תחמושת אימונים מול תחמושת "כוננות"

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: תחמושת אימונים מול תחמושת "כוננות"

על ידי ניר ל » 10 אוקטובר 2017, 15:56

מכיר תופעה כזאת עם כדורים מבושלים, אבל מה הסיבה שזה יקרה עם תחמושת קרה ? מכה על הפיקה ?
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי נוסע מתמיד » 10 אוקטובר 2017, 19:22

אני קורא כאן בדיחה שכדורים נופלים אז הם מתפוצצים.
לא יודע אם לבכות או לצחוק מהבדיחה הזאת.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 10 אוקטובר 2017, 20:39

נוסע מתמיד כתב:אני קורא כאן בדיחה שכדורים נופלים אז הם מתפוצצים.

לפני שזה קרה לידי גם אני חשבתי ככה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ysd » 10 אוקטובר 2017, 22:09

itamar כתב:
נוסע מתמיד כתב:אני קורא כאן בדיחה שכדורים נופלים אז הם מתפוצצים.

לפני שזה קרה לידי גם אני חשבתי ככה.

א.

לא היתי מצפה לתשובה אחרת מעובד תעש לשעבר :lol:
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 11 אוקטובר 2017, 06:48

אני קורא כאן על הרבה דברים שלא ממש מפתיעים אותי בכל הנוגע לתחמושת מאותו סוג עם שינויים בין קופסאות, כדורים שנופלים ומתפוצצים, בעיות חליצה ושוני בתוצאות בין אקדחים שונים עם אותה תחמושת.
בואו נעשה סדר בדברים,
כדור מורכב מכמה קומפוננטים שהם:
קליע, אבקה, פיקה ותרמיל.
בתהליך היצור יש מרכיבים כמו אורך כללי וקרימפ שיכולים בגדול לעשות הרבה שינויי בתוצר הסופי.

נתחיל בקליעים,
אז יש משקלים, ויש או אין מעטפת (ואם יש אז היא חלקית או מלאה) וכמובן צורת קליע.
כעקרון, קליע כבד יותר יקבל פחות אבקה. וקליע מצופה או ללא ציפי יקבל קצת פחות אבקה. (בגלל שהוא רך יותר ניתן להוריד קרימפ והתפיסה שלו על הרייפלינג טובה יותר) אבל, וזה חלק מאוד חשוב, הוא האורך הכללי של התחמושת. קצר יותר פחות אבקה וההיפך.
רק מנתוני הקליע כבר אפשר להתחיל להבין תופעות כגון שוני בין אותו סוג תחמושת באותו אקדח. החלק האחרון שכתבתי בנוגע לאורך כללי, מסביר את ההבדלים עם אותה התחמושת באקדחים שונים.
אז למה בעצם משנים את אורך הכדור?
כדור ארוך יותר, יושיב את הקליע קרוב יותר לרייפלינג (חשוב שלא יגע בהם) ובכך עוזר בהתייצבות הקליע בקנה, מה כשניראה יעזור עם הדיוק ובהחלט עוזר בהרגשה בירי עצמו. כמו כן יש יותר חלל בתוך התרמיל והאבקה תישרף טוב יותר בניצול מקסימאלי.
לדוגמא: כדור רגיל אמור להיות באורך כללי של 1.125, כדוק שאני מייצר לSTI DVC יהיה באורך כללי של 1.2 או עד 1.3. בהבדל הקטן הזה אני חייב להוסיף כמות אבקה די גדולה יחסית לחלל שאני מייצר בתוך הכדור עצמו. אז נחזור שניה לחברות שמייצרות כדורים בכמויות אדירות, ונבין בדיוק מה עדיף לכיס שלהן. נכון מאוד. כדור קצר ככל הניתן וחיסכון באבקה.
תרמילים:
אז כמו שרובנו יודעים רוב התרמילים מיוצרים מבראס/פליז. סגסוגת של נחושת ואבץ. ההבדל העיקרי הוא האחוזים בין הנחושת לאבץ ובעובי יצור התרמיל. פה אין הרבה הסברים, חיסכון היא מילת המפתח.
כדרך אגב, התרמילים של תע״ש נחשבים לטובים ביותר בקרב ממלאי הכדורים.
אבקה:
פה כבר הכל משתנה. עלויות, איכות, כמויות והכל כמובן יוביל לתחמושת סדירה, נקיה, הרגשה בירי עצמו, קרימפ, דיוק ומהירות הקליע.
בגדול, אבקות מחולקות לפי רמת מהירות שריפה מה שקרוי בקרב הרילאוודרים אבקה חמה או חמה פחות. תלויי מאוד במשקל הקליע ובכמות האבקה הנדרשת, יחשב כל שף את העדיפות לרמת האבקה. (אפשר פשוט לפתוח ספר בישול, אבל הכל שם משעמם ורגיל) לדוגמא, לא ניתן למצוא מרשם לוויטאבורי N310 עם קליע 147 גריין (האבקה חמה מדיי לטעמם ולעולם הם לא יקחו סיכון) אבל מה לעשות שזה נותן את התוצאה הכי טובה שיש? מנסים ומגיעים למרשם פרטי. כמובן שמתחילים בזהירות ומודדים עם קרונו עד שמגיעים לתוצאה הרצוי. או קאבום (פיצוץ או גזירה של התרמיל כתוצאה מלחץ יתר). שלא תתבלבלו עם דאבל צ׳ארג׳ שזה אותו הדבר רק בהגזמה פראית והרבה יותר מסוכן (לא שקאבום זה אידיאלי אבל ממש לא דאבל)
פה כבר יש תאורה מלאה על איכויות ושינויים בין תחמושות ובינן לבין עצמן. באותו אקדח או באקדחים שונים.
חברות הכדורים ישתמשו תמיד באבקות זולות יותר ופחות חמות (פחות סיכון) ולכן השאריות ישארו לכם בתוך האקדח. (פיח, נקודות צהובות ואבקה שלא נשרפה עד הסוף) זו גם הסיבה לתחמושת לא אחידה.
פיקות:
כן, יש הבדלים גם פה. עובי הדופן הנינקרת, איכות המתכת ואיכות חומר הנפץ. כל אלה יניבו תוצאות שונות ביחס לאבק השריפה. לא פעם נתקלתי בסוגי פיקות שלא היו חזקות מספיק בכדי לשרוף את אבקת השריפה ובכך איבדתי את היכולת למקסם את האיכויות של האבקה. (לקח לי זמן להבין שזו לא האבקה אלא הפיקה) וברור לכולכם שהיה מדובר בפיקות זולות יותר ממה שבדרך כלל אני משתמש. אני משאיר לכם את המתמטיקה בכל הנוגע לחברות כדורים.
אז חפרתי פה מספיק ליום אחד, בכדי להסביר נקודה קטנה (גדולה) ופשוטה. למה יש הבדלים בין תחמושות ולמה זה קורה לפעמים באותו סוג תחמושת ולמה יש הבדלים בין אותה תחמושת עם כמה אקדחים שונים ולמה אפילו יש הבדל בהרגשה בירי בין כדור לכדור באותה המחסנית.
אני אישית הכי מרגיש את זה עם מאגטאק, ואמרו פה לפני שהם עברו טלטלה מאז ימי ההפחדה. לפי מיטב ידיעתי הם חזרו למוטב לאחרונה (אפילו שינו קופסאות חחח) אבל זה נכון לגבי כמעט כל החברות כולל אלו שמייצרות קליעים ואבקות בעצמן. המוטו הוא ״לייצר בזול ולמכור בהרי יקר שאפשר״ וכמובן הכל תחת פיקוח הכסת״ח (חברת הביטוח)
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ysd » 11 אוקטובר 2017, 07:36

תודה . גלוק 43
עכשיו הבנתי למה קלעיות אירופאיות היו מוכנות לעשות הכל תמורת
דלי של תרמילים משומשים של imi :lol:
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 11 אוקטובר 2017, 08:14

Glock34 האם בכדורי הפרימיום של ווינצ׳סטר/פדרל/הורנדי אכן משתמשים בחומרים איכותיים יותר? או שרק המחיר איכותי יותר ?

והכי מעניין - למה תחמושת מתפוצצת בנפילה ?
לי לא יצא להיווכח, למרות שראיתי והפלתי לא מעט (בעיקר נופלים כדורים בפריקה לאחר ירי ) על אספלט, אבל כן קרה וראיתי תוצאות. המקרים שהובאו לידיעתי היו עם תחמושת שהתבשלה בקנה חם ונפלה לרצפה בפריקה.

כשזה מתפוצץ על הרצפה זה לא מסוכן הרבה יותר מפופקורן כמו שתיאר איתמר (הפיקה הכי מסוכנת, עפה כמו כדור רובה אוויר ויכולה להוציא עין למי שלא ממוגן), אבל אם תיאורתית זה יכול להתפוצץ מנפילה בחלל סגור כמו מחסנית ... לא יהיה נעים.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ysd » 11 אוקטובר 2017, 09:07

ניר ל כתב:Glock34 האם בכדורי הפרימיום של ווינצ׳סטר/פדרל/הורנדי אכן משתמשים בחומרים איכותיים יותר? או שרק המחיר איכותי יותר ?

לי לא יצא להיווכח, למרות שראיתי והפלתי לא מעט (בעיקר נופלים כדורים בפריקה לאחר ירי ) על אספלט, אבל כן קרה וראיתי תוצאות. המקרים שהובאו לידיעתי היו עם תחמושת שהתבשלה בקנה חם ונפלה לרצפה בפריקה.

כשזה מתפוצץ על הרצפה זה לא מסוכן הרבה יותר מפופקורן כמו שתיאר איתמר (הפיקה הכי מסוכנת, עפה כמו כדור רובה אוויר ויכולה להוציא עין למי שלא ממוגן), אבל אם תיאורתית זה יכול להתפוצץ מנפילה בחלל סגור כמו מחסנית ... לא יהיה נעים.

ניר הגלוק כבר הלך לישון. :lol:
זה תחמושת ,ש "חמאס" נתן לנו בתמורה למכולה של מגטק ,שהחרמנו להם בחברון. :lol:
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 11 אוקטובר 2017, 14:59

במקרה שאני ראיתי, הכדורים התגלגלו משולחן בעמדת יורה ונפלו על הבטון.
אחד מהם התפוצץ. התחמושת לא הייתה חמה ולא נחלצה מקנה.
מה גורם לזה?
כנראה פגם בייצור של הפיקה.
זה קרה לפני שנתיים במטווח משטרתי.

לפני הרבה שנים במילואים, נפלט לי כדור בדריכה של m16. דרכתי את הנשק והוא ירה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי IsraGuner » 11 אוקטובר 2017, 16:17

ומה לגבי תחמושת של פיוקי? :roll:
.take your best shot
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי glock34 » 12 אוקטובר 2017, 07:07

תחמושת מתפוצצת מנפילה זה או, פריימר חלש או התחממות בקנה ואז בנפילה כניראה יש רגישות יתר לחומר הנפץ בפריימר עצמו.
זה כן מסוכן, וכדאי מאוד להימנע מפריקה על משטחים קשים. עדיף לפרוק בצורה בא אתה מעביר את הכדור אל היד או להיעזר במישהו ליד. אני נמנע לחלוטין לפרוק לרצפה במיוחד על משטחים קשים.
פיוקי?, נושא מורכב מבחינתי. לפעמים אני מוצא אותם איכותיים ולפעמים פח אשפה אמיתי. אני מתכוון לכך שכל כדור מרגיש ונשמע אחרת מאותה קופסה. הם גם עושים לואוודים חזקים שמתאימים בעיקר לאקדחי סטרייקר או אופן 9ממ (בארץ רוב היורים באופן יורים 9ממ רגיל) אקדחי האופן מעדיפים תחמושת חמה בכדי להנציל את הקומפנסאטור שמותקן עליהם. בחו״ל יש 9ממ מייג׳ור (תחמושת מחוזקת מאוד!) לאימונים ולרוב היורים משתמשים ב 38 סופר או 38 סופר קומפ מאותה הסיבה שהזכרתי. בתחום הזה אני פחות מבין כי אני לא יורה אופן, אבל אולי יום אחד.
אם יש שאלות לגבי כל שאר התחמושות הנפוצות כולל רובים (פחות צליפה) אני אשמח לעזור.
וכן, חברות תחמושת גדולות אכן משתמשות בקומפוננטים טובים יותר כאשר הם מייצרים תחמושת שלא מיועדת למטווח ובמיוחד כאשר מדובר בתחמושת מסדרות הנחשבות איכותיות. אפילו עד רמת בונדיג או איטום נגד נוזלים. ווינצ׳סטר ranger sxt בונדד היא דוגמא לתחמושת פנטאון.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד