הטבח בלאס וגאס

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: הטבח בלאס וגאס

על ידי itamar » 05 אוקטובר 2017, 20:50

סוציאליזם תמיד מוביל לעוני ונחשלות ואז יש כאילו שוויון.

ממש לא מתנגד לחיות "בעוני והנחשלות" של צרפת, גרמניה, שבדיה או רחמנא לצלן פינלנד.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 05 אוקטובר 2017, 20:59

זה לא משנה איך אנחנו מגדירים את מדינת ישראל, אני רואה כאן המון רוע וצרות עין , פקידים רעים, גופים חזקים שמתעמרים בחלשים, שופטים שמברברים על אלפי דפי פרוטוקול במקום לתת בראש ולתקן קצת את החרא.

מדינת ישראל נטשה ממזמן את הדרך של האבות המייסדים.
מצד אחד נטשה את כל ערכי הסוציאליזם, מצד שני אימצה את כל הרע שבתרבות האמריקאית ומצד שלישי לא אימצה גם את כל מה שטוב ויש שם גם הרבה טוב.
באיזה מקום איבדנו את הצפון וחבל.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 05 אוקטובר 2017, 21:22

אתה מתכוון למדינות רווחה ?
כן, גם המוסלמים מכל העולם כבר הבינו את מה שאתה הבנת. המדינות האלו מחוסלות תוך 10 שנים.
זה עובד כל עוד הציבור לא מנצל את זה.

השחיתות בישראל היתה קיימת עוד לפני הכרזת המדינה, שלא תטעה, רק שהיא הפכה להיות נורמה וכבר לא מנסים להסתיר אותה היום.

סתם סיפור אישי מעכשיו - החותנת שלי, שורדת שואה בת מעל 80, עבדה כל חייה, שילמה ביטוח סיעודי לשלוש חברות ביטוח שונות. לפני 3 שנים קיבלה שבץ, הפכה סיעודית.
ביטוח לאומי לא מתעסק ולא משתתף כי היא מקבלת פנסיה והכנסתה המשותפת מעל רף המינימום.
חברות הביטוח שולחות ״מומחים״ מטעמן שקובעים אם החולה עומד בקריטריונים לקבלת הקצבה.
עכשיו שיהיה ברור - מדובר בסכום כספי מוגבל שמחולק לקצבה של חמש שנים, חברת הביטוח לא נכנסת לחשיפה לא ידועה. למרות זאת חברות הביטוח מושכות את הזמן ומעכבות את התשלום (שרובו ככולו מיועד לאחות סיעודית צמודה) ככל האפשר, כי אולי בינתיים החולה ימות. לאחר ביקור ״האח״ מחברה אחת שאל אותו חותני מה קביעתו. הוא נענה שאם יאשר כל מי שמגיע לו ... יאבד את מקום עבודתו. חברה אחרת מוכנה לשלם תשלום חלקי כי לטענתה לא הוצהר בעבר על קבלת תרופה ללחץ דם ולא יכולים להראות את הפוליסה המקורית והשאלונים.
זו מדיניות ולא מקריות, זה אפייני לחברות הביטוח כאן וזה לא נהוג בחו״ל . קל להתעמר בחלשים - החזקים היו פותחים קמפיין ברשתות החברתיות .
ולמה שלא ינהגו כך ? דרך בית משפט יקח שנים, ייצוג משפטי יקר מאד וגובה אחוזים ניכרים מהתגמול בנוסף.
בתי המשפט פוסקים במקרה הטוב את הסכום המקורי ולא קונסים את חברות הביטוח (אני די בטוח שהשופטים מושחתים כי אחרת אין לי הסבר ) , סביר שבינתיים רוב התובעים נפטרים.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 05 אוקטובר 2017, 21:40

אתה מתכוון למדינות רווחה ?
כן, גם המוסלמים מכל העולם כבר הבינו את מה שאתה הבנת. המדינות האלו מחוסלות תוך 10 שנים.

כן אני מתכוון בדיוק לזה.
העובדה שהממשלות של אותן מדינות ניהלו את מדיניות ההגירה שלהן בנאיביות רשלנית ופושעת לא הופכת את השיטה לגרועה.
אין שום קשר בין הדברים.
אם כבר מדברים על זיקנה וסוציאליזם, הייתי מציע לך לבדוק איך החיים של קשישים נראים בקיבוצים אפילו לאחר ההפרטה.
רמז...לא סתם תוחלת החיים שלהם מן הגבוהות בארץ.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 05 אוקטובר 2017, 21:56

לא ברור איך התגלגלנו לשיחה הזאת...

משהו במדינות המוזכרות לא ממש עבד, אנשים הפסיקו להוליד ילדים, הרפואה המודרנית משאירה קשישים בחיים הרבה יותר שנים ולעיתים קרובות במצב סיעודי - יוצא ששנות הפנסיה משתוות לשנות הפריון ואף יעלו עליהן בקרוב. כדי לא לרוקן את הקופה האוכלוסייה צריכה לצמוח, אבל כאמור הילודה נעצרה כבר לפני שנים.
עידוד ההגירה נועד כדי לפצות על הצמיחה השלילית ולהצעיר את האוכלוסייה, רק שעודדו את האוכלוסייה הלא נכונה להגר ובכך גזרו את דינם וישלמו בריבית על כל ההתאכזרות ליהודים משך מאות שנים. צדק פואטי...
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ניר ל » 05 אוקטובר 2017, 22:11

אם נחזור לנושא המקורי,
צפיתי בעוד תכנית אקטואליה של רשת fox , אירחו פאנל של 8 אנשים מקצוות האוכלוסייה, סטייל חבר מושבעים.
בדומה לדיונים הנערכים בתקשורת הישראלית בנושא תפוצת כלי נשק, גם שם המנחה מנסה להוביל קו של התנגדות והגבלות. בשונה מכאן, שבמקרה הטוב מופיע נציג בודד מכוחותינו ומצטדק מול חבורת בורים, שם כמעט כולם ללא יוצא מן הכלל התנגדו לקבל את הקביעה שהגבלות כלשהן ישנו את המצב ויתרמו להגברת הבטחון.
אחד אחד הם העלו טענות שאנחנו מעלים כאן - שהגבלות יפגעו רק באזרחים נורמלים שומרי חוק ויטו את הכף לטובת הפושעים, שכמות הנשק בציבור גדולה מכדי שניתן יהיה ללכת אחורה, שזכותו של אדם לאסוף נשק גם אם אני לא מוצא בכך עניין אישי, שנשק חם נחוץ להגנת הבית והרכוש ... ללקק את האצבעות ... הם לא קונים את הדמגוגיה התקשורתית.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי glock34 » 06 אוקטובר 2017, 06:49

הבעיה העיקרית בארה״ב היא לא רגולציה של כלי הנשק, אלא רמת אבטחה נמוכה ביותר ומתירנית.
כל אחד באין מפריע יכול להעלות לחדרו כל החפץ על ליבו, כולל כמות מטורפת של כלי נשק ותחמושת. למה אין בידוק מינימאלי שיכול למנוע את האסון הזה? לדעתי זה יותר מבסדר לשאול אורח במלון, מדוע אתה חפץ להעלות כזאת כמות כלי נשק לחדרו. יכול מאוד להיות שיהיה הסבר הגיוני כמו, יש תערוכה ואני אחד המציגים, אני מדריך מוסמך של ה NRA והגעתי לתת שיעור ירי. (הנה רשימת התלמידים וההסכם עם המטווח בו אני מעביר את הקורס). אם אין הסבר הגיוני אז... פה כבר זה אמור להדליק נורת אזהרה לא???
ולא רק בכלי נשק מדובר. אז בשדה התעופה לא נותנים להכניס בקבוק מים למטוס, אבל לחדר במלון אפשר להביא טנק? זה רק מראה כמה זילות או טפשות יש בכל הנוגע לאבטחה ברמה המינימלית בארה״ב. אני בספק גדול מאוד אם כזה דבר היה עובר בישראל או בכל אחת המדינות בהן נותנים דגש על אבטחה.
ותאמינו לי, אם היה לו משתיק עם סתרש״פ, זה היה נגמר הרבה יותר גרוע ומכוער. גם פה אין מה להאשים את הרגולציה אלא רק את האבטחה הירודה במלון. עמעם ניתן לייצר מפילטר שמן של רכב לכל המעוניין. אבל אם היה נעצר בכניסה והיה נשאל לגבי זה, היה חייב בתעודה עם ביול מה ATF המתיר לו לייצר עמעם מסוג זה. אבל לצעירינו זה אפילו לא היה קרוב לזה.
עכשיו כולם צועקים על התיקון השני לחוקה ומאשימים את כל ה״רדנקים״ כאילו כולם מתכננים פיגוע העתיד להגיע.
מה נגיד על כלי רכב?, סכיני מטבח?, דשן?, פטישים? (יש יותר הרוגים בשנה בארה״ב מפגיעות פטיש מאקדחים) והרשימה עוד ארוכה. אל תתנו לארגונים מתיפייפים לסדר לכם את המוח כמו שמתאים לאג׳נדה שלהם. תאמינו לי שהם הרבה יותר מסוכנים מכל נושאי הנשק יחד. הם משתמשים בנו בכדי ליצור הפחדה והפרדה. אני חושב שיש שם למה שהם עושים לא?
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי עדקרן » 06 אוקטובר 2017, 10:22

אני לא חושב שיש למצב בארצות הברית רלבנטיות כלשהי למצב בישראל.
כאן, אנשים שחושבים שיש זכות להחזיק נשק הם מיעוט שבמיעוט. הרעיון שאפשר למכור לכל אחד נשק נראה למרבית הציבור דמיוני.
מצד שני, מה שפה מכנים ״הקלות״ נחשב שם לרעיון דיקטטורי מחריד.

ולכן, לנו יש את הויכוחים שלנו. להם את שלהם.
IDPA Safety Officer
עורך האתר http://www.idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי סיורניק » 06 אוקטובר 2017, 11:42

עדקרן כתב:אני לא חושב שיש למצב בארצות הברית רלבנטיות כלשהי למצב בישראל.
כאן, אנשים שחושבים שיש זכות להחזיק נשק הם מיעוט שבמיעוט. הרעיון שאפשר למכור לכל אחד נשק נראה למרבית הציבור דמיוני.
מצד שני, מה שפה מכנים ״הקלות״ נחשב שם לרעיון דיקטטורי מחריד.

ולכן, לנו יש את הויכוחים שלנו. להם את שלהם.

לא בטוח שאתה צודק.
אומרים שבלי התיקון השני לחוקה, לא יכול להתקיים התיקון הראשון (חופש הביטוי, הדת, התקשורת...).
יחס החברה לנשק פרטי משקף את היחס לזכויות וחובות האזרח - האם אנחנו אזרחים או נתינים. הנשק הוא סימפטום.

יש לנו פה בארץ רגולציה כבדה ומכבידה בכל תחום בחיים, שמייקרת הכל ומהווה פתח לשחיתות וקומבינות, כי אי אפשר להזיז כלום בלי אישור של פקיד ממשלה כלשהו. תשאל כל בעל עסק או יבואן. זה לא עניין שספציפי לתחום הנשק אלא משקף את היחס בין האזרח לשלטון, והפתרון לא יכול להיות רק מכיוון הנשק.
כדי להגיע לחופש באחזקת נשק, צריך קודם כל יסודות של חופש האזרח באופן כללי, חינוך לעצמאות ולאינדיבידואליזם מסויים, אחרת מקבלים אזרח שסומך על השלטון לטפל בכל תחום בחייו.

אין לי ספק שאנחנו כחברה מעדיפים "אח גדול" שישמור עלינו, יאסור בחוק דברים שאנחנו לא אוהבים ויחלק לנו קצבאות, מענקים והשלמות הכנסה. יש בזה טוב (סולידריות חברתית, תרומה למדינה ולחברה) ויש בזה רע (אי אפשר ליזום ולהקים עסק בזמן ומחיר סביר, כל פקיד הוא מלך, צריך לבקש יפה יפה ולקמבן דברים שצריכים להיות זכותנו כאזרחים).
גם בארצות הברית זה קיים, השאלה כמה זמן זה יכול להחזיק מעמד עד שהאזרח נסמך לחלוטין על רצונו ה"טוב" של השלטון (לא משנה איזו מפלגה) וזה עלול להוביל או לשלטון עריץ או סתם לשלטון מושחת, אבל מקבלים את השחיתות כנורמלית כי האזרח לא רגיל לחשוב בשביל עצמו.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי עדקרן » 06 אוקטובר 2017, 14:20

אין לנו חוקה. אין תיקון ראשון. זה המצב.
עמדתך לגיטימית כשלעצמה, כמובן. אלא מה אני חושב שרוב האנשים (ולא חקרתי זאת בשיטתיות) לא חושבים כמוך. ואפילו בקהילת מחזיקי נשק וחברי פורום, היא אינה השלטת. ולכן לדעתי היא לא רלבנטית לדיון הציבורי פה.
IDPA Safety Officer
עורך האתר http://www.idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 06 אוקטובר 2017, 17:08

אומרים שבלי התיקון השני לחוקה, לא יכול להתקיים התיקון הראשון (חופש הביטוי, הדת, התקשורת...).

ממש לא מדוייק.
באירופה אין תיקון שני ואין חופש לשאת נשק, אבל יש הרבה מאד חופש דת, ביטוי, תקשורת וכו.
חרויות הפרט מוגנות עד כדי כך, שקשה לכוחות הביטחון להתמודד עם גל הטרור ששוטף את היבשת.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 06 אוקטובר 2017, 17:13

למה אין בידוק מינימאלי שיכול למנוע את האסון הזה?

אני מסכים איתך, אף על פי שאותו אחד יכול היה להסליק את הנשק והתחמושת בתוך מזוודה.
אני לא רואה בתי מלון וביחוד בוגאס מציבים מכונות שיקוף למזוודות בלובי, או עורכים חיפוש. זה לא נראה לי ישים.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר.ב » 06 אוקטובר 2017, 19:07

לפני מספר דקות באולפן שישי, כתבה על תקרית האלימות האחרונה בבית החולים.
ספי עובדיה לא מתבלבל ומחליט לבוא חשבון עם ח"כ אוחנה ודרישתו לאפשר נשיאת נשק פרטי לכל משרת מילואים, ובכך כורך את נושא הכתבה, אלימות בחברה הישראלית, עם ח"כ שלא מבית מדרשו ועם האירוע בלאס וגאס לחבילה אחת.
לא מבין למה אני מתענה וצופה בערוצים האלה. :evil:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי nakar » 06 אוקטובר 2017, 22:52

ניר.ב כתב:לפני מספר דקות באולפן שישי, כתבה על תקרית האלימות האחרונה בבית החולים.
ספי עובדיה לא מתבלבל ומחליט לבוא חשבון עם ח"כ אוחנה ודרישתו לאפשר נשיאת נשק פרטי לכל משרת מילואים, ובכך כורך את נושא הכתבה, אלימות בחברה הישראלית, עם ח"כ שלא מבית מדרשו ועם האירוע בלאס וגאס לחבילה אחת.
לא מבין למה אני מתענה וצופה בערוצים האלה. :evil:

אני ממזמן לא צופה בהם.
Ignore all ego
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי glock34 » 07 אוקטובר 2017, 05:53

אולי ניתן להסליק איזה אקדוחן קטן אבל לא 29 רובים ומלאי תחמושת של בור צבאי.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד