"רק לא גלוק"

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: "רק לא גלוק"

על ידי glock34 » 26 אוקטובר 2017, 06:12

אז כברירת מחדל, הוא עשה את הצעד הנכון. אין פה ויכוח בכלל. לא משנה עד כמה הוא טועה בקשר לתירוץ. העיקר שיש עליו אקדח והוא לא בבית בכספת.
עם עובדות אני לא מתווכח.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 26 אוקטובר 2017, 07:38

מחזק את הנ״ל, גם אני החלפתי אקדח שהיה לא נוח לי לנשיאה ונשאר בבית, באחד שמצטרף אלי כמעט תמיד.
במקרה שלי זה גלוק 19 וכרגע נראה לי שמשהו קל ממנו על החגורה אני עלול לאבד .

אני רואה הטפות מוסר של כאלו שנושאים אקדחים גדולים או גדולים יותר מאחרים וזה לא במקום. גם אם הם מסתדרים או סובלים בשקט ואכן נושאים את הנשק עליהם, מה שמתאים לאחד לא מתאים לכולם ועובדה שיש מגוון של אקדחים. אגלה כאן סוד - כל אקדח דורש אימון ומיומנות, לא רק הפצפונים ומאידך גם עם הקטנים אפשר להגיע לרמת מיומנות גבוהה אם משקיעים באימון.
בבוקר לא תמיד מתאים לי להתלבש עם מכנס וחגורה כשאני ממהר להקפיץ את הילדים לביה״ס ,אז אני מחפף ... אם היה גם גלוק 42 הוא היה ללא ספק נכנס לכיס על הדרך ולא נשאר בבית.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי carver » 26 אוקטובר 2017, 21:30

ניר ל כתב:
בבוקר לא תמיד מתאים לי להתלבש עם מכנס וחגורה כשאני ממהר להקפיץ את הילדים לביה״ס ,אז אני מחפף ... אם היה גם גלוק 42 הוא היה ללא ספק נכנס לכיס על הדרך ולא נשאר בבית.

בדיוק לזה נועד smartcarry ודומיו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GA1 » 27 אוקטובר 2017, 08:27

חגורת גב (או בטן / belly band) הכי פשוטה
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 27 אוקטובר 2017, 09:52

עד שהכרתי אתכם, הסתדרתי יופי שנים רבות עם נרתיק עור פנימי צורתי של פרונטליין שנשאר קשיח.
האקדח לא מורגש, לא מזיע, לבישה קלה, מינימליסטי שמר על האקדח במצב חדש.
לאחרונה הצטרפתי לטרנד וקניתי את הכי הכי היברידי מאוורר ומרופד, עם שני קליפסים... Sg מיני וונטקור .
וואלה, לא נפלתי מהכסא . עכשיו אתם רוצים לסבך אותי עוד יותר עם חגורות בטן וכו׳ ... שכחו מזה %%$0066
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי GA1 » 27 אוקטובר 2017, 12:31

%%$0066
רק שזה עולה 109 דולר
וזה עולה 5-10 דולר. יחי ההבדל...

אם אתה רוצה "להסתבך" יש "מערכת נשיאה קומפלט" עם חגורת בטן מחוזקת, נרתיק היברידי עם קיידקס צד אחד, וסקוץ שטוח בצד השני שנצמד לחגורה מצד אחד ומלופף מעל בצד השני... רק כמה עשרות דולרים ועוד 25 משלוח באתר של CrossBreed (אתה גם יכול לחתוך את התווית עם הלוגו שכולל סמלי "עבודה זרה").

אבל סתם חגורה אלסטית מאתרי קניות ששולחים בחינם מהמזרח - סוגרת לך את הפינה הזו ב-30 שקל...
תסיע אותם עם טריינינג פיג'מה וזה יחזיק.

ולפעמים נוסעים גם בלי לשאת.
כמו לנסוע על קטנוע בשבילי מושב בלי קסדה, או בעגלה של הטרקטור...
אין 100 אחוז.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

בענייני היברידי ואקדחים קטנים

על ידי ezra65 » 28 אוקטובר 2017, 20:27

הודות לפורום נכבד זה - קניתי נרתיק היברידי, ובעיני זו קפיצת מדרגה בכל הקשור לנשיאה יומיומית. בקרוב אם תהיינה לי כמה דקות פנויות אשתף את התרשמותי המצויינת מהמוצר של Black Arch Holsters.

אני חוזר רגע לנושא אקדחים קטנים שנידון בשרשור הזה לעומק.

לא לגמרי הבנתי למה אקדח קטן הוא "לא למתחילים". מנסיוני, גם האקדח הכי "לא למתחילים", אם איתו התחלת והתאמנת - פוגע יפה, אולי כי זה לא האקדח כי אם היורה שחשוב. אם היורה לא יודע שאקדח קטן אינו למתחילים, אולי לא תהיה לו בעיה...

אני נושא נשק להגנה עצמית כמעט יום יום ושקלתי לעבור לאקדח חד-טורי קטן מטעמי נוחות. ויתרתי על הרעיון בשלב זה כי מגבלת כמות הכדורים מרתיעה אותי. אנשים שיעצו לי בענין זה נחלקו לשתי קבוצות: א. קבוצת "אם 6\7 כדורים לא מספיקים לך לסיים את הבעיה ולנתק מגע, גם 15 לא יעזרו", כלומר, אין מה לחשוש מאקדח עם מחסנית קטנה, כמובן אם אתה מתרגל החלפת מחסניות על בסיס קבוע; ב. קבוצת "כל כדור חשוב, בייחוד במצבי סטרס", ולכן עדיף להתגונן עם 10-15 כדורים במחסנית הראשונה.

ברור שעדיף גלוק 19 על 43 מבחינת כמות כדורים! מה גם שעם שניהם אין בעיה לפגוע היטב במטרה בטווח של 10 מטר. השאלה היא - האם לאורך זמן הצורך לשאת אקדח בינוני כל היום על הגוף, בשמש או בגשם (וזה מצבי היום), לא תתחיל להיות מועקה ברמה כזו שהאקדח יישאר בכספת. אשמח לדעת מה אתם חושבים.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ArikB » 28 אוקטובר 2017, 23:56

ההתלבטות הזו ברורה לכולם.
אקדח גדול מעיק על כולם.
ובסופו של דבר אני רוצה להיסתובב כל היום עם גלוק 43 ואם אצטרך להישתמש באקדח אני רוצה גלוק 17 ביד.
החיים זה לא תוכנית כבקשתך.והפשרה היא באמצע.ומבחינתי זה מינימום גלוק 19.זה אקדח שמכיל מספיק תחמושת
ובגודל סביר להסלקה ולירי.כנגד שודד או פורץ 6 כדורים יספיקו.כנגד מחבל או 2 תצטרך יותר.
תביא בחשבון שמחקרים מראים שסוכנים מיומנים במצב אמת מחטיאים 70% מהיריות.
אני מנסיוני במטווח ואני יורה בן 6-8 פעמים בחודש .רואה את זה כל הזמן באימונים לא 70% אלא 10-20% אבל זה במטווח לא בחיים.
בחיים זה יהיה קרוב למספר שציינתי.אז תביא בחשבון מה עדיף לאזרח לא מיומן.שפוגע 35 מתוך 50 כדור ל7 מ.בסטלבט של המטווח.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 29 אוקטובר 2017, 00:14

האקדח פוגע יפה תמיד, זה האוחז בו שמחטיא ... המגבלה היא כמובן המשתמש.
היות שהמשתמש לא נמצא במטווח 6-8 פעמים בחודש וגם לא עשירית מזה, גם זיכרון השרירים וגם זיכרון המוח נעלמים. לא לחלוטין, כי אם הטמעת בסיס טוב, אתה תהיה איטי יותר אבל תפגע סביר.
עכשיו תוסיף למשוואה אקדח עם הדק קשה, קשה לאחיזה ועם רדיוס כוונות קצרצר ובהחלט יש מצב שתחטיא מטרת אדם במרחק 7 מ׳ תחת סטרס גבוה.
הכי מסוכן, זה מישהו שהצליח להגיע לתוצאות יפות במטווח ומשוכנע שזאת היכולת שלו מכאן והלאה.

לגבי כמות תחמושת במחסנית - אלו וויכוחים שקיימים משחר המצאת האקדח האוטומטי הרב כדורי. הטיעון שאם אתה לא יכול לסיים אירוע ב 6 כדורים אז ... לא מחזיק מים במציאות. היום זה כבר לא שמועות וסיפורים של אחד שיודע. יש אינסוף תיעוד מצולם ברשת של מקרי אמת בהם ניתן לראות כמה כדורים מסוגל אדם לספוג עד שנופל, גם אם אינו תחת השפעת סמים.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ysd » 29 אוקטובר 2017, 06:42

17,19 ,26 ,43 לא מבין על מה מדברים
אבל אין צורך לזלזל במחזיקי מפתחות :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=Tied-t1fFsk
וזה מה ,שצריך https://www.youtube.com/watch?v=IVYqDvfsDLQ
סליקאי זהב
סליקאי זהב

אם כך אני מבין שגלוק 43 זה פויה

על ידי ezra65 » 29 אוקטובר 2017, 09:03

אגב, דווקא בבית נגד פורץ אין בעיה עם אקדח בעל קיבולת גדולה שיהיה במקום נגיש ליד המיטה. אבל כמו שאיתמר כתב, זה בעולם (כמעט) מושלם שבו יש לנושא רשיון נשק אפשרות לרכוש כמה כלים. במציאות של הארץ כנראה שבינוני הוא הכרח.

אני לגמרי מסכים עם סוגיית הסטרס וכמה כדורים עלולים לעוף מחוץ למטרה - ואני מקווה שאהיה מספיק קר רוח כדי לא לקחת סיכונים אל מול עוברי אורח שלא קשורים לארוע. ההיתקלויות שחוויתי היו רק במסגרת צבאית ולמזלי ללא סיכון של אוכלוסיה אזרחית.

התרחיש שמדאיג אותי הוא כזה: סימטה צרה, מישהו מגיח מחנות בצד עם סכין או מברג (אם יש לו נשק, החישוב שלי שאין לי סיכוי ממילא). זו המציאות שאני עובד בה כמעט באופן יומיומי.

בקיצור, ייתכן שלא תהיה לי יד לדרוך. מותר לי להוסיף את שאלת ה DA\SA?
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי carver » 29 אוקטובר 2017, 10:01

במצב לחץ לא רואים כלום. יש רק חלון קטן שבו המוח מתפקד, ורואה רק את האיום.
כלומר, זה שתכננת להוריד את הילדים למחסה, ואז לרוץ, זה לא קורה.
תכנון בראש צריך להפוך לפעולת שרירים. זה נכון לכל דבר, לא רק לירי.
במצב לחץ למוח אין שום יכולת לזכור ולבצע דברים במודע. אך ורק דברים בתת מודע.

ביום שישי היינו בשינקין, וישבנו לאכל פיצה. פתאום אישה מבוגרת השתטחה על הרצפה, בעקבות בלטה בולטת ברצפה.
רצתי אליה באמוק, לא ראיתי את הדרך, לא ראיתי את הילדים שלי, רק חשבתי איך אני מגיע הכי מהר שאני יכל לעזור לה.
אם נחליף את האשה שנפלה במפגע, אז זה יהפוך לפי 100 יותר קשה ומסובך.
פה רק רצתי והצעתי עזרה, וגם זה מסובך למוח. באירוע אמת, יש הרבה יותר משתנים, אחריות, עיבוד נתונים.
אין תחליף לאימון מתארי איום.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ysd » 29 אוקטובר 2017, 12:55

carver כתב:במצב לחץ לא רואים כלום. יש רק חלון קטן שבו המוח מתפקד, ורואה רק את האיום.
כלומר, זה שתכננת להוריד את הילדים למחסה, ואז לרוץ, זה לא קורה.
תכנון בראש צריך להפוך לפעולת שרירים. זה נכון לכל דבר, לא רק לירי.
במצב לחץ למוח אין שום יכולת לזכור ולבצע דברים במודע. אך ורק דברים בתת מודע.

ביום שישי היינו בשינקין, וישבנו לאכל פיצה. פתאום אישה מבוגרת השתטחה על הרצפה, בעקבות בלטה בולטת ברצפה.
רצתי אליה באמוק, לא ראיתי את הדרך, לא ראיתי את הילדים שלי, רק חשבתי איך אני מגיע הכי מהר שאני יכל לעזור לה.
אם נחליף את האשה שנפלה במפגע, אז זה יהפוך לפי 100 יותר קשה ומסובך.
פה רק רצתי והצעתי עזרה, וגם זה מסובך למוח. באירוע אמת, יש הרבה יותר משתנים, אחריות, עיבוד נתונים.
אין תחליף לאימון מתארי איום.

כל הכבוד .
מה ,שתיארת זה אינסטינקט -ריפלקס ולא קשור בכלל ל"חלון הקטן" בהפעלת מח. :?:
הפעלת מח במקרים רבים זאת פעולה ,שגורמת להרבה סיבוכים ובעיות בחיים. %1
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי carver » 29 אוקטובר 2017, 15:00

just wave and smile... wave and smile
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב