מחסניות לאקדח
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מחסניות לאקדח
אני עומד לקנות אקדח...
כמה מחסניות כדאי לקנות?
רק אחת שתהיה בנשק?
שתי מחסניות- אחת בנשק ואחת ספייר?
או אולי שלוש- שיהיו שתיים ספייר?
ואם כבר מחסנית/ות ספייר- כדאי דווקא שהמחסנית תהיה תואמת לאורך הידית? או שעדיף שהיא תהיה ארוכה יותר, גם אם זה לא משתלב טוב עם האורך של הידית, כי אם כבר נזקקתי למחסנית נוספת באירוע, אז אני מן הסתם במצב שמצריך כמה שיותר תחמושת?
כמה מחסניות כדאי לקנות?
רק אחת שתהיה בנשק?
שתי מחסניות- אחת בנשק ואחת ספייר?
או אולי שלוש- שיהיו שתיים ספייר?
ואם כבר מחסנית/ות ספייר- כדאי דווקא שהמחסנית תהיה תואמת לאורך הידית? או שעדיף שהיא תהיה ארוכה יותר, גם אם זה לא משתלב טוב עם האורך של הידית, כי אם כבר נזקקתי למחסנית נוספת באירוע, אז אני מן הסתם במצב שמצריך כמה שיותר תחמושת?
"אמר לי למוות אין דמות, אך יש קוטר- תשעה מילימטר בלבד" ("הכותל"/יוסי גמזו ודובי זלצר)
- סליקאי ארד
Re: מחסניות לאקדח
אם אתה קונה חדש, רוב הנשקים מגיעים עם 2 מחסניות יש כאלה עם 3.
לדעתי 2 מחסניות זה המינימום 3 אם אתה רוצה להיות לגמרי צדיק
א.
לדעתי 2 מחסניות זה המינימום 3 אם אתה רוצה להיות לגמרי צדיק

א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
ואם אתה הולך עם 2 מחסניות אס עגיף שיהיו לך4
2 ליומיום ו-2 לרוטציה אחת לתקופה כדי לשמור על הקפיצים של המחסניות שלא "יתעייפו"
כך אני עושה בכל אופן

2 ליומיום ו-2 לרוטציה אחת לתקופה כדי לשמור על הקפיצים של המחסניות שלא "יתעייפו"
כך אני עושה בכל אופן
Ignore all ego
- סליקאי כסף
קפיצים של מחסניות לא מתעייפים כי המחסניות טעונות. אתה יכול להחזיק מחסניות טעונות במשך שנים.
קפיצים מתעייפים כתוצאה מהתפשטות והתכווצות.
מחסנית נוספת נועדה למקרה של תקלה במחסנית שיש לך באקדח - בסבירות נמוכה כתוספת תחמושת.
קח לדוגמא את המקרה של המחבלים בשרונה. למאבטח שכן ירה שם הייתה מחסנית תקולה והוא החליף אותה.
ללא המחסנית הוא היה עומד מול מחבל חמוש עם גוש ברזל חסר תועלת ביד.
א.
קפיצים מתעייפים כתוצאה מהתפשטות והתכווצות.
מחסנית נוספת נועדה למקרה של תקלה במחסנית שיש לך באקדח - בסבירות נמוכה כתוספת תחמושת.
קח לדוגמא את המקרה של המחבלים בשרונה. למאבטח שכן ירה שם הייתה מחסנית תקולה והוא החליף אותה.
ללא המחסנית הוא היה עומד מול מחבל חמוש עם גוש ברזל חסר תועלת ביד.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
מחסנית אחת בלבד כמובן שלא. כי אז אם יש תקלה במחסנית אתה עם נשק מושבת. אז שתיים זה המינימום. בדרך כלל אקדח חדש נמכר עם שתיים.
לא ציינת איזה אקדח זה. יש אקדחים עם מחסנית של 15-16 כדור, ואז שתי מחסניות, אחת בנשק ואחת נוספת, זה די והותר לכל אירוע סביר של הגנה עצמית. ויש אקדחים קטנים עם מחסנית של 6 כדורים, ואז אני הייתי מעדיף שתי מחסניות נוספות, ו/או מחסנית נוספת ארוכה יותר. הקצרה תהיה בנשק כדי שיהיה קל לשאת, והנוספת תהיה הארוכה יותר.
יותר משתיים זה בדרך כלל מיותר כי הן נשארות בבית.
לא ציינת איזה אקדח זה. יש אקדחים עם מחסנית של 15-16 כדור, ואז שתי מחסניות, אחת בנשק ואחת נוספת, זה די והותר לכל אירוע סביר של הגנה עצמית. ויש אקדחים קטנים עם מחסנית של 6 כדורים, ואז אני הייתי מעדיף שתי מחסניות נוספות, ו/או מחסנית נוספת ארוכה יותר. הקצרה תהיה בנשק כדי שיהיה קל לשאת, והנוספת תהיה הארוכה יותר.
CZ 75 BD
- סליקאי כסף
אם אתה שואל על אקדח שישמש לנשיאה בלבד - אתה מוגבל ל 50 כדור, אז עם יותר משלוש מחסניות לאקדח קומפקט ומעלה אין לך כביכול מה לעשות. אם מדובר במחסניות קטנות אז אפשר יותר כמובן.
כמה מחסניות תישא - זה כבר עניין של נוחות וניהול סיכונים. אישית אני לא מוצא את עצמי נושא מחסנית נוספת באופן קבוע, שיקלול של מידת האמון בנשק, מידת הסיכון,נוחות נשיאה,עניין סובייקטיבי שלי.
אם המחסניות עוברות התעללות דוגמת אימוני ירי בהם הן מושמטות לקרקע - יהיה להן יותר בלאי, לשימוש ספוטרטיבי בכלל רצוי כמה שיותר מחסניות.
דבר אחרון שעולה על דעתי - מידת הזמינות לאורך שנים. אם הייתי קונה אקדח לא נפוץ בארץ, הייתי אוסף עבורו חלקי חילוף ככל האפשר, כל עוד אפשר.
כמה מחסניות תישא - זה כבר עניין של נוחות וניהול סיכונים. אישית אני לא מוצא את עצמי נושא מחסנית נוספת באופן קבוע, שיקלול של מידת האמון בנשק, מידת הסיכון,נוחות נשיאה,עניין סובייקטיבי שלי.
אם המחסניות עוברות התעללות דוגמת אימוני ירי בהם הן מושמטות לקרקע - יהיה להן יותר בלאי, לשימוש ספוטרטיבי בכלל רצוי כמה שיותר מחסניות.
דבר אחרון שעולה על דעתי - מידת הזמינות לאורך שנים. אם הייתי קונה אקדח לא נפוץ בארץ, הייתי אוסף עבורו חלקי חילוף ככל האפשר, כל עוד אפשר.
- סליקאי טיטניום
חן ארצי כתב:מחסנית אחת בלבד כמובן שלא. כי אז אם יש תקלה במחסנית אתה עם נשק מושבת. אז שתיים זה המינימום. בדרך כלל אקדח חדש נמכר עם שתיים.
עדיין לא קניתי. התכנון הוא על גלוק, ככל הנראה גלוק 26, שידוע כאקדח פצפון ונוח לנשיאה, אם כי זה חסרון מבחינת כמות התחמושת.
או זה, או יריחו, בעדיפות ליריחו קומפקטי.
אני לא מתכנן לשאת איתי מחסנית נוספת באופן קבוע, אלא רק לטיולים/ נסיעות במקומות מסוכנים.
"אמר לי למוות אין דמות, אך יש קוטר- תשעה מילימטר בלבד" ("הכותל"/יוסי גמזו ודובי זלצר)
- סליקאי ארד
שמע, אתה הרי אדם אחראי והולך להתאמן הרבה, נכון?
במן האימונים הרציניים, מחסניות לפעמיפ נופלות, מקבלות מכות וכו'.
אני ממליץ על 4 מחסניות לכל הפחות - 2 לשימוש יום יומי (אחת באקדח ואחת ספייר) ושתיים לאימונים.
אגב, המחסניות לא חייבות להיות זהות. אני, למשל, הולך עם גלוק 19. אז המחסנית הנוספת שלי הינה מחסנית של גלוק 17 עם תוספת +2. הנ"ל רלוונטי גם למשפחת ה-CZ75, למשפחת ה-S&w M&P ולאקדחים נוספים. הכל, כמובן בהינתן שאתה בוחר באקדח קומפקטי.
במן האימונים הרציניים, מחסניות לפעמיפ נופלות, מקבלות מכות וכו'.
אני ממליץ על 4 מחסניות לכל הפחות - 2 לשימוש יום יומי (אחת באקדח ואחת ספייר) ושתיים לאימונים.
אגב, המחסניות לא חייבות להיות זהות. אני, למשל, הולך עם גלוק 19. אז המחסנית הנוספת שלי הינה מחסנית של גלוק 17 עם תוספת +2. הנ"ל רלוונטי גם למשפחת ה-CZ75, למשפחת ה-S&w M&P ולאקדחים נוספים. הכל, כמובן בהינתן שאתה בוחר באקדח קומפקטי.
- סליקאי טיטניום
תודה לכולם על התגובות.
אגב, שאלה נוספת:
שמעתי שכשמכניסים את המחסנית לאקדח, אז מה שעוצר אותו מלהכנס יתר על המידה, זה העקב של המחסנית/ התחתית של המחסנית,
אבל אם מכניסים מחסנית שארוכה יותר מהידית- אז לא יהיה מה שיעצור את המחסנית במיקום הנכון, ואז המחסנית תיכנס עמוק מדי וזה עלול לגרום למעצורים.
(מקווה שכתבתי בצורה מובנת...)
האם זה נכון? או שזה סתם הנפצה של משווקים, או סתם הנפצה?
אגב, שאלה נוספת:
שמעתי שכשמכניסים את המחסנית לאקדח, אז מה שעוצר אותו מלהכנס יתר על המידה, זה העקב של המחסנית/ התחתית של המחסנית,
אבל אם מכניסים מחסנית שארוכה יותר מהידית- אז לא יהיה מה שיעצור את המחסנית במיקום הנכון, ואז המחסנית תיכנס עמוק מדי וזה עלול לגרום למעצורים.
(מקווה שכתבתי בצורה מובנת...)
האם זה נכון? או שזה סתם הנפצה של משווקים, או סתם הנפצה?
- סליקאי ארד
דגל ישראל כתב:...האם זה נכון?
במחסניות דו-טוריות (Double-Stack) אין חשש כזה.
הדגמה:
https://youtu.be/DXohG9HfR1M
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
בכל כלי שאני מכיר, מה שעוצר את המחסנית מלהכנס יותר מדי פנימה זה תפס המחסנית.
מחסניות ארוכות יש כמעט לכל כלי, כולל לקולט 1911 חד טורי.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
דגל ישראל כתב:חן ארצי כתב:מחסנית אחת בלבד כמובן שלא. כי אז אם יש תקלה במחסנית אתה עם נשק מושבת. אז שתיים זה המינימום. בדרך כלל אקדח חדש נמכר עם שתיים.
עדיין לא קניתי. התכנון הוא על גלוק, ככל הנראה גלוק 26, שידוע כאקדח פצפון ונוח לנשיאה, אם כי זה חסרון מבחינת כמות התחמושת.
או זה, או יריחו, בעדיפות ליריחו קומפקטי.
אני לא מתכנן לשאת איתי מחסנית נוספת באופן קבוע, אלא רק לטיולים/ נסיעות במקומות מסוכנים.
לגלוק 26 דווקא יש עניין טוב באקסטרה מחסניות מכיוון שהוא בעל קיבולת כדורים נמוכה יחסית.
אך הוא מקבל את כל המחסניות של אחיו הגדולים.
אני ממליץ לך 2 מחסניות של 10+2 (בשביל האחיזה) אחד לאימונים 1 ליום יום
ועוד 2 מחסניות של גלוק 19 (מומלץ עם XGRIP להשלמת האחיזה) גם לאימונים ויום יום
בהצלחה
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
כשהיה לי גלוק 26, היה לי הסט הבא:
1. לנשיאה "רגילה" - מחסנית 10+2
2. לנשיאה בהסלקה מירבית - מחסנית של 10.
3. מחסניות נוספות - 2 של גלוק 17.
אישית, אני לא אוהב גריפים משלימים למחסניות נוספות. למה? כי הזמן ההחלפה הגרים שמצטרף לידית קצר העלול לתת ביס מאוד לא נעים לכף היד. אז אני מעדיף את המחסניות הנוספות שלי ארוכות וחלקות - הכי נוח לתפוס, הכי מהר להחליף.
אגב, גם עכשיו, כשיש לי גלוק 19, המחסניות הנוספו שלי זה 17+2.
1. לנשיאה "רגילה" - מחסנית 10+2
2. לנשיאה בהסלקה מירבית - מחסנית של 10.
3. מחסניות נוספות - 2 של גלוק 17.
אישית, אני לא אוהב גריפים משלימים למחסניות נוספות. למה? כי הזמן ההחלפה הגרים שמצטרף לידית קצר העלול לתת ביס מאוד לא נעים לכף היד. אז אני מעדיף את המחסניות הנוספות שלי ארוכות וחלקות - הכי נוח לתפוס, הכי מהר להחליף.
אגב, גם עכשיו, כשיש לי גלוק 19, המחסניות הנוספו שלי זה 17+2.
- סליקאי טיטניום
15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד