תופעת הליצנים...
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: תופעת הליצנים...
אתה כבר לא במערכת. תשכח ממנה.
אם תירה בילד בן 14 ממשפחה נורמטיבית משכונה טובה, אפילו שהיה עם מסכה וסכין, יהיה קשה מאוד ויקר מאוד לצאת מהתיק הזה....אם בכלל.
תחפש סיפור של ילד בן 18 שגנב אקדח מהוריו, איים לרצוח חברה שלו, ירה בשוטרים ובסוף נורה למוות על ידי מתנדבי משטרה בתפקיד. משפחה של אותו ילד עשתה הרבה רעש מאותו האירוע ואני לא בטוח עד כמה המתנדבים הצליחו לצאת מהסיפור ללא נזק...
אם תירה בילד בן 14 ממשפחה נורמטיבית משכונה טובה, אפילו שהיה עם מסכה וסכין, יהיה קשה מאוד ויקר מאוד לצאת מהתיק הזה....אם בכלל.
תחפש סיפור של ילד בן 18 שגנב אקדח מהוריו, איים לרצוח חברה שלו, ירה בשוטרים ובסוף נורה למוות על ידי מתנדבי משטרה בתפקיד. משפחה של אותו ילד עשתה הרבה רעש מאותו האירוע ואני לא בטוח עד כמה המתנדבים הצליחו לצאת מהסיפור ללא נזק...
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
אם הסיפור אכן כמו שאתה מספר אותו, שהוא ירה לעבר שוטרים, אז אני לא מבין איפה בכלל הייתה הבעיה שהם ירו עליו בחזרה.
- סליקאי זהב
Everest כתב:אם הסיפור אכן כמו שאתה מספר אותו, שהוא ירה לעבר שוטרים, אז אני לא מבין איפה בכלל הייתה הבעיה שהם ירו עליו בחזרה.
עובדה שהייתה בעיה ועובדה שאותו מתנדב קיבל את נשקו האישי בחזרה רק שנה שעברה ורק אחרי התערבות עורך דין.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
סבבה... בהצלחה עם להסביר למה הרגת נער בן 16 בראשון לציון, למרות שהודיעו בחדשות 20 פעם מה הוא הולך לעשות (ויש מצב שגם הכניסו לו את הרעיון לראש)...
דיברנו על תופעת הליצנים המטופשת, לא על כוננות אל מול תקיפה באופן כללי.
אחרי שראיתי אותם בעצמי, ואחרי שקיבלתי הסבר לתופעה, ברור לי שרוב הסיכויים שלשלוף נשק רק בגלל שליצן רץ אלי עם מה שנראה כמו סכין, תהיה תגובה מוגזמת בעליל. שלא לדבר על ירי.
בכללי, מחבלים כבר הפסיקו עם העסק הזה של ריצה בצרחות. נראה לי שהבינו שזה רק נותן זמן לכוון עליהם. אם תפגוש מחבל, סיכוי לא רע שתרגיש קודם את הסכין בגב...
אחרי שראיתי אותם בעצמי, ואחרי שקיבלתי הסבר לתופעה, ברור לי שרוב הסיכויים שלשלוף נשק רק בגלל שליצן רץ אלי עם מה שנראה כמו סכין, תהיה תגובה מוגזמת בעליל. שלא לדבר על ירי.
בכללי, מחבלים כבר הפסיקו עם העסק הזה של ריצה בצרחות. נראה לי שהבינו שזה רק נותן זמן לכוון עליהם. אם תפגוש מחבל, סיכוי לא רע שתרגיש קודם את הסכין בגב...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
Boltik כתב:אתה כבר לא במערכת. תשכח ממנה.
בארץ אני בבית ואני ולא חושב לרגע שאני במערכת בתפקיד. לגופו של העניין שבנדון, הכל תלוי בסיטואציה. יש ליצן / זירה ויש ליצן / זירה. אני ראיתי סרטון אחד של זירה בעייתית ומבודדת שבו ״כיכב״ ליצן פסיכופט בגודל של הר אדם עם שפת גוף מאוד בעייתית, שהחזיק סכין גדולה ולפתע פתח בספרינט לעבר הקרבן. לחכות שיגיע לטווח אפס ע״מ להווכח אם הוא בא על מנת לומר לי trick or treat או על מנת או לדקור אותי? לסובב לו את הגב ולברוח? כשהוא במונמטום של ספרינט? תחשוב שוב. אני מאוד סומך על שיקול הדעת שלי. אני הולך חמוש שנים ומעולם לא השתמשתי בנשק שלא לצורך. חלק מהתקופה שירתתי במקומות שגם כשאתה לא ב״תפקיד״ (אין חיה כזו) ואתה הולך לסופר או למסעדה או לפגוש חבר / ידידה אתה חי ומסתובב 24*7 בג׳ונגל אנושי וגם שם במקומות אלה עם רמת אלימות אקראית מאוד קשה ברחובות וזילות מוחלטת בחיי אדם הייתי עם כלי מוסלק עלי ללא יוצא מן הכלל ולא היתה בעיה אף פעם של שימוש פזיז בנשק, תודה לאל. אם אחליט יום אחד חלילה להשתמש בנשק כאזרח אני משוכנע שגם אדע להסביר זאת בצורה קבילה משפטית. ואני גם סומך על הבוס הגדול שלמעלה.
WARLORD
- סליקאי זהב
Everest כתב:אם הסיפור אכן כמו שאתה מספר אותו, שהוא ירה לעבר שוטרים, אז אני לא מבין איפה בכלל הייתה הבעיה שהם ירו עליו בחזרה.
http://megafon-news.co.il/asys/archives/90402
https://news.walla.co.il/item/2577281
Boltik כתב:אתה כבר לא במערכת. תשכח ממנה.
מניין לך גילו ומאיזו משפחה הגיע? אם יש לך חיים לבזבז כמו במשחק מחשב בבקשה... (רוצחי דרק רוט היו ממשפחות טובות...)
ילד ממשפחה טובה הינו בעל חינוך וערכים והוריו יודעים היכן מסתובב ועם מי .
ואם בחר לרוץ לכיווני עם סכין אז שישא בתוצאות של מעשיו.
במקרה של הירי בנער שלקח את חברתו בת ערובה אם איני טועה התיק נסגר ע"י מח"ש
נערך לאחרונה על ידי עדן23 בתאריך 07 אוקטובר 2017, 23:06, נערך פעם אחת בסך הכל.
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
Digo כתב:סבבה... בהצלחה עם להסביר למה הרגת נער בן 16 בראשון לציון, למרות שהודיעו בחדשות 20 פעם מה הוא הולך לעשות (ויש מצב שגם הכניסו לו את הרעיון לראש)...
שיודיעו בחדשות 10000000 פעם , אדם אוחז בסכין / כלי הנחזה כסכין רץ לעברי יקבל טיפול הולם לסיטואציה .
מקווה שתוכל להסביר לכירוג שיתפור אותך למה לא ירית .
איום הוא איום הוא איום.
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
הדיונים הללו תמיד יגיעו לאותה נקודה. אין דרך אחרת.
אף אחד לא יקבל את ההחלטות בשבילך או בשבילי. שיקול הדעת הוא של האדם הנוכח בסיטואציה בלבד. רק אדם שנוכח, יוכל לדעת מה רמת האיום שהוא חש, ולפעול ע"פ שיקול דעתו. ההחלטה, והשלכותיה, יהיו שלו בלבד.
טיעונים אפשר לומר לכאן או לכאן. יעשה כל אחד כפי שרואה לנכון.
אני שני דבילים כאלה כבר פגשתי.
לקחתי בחשבון דיווחים בחדשות שמסבירים את התופעה, לקחתי בחשבון את העובדה שלא הייתה שום התגרות/קשר כלשהו שיהווה עילה כלשהי לתקיפה, לקחתי בחשבון מיקום גיאוגרפי (מרחב עירוני בדרגת סיכון יחסית נמוכה), והגבתי כפי שראיתי לנכון בלי לערב את הנשק בשום שלב (וגם בלי כוונה כזו). הנכונות להשתמש בנשק נמצאת תמיד, אבל השיקולים מורכבים מקצת יותר מאשר כמה שורות בחוק.
לא הייתה, ולא תהיה טבלה מסודרת של מקרים ותגובות שניתן לפעול על פיה.
בנוסף, הדברים שכתב WARLORD רק מחזקים את מה שאני אומר. אם נתקל במגוון סיטואציות בעייתיות, ועדיין לא ירה, ואני מאמין שהדבר נכון לכלל המשתתפים בדיון, כנראה שהאצבע בכל זאת לא קלה על ההדק כפי שעלולים להסיק מהדיון הזה.
איום איום, אבל כנראה יש את השיקול שמעבר. כלומר, אנחנו מסכימים. אלא אם יריתם בליצן לאחרונה...
אף אחד לא יקבל את ההחלטות בשבילך או בשבילי. שיקול הדעת הוא של האדם הנוכח בסיטואציה בלבד. רק אדם שנוכח, יוכל לדעת מה רמת האיום שהוא חש, ולפעול ע"פ שיקול דעתו. ההחלטה, והשלכותיה, יהיו שלו בלבד.
לקחתי בחשבון דיווחים בחדשות שמסבירים את התופעה, לקחתי בחשבון את העובדה שלא הייתה שום התגרות/קשר כלשהו שיהווה עילה כלשהי לתקיפה, לקחתי בחשבון מיקום גיאוגרפי (מרחב עירוני בדרגת סיכון יחסית נמוכה), והגבתי כפי שראיתי לנכון בלי לערב את הנשק בשום שלב (וגם בלי כוונה כזו). הנכונות להשתמש בנשק נמצאת תמיד, אבל השיקולים מורכבים מקצת יותר מאשר כמה שורות בחוק.
בנוסף, הדברים שכתב WARLORD רק מחזקים את מה שאני אומר. אם נתקל במגוון סיטואציות בעייתיות, ועדיין לא ירה, ואני מאמין שהדבר נכון לכלל המשתתפים בדיון, כנראה שהאצבע בכל זאת לא קלה על ההדק כפי שעלולים להסיק מהדיון הזה.
איום איום, אבל כנראה יש את השיקול שמעבר. כלומר, אנחנו מסכימים. אלא אם יריתם בליצן לאחרונה...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
Boltik כתב:Everest כתב:אם הסיפור אכן כמו שאתה מספר אותו, שהוא ירה לעבר שוטרים, אז אני לא מבין איפה בכלל הייתה הבעיה שהם ירו עליו בחזרה.
נו? אז איפה הבעיה שהם ירו עליו בחזרה?
הוא כיוון וירה לראש של אחד המתנדבים, וגם פגע.
אם זה לא נקרא "סכנת חיים מוחשית ומיידית" אז אני לא יודע מה כן.
- סליקאי זהב
Digo כתב:הדיונים הללו תמיד יגיעו לאותה נקודה. אין דרך אחרת.
הרג אדם, גם אויב, גם ברשות ובסמכות, גם מוצדק, הוא מעשה לא פשוט וכמו שאמר דיגו מעשה בעל השלכות מסוגים שונים שמלוות את האדם הלאה.
אצלי בוודאי שהאצבע אינה קלה.
אני לא חושב שניתן להסיק מתוכן הדיון לגבי אף אחד ממשתתפי הדיון שהאצבע שלו קלה. מה שעלה כאן הם הבדלי השקפה ולא צימאון לדם חלילה. מאחל לכולנו שלא נזדקק.
WARLORD
- סליקאי זהב
Digo כתב:הדיונים הללו תמיד יגיעו לאותה נקודה. אין דרך אחרת.
נכון השיקול דעת הוא יהיה של המותקף ושלו בלבד.
מציין כי בעבר הלא כל כך רחוק נשלפה לעברי סכין ע"י "ליצן" בן 60 ללא מסיכה במתקן ציבורי במרחב עירוני , האקדח נשלף ואם לא היה נסוג בו במקום הייתה נפתחת לעברו גם אש.
זכותו של כל אדם להכניס במכלול השיקולים שלו עניינים של גובה , משקל, חדשות, מגדר, צבע מכנס , מצב משפחתי וציוני בגרות .
אלו הם חייך ולצערך הם חד פעמיים.
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
Everest כתב:Boltik כתב:Everest כתב:אם הסיפור אכן כמו שאתה מספר אותו, שהוא ירה לעבר שוטרים, אז אני לא מבין איפה בכלל הייתה הבעיה שהם ירו עליו בחזרה.
נו? אז איפה הבעיה שהם ירו עליו בחזרה?
הוא כיוון וירה לראש של אחד המתנדבים, וגם פגע.
אם זה לא נקרא "סכנת חיים מוחשית ומיידית" אז אני לא יודע מה כן.
נכון, יחד עם כל זה, התיק נסגר רק אחרי 3 שנים...למרות שהיו שם גם אמצעי, גם כוונה, גם יכולת וגם נסיון לפגוע בשוטרים.
ואיך אני בדיוק צריך לדעת את גיל הליצן? הוא הרי מכסה את פניו במסכה. אבל את הסכין/אקדח אני מזה מאוד.
אני אמשיך להיצמד ל״ובחיים בחרת״ כמו שאמרו לפני פה, אני מעדיף להסביר לשופט מאשר שפסיכולוגים יסבירו לילדי.
אם החרא הזה ימשיך זה יגמר באובדן חיים סתמי וחבל. חבל מאוד!!!
אני אמשיך להיצמד ל״ובחיים בחרת״ כמו שאמרו לפני פה, אני מעדיף להסביר לשופט מאשר שפסיכולוגים יסבירו לילדי.
אם החרא הזה ימשיך זה יגמר באובדן חיים סתמי וחבל. חבל מאוד!!!
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב
יש למישהו ספק אם המתנדבים פעלו נכון ?
מישהו כאן לא היה פועל כמותם ?
אז מה זה חשוב בכלל לכמה זמן נלקח הנשק ואם בכלל הוחזר ?
כפי הנראה היו להם שתי ברירות אחרות - לסגת ולהפקיר את חיי הנערה או לא לירות ולהיהרג בעצמם.
התקשורת עושה עניין מכלום, כי זה תפקידה בעולם הרייטינג.
ילדים עשו מעשי קונדס גם לפני 40 שנה, אפילו מסכני חיים יותר מהקשקוש הזה.
אצלנו בשכונה הטובה, ירדנו לכביש לזרוק שקיות מים וביצים על מכוניות בחג שבועות.
לילדים אין מודעות והם מתנהגים בטפשות, ההורים לא יודעים שום דבר ממה שקורה אתם, ומי שחושב אחרת או שאין לו ילדים או שחי בסרט.
מקווה שאין כאן אף טמבל שיבהל ממה שנראה כמו ילד מחופש עם סכין שמנסה להפחיד, מצד שני מקווה שאין פה אף טמבל שיאפשר למישהו מחופש או לא, להגיע ולדקור אותו, כי התתקשורת אמרה שזה רק ליצן.
מישהו כאן לא היה פועל כמותם ?
אז מה זה חשוב בכלל לכמה זמן נלקח הנשק ואם בכלל הוחזר ?
כפי הנראה היו להם שתי ברירות אחרות - לסגת ולהפקיר את חיי הנערה או לא לירות ולהיהרג בעצמם.
התקשורת עושה עניין מכלום, כי זה תפקידה בעולם הרייטינג.
ילדים עשו מעשי קונדס גם לפני 40 שנה, אפילו מסכני חיים יותר מהקשקוש הזה.
אצלנו בשכונה הטובה, ירדנו לכביש לזרוק שקיות מים וביצים על מכוניות בחג שבועות.
לילדים אין מודעות והם מתנהגים בטפשות, ההורים לא יודעים שום דבר ממה שקורה אתם, ומי שחושב אחרת או שאין לו ילדים או שחי בסרט.
מקווה שאין כאן אף טמבל שיבהל ממה שנראה כמו ילד מחופש עם סכין שמנסה להפחיד, מצד שני מקווה שאין פה אף טמבל שיאפשר למישהו מחופש או לא, להגיע ולדקור אותו, כי התתקשורת אמרה שזה רק ליצן.
- סליקאי טיטניום
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד