ושוב, התקפה לא מוצדקת על איגוד הקליעה וקלעי נבחרת ישראל.

פורום המיועד לעוסקים ולמתעניינים בתחום הירי האולימפי לסוגיו השונים.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

ושוב, התקפה לא מוצדקת על איגוד הקליעה וקלעי נבחרת ישראל.

על ידי שלומיתטחנאי » 14 מאי 2003, 22:08

אתמול פורסמה ידיעה ב y-net ובידיעות אחרונות, (ראה קישור) על קלעי הנבחרת אלכסנדר דנילוב ואלכס טריפולסקי ש"העזו" להתחרות ביום הזיכרון בתחרות גביע עולם באטלנטה.
יש לציין כי ניר שועלי ממעריב שכתב כבר לפני שבוע על גנבת האקדחים של טריפולסקי, הוסיף בכתבתו שקלעי הנבחרת ערכו שם טקס יפה ועמדו שתי דקות לזכר הנופלים. וישנה מסקנה אחת שממש זועקת מאותה כתבה בידיעות, והיא: העיתון והכתב בפרט, סתם מחפשים אותנו, וסתם רוצים להכפיש.
יום הזכרון הוא לא יום כיפור!! ואם קלעי הנבחרת מנסים ביום הזה לקחת קווטה לאולימפיאדה כדי שיוכלו ליצג בכבוד את מדינת ישראל, אז על מה כל המהומה?
כי אותו עיתון בקושי כותב על הצלחות, ואם כן אז בנורא קטן, אבל שאפשר ללכלך , אז יאללה בואו נעשה כותרת...
זה נורא פשוט לחפש את הענפים הקטנים ארבע שנים ואז שלא הולך באולימפיאדה, לכתוב על ה"בושות", אבל זה קצת יותר מכובד לתת במה וחשיפה בעיתון לאותם ענפים אולימפיים ולכתוב על ההצלחות והחלומות שלהם, על הנסיונות שלהם למצוא לעצמם ספונסרים, כדי שיוכלו לגמור את החודש ולאו דווקא על זה שהם "העזו" להתחרות ביום הזכרון.
מוזמנים להגיב.....
קישור לאתר : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2618674,00.html
נערך לאחרונה על ידי שלומיתטחנאי בתאריך 15 מאי 2003, 20:47, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

התקשורת אחראית לחוסר ההישגים

על ידי pronemaster » 14 מאי 2003, 23:42

כואב לראות איך הגישה של כתבי הספורט פוגעת בספורט עצמו.
נכון - רוב סוגי הספורט האולימפיים הם איזוטריים, ואף אחד בציבור לא יידע לומר מה אומרת תוצאה בקליעה, ניקוד בקרב עשר או אפילו זמן במשחה, אבל זו לא סיבה לחפש כותרות שליליות. התוצאה המיידית מהגישה השלילית היא שהכתבים מחפשים את הכותרות השליליות וצולבים ספורטאים בכל פעם שהם לא מביאים הישג.
מי שמכיר את הספורט ההישגי בארץ יודע שזה גורם לכך שהגישה בשליחת ספורטאים לאולימפיאדה הפכה מ"בואו נשלח את כל מי שיכול להביא מדליה" ל"בואו נשלח רק את מי שבטוח לא יפשל, כדי שלא יעשו לנו בושות". בכל מדינה נורמלית שולחים את כל מי שיש לו סוכוי, וכמובן שזה מגדיל את הסיכוי למדליה באופן ניכר.
ואח"כ כתבי הספורט עוד מתלוננים שלא השגנו מדליות שוב...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 14 מאי 2003, 23:58

מבלי להכנס לעניין יום הזכרון, אשר חשיבותו גדולה לכולנו, הייתי עם אילן, WEBART והצעדן, בארוע שאמור היה לארח מסיבת עיתונאים, לקראת אליפות ישראל בירי מעשי.

נערכנו, התלבשנו יפה וחיכינו בשקט. המשכנו לחכות... אך ... התבוששנו.

העיתונאים שהוזמנו, מרשתות הרדיו והעיתונות, לא טרחו להופיע בשעה היעודה ואף לא אחריה. הם גם לא טרחו לעדכן כי לא יגיעו בשל ... "עניינים דחופים יותר" (סיקור ארועי ספורט בענפים אחרים) כפי שאמר לאילן אחד הכתבים, אליו התקשרנו לברר מדוע אינם באים.

נראה כי טרם הפנימו עורכי הספורט את תרומתם של "הענפים האחרים", בהם קליעה, שייט ועוד, למצבת המדליות האולימפיות של מדינת ישראל.

נועם.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי pilot » 15 מאי 2003, 12:45

חבל לטרוח
התגובות לא מתפרסמות :evil:
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי מיכאל » 15 מאי 2003, 12:52

בשנת 1991 השתתפנו באליםות העולם בקליעה בנורבגיה. טכס הפתיחה נקבע בערב יום הזכרון ווידאנו לא רק שהטכס יסתיים לפני פתיחת יום הזכרון אלא שגם לפי שעון ישראל לא נימצא בטכס לאחר פתיחת יום הזכרון. למחרת אחר הצהריים חזרנו לחדר וראינו בטלביזיה את מכבי תל אביב מפסידה לברצלונה בחצי גמר הפיינל פור....

חוק יום הזכרון אינו קובע כי המדינה מושבתת ביום הזכרון. הוא רק אוסר על קיום "עינוגים ציבוריים" ביום הזכרון ועל פתיחת בתי קפה בליל יום הזכרון. גם מהבחינה הציבורית-מוסרית השתתפות ספורטאים בארוע משעצם הגדרתו הוא מינורי לא רק שאינה פוגעת במישהו, אלא הישגי ספורטאים ישראליים בכל מועד שהוא מחזקים גם את הלגיטימיות שלנו כעם בין העמים וגם את השאיפה (הכתובה עלי מגילת העצמאות) לחיות חיים נורמליים.

כמי שאיבד כמה מחבריו הטובים (שנפלו בסמוך ליום הזכרון) תמיד אזכור את המשפט "במותם ציוו לנו את החיים" והחיים הם על כל המשתמע מכך.

לא זכור לי שבשנים האחרונות ראיתי כתבה חיובית אחת בידיעות על התאחדות הקליעה וכנראה למישהו יש שיקולים משלו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 15 מאי 2003, 14:12

אין שום פסול בתחרות ספורט ביום הזיכרון. כל המדינה עובדת כרגיל ביום זה (מי שלא שובת). מעבר לכך עלינו לזכור שמדובר בספורט המעניין מעט מאד אנשים בארץ ובעולם - יחסית לטניס אפילו. העיתונות, שמטבע הדברים מחפשת אייטמים חמים כדי למכור עיתונים, תעשה מטעמים מכל דבר שלכאורה, נראה לעיתונאים שיש בו מין הפגום, מן הטעם הפשוט שחדשות טובות אינן נמכרות הייטב.

אין מה לייחס חשיבות לכתבות מסוג זה, כי כמו שידוע לכולנו, אין דבר יותר ישן מהעיתון של אתמול.

אם העיתונות מתמידה בכתבות לא אוהדות על ענף הקליעה והעוסקים הספורט, עלינו ובעיקר על האיגוד לשאול את עצמנו: למה? ואיך ניתן לשפר את הקשר הטוב עם אותם עיתונאים, ולגרום להם לכתוב כתבות אוהדות יותר.
אולי חברות תדמית מקצועיות יכולות לעזור בעניין.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי חנן אוחיון » 16 מאי 2003, 17:01

החברים יקרים
יפה אמרו חברי המלומדים ביום הזיכרון החיים ממשיכים כרגיל עם התיחסות לזכר של חברים שנפלו במלחמות ישראל בצפירה של דקת דומיה והתיחדות אישית עם הנופלים אך לצערי ישנם עיתונאים שעל מזבח הרייטינג והסקוף לא יבחלו בשום השמצה או הדלפה מה לעשות הם ניזונים מזה.
כאחד שנכבה פעם מעיתונאית הנושא מוכר לזכותם יאמר שמעת לעת הם נותנים גם את זכות התגובה ולכן חשוב לפרסם את תגובתנו במאמרי הקוראים כותבים של המערכת
חנן
מדריך ירי מעשי

על ידי הצעדן » 16 מאי 2003, 19:14

שלחתי שתי תגובות, מתוארות בלשון צחה, ענייניות, ביקורתיות.
החצופים לא פרסמו, מראה לך מה זה עיתונות...
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי רפתן » 17 מאי 2003, 11:22

חברים יש דברים שנעשים בשקט וקורמים עור וכתבה בענף תקשורת אחר.(לדוגמא תיק תקשורת) מה שלא יפרסמו בידיעות, יכול להגיע גם בדרך אחרת. אבקש מכל מי שמוכן להגיב כאן אני מתכוון לעשות שמוש בחומר.

אגב אתם יודעים אולי היכן שירת מיקי נלקין הכתב? היכן שירת עורך הספורט? והיכן שירת עורך ידיעות ורכז המערכת?
אתם חושבים שזה מקרה שכל מי שהיה בעורף ולעולם לא טיפל בחבר פצוע או פינה גופה רץ להלחם על היום הזה? כנראה שזו הדרך לרפא מצפון.
רן רוזנברג מבאר טוביה ז"ל (נפל באסון המסוקים נ"ד 1974 ליד ייטב בבקעה) אמר לי פעם כשחזרנו מביצוע, "אני לא מתקשר בשעה כזאת הביתה כדי לא להדאיג. אבל אם יקרה לי משהו אני רוצה שהקרובים אלי לא יפסיקו לחיות בגלל זה אני רוצה שימשיכו, בשביל זה אני כאן ומוכן להסתכן! "

חנן, צעדן ועוד חברים טובים... אנחנו כנראה שייכים לחברה של רן, ולא לחברה שנשארו מאחור בקל"ב ובתור לכרטיסים אצל קצין העיר.
סבתא שלי אמרה לי שלא צוחקים מבעלי מו"מ. כנראה שזאת הנקודה.

תגובתי תתפרסם כאן באשכול בבוא הרגע המתאים

ותודה על עזרתכם

אילן בן נון.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי רפתן » 17 מאי 2003, 12:03

דונדק ידידי
חברות מקצועיות ואשת יחסי ציבור מקצועית הועסקו בעבר בתשלום והתוצאה היתה פחות מהיום.
חרב הקיצוצים נוחתת גם על האיגודים.
את הקשר לתקשורת לקחתי על עצמי בהתנדבות וללא שכר. זה שווה לעוד שתי נסיעות של קלע נוער או נסיעה של קלע הישג לחו"ל וזה חשוב מאד.
ואיך אני יודע שלא "נכשלתי" חברים טובים בענף האולימפי מתקשרים אלי לעיתים מזומנות או להגיד תודה ראינו או לבקש בקשות, לפעמים יש לי הרושם שהם מאמינים שאני מסוגל להרבה יותר, לפי אופי הבקשות.
ואנו משתדלים באמת.
כל מי שיש לו ידע קשרים ועוד.........
ומוכן לעזור ללא תשלום נשמח לקבל את עזרתו.
אילן בן נון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי trail_g19c » 17 מאי 2003, 12:12

ישנם כמה כתבים בערוצי הטלוויזיה השונים שהם מרקע קרבי זה או אחר (כולל סיירות, שייטת, חי"ר), האם יש משהו שאפשר לעשות כדי להביא את עולם הקליעה האולימפי בפרט ואת עולם הקליעה הספורטיבי בכלל אל המסך ובנימה חיובית?

נקודות למחשבה:
ג'ודו הביא לנו מדליות, וגם קיבל יותר זמן אוויר אחרי כן (לא מספיק אבל...)
שייט הביא מדליות, זמן אוויר יוק.
ספורט נכים הביא מדליות, זמן אוויר זניח (TALK SHOW) וכתבות על מצב כלכלי קשה.
קפיצה לגובה הביאה מדליות ו... ניתוק המים של הקופץ.

לעומת זאת:
כל התנהגות אלימה ומתלהמת של "קומץ" "אוהדים" מקבלים זמן מסך, קילוגרמים של דיו...
כל אצבע משולשת של שחקן כנגד מאמנו או האוהדים שכנגד... כנ"ל.
כל ביקור של שחקן בבתי תענוגות אלו ואחרים, זמן מסך חופשי !!!

חזרה על המסקנות למעלה - צהוב מוכר !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי מיכאל » 18 מאי 2003, 08:26

אילן,

אני לא יודע אם אתה זוכר או יודע אבל לפני מספר שנים ייצגתי את בוריס פולק בתביעת לשון הרע נגד רשת שוקן ותוך חמש דקות בחקירה הנגדית הוצאתי מהכתב המהולל שהוציא לשון הרע בצורה בוטה וחצופה ("עזות מצח" בלשונו של השופט) שכל הרזומה שלו בקליעה הוא שני מטווחים בטירונות "02", הידע שלו בגאוגרפיה הוא כמו של הבת שלי וכל הנסיון שלו בכתיבה במועד הרלבנטי היה שנתיים.

יחד עם זאת, יש ערבוב מסויים בין שני דברים - האחד, שרצוי שמי שכותב על ספורט יבין בו. הביעה לא קשורה רק לכיסוי של הקליעה. כמה פרשני ספורט סבירים יש בארץ? כל מי שראה והאזין לסיקור ארוע ספורט אמריקאי (אפילו אם הוא לא הסופרבול) יכול רק להנות. הענין השני הוא, שאין מונופול על ענייני המדינה למי ששרת ביחידה קרבית. גם מי ששרת בשק"מ יכול להביע דעה - הבעיה היא שהשעה אינה דעה אלא ברווז ובענין זה הויכוח הציבורי צריך להיות כללי - האם יש להורות על אי-השתתפות של ספורטאים ישראלים בארועי ספורט ביום הזכרון.

כל עוד אין עמדה רשמית של התאחדות הספורט או של הוועד האולימפי הדבר נותן פתח לטפשים לירוק לבאר.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי טוביאס » 06 יוני 2003, 20:30

חברים יקרים,
לדעתי אתם מתעלמים התעלמות בוטה מכמה מרכיבים חשובים שמשפיעים על "זמן אויר" ו"כמות דיו"- למשל: מספר העוסקים והמתעניינים בספורט, כמות הכסף בספורט וכו'...
מקליעה לעולם לא תתעשר.
כשבעיתון כותבים על "קומץ אוהדים" סביר להניח שמתייחסים לכמות אנשים גדולה פי 2 מהעוסקים בקליעה בארץ.
בקליעה, בארץ לפחות, אין אוהדים לספורטאים אולי חוץ ממשפחותים ולכן מספר האנשים שיתעניינו בכתבות על קליעה הוא קטן יותר... וכו'... וכו'...
באשר לעיתונאי שסרח- הוא בסך הכול רוצה עוד כסף בשביל עוד שורות שהוא כותב. כמו-כן עיתונאים מחפשים "סקופים" שיעשו רעש- זה מה שמזניק אותם קדימה. אין שום צורך להתייחס אליהם או לרוץ לעיתון ולבדוק מה כתבו.
בקשר ליום הזיכרון- נבחרת הקליעה היא מייצגת רישמית של מדינת ישראל וכל הופעה שלה מכבדת את המדינה. מבחינתו אין אפילו התלבטות אם להתחרות ביום כיפור או לא, להזכירכם 2 שייטים איבדו ב-88' אם אינני טועה מדליה אולימפית כי הפסידו שיוט שיצא ביום הזיכרון, אומנם אנחנו יהודים אך עדיף לזכות במדליה ביום הזיכרון/כיפור מאשר לא להתחרות בכלל- הכבוד והגאווה הלאומית יכפרו על ה"חטא".
"WHO DARES-WINS"
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי שלומיתטחנאי » 07 יוני 2003, 10:33

טוביאס, נראה לי שעדיין אכלת מטרנה ב 88...... :oops:
מה שקרה לשייטים באותה אולימפיאדה זה שתפסו אותם מתאמנים ביום כיפור (זה לפי מה שמצאתי באינטרנט), והשעו אותם עקב כך ל 5 שנים. לא לפני שהחזירו אותם לארץ כמובן.
אבל יש הבדל עצום בין יום כיפור ליום הזכרון....
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי pronemaster » 11 יוני 2003, 00:19

רק קצת קשור לנושא שדנו בו, אבל שווה מבט (פשוט מעניין אותי מה עולה לכם בראש כשאתם קוראים את 9 המלים שהוקדשו לקליעה בכתבה המצ"ב):

http://sports.walla.co.il/ts.cgi?tsscri ... &id=398583

תורכם
The black knight always triumphs

אורן
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד