"רק לא גלוק"

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: "רק לא גלוק"

על ידי ArikB » 09 אוקטובר 2017, 14:55

בהשוואה לרועי.אני בהחלט לא מיומן.יש ביננו כ 30% הבדל בתחרויות ומספר דומה בגיל.
ולעינין.זה לא אני השאלה נשאלה לגבי יורה לא מיומן.
אני לא ממליץ לאיש כאקדח ראשון לקחת לא זה ולא זה.ולא שום סאב קומפקט אחר.
רוב האנשים שלוקחים 43 כאקדח שני רובם מיומנים.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רועי 357 » 10 אוקטובר 2017, 15:12

ArikB כתב:בהשוואה לרועי.אני בהחלט לא מיומן.יש ביננו כ 30% הבדל בתחרויות ומספר דומה בגיל.
ולעינין.זה לא אני השאלה נשאלה לגבי יורה לא מיומן.
אני לא ממליץ לאיש כאקדח ראשון לקחת לא זה ולא זה.ולא שום סאב קומפקט אחר.
רוב האנשים שלוקחים 43 כאקדח שני רובם מיומנים.

תודה על המחמאה...
ההבדל ביני לבין אלופי העולם זה 30% לפחות...
בכל מקרה ה43 הוא באמת כלי שדורש אימון יותר אינטנסיבי (כנ"ל שילד וזיג P938 אפילו עוד יותר)
ליורה מתחיל כלי בגודל של G19 מאוד מתאים...
אחרי תקופה של לימוד ירי יכול להחליט אם מתאים לו או שמעדיף להחליף (גדול או קטן)
בעולם יותר נחמד עם חוקי נשק יותר מתאימים לנו אפשר גם גם וגם
כולל הכלל
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי glock34 » 12 אוקטובר 2017, 07:34

בכל מצב עדיף גלוק 42 על 43.
43 הוא תוצר לוואי של ה42 הטוב והמאוזן.
בגלל אי הבנה כללית בכל הנוגע לתחמושת גלוק נכנעו לקהל הנינג׳ות וייצרו אקדח שהיה ותמיד יהיה מובנה ל 380 והתאימו אותו (גרוע) ל 9ממ.
בכל הנוגע לתחמושת רילואווד אני בקיא מאוד ויודע בדיוק מה הדרישה לפי סוג אקדח או קטגוריה, בכל הנוגע לתחמושת מבצעית בחרתי לי ״גורו״ (ולקח המון זמן החיפוש הזה) שיש ברשותו את כל הכלים והזמן לעשות את העבודה בשבילי ולנפק לי (וגם לכולכם פה) נתונים מדוייקים על כמעט כל כדור אפשרי בקטרים המפורסמים רובה או אקדח.
למי שמעוניין, יש לו סאגה שלימה על 9ממ ו 380 ואני ממליץ בחום לכולם לגשת לערוץ ביוטיוב שלו ולראות. אני מבין שכל מה שיותר קטן מ9ממ רק פוצע :lol: אבל אחרי שהבנתי את האמת בנושא, גלוק 43 הפך מאקדח פח לאקדח פח++בדיחה.
ולפני שמישהו מתעצבן לי פה, שיסתכל טוב טוב על השם שבחרתי לי לפורום. אני מאוד מאוד אוהב גלוקים ויש לי לא מעט מהם (מעל 10) והיחידים שאני תמיד מסתייג מהמם זה 26 וה 43. ויריתי עם שניהם לא מעט כדורים עד שה26 AKA טעות שעשיתי מצא בעלים חדשים.
רועי הרמתי לך להנחתה...
איך שכחתי: https://m.youtube.com/user/ShootingTheBull410
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Warlord » 14 אוקטובר 2017, 00:36

glock34 כתב:בכל מצב עדיף גלוק 42 על 43.
בגלל אי הבנה כללית בכל הנוגע לתחמושת גלוק נכנעו לקהל הנינג׳ות וייצרו אקדח שהיה ותמיד יהיה מובנה ל 380 והתאימו אותו (גרוע) ל 9ממ.
בכל הנוגע לתחמושת רילואווד אני בקיא מאוד ויודע בדיוק מה הדרישה לפי סוג אקדח או קטגוריה, בכל הנוגע לתחמושת מבצעית בחרתי לי ״גורו״ (ולקח המון זמן החיפוש הזה) שיש ברשותו את כל הכלים והזמן לעשות את העבודה בשבילי ולנפק לי (וגם לכולכם פה) נתונים מדוייקים על כמעט כל כדור אפשרי בקטרים המפורסמים רובה או אקדח.
למי שמעוניין, יש לו סאגה שלימה על 9ממ ו 380 ואני ממליץ בחום לכולם לגשת לערוץ ביוטיוב שלו ולראות. אני מבין שכל מה שיותר קטן מ9ממ רק פוצע :lol: אבל אחרי שהבנתי את האמת בנושא, גלוק 43 הפך מאקדח פח לאקדח פח++בדיחה.
ולפני שמישהו מתעצבן לי פה, שיסתכל טוב טוב על השם שבחרתי לי לפורום. אני מאוד מאוד אוהב גלוקים ויש לי לא מעט מהם (מעל 10) והיחידים שאני תמיד מסתייג מהמם זה 26 וה 43. ויריתי עם שניהם לא מעט כדורים עד שה26 AKA טעות שעשיתי מצא בעלים חדשים.
רועי הרמתי לך להנחתה...

אשמח אם תנמק את דעתך השלילית על גלוק 43. לא מזמן קניתי אחד כזה ואני מאוד מרוצה.
מבחינתי הוא:
יורה.
פוגע. (=הורג אם צריך). כלומר עושה ויעשה את העבודה.
אמין.
בשורה התחתונה גלוק לכל דבר, אלא שאתה נהנה מנשיאה מאוד נוחה וכנ״ל ההסלקה.
איפה הבעיה?
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 14 אוקטובר 2017, 08:08

בשמחה,
גלוק 43 הוא אקדח הדורש יכולות ירי טובות מאוד בכדי להוכיח את עליונותו על המקור (גלוק 42)
לגבי פוגע והורג, זה נכון לכל אקדח. בתנאי מעבדה (מטווח) אני מקבץ יפה מאוד גם עם הייפויינט מ 7-10 מטרים. זה לא הופך אותו לאקדח טוב.
הבעיה האישית שלי עם ה43 זה הנטייה שלו להשתולל/להתפזר כאשר יורים איתו ירי בסגנון הגנתי, שלזה הוא נועד. אי היכולת שלי כיורה (די מיומן) להשתלט עליו ביחס לאקדחים אחרים (באיזור גודלו) גורם לי להבין שהוא מחטיא את מטרתו ואת יעודו. במיוחד כשיריתי בו מייד אחרי ה 42. עשיתי השוואה מאוד פשוטה, מטרה ב5, 7 ו10. 5 כדורים לכל מטרה תחת שעון. זאת אומרת מהירות נגד דיוק. אותו יורה אותו מפעל תחמושת ואותה סדרת תחמושת (מאגטאק) גלוק 42 vs. גלוק 43. הזמנים והפגיעות נרשמו כל 5 כדורים. שליפה דריכה ירי של 5 כדורים ורישום זמנים ופגיעות.
התוצאות?, כל כך דומים, כל כך שונים. ה 42 לא השאיר ל 43 סיכויי. אולי זה אני, אבל באמת הבנתי את השוני בינהם. עשיתי את אותו המבחן עם יורה ממוצע והתוצאות אפילו הגדילו לעשות.
ה43 נולד כתוצאה מדרישת הקהל ולא מהנדסת עולם הירי, והתוצאות מדברות בעד עצמן.
שילד, emp, p938 ספרינגפילד הן רק דוגמאות לאקדחים שייעודם דומה,אבל גם יכולתם. יש לי את כל האקדחים שדיברתי עליהם וכולם עברו את אותם המבחנים. כמובן שה43 נשר מהרפרטואר טרם תפס את מקומו בו. הספרינגפילד היה הדומיננטי (לטובה) ובאמת לא השאיר לי הרבה חומר למחשב. 1911 3״ 10 כדורים, יכולת ירי מפתיעה, דיוק מפחיד. במטרות של 5-7, 5 כדורים למרכז מסה (מטרות idpa) קצת פחות מ 2 שניות כולל שליפה. זה זמנים שאני עושה עם ה sti שלי המיועד לתחרויות. יותר מזה אני לא צריך. ועם הגלוק 43? את אותו הזמן לא ממש הצלחתי, וכשהייתי קרוב, אז הפגיעות אכזבו.
שוב, מדובר בי כיורה ולא כל מה שיתאים לי יתאים לאחרים (אני יודע את זה בוודאות מניסיון) אבל כאשר אני מדבר על אקדחים אני מביע את דעתי כיורה ולא יכול להסתמך יכולתם של אחרים.
בהצלחה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ysd » 14 אוקטובר 2017, 08:28

כן גם אנחנו כאן בארץ יכולים לעשות את ההשוואות האלה בלי לבזבז תחמושת.
רק אם נגזור את התמונות של האקדחים מהקטלוג. :lol:
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 14 אוקטובר 2017, 08:38

את התחמושת גם אני מבזבז, אבל מיד אחר כך ממלא :lol:
אבל עזוב, כל הפתיחות הזאת לנשקים בסוף מובילה לירי מחלונות בבתי מלון. אתה מבין? כשקורה משהו בארה״ב שקשור בנשק, כולם זועקים זעקה גדולה, אבל מצד שני מתלוננים על חוקים נוקשים בארץ. תסביר לי איך זה הולך יחד? אני חושב שיש לזה שם... היפו משהו...
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ysd » 14 אוקטובר 2017, 08:44

glock34 כתב:את התחמושת גם אני מבזבז, אבל מיד אחר כך ממלא :lol:
אבל עזוב, כל הפתיחות הזאת לנשקים בסוף מובילה לירי מחלונות בבתי מלון. אתה מבין? כשקורה משהו בארה״ב שקשור בנשק, כולם זועקים זעקה גדולה, אבל מצד שני מתלוננים על חוקים נוקשים בארץ. תסביר לי איך זה הולך יחד? אני חושב שיש לזה שם... היפו משהו...

אצלכם מבקשי רשיון לנשק לא עוברים את הגהינום,שעוברים כאן.
גם אצלנו יכל מישהו להתחרפן אחרי ,שביקר בבט"פ :lol:
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Warlord » 14 אוקטובר 2017, 22:03

glock34 כתב:בשמחה,
גלוק 43 הוא אקדח הדורש יכולות ירי טובות מאוד בכדי להוכיח את עליונותו על המקור (גלוק 42)
לגבי פוגע והורג, זה נכון לכל אקדח. בתנאי מעבדה (מטווח) אני מקבץ יפה מאוד גם עם הייפויינט מ 7-10 מטרים. זה לא הופך אותו לאקדח טוב.
הבעיה האישית שלי עם ה43 זה הנטייה שלו להשתולל/להתפזר כאשר יורים איתו ירי בסגנון הגנתי, שלזה הוא נועד. אי היכולת שלי כיורה (די מיומן) להשתלט עליו ביחס לאקדחים אחרים (באיזור גודלו) גורם לי להבין שהוא מחטיא את מטרתו ואת יעודו. במיוחד כשיריתי בו מייד אחרי ה 42. עשיתי השוואה מאוד פשוטה, מטרה ב5, 7 ו10. 5 כדורים לכל מטרה תחת שעון. זאת אומרת מהירות נגד דיוק. אותו יורה אותו מפעל תחמושת ואותה סדרת תחמושת (מאגטאק) גלוק 42 vs. גלוק 43. הזמנים והפגיעות נרשמו כל 5 כדורים. שליפה דריכה ירי של 5 כדורים ורישום זמנים ופגיעות.
התוצאות?, כל כך דומים, כל כך שונים. ה 42 לא השאיר ל 43 סיכויי. אולי זה אני, אבל באמת הבנתי את השוני בינהם. עשיתי את אותו המבחן עם יורה ממוצע והתוצאות אפילו הגדילו לעשות.
ה43 נולד כתוצאה מדרישת הקהל ולא מהנדסת עולם הירי, והתוצאות מדברות בעד עצמן.
שילד, emp, p938 ספרינגפילד הן רק דוגמאות לאקדחים שייעודם דומה,אבל גם יכולתם. יש לי את כל האקדחים שדיברתי עליהם וכולם עברו את אותם המבחנים. כמובן שה43 נשר מהרפרטואר טרם תפס את מקומו בו. הספרינגפילד היה הדומיננטי (לטובה) ובאמת לא השאיר לי הרבה חומר למחשב. 1911 3״ 10 כדורים, יכולת ירי מפתיעה, דיוק מפחיד. במטרות של 5-7, 5 כדורים למרכז מסה (מטרות idpa) קצת פחות מ 2 שניות כולל שליפה. זה זמנים שאני עושה עם ה sti שלי המיועד לתחרויות. יותר מזה אני לא צריך. ועם הגלוק 43? את אותו הזמן לא ממש הצלחתי, וכשהייתי קרוב, אז הפגיעות אכזבו.
שוב, מדובר בי כיורה ולא כל מה שיתאים לי יתאים לאחרים (אני יודע את זה בוודאות מניסיון) אבל כאשר אני מדבר על אקדחים אני מביע את דעתי כיורה ולא יכול להסתמך יכולתם של אחרים.
בהצלחה.

לא שכנעת אותי.
סיטואציה הגנתית / התקפית היא דבר שאין טעם לעשות לגביו ספקולציות בעיני.
אני מסכים שהאקדח דורש יותר מיומנות והוא לא מתאים ליורים מתחילים אבל יורים מנוסים פוגעים איתו מספיק טוב, כולל ביד אחת, ונהנים מהאמינות של גלוק (שלמתחרים, מה לעשות, אין) וממדים נוחים מאוד.
בעיני מוצר מוצלח מאוד.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GA1 » 14 אוקטובר 2017, 23:51

לא תצליח לשכנע את Warlord ש-1911 כלשהו עדיף על גלוק. הוא ואריק לא נותנים לי סיכוי לאקדח הגנתי מלבד גלוק...
וגם לא נוי וגם לא טריגר ולא עדן ולא רבים אחרים... אחרי שטבלתי שוב במים (מתוקים!) עם הגלוק בטיול קמפינג אני נוטה להסכים בלית ברירה.

ספציפית לגבי 43 מצאתי סוף סוף מישהו אחד שגלוק 43 זה לא פשרה עבורו - ולא זו בלבד אלא שזה כנראה ההכי טוב עבורו -
הבנאדם נהג אוטובוס (בישראל).

התרחיש הסביר עבורו הוא מפגע שעולה, שקט, משלם, בודק את הסביבה (כמה שוטרים/חיילים יש וכו) ואז באמצע הנסיעה מתחיל בלאגן.

להגיע אל המפגע שנמצא באוטובוס מאחוריו ולנסות לפגוע בו מטווח אפס בלי לפגוע באף נוסע - מצריך אקדח קטן שאפשר לתמרן איתו (מהמושב העמוק של הנהג, דרך משענת היד והמעבר), אפילו ביד אחת ולנסות לירות אולי מלמעלה כלפי הרצפה או להיפך. אקדח קטן, אמין, עם קליבר נפוץ זה בדיוק מה שהוא צריך.
את הבול 5 אינץ' הוא השאיר בכספת כבר לפני 15 שנה
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 15 אוקטובר 2017, 05:47

אחרי שטבלתי שוב במים (מתוקים!) עם הגלוק בטיול קמפינג אני נוטה להסכים בלית ברירה

הnavy seals טובלים עם אקדחי הזיג שלהם במים מתוקים, מלוחים, נקיים ומלוכלכים כל היום וכל הלילה.

אבל כן, אני מסכים איתך. גלוק זה כלי אמין ויותר חשוב מזה נפוץ בארץ. לכן מבחינתי זו כנראה הבחירה הנכונה.

דרך אגב, אם זה היה תלוי בי, הייתי הולך על גלוק 26. לא כי 43 הוא לא טוב, אלא כי חלקים של גלוק 19 מתאימים גם ל 26.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ArikB » 15 אוקטובר 2017, 08:20

את הניסוי של גלוק 34 אני עשיתי עם אקדחים קצת יותר גדולים.
גלוק 26
גלוק 19
וגלוק 17
והתוצאה זמן כנגד דיוק ה17 לקח בגדול.
התוצאה הזו היתה דומה גם אצל אחרים.
ה17 הוא לא בדיוק הכלי הכי נח לנשיאה מוסלקת ו19 הוא הפשרה לרוב האנשים.
הבחירה שלי ב17 לי הוא הכי נח.יש אחרים שה19 הכי נח להם.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רועי 357 » 15 אוקטובר 2017, 10:44

glock34 כתב:בכל מצב עדיף גלוק 42 על 43.
רועי הרמתי לך להנחתה...

קודם כל הערוץ יוטיוב של הבחור (המעולה יש לציין) בעל מידע אדיר בתחום התחמושת בארץ אין 5% מהידע הזה ובטח לא מהאופציות.
דבר שני את כל הבדיקות שלו הוא עושה מקנה 3 אינץ (גם 43 הוא כזה).
מבחינתי כדורים שהוא בדק ועובדים ונפתחים טוב יעבדו גם פה טוב!

אני וויתרתי על ה42 בגלל חוסר האהבה שלו לכל מיני תחמושת 9 קצר.
גלוק שעושה בעיות הזנה עם S&B 0.380 מבחינתי נכשל בגדול,
אז נכון שהוא הגלוק הכי קטן שיש וגם נשלט מאוד- אין ספק שיותר קל לתפעל ולפגוע בקלות.
את ה43 יש לשפר (כמו כל גלוק מי כמוך יודע) ב43 שלי ירית וראית את ההבדל.
אני ב10 מטר (שמבחינתי זה הטווח שלו) עושה כמעט את אותו הדבר כמו גלוק 19...
פוגע מספיק מדויק ובמהירות מספיקה.
את הEMP (שהוא מבחינתי בקטגוריה אחרת לגמרי) הייתי מעדיף בברור אבל הוא לא במידמים של 43 מה לעשות
נכון קצת יותר גדול וקצת יותר כבד- באמת קצת
אבל זה אקדח הכנה עצמית מושלם , לדעתי הוא ממש לא אקדח משני או הסלקה עמוקה
נוחות ירי שלא רואה ממטר גלוקים בטח ובטח פגיעות אחיזה ורתע
אבל זה עולם אחר ומבחינתי לא אפשרי פה (רק אקדח בול באופציה דומה)

ה43 לא נולד מה42 אלה תוכנן מראש ככה-גלוק ידעו שאם ימכרו את שניהם לשוק ה42 כמעט לא יימכר,
לכן ה42 שוחרר קפצו עליו מכל מיני סיבות (גודל וקוטר).
ואחריו (לדעתי שנה) ה43 יצא ושבר את השוק של ה42 בגדול.
ולדעתי מבחינת מכירות בשנים האחרונות הוא לא נופל מ19 אם לא יותר...
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי GA1 » 15 אוקטובר 2017, 16:22

itamar כתב:הnavy seals טובלים עם אקדחי הזיג שלהם במים מתוקים, מלוחים, נקיים ומלוכלכים כל היום וכל הלילה...

כן אבל אל תשכח ידידי שלרשות ה- Navy Seals עומד נשק מוסמך, עם מלאי חלפים ואפשרות להחלפת נשק בדקה.
בערך כמו צמיגים לנהג פורמולה 1.
פריבילגיה שלא עומדת לרשותי... אז אני נזהר בדחילו ורחימו על האקדח היחיד שלי. שהוא גם הנשק היחידי שלי להגנה עצמית.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 15 אוקטובר 2017, 19:00

GA1 כתב:
itamar כתב:הnavy seals טובלים עם אקדחי הזיג שלהם במים מתוקים, מלוחים, נקיים ומלוכלכים כל היום וכל הלילה...

כן אבל אל תשכח ידידי שלרשות ה- Navy Seals עומד נשק מוסמך, עם מלאי חלפים ואפשרות להחלפת נשק בדקה.
בערך כמו צמיגים לנהג פורמולה 1.
פריבילגיה שלא עומדת לרשותי... אז אני נזהר בדחילו ורחימו על האקדח היחיד שלי. שהוא גם הנשק היחידי שלי להגנה עצמית.

תקרא את החצי השני של התגובה שלי.

אבל כן, אני מסכים איתך. גלוק זה כלי אמין ויותר חשוב מזה נפוץ בארץ. לכן מבחינתי זו כנראה הבחירה הנכונה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד