נושא מתחת למכ"ם הפורומי,,
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: נושא מתחת למכ"ם הפורומי,,
[/quote]
ולעומת זאת, יש חיילים שנשלחים לשבוע ניווטים בנגב לא רק בלי מחסנית בכלי, אלא גם כשהמכלול באפוד ועם תותב בנשק (לא אימון דו"צ, סתם ניווט).
זו לא חכמה להצביע על חייל שמפר הוראה מטופשת כדוגמה לכך שהכל בסדר. בהרבה מקרים החברים שלך שמסתובבים עם מחסנית בהכנס או כדור בקנה, אם היו נתפסים ע"י מי שנותן את ההוראות, היו נשפטים.[/quote]
זה ממש לא מצב תקין שנכנסת כמות חול לבית הבליעה בגלל המק פורק.. אבל המק פורק זה לנשיאה בשגרה. בפעילות מוציאים אותו ובמידת הצורך יש כדור בקנה.. צה"ל לא גוף קדוש, יש הרבה מחדלים ועניינים שניתן לשפר. אני מודע לכך. אני רק מספר פה מהנסיון (המועט) שלי.
דרך אגב, כשמכניסים תותב לנשק המכלול נשאר בפנים.. לפחות ככה זה אצלנו. אין סיבה להוציא את המכלול, במילא בית הבליעה חסום עם התותב והנשק לא יכול לירות. אבל זה לא חדש לנו שההגיון הוא דבר זר בצה"ל.
ולעומת זאת, יש חיילים שנשלחים לשבוע ניווטים בנגב לא רק בלי מחסנית בכלי, אלא גם כשהמכלול באפוד ועם תותב בנשק (לא אימון דו"צ, סתם ניווט).
זו לא חכמה להצביע על חייל שמפר הוראה מטופשת כדוגמה לכך שהכל בסדר. בהרבה מקרים החברים שלך שמסתובבים עם מחסנית בהכנס או כדור בקנה, אם היו נתפסים ע"י מי שנותן את ההוראות, היו נשפטים.[/quote]
ניר.ב כתב:שפירא אל תעלב, כך חינכו אותך בצבא, זה לא אומר שזה נכון.
אתה בעצמך מעיד על כמויות חול מטורפות שנכנסות לבית הבליעה. באמת נראה לך שזה מצב תקין ?
אז 100 פעם לא הייתה לך בעיית דריכה, מחר יתקע לך בוץ עסיסי של רמת הגולן. אתה עדיין יכול להבטיח
שהנשק יתפקד כראוי ? אני בספק.
כתבתי לא פעם בפורום הזה, זה הכל תהליך רע שעובר על הצבא ותרבות הכסת"ח של הפיקוד.
וכמו שהוזכר לגבי הוצאת המכלול, כבר נכחתי בשלושה תרגילים בחצי שנה האחרונה שראיתי זאת במו עיניי.
מבחינתי, אני הולך (M4) עם מחסנית בפנים וניצרה פתוחה. כל נשיאה ללא מחסנית משולה לדידי
להליכה עם מטאטא בהצלב, וכל מי שלא מוצא חן בעיניו צורת הנשיאה הזו ומעקם אף, יהיה לו אף עקום..
זה ממש לא מצב תקין שנכנסת כמות חול לבית הבליעה בגלל המק פורק.. אבל המק פורק זה לנשיאה בשגרה. בפעילות מוציאים אותו ובמידת הצורך יש כדור בקנה.. צה"ל לא גוף קדוש, יש הרבה מחדלים ועניינים שניתן לשפר. אני מודע לכך. אני רק מספר פה מהנסיון (המועט) שלי.
דרך אגב, כשמכניסים תותב לנשק המכלול נשאר בפנים.. לפחות ככה זה אצלנו. אין סיבה להוציא את המכלול, במילא בית הבליעה חסום עם התותב והנשק לא יכול לירות. אבל זה לא חדש לנו שההגיון הוא דבר זר בצה"ל.
- סליקאי ארד
תבדוק אם המק פורק עף לך כשאתה דורך עם מחסנית בהכנס.
נשמע מצחיק נכון? אבל בדקנו בעבודה עם יריחו את המק פורק והוא באמת עבד מצוין ועף כשאין מחסנית, אבל עם מחסנית בפנים בחצי מהפעמים הוא לא עף. אני בספק שיש הרבה אנשים שבודקים את זה בגלל שזה דורש להיות עם כדור בקנה.
נשמע מצחיק נכון? אבל בדקנו בעבודה עם יריחו את המק פורק והוא באמת עבד מצוין ועף כשאין מחסנית, אבל עם מחסנית בפנים בחצי מהפעמים הוא לא עף. אני בספק שיש הרבה אנשים שבודקים את זה בגלל שזה דורש להיות עם כדור בקנה.
- סליקאי ארד
GUSS כתב:באיזה עוד מקום בעולם משתמשים במק פורק הזה?
תשובה: בכל מקום בעולם שבו חייבים להציג נשקים מעוקרים ורוצים להציג את זה, למשל תערוכות נשק.
העניין הוא שפעילות צבאית מבצעית היא לא מקום שבו אתה רוצה נשק מעוקר, ובטח לא מעוניין להציג את זה.
ש.ג. וסמל תורן בבסיס עורפי? עם מעט הכשרה בנשק - אפשר להתווכח.
המפקד התורן שלא מכיר אותם ואמור להיות אחראי עליהם - ברוב המקרים כיום ישמח לוודא שהדגלון הכתום מבצבץ משם.
הייתי שמח להיות מפקד תורן עם דיעה שונה.
והייתי שמח שיכשירו אותם יותר בעיקר יחנכו אותם אחרת - יתנו להם יותר אחריות וגם יטילו עליהם את האחריות.
אבל בסופו של דבר הדרך של הצבא לא להיות תלוי באחריות של הרבה פרטים בודדים היא אחריות מפקדים.
אבל גם אם יש כמה מפקדים תורנים כאלו שחושבים כמוני - לא שואלים אותם. אלו הפקודות.
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
אני קורא את ההודעה האחרונה בה שיקפתי את המצב בצבא, תופס את הראש ואומר:
לעזאזל, או שתסמוך על חייל בנשק, ותטיל עליו את מלוא האחריות.
או שפשוט אל תתן לו נשק.
למה לתת לחייל את הנשק אבל את האחריות למפקד?
לעזאזל, או שתסמוך על חייל בנשק, ותטיל עליו את מלוא האחריות.
או שפשוט אל תתן לו נשק.
למה לתת לחייל את הנשק אבל את האחריות למפקד?
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
לסמוך על החייל???
מי סומך על המפקד? ועל המפקד של המפקד? ועד למעלה.. עד ... עדיף להחריש..
מי סומך על המפקד? ועל המפקד של המפקד? ועד למעלה.. עד ... עדיף להחריש..

פחות -לרוב זה יותר,,
זה כבר מזמן לא קשור ללסמוך .
צה״ל היה פעם טאבו, לא התעסקו אותו ולא ביקרו אותו, לא שאלו שאלות. תאונות או כשלים חמורים היו חלק מהעניין וספגו אותם כמו שסופגים היום את תאונות הדרכים - התייחסו לזה בבחינת רע הכרחי.
לא היה נדיר שמפקד, זוטר ככל שיהיה, ייזום שיטות אימון משלו או פעולות שהיום מחייבות אישור של הקבינט, שר הבטחון וראש הממשלה. מפקד היה שולח חיילים לסיורי עומק מעבר לגבול, סתם כחלק מהחישול שלהם, היו ניווטי בדד בשטחי ספר עויינים, הכל ללא שום אמצעי קשר או חילוץ - אז חלק חזרו וחלק לא ...
היו עינויים גופניים ללא שום בקרה או מטרה מסודרת, הייתה ״משמעת מים״ שמשמעותה היא שאסור לשתות יותר ממיימיה אחת ביום, מפקד מחלקה היה פונה מיזמתו ישירות לרשויות המדינה ומקבל אישור לפרוץ ולסלול דרך חדשה בהרים, כשמפקד הסיירת נרצח ע״י בדואים - יצאו החיילים שלו לגרש את כל החמולה אל מעבר לגבול אחרי שהרעילו להם את בארות המים או חסמו אותן ... אח״כ גם הוציאו להורג את הרוצחים שהוסגרו וקברו בחולות ...
שלא תטעו לחשוב שהצבא היה אז יותר מקצועי או יותר טוב, הוא היה ממש גרוע, אבל היה מקום ליוזמה ולאחריות מפקדים, כן הייתה משמעות ותוכן לדרגות.
היום אנחנו בקצה השני של הסקאלה, כל חייל וכל מפקד הוא בורג קטן ולא משמעותי בפני עצמו, לא מוכנים לסבול תאונות, נפגעים או שבויים. אני מאמין שעל לוחמי שלוש יחידות הקומנדו כן סומכים עדיין וכן משחררים להם חבל, אחרת לא יוכלו להצליח בפעילותם, אם מישהו יודע אחרת שלא יספר לי...
צה״ל היה פעם טאבו, לא התעסקו אותו ולא ביקרו אותו, לא שאלו שאלות. תאונות או כשלים חמורים היו חלק מהעניין וספגו אותם כמו שסופגים היום את תאונות הדרכים - התייחסו לזה בבחינת רע הכרחי.
לא היה נדיר שמפקד, זוטר ככל שיהיה, ייזום שיטות אימון משלו או פעולות שהיום מחייבות אישור של הקבינט, שר הבטחון וראש הממשלה. מפקד היה שולח חיילים לסיורי עומק מעבר לגבול, סתם כחלק מהחישול שלהם, היו ניווטי בדד בשטחי ספר עויינים, הכל ללא שום אמצעי קשר או חילוץ - אז חלק חזרו וחלק לא ...
היו עינויים גופניים ללא שום בקרה או מטרה מסודרת, הייתה ״משמעת מים״ שמשמעותה היא שאסור לשתות יותר ממיימיה אחת ביום, מפקד מחלקה היה פונה מיזמתו ישירות לרשויות המדינה ומקבל אישור לפרוץ ולסלול דרך חדשה בהרים, כשמפקד הסיירת נרצח ע״י בדואים - יצאו החיילים שלו לגרש את כל החמולה אל מעבר לגבול אחרי שהרעילו להם את בארות המים או חסמו אותן ... אח״כ גם הוציאו להורג את הרוצחים שהוסגרו וקברו בחולות ...
שלא תטעו לחשוב שהצבא היה אז יותר מקצועי או יותר טוב, הוא היה ממש גרוע, אבל היה מקום ליוזמה ולאחריות מפקדים, כן הייתה משמעות ותוכן לדרגות.
היום אנחנו בקצה השני של הסקאלה, כל חייל וכל מפקד הוא בורג קטן ולא משמעותי בפני עצמו, לא מוכנים לסבול תאונות, נפגעים או שבויים. אני מאמין שעל לוחמי שלוש יחידות הקומנדו כן סומכים עדיין וכן משחררים להם חבל, אחרת לא יוכלו להצליח בפעילותם, אם מישהו יודע אחרת שלא יספר לי...
- סליקאי טיטניום
ברגע שהתחילו לדבר על הרב"ט האסטרטגי (הרבה לפני אלאור אזריה), וכל טעות או אירוע הפך לבוננזה תקשורתית ופוליטית, כל ירי מצריך אישור אלוף ועורך דין, כל אימון צריך ליווי של כרמלה מנשה, וכל טיפול אגרסיבי בהפרת סדר יכול לגרום להדחה. למה שמישהו ייקח סיכון או אחריות?
הייתי קצין בטיחות ביחידה תקופה מסויימת. מתוך מאות תחקירים ועשרות השתלמויות במבק"א, לא שמעתי פעם אחת במסקנות אירוע שצריך לשפר את הכרת הנשק של החיילים או לתת להם להתנסות בדברים מסויימים. הכל רק עוד אישורים ועוד חתימות על תיק תרגיל.
מבחינת נפעילות המבצעית, הדיחו מג"ד שהיכה מפגין, כמעט קברו פה מח"ט מצטיין במהלך לחימה בגלל שהזכיר את אלוהים בפקודת יום, אז מה הפלא שצה"ל מלא במפקדים מתקרנפים ללא יוזמה? והחיילים פועלים בהתאם - גם ככה אסור לגעת בנשק או חס וחלילה להשתמש בו ללא אישור רמטכל, אז למה להתייחס לנשק ברצינות?
תוסיפו לזה את הנטייה הטבעית של צה"ל לקיבעון ושקט תעשייתי, והגענו לאן שהגענו.
נהיה במצב רע מאוד אם רק ביחידות המיוחדות נצפה ליוזמה וחשיבה.
הייתי קצין בטיחות ביחידה תקופה מסויימת. מתוך מאות תחקירים ועשרות השתלמויות במבק"א, לא שמעתי פעם אחת במסקנות אירוע שצריך לשפר את הכרת הנשק של החיילים או לתת להם להתנסות בדברים מסויימים. הכל רק עוד אישורים ועוד חתימות על תיק תרגיל.
מבחינת נפעילות המבצעית, הדיחו מג"ד שהיכה מפגין, כמעט קברו פה מח"ט מצטיין במהלך לחימה בגלל שהזכיר את אלוהים בפקודת יום, אז מה הפלא שצה"ל מלא במפקדים מתקרנפים ללא יוזמה? והחיילים פועלים בהתאם - גם ככה אסור לגעת בנשק או חס וחלילה להשתמש בו ללא אישור רמטכל, אז למה להתייחס לנשק ברצינות?
תוסיפו לזה את הנטייה הטבעית של צה"ל לקיבעון ושקט תעשייתי, והגענו לאן שהגענו.
נהיה במצב רע מאוד אם רק ביחידות המיוחדות נצפה ליוזמה וחשיבה.
באתי ללמוד
אבל היה מקום ליוזמה ולאחריות מפקדים, כן הייתה משמעות ותוכן לדרגות.
בהרבה מקרים יוזמה ומוטיבציה הרבה יותר טובים מעוד גאדג'ט טכנולוגי בכמה עשרות אלפי שקלים.
עוד הרבה לפני האינתיפדה הראשונה כשהיו נכנסים לעזה ההוראה הייתה להוריד קסדות כדי שהן לא יפריעו לראות ולא יכבידו.
נסעו עם רכבים פתוחים, נשקים דרוכים ונצרה פתוחה.
באינתיפדה הראשונה הופיעו הרכבים הממוגנים. בהתחלה רק נגד אבנים, אחכ גם נגד ירי ומטענים.
מאז אנחנו ממשיכים ומוסיפים על עצמינו עוד שכבות הגנה ועוד ועוד משקל.
ממגנים עצמינו לדעת במקום ליזום ולהרתיע.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
ללמוד למדנו אבל לא הבננו,,
לג'ינגס חאן לא היה מבצר אחד ולא חומה, לא שיריון, ולא תוכנית הגנה רב שלבית..
לסינים היתה ויש את החומה שהכניסה כסף מתיירים וסוחרים יותר מהתוכנית של כחלון..אבל לא הרשימה את המונגולים..
אולי בגלל שבמונגולית מקראית התרגום של המילה הגנה הוא התקפה..
לג'ינגס חאן לא היה מבצר אחד ולא חומה, לא שיריון, ולא תוכנית הגנה רב שלבית..
לסינים היתה ויש את החומה שהכניסה כסף מתיירים וסוחרים יותר מהתוכנית של כחלון..אבל לא הרשימה את המונגולים..
אולי בגלל שבמונגולית מקראית התרגום של המילה הגנה הוא התקפה..
פחות -לרוב זה יותר,,
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד