מפצה סטיה בגלוק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: מפצה סטיה בגלוק
אני חושב שהרבה מאלו שמשפרים, לא מדבר על יורים מקצועיים, לא מבינים בכלל שיש להם בעיות בטכניקה והם מייחסים את הבעיה לאקדח, או שמייחסים תכונות מיסטיות לאקדחים שאיתם הם מסוגלים לפגוע טוב.
אני זוכר שבמהלך קורס ירי מעשי במטווחי רוט , אליו הגענו עם אקדחים סטנדרטיים או שקיבלנו אקדח CZ סטנדרטי, התאפשר לנו להתאמן עצמאית בזול מאד במהלך הקורס (יתרון אדיר למי שמחפש קורס).
היינו נפגשים כמה חברה ובין השאר מנסים סוגי אקדחים, בינהם שאדו תצוגה עם הדק סינגל ... אחרי התנסות עם האקדח הזה לא היה כמעט אחד שלא רכש לעצמו אחד. הכדורים נכנסו בול לאותו חור...
קרה דבר מאד פשוט - כולנו יודעים להגיע לתמונת כוונות, אבל פחד הירי גורם לנו לפלינץ׳, ללמוד אחיזה טובה ולהתאמן הרבה ונכון אמנם ירפא לפחות חלקית את המחלה, אבל אין כמו הדק שפשוט מפתיע אותך.
אני זוכר שבמהלך קורס ירי מעשי במטווחי רוט , אליו הגענו עם אקדחים סטנדרטיים או שקיבלנו אקדח CZ סטנדרטי, התאפשר לנו להתאמן עצמאית בזול מאד במהלך הקורס (יתרון אדיר למי שמחפש קורס).
היינו נפגשים כמה חברה ובין השאר מנסים סוגי אקדחים, בינהם שאדו תצוגה עם הדק סינגל ... אחרי התנסות עם האקדח הזה לא היה כמעט אחד שלא רכש לעצמו אחד. הכדורים נכנסו בול לאותו חור...
קרה דבר מאד פשוט - כולנו יודעים להגיע לתמונת כוונות, אבל פחד הירי גורם לנו לפלינץ׳, ללמוד אחיזה טובה ולהתאמן הרבה ונכון אמנם ירפא לפחות חלקית את המחלה, אבל אין כמו הדק שפשוט מפתיע אותך.
- סליקאי טיטניום
ניר
למה שההדק יפתיע אותך.זה טכניקה ללמד יורים חדשים.
השליטה בהדק זה המקצועיות.ומרגע זה לא משנה איזה הדק יש לך תמיד תפגע.
כמובן שעם הדק כמו שלך זה תענוג לירות.זה לא עשה אותך יורה יותר טוב.
כמו שההדק על הגלוק שלי לא עושה אותי יורה טוב.
אז חזרתי בינתיים לבית הספר ואני יורה פרודקשן.
וחוץ מהטימטום של 15 כדורים אין הבדל.רק האצבע כואבת יותר....
למה שההדק יפתיע אותך.זה טכניקה ללמד יורים חדשים.
השליטה בהדק זה המקצועיות.ומרגע זה לא משנה איזה הדק יש לך תמיד תפגע.
כמובן שעם הדק כמו שלך זה תענוג לירות.זה לא עשה אותך יורה יותר טוב.
כמו שההדק על הגלוק שלי לא עושה אותי יורה טוב.
אז חזרתי בינתיים לבית הספר ואני יורה פרודקשן.
וחוץ מהטימטום של 15 כדורים אין הבדל.רק האצבע כואבת יותר....
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
אריק. החלום שלך התגשם.
http://www.thefirearmblog.com/blog/2017 ... slidecomp/
http://www.thefirearmblog.com/blog/2017 ... slidecomp/
- סליקאי זהב
ניר.ב כתב:למה זה טוב ?
אין לי מושג.

אני לא מבין בזה כלום.
אבל האמריקקים אוהבים דברים כאלה. למה? כי הם יכולים להרשות לעצמם.
- סליקאי זהב
העסק הזה יושב על הנקודה הכי חלשה במחלק... הוא לא מנצל טוב את הגזים כי הקוטר שלו מאפשר להם לפרוץ מסביב לקליע,תוספת המשקל כן תורמת, קישוט יפה.
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב:העסק הזה יושב על הנקודה הכי חלשה במחלק... הוא לא מנצל טוב את הגזים כי הקוטר שלו מאפשר להם לפרוץ מסביב לקליע,תוספת המשקל כן תורמת, קישוט יפה.

- סליקאי זהב
יותר מפיצויי על סטייה בעזרת לחצים, הדבר הזה מוסיף משקל בחלק הקדמי ובכך עוזר ליורה להשתלט על בריקוייל.
עכשיו לכל הישראלים יודעי כל ואלו שהם טייסים בשייטת מטכ"ל, תפסיקו בבקשה לזלזל באמריקאים (או כמו שכמה בדחנים כאן קוראים להם אמריקקים). הם יורים פי אלף יותר טוב כניראה מכל העולם הם החיילים הכי מובחרים שיש ולא עשו לכם כלום חוץ מפשוט להיות טובים. אז כל מי שאוכל את ליבו...תירבחו ותסעדו. זה ממש מכוער להשמיץ ציבור שלם רק כי הם יכולים ואנחנו לא. כניראה שתחום הנדסת הנשק לא כזה איי איי איי אם כל מה שהצבא משתמש בו (לא טכנולוגית) הוא לא תוצרת הארץ. ומי שיגיד פה תבור, שיחשוב טוב לפני שאני מחזיר לו פה תשובה שתראה לו שזה ממש ממש ממש לא ישראלי. או יריחו (CZ או טנפוליו?) כמה עוד נרכב על העוזי? עבר זמנו בטל קורבנו. מה גליל? (AK?)
אז בבקשה...
עכשיו לכל הישראלים יודעי כל ואלו שהם טייסים בשייטת מטכ"ל, תפסיקו בבקשה לזלזל באמריקאים (או כמו שכמה בדחנים כאן קוראים להם אמריקקים). הם יורים פי אלף יותר טוב כניראה מכל העולם הם החיילים הכי מובחרים שיש ולא עשו לכם כלום חוץ מפשוט להיות טובים. אז כל מי שאוכל את ליבו...תירבחו ותסעדו. זה ממש מכוער להשמיץ ציבור שלם רק כי הם יכולים ואנחנו לא. כניראה שתחום הנדסת הנשק לא כזה איי איי איי אם כל מה שהצבא משתמש בו (לא טכנולוגית) הוא לא תוצרת הארץ. ומי שיגיד פה תבור, שיחשוב טוב לפני שאני מחזיר לו פה תשובה שתראה לו שזה ממש ממש ממש לא ישראלי. או יריחו (CZ או טנפוליו?) כמה עוד נרכב על העוזי? עבר זמנו בטל קורבנו. מה גליל? (AK?)
אז בבקשה...
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב
אני מתרשם שמרבית משתתפי הפורום דווקא מזלזלים (לעיתים יתר על המידה) בכוחות הבטחון הישראלים וכן נותנים משקל רב ליורים ובוחני תחמושת אמריקאים.
רובנו מאד מקנא באמריקאים על האפשרויות שפתוחות בפניהם ועל החרויות שלהם.
וכשאני באופן אישי מצהיר שהערב אני עולה על הטיסה הקרובה ל USA אם אני מקבל הזדמנות - אני לגמרי מתכוון לזה.
וכשאני באופן אישי מצהיר שהערב אני עולה על הטיסה הקרובה ל USA אם אני מקבל הזדמנות - אני לגמרי מתכוון לזה.
- סליקאי טיטניום
אתה מתכוון למי שבאמת מבין. תאמין לי יש לי המון המון כבוד לשירותי הביטחון בארץ (לא תאמין עד כמה) אבל המילה אמריקקים גורמת לי פריחה צפון אפריקאית.
כי זה ידוע שבארה"ב גרים כל הפראיירים אלא שאפשר למכור להם הכל.
כי זה ידוע שבארה"ב גרים כל הפראיירים אלא שאפשר למכור להם הכל.
- סליקאי זהב
ניר ל כתב:אני מתרשם שמרבית משתתפי הפורום דווקא מזלזלים (לעיתים יתר על המידה) בכוחות הבטחון הישראלים וכן נותנים משקל רב ליורים ובוחני תחמושת אמריקאים.
ניר אל תעשה את זה.
קודם כל, כי אתה תלחיץ שם את בן סטוגר.
glock34 כתב:יותר מפיצויי על סטייה בעזרת לחצים, הדבר הזה מוסיף משקל בחלק הקדמי ובכך עוזר ליורה להשתלט על בריקוייל.
אז בבקשה...
ואף אחד לא מזלזל באמריקאים . יש שם הרבה מאוד בעלי מקצוע ,שכאן אנו לעולם לא נגיע למאית מהרמה הזאת.היה אחד שי וברח ועכשיו גר לידך.

ובקשר ליורים : הם מהיורים הטובים ביותר, שרק יש כי רובם מקצוענים עם ספונסרים נדיבים. כי יש להם את האפשרות הזאת.
וכאן בפורום מה ,שציינת glock43

לעולם לא יהיה כאן גן עדן כמו אצלך בקשר לתחום הזה ,שנקרא נשק. ורוב כותבי הפורום אני חושב מעדיפים את המדינה הזאת על פני ארה"ב
כי זה עדיין שלנו .ומפחינתי טוב להיות שייך למדינה, שהיא שלך ואפילו מחרבנת אליך ולא להרגיש זר בארץ אחרת.
- סליקאי זהב
שי הוא אכן נשק בחסד. הוא לא עזב כבוגר אלא הוריו העבירו אותו.
תראה, יש די הרבה אנשים שיש להם ערימות של מידע בכל הנוגע לנשק ותחמושת, גם בארץ. צריך להבין ששינויי תו״ל זה לא דבר פשוט וכרוך בהמון כסף וזמן. יהיה מאוד מסובך להכשיר חיילים או בעצם את הצבא כולו, לאופן הירי החדיש. סה״כ מה שמלמדים אותנו עובד מספיק טוב ומשרת את המטרה. בצבא או כוחות משטרה אין אחד על אחד כמו ב IDPA נניח, להתחיל ללמד כל יורה בנפרד זה בלתי אפשרי. אבל, כמו שהוזכר פה, מי שצריך את המיומנות המסוימת הזאת, מקבל אותה דרך היחידה המיוחדת אליה הוא שייך, לרוב דרך מדריך חיצוני או מדריך פנימי שעבר הכשרה (לרוב ספורטיבית)
חשוב לעשות הפרדה בין לימוד ירי ללימוד טקטיקה. בנוגע לטקטיקה, אנחנו לא רעים בכלל, ואפילו מעולים. הבעיה היא הירי עצמו. וזה לא הולך להשתנות בקרוב מהסיבות המצויינות למעלה.
אותי באופן אישי יותר מעניין הפרט. נשיאת הנשק מהווה בשבילי עבודה (כיחיד או כיחידת אבטחה) וכמובן כאזרח מן השורה הנושא נשק להגנה עצמית. הטקטיקה שלי שונה לחלוטין מיחידות שהיעוד שלהן הוא השתלטות.
לי מאוד חשוב שיכולות הירי שלי יהיו ברמה גבוה מאוד, ואוכל לתת מענה כיחיד על הגזרה עליה אני אמון. בין אם בעבודה ובין אם הגנה עצמית.
אני בעד טריקים ושיפורים, אבל יש את גבול הטעם הטוב ויש הגזמות (כמו האביזר במדובר פה בשרשור).
לדעתי, כל שיפור שנעשה באקדח הוא על מנת לפצות על חיסרון של היורה, וזה בסדר גמור מבחינתי. אני משפר כל אקדח שמגיע אליי לפי הצרכים האישיים שלי. הדק, כוונות, בתחרויות גם מדף לאגודל אם צריך ומותר, שינויי קפיצים, סטיפלינג וכמובן בישול תחמושת שתתאים לאופי הירי שלי ולצורך. זה שאני טוען ששיפורים הם פיצויי, לא הופך את זה ללא בסדר.
מה לעשות שלא נולדתי עם כפות ידיים של בוב וואגל? סטיפליג.
הכל טוב.
תראה, יש די הרבה אנשים שיש להם ערימות של מידע בכל הנוגע לנשק ותחמושת, גם בארץ. צריך להבין ששינויי תו״ל זה לא דבר פשוט וכרוך בהמון כסף וזמן. יהיה מאוד מסובך להכשיר חיילים או בעצם את הצבא כולו, לאופן הירי החדיש. סה״כ מה שמלמדים אותנו עובד מספיק טוב ומשרת את המטרה. בצבא או כוחות משטרה אין אחד על אחד כמו ב IDPA נניח, להתחיל ללמד כל יורה בנפרד זה בלתי אפשרי. אבל, כמו שהוזכר פה, מי שצריך את המיומנות המסוימת הזאת, מקבל אותה דרך היחידה המיוחדת אליה הוא שייך, לרוב דרך מדריך חיצוני או מדריך פנימי שעבר הכשרה (לרוב ספורטיבית)
חשוב לעשות הפרדה בין לימוד ירי ללימוד טקטיקה. בנוגע לטקטיקה, אנחנו לא רעים בכלל, ואפילו מעולים. הבעיה היא הירי עצמו. וזה לא הולך להשתנות בקרוב מהסיבות המצויינות למעלה.
אותי באופן אישי יותר מעניין הפרט. נשיאת הנשק מהווה בשבילי עבודה (כיחיד או כיחידת אבטחה) וכמובן כאזרח מן השורה הנושא נשק להגנה עצמית. הטקטיקה שלי שונה לחלוטין מיחידות שהיעוד שלהן הוא השתלטות.
לי מאוד חשוב שיכולות הירי שלי יהיו ברמה גבוה מאוד, ואוכל לתת מענה כיחיד על הגזרה עליה אני אמון. בין אם בעבודה ובין אם הגנה עצמית.
אני בעד טריקים ושיפורים, אבל יש את גבול הטעם הטוב ויש הגזמות (כמו האביזר במדובר פה בשרשור).
לדעתי, כל שיפור שנעשה באקדח הוא על מנת לפצות על חיסרון של היורה, וזה בסדר גמור מבחינתי. אני משפר כל אקדח שמגיע אליי לפי הצרכים האישיים שלי. הדק, כוונות, בתחרויות גם מדף לאגודל אם צריך ומותר, שינויי קפיצים, סטיפלינג וכמובן בישול תחמושת שתתאים לאופי הירי שלי ולצורך. זה שאני טוען ששיפורים הם פיצויי, לא הופך את זה ללא בסדר.
מה לעשות שלא נולדתי עם כפות ידיים של בוב וואגל? סטיפליג.
הכל טוב.
- סליקאי זהב
glock34 כתב:שי הוא אכן נשק בחסד. הוא לא עזב כבוגר אלא הוריו העבירו אותו.
תראה, יש די הרבה אנשים שיש להם ערימות של מידע בכל הנוגע לנשק ותחמושת, גם בארץ. .
אם לרגע חשבת ,שמזלזלים פה במישהו או באמריקקים

מי,שמכיר אותי יודע ,שאני האחרון ,שיעשה זאת .
וגם אתה אל תחשוב ,שאתה הכי טוב בעולם כי תמיד יהיה מישהוא יותר טוב.כך העולם בנוי. כי גם באפגניסטן במקומות ,שאין חשמל
וציוד מודרני הם הצליחו לייצר רובי צלפים ברמה ,שלא היתה מביישת חלק מהנשקים האמריקאים.

- סליקאי זהב
ysd כתב:glock34 כתב:שי הוא אכן נשק בחסד. הוא לא עזב כבוגר אלא הוריו העבירו אותו.
תראה, יש די הרבה אנשים שיש להם ערימות של מידע בכל הנוגע לנשק ותחמושת, גם בארץ. .
אם לרגע חשבת ,שמזלזלים פה במישהו או באמריקקים %1 אז אתה תועה .
מי,שמכיר אותי יודע ,שאני האחרון ,שיעשה זאת .
וגם אתה אל תחשוב ,שאתה הכי טוב בעולם כי תמיד יהיה מישהוא יותר טוב.כך העולם בנוי. כי גם באפגניסטן במקומות ,שאין חשמל
וציוד מודרני הם הצליחו לייצר רובי צלפים ברמה ,שלא היתה מביישת חלק מהנשקים האמריקאים.
זה שזה מיוצר לא אומר שזה ברמה...
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד