדרוך נשק בהצלחה במצב לחץ, לא כי אני חלש, או חולה, או לא מנוסה - אלא כי בתרגילים שכוללים דריכה (הרוב אינם כאלה), קורה שאני מפספס. אז אני לא ממליץ לאחרים שמתאמנים פחות, לסמוך על זה יותר מדי.
בתחרויות אני לוקח את זה בחשבון ומבצע את הדריכה יותר לאט ממה שהייתי רוצה.
אני גם לא מתכוון להתאמן על זה יותר - כי העור באצבעות נחוץ לי.
וזה עד לפני מצב שבו היד השניה עסוקה במשהו חשוב יותר כמו להרחיק תוקף.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי glock34 » 02 אוקטובר 2017, 19:16

לגבי טעינה ופריקה,
אני קורא ברפרוף ולא מצליח להבין מה הבעיה פה? ללחוץ על השן לעמוד על רגל אחת ולצייר עיגולים באויר תוך כדי.
למה? מה הבעיה בלנעול את הצינה לאחור וללוות את הצינה כאשר היא נסגרת בצורה איטית ובטוחה לתינוק במשקל 147 גריין?
ובפריקה פשוט לאט!
יש משהו שאני מפספס כבר כמעט שני עשורים?
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Digo » 06 אוקטובר 2017, 11:25

glock34 כתב:יש משהו שאני מפספס כבר כמעט שני עשורים?

טוב, בכל מה שקשור לנשק, החיים שלך דבש ידידי... אז יש מצב שכן...

יכול להיות שלמזלך אתה מפספס תחמושת פח, שהכרכוב של התרמיל מתעוות אחרי שתי פריקות. או שאתה מפספס תחמושת איכותית, שעולה כמו טיל שיוט... מה שמביא לריענון תחמושת במרווחים גדולים יותר, ולעדינות קיצונית על הכדור היקר שאפילו על מחבל כואב לך לירות אותו...

(ואם אני לא ברור, כוונתי שאתה "מפספס" את המחיר האיכותי, לא את התחמושת...)
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד