"רק לא גלוק"
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
"רק לא גלוק"
אחרי זמן רב שלא ביקרתי בפורום, רציתי לחלוק את חוויית הירי בגלוק 43.
שנים אני מגדיר את עצמי כ"רק לא גלוק". יצא לי לירות הרבה מאד בגלוק 17. כמו רבים אחרים, ההדק הציק לי ולא הצלחתי ללמוד אותו אף פעם עד הסוף, פגעתי לא רע אבל אף פעם לא כמו באקדחים אחרים. ניסיתי, באמת שניסיתי, אפילו קניתי לעצמי גלוק 19, אבל פשוט לא התחברתי אליו, ולא משנה כמה יריתי בו. אחרי שנה נשברתי ומכרתי אותו. מאז נמניתי על מקהלת "רק לא גלוק", עד... עד היום.
היום הזדמן לי לירות לראשונה מזה שנים בגלוק. הייתי סקרן לגבי דגם 43 למרות שהוא לא מתאים לצרכיי האישיים, וכך התרשמתי:
-דריכה קלה-קלילה ונעימה כמו חמאה
-הדק "עצי" אבל ממש לא מעצבן כמו שזכרתי, רק שונה; רכבתי בקלות על חידוש הקשר בירי מהיר
-לא יודע למה מתלוננים על הכוונות של גלוק, גם בגלוק 19 הכניסה לתמונת מטרות מהירה ופוזיטיבית מאד, בקיצור כוונות סבבה
-עצר מחלק במקום נוח מאד לתפעול
-תפס מחסנית גדול ונוח יחסית (אני התפנקתי בשנים האחרונות על תפס מחסנית דו צדדי שיושב על שמורת ההדק, אז היה קצת קשה לחזור לכפתור רגיל)
-אקדח נטול בליטות מיותרות, דק ואלגנטי (גלוק? אלגנטי? אני כנראה עישנתי משהו... אבל אני לא מעשן והוא באמת אלגנטי בעיני)
-ארגונומיה מצויינת, האקדח יושב בכף היד שלי בזוית אופטימלית, וכמובן ציר קנה קרוב-קרוב לקת לפי מיטב מסורת גלוק. לא היה צורך בשרוול של הוג על הקת (הציעו לי לנסות), כי האקדח כמו שהוא מהקופסה יושב לי אישית מעולה ביד. לשם ההשוואה, אקדח בממדים כמעט זהים, סמית ווסון שילד - לא מתלבש לי טוב ואני חייב להגביה את זוית הקנה כדי להכנס למטרה.
-אגב ארגונומיה: המליצו לי עקב גודל (קוטן) האקדח, לנסות ולירות עם מפרק האצבע הראשון ולא הכרית כמקובל. הפלא ופלא, הפגיעות רק השתפרו.
-וכמובן, החיסרון הבולט: רק 6 כדורים במחסנית הסטנדרטית. יש אפשרות כמובן למחסניות של 7, 8, ואפילו 10 כדורים. אין ספק שאם הייתי קונה גלוק 43, הייתי משתמש בשוטף במחסנית 8, מפני שהיא עדיין קטנה ולא מייצרת "חתימה" גדולה מדי בהסלקה על הגוף.
-עוד פרט שאני לא בטוח לגביו, המחסנית היא פולימרית. לא יודע אם זה רע או טוב, פשוט לא התנסיתי עד היום באחת כזו. אבל לא נתקלתי בבעיית שליפת מחסנית מהקת, הכפתור מפליט אותה החוזה באופן פוזיטיבי ונעים. מעניין מה אורך החיים של מחסנית כזו והאם מייצרת תקלות הזנה. לי לא היו.
מוסר השכל: never say never. שנים אני מעקם את האף על גלוק, לא כללית חלילה, אלא אישית - הוצאתי את האקדח הזה מרשימת האפשרויות שלי. והנה, הפתעה נעימה ביותר עם גלוק 43.
פתאום קצת חבל לי שהנשק שיש לי כרגע מתאים בול לצרכים שלי...
אבל הנה, יצאתי רשמית ממועדון "רק לא גלוק".
שנים אני מגדיר את עצמי כ"רק לא גלוק". יצא לי לירות הרבה מאד בגלוק 17. כמו רבים אחרים, ההדק הציק לי ולא הצלחתי ללמוד אותו אף פעם עד הסוף, פגעתי לא רע אבל אף פעם לא כמו באקדחים אחרים. ניסיתי, באמת שניסיתי, אפילו קניתי לעצמי גלוק 19, אבל פשוט לא התחברתי אליו, ולא משנה כמה יריתי בו. אחרי שנה נשברתי ומכרתי אותו. מאז נמניתי על מקהלת "רק לא גלוק", עד... עד היום.
היום הזדמן לי לירות לראשונה מזה שנים בגלוק. הייתי סקרן לגבי דגם 43 למרות שהוא לא מתאים לצרכיי האישיים, וכך התרשמתי:
-דריכה קלה-קלילה ונעימה כמו חמאה
-הדק "עצי" אבל ממש לא מעצבן כמו שזכרתי, רק שונה; רכבתי בקלות על חידוש הקשר בירי מהיר
-לא יודע למה מתלוננים על הכוונות של גלוק, גם בגלוק 19 הכניסה לתמונת מטרות מהירה ופוזיטיבית מאד, בקיצור כוונות סבבה
-עצר מחלק במקום נוח מאד לתפעול
-תפס מחסנית גדול ונוח יחסית (אני התפנקתי בשנים האחרונות על תפס מחסנית דו צדדי שיושב על שמורת ההדק, אז היה קצת קשה לחזור לכפתור רגיל)
-אקדח נטול בליטות מיותרות, דק ואלגנטי (גלוק? אלגנטי? אני כנראה עישנתי משהו... אבל אני לא מעשן והוא באמת אלגנטי בעיני)
-ארגונומיה מצויינת, האקדח יושב בכף היד שלי בזוית אופטימלית, וכמובן ציר קנה קרוב-קרוב לקת לפי מיטב מסורת גלוק. לא היה צורך בשרוול של הוג על הקת (הציעו לי לנסות), כי האקדח כמו שהוא מהקופסה יושב לי אישית מעולה ביד. לשם ההשוואה, אקדח בממדים כמעט זהים, סמית ווסון שילד - לא מתלבש לי טוב ואני חייב להגביה את זוית הקנה כדי להכנס למטרה.
-אגב ארגונומיה: המליצו לי עקב גודל (קוטן) האקדח, לנסות ולירות עם מפרק האצבע הראשון ולא הכרית כמקובל. הפלא ופלא, הפגיעות רק השתפרו.
-וכמובן, החיסרון הבולט: רק 6 כדורים במחסנית הסטנדרטית. יש אפשרות כמובן למחסניות של 7, 8, ואפילו 10 כדורים. אין ספק שאם הייתי קונה גלוק 43, הייתי משתמש בשוטף במחסנית 8, מפני שהיא עדיין קטנה ולא מייצרת "חתימה" גדולה מדי בהסלקה על הגוף.
-עוד פרט שאני לא בטוח לגביו, המחסנית היא פולימרית. לא יודע אם זה רע או טוב, פשוט לא התנסיתי עד היום באחת כזו. אבל לא נתקלתי בבעיית שליפת מחסנית מהקת, הכפתור מפליט אותה החוזה באופן פוזיטיבי ונעים. מעניין מה אורך החיים של מחסנית כזו והאם מייצרת תקלות הזנה. לי לא היו.
מוסר השכל: never say never. שנים אני מעקם את האף על גלוק, לא כללית חלילה, אלא אישית - הוצאתי את האקדח הזה מרשימת האפשרויות שלי. והנה, הפתעה נעימה ביותר עם גלוק 43.
פתאום קצת חבל לי שהנשק שיש לי כרגע מתאים בול לצרכים שלי...
אבל הנה, יצאתי רשמית ממועדון "רק לא גלוק".
- תרמתי למען הסליק
Re: "רק לא גלוק"
בעולם הדמיון והפנטזיה יכולת לקנות לעצמך גלוק 43 להסלקה עמוקה, אקדח שירות לנשיאה רגילה ועוד כלי אחר סתם בשביל הכיף במטווח.
אולי פעם באחרית הימים יחד עם תחיית המתים..
א.
אולי פעם באחרית הימים יחד עם תחיית המתים..
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
למה אחרית הימים ? יש כל שנה הגרלה לגרין קארד 

- סליקאי טיטניום
כן איתמר, בעולם מושלם לא היה אכפת לי לה7סיף לעצמי את ה usp 45 שהיה לך, איך הוא ירה... חלום. כאקדח שירות אני מודה שהייתי בוחר את ה p226. וכן, להסלקה עמוקה ה 43 בהחלט מועמד מוביל.
- תרמתי למען הסליק
לשכנים ביפו זה לא מפריע, והם לא מתלוננים, כדיברי הזקו החכם,,
בזמן הטורק היה לנו.
בזמן האינגליז היה לנו.
בזמן היהוד יש לנו,וואלה לא חסר כלום..
בזמן הטורק היה לנו.
בזמן האינגליז היה לנו.
בזמן היהוד יש לנו,וואלה לא חסר כלום..
פחות -לרוב זה יותר,,
הגלוק 43 הוא באמת אקדח מפתיע לטובה.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אני בעלים של גלוק 43, קניתי מיד שיצא לשוק, מתאים לצרכי ( נשיאה יום יומית מוסלקת עם מחסנית 8 כדורים), בכיס מחסנית רזרוית של 10 כדורים. יריתי מעל 3000 כדורים במטווח. תענוג, נוח, קל לתפעול וניקוי, מעצורים ובעיות- אפס! הסלקה נוחה שלפעמים בודק אם הכלי עלי.
פשטות עם יעילות. ממליץ למי שרוצה 9x19 קטן נח ואמין.
פשטות עם יעילות. ממליץ למי שרוצה 9x19 קטן נח ואמין.
- סליקאי ארד
ניר ל כתב:למה אחרית הימים ? יש כל שנה הגרלה לגרין קארד
שישמרו את הגרין קארד והאקדחים שלהם לעצמם.
גרתי בארה"ב, מאד לא התחברתי ל"חלום האמריקאי" וחזרתי לארץ.
פה בארץ למרות כל הבעיות זה הבית.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
ליאור45 כתב:הגלוק 43 הוא באמת אקדח מפתיע לטובה.
זה אולי נותן אינדיקציה כלשהי לגבי האיכות של דור 5 שמבוסס בדיוק על אותם מנגנונים
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
זה לא בדיוק אותו מנגנון.דומה.
ואפשר לקבל הדק מצוין גם בלי להחליף לדור 5.
למי שיש דור 3 לא מומלץ להחליף בעתיד הקרוב.
לי יש דור 4 שחשבתי להחליף עד שההדק הסתדר וכזה גם בדור 5 לא יהיה לי.
ואפשר לקבל הדק מצוין גם בלי להחליף לדור 5.
למי שיש דור 3 לא מומלץ להחליף בעתיד הקרוב.
לי יש דור 4 שחשבתי להחליף עד שההדק הסתדר וכזה גם בדור 5 לא יהיה לי.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
גלוק 43 אומנם אקדח מאוד נוח לנשיאה (יש לי אחד) .
אבל מאוד לא סלחן ולדעתי לא כל כך מתאים ליורה חדש מכיוון שדורש המון אימון (אם רוצים לעשות זאת אפשר ומומלץ)
מכיוון שרוב היורים שמקבלים רישיון יורים 50 כדור פעם ב3 שנים (וגם לא חברים פה) עדיף משהו אחד
אותה בעיה עם שילד
אבל מאוד לא סלחן ולדעתי לא כל כך מתאים ליורה חדש מכיוון שדורש המון אימון (אם רוצים לעשות זאת אפשר ומומלץ)
מכיוון שרוב היורים שמקבלים רישיון יורים 50 כדור פעם ב3 שנים (וגם לא חברים פה) עדיף משהו אחד
אותה בעיה עם שילד
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
רועי, אם נתעלם מנושא "כוח עצירה"
האם היית ממליץ ליורה לא מיומן להעדיף גלוק 42 על גלוק 43?
- סליקאי טיטניום
ניר
זאת שאלה טריקית.
42 יותר מאוזן מבחינת רתע לגודל ולמשקל.
43 עם כח עצירה יותר גדול ותחמושת סטנדרטית יותר.
צריכה להיות השוואה אישית לאותו יורה בדיוק.
אני הייתי בוחר ב43.אבל זה אני..
זאת שאלה טריקית.
42 יותר מאוזן מבחינת רתע לגודל ולמשקל.
43 עם כח עצירה יותר גדול ותחמושת סטנדרטית יותר.
צריכה להיות השוואה אישית לאותו יורה בדיוק.
אני הייתי בוחר ב43.אבל זה אני..
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
ניר ל כתב:רועי, אם נתעלם מנושא "כוח עצירה"
גדול 42 נוח בהרבה לירי אין ספק
הבעיה היחידה שלו שהוא לא אוהב את כל התחמושת 380
אבל יש לי 43 משופר ואני מאוד מאוד נהנה ממנו
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
אריק, אתה קורא לעצמך "יורה לא מיומן"?
ניר, ליורה לא מיומן הייתי ממליץ אקדח גדול יותר. עם אחיזה נוחה יותר ועם רתע נשלט יותר.
ניר, ליורה לא מיומן הייתי ממליץ אקדח גדול יותר. עם אחיזה נוחה יותר ועם רתע נשלט יותר.
- סליקאי טיטניום
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד