צריבת DVD?
צריבה.
הצעדן כתב:אורי, לא משנה מה תעשה, 4.7 GB או 8GB לא יכנסו בדיסק של 800MB !
בדיוק כמו שלא תצליח להכניס 6 ליטר מים למיכל מים של 2 ליטר.
אולי ישנה טכנולוגיה שמאפשרת לצרוב CD רגיל שיהיה קריא ע"י DVD (במחיר הורדת שכבות מידע עודפות כגון שפות נוספות, קטעי תוספת ובונוסים ושאר ירקות המופיעים ע"ג המדיות הללו - כפי שהומלץ בפרסום שאת קישורו צירפת) אולם לעולם תצטרך להוריד מידע או לפצל למספר תקליטורים.
אני מסכים איתך לגבי הסרה של "שכבות עודפות".....כגון תרגום בגוף הסרט וכדומה אבל ברשותי (על גבי ה-PAVILION ) מספר סרטים באורך מלא השמורים בפורמטים שונים - DIVX וכדומה וגודלם נע בין 600MB ל-700 MB.
אני מניח שהגדלים עליהם דיברת הינם סרטים ללא כל השמטות כי אני לא מוצא סיבה אחרת לנפח המוגזם.
Ori.
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
PILOT
אתה צודק שהפורמטים הנ"ל דוחסים מידע (ובכך מאבדים חלק מהאיכות) אבל MPEG2=DVD.
הדחיסת מידע היא העברה של סרט בפורמט AVI לMPEG או DIVX.

אתה צודק שהפורמטים הנ"ל דוחסים מידע (ובכך מאבדים חלק מהאיכות) אבל MPEG2=DVD.
הדחיסת מידע היא העברה של סרט בפורמט AVI לMPEG או DIVX.

אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
...
pilot כתב:ORI, הפורמט של DIVX או MPEG הוא פורמט מאבד מידע !!!
המחשב דוחס את הסרט לפי טבלאות צבעים או מפות שינויי צבעים וה DVD פורס אותם.
ולכן, כל סרט DIVX או MPEG1,2,3 או 4 הם פורמטים שמאבדים מידע.
טייס יקר -
אני עוד חדש בנושא ה-DVD אבל יש לי קצת ניסיון עם מחשבים.
אשמח אם תוכל להסביר כיצד ולמה בדיוק סוגים מסוימים מאבדים מידע בעוד אחרים לא.
נקודה נוספת-
DIVX הינו אחד מיני סוגים שונים של פורמטים (AVI,VCD....) השמורים אצלי.
Ori.
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
כמות המידע ב DVD גדולה מ- 700 - 800 MB, למה ? ככה זה ! יותר טרקים, סאונד, יותר נתונים ויזואלים (רזולוציה) בד"כ, תרגומים ודיבובים בשפות שונות, משחקים ואני משוכנע שעוד ועוד תופינים
.
יצרני ה- DVD לרוב מנצלים את הנפח העומד לרשותם - ולו כדי להקשות על העתקה ולשמור על היחודיות של ה DVD - ובכך לא מאפשרים שמירת המידע המצוי ע"ג DVD לתקליטור רגיל ללא אובדן איכות (או מידע).

יצרני ה- DVD לרוב מנצלים את הנפח העומד לרשותם - ולו כדי להקשות על העתקה ולשמור על היחודיות של ה DVD - ובכך לא מאפשרים שמירת המידע המצוי ע"ג DVD לתקליטור רגיל ללא אובדן איכות (או מידע).
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
טוב, התחלתם איתי...
ב MPEG2 ישנה דחיסה של טבלאות צבע.
התקן אם אני זוכר נכון קורס שעברתי לפני 3 שנים, שומר טבלת צבעים עם מצביע בגודל 12BIT, מכן שהוא יכול להצביע על מקסימום 2 בחזקת 12 צבעים.
אולם, זה המקסימום, ומעוניינים לדחוס את האינפורמציה יותר, לכן הורידו 4 BIT מהטבלה, והוסיפו מונה יחסי.
מה הכוונה:
אם כל פיקסל בתמונה היה יכול לקבל ערך של מספר מ0 ועד 2 בחזקת 12, אזי שעכשיו הוא מקבל רק 2 בחזקת 8 (הרבה הרבה פחות), אולם הערך מציין את המרחק של הצבע בטבלה באופן יחסי מהערך הקודם, ולר ערך מוחלט !!!
מכן, שאם נניח 0 מקבל את הצבע השחור, וגוונים של אדום נמצאים בקצה השני של הטבלה, לא תוכל לראות על המסך פיקסל שחור ומייד אחריו אדום !!! אתה תקבל צבע הדרגתי !!!
ולכן כל אלו הם דחיסות שמאבדות מידע !!!
מדוע משתמשים בהם, כי הם מאוד מהירים לפריסה !!!
דחיסה למשל בקוד הופמן או זיו למפל שכולם מכירים ב ZIP היא משמרת מידע, אבל לוקח למחשב יותר זמן לפרוס מידע דחוס...
אוף, הרבה לכתוב...
ב MPEG2 ישנה דחיסה של טבלאות צבע.
התקן אם אני זוכר נכון קורס שעברתי לפני 3 שנים, שומר טבלת צבעים עם מצביע בגודל 12BIT, מכן שהוא יכול להצביע על מקסימום 2 בחזקת 12 צבעים.
אולם, זה המקסימום, ומעוניינים לדחוס את האינפורמציה יותר, לכן הורידו 4 BIT מהטבלה, והוסיפו מונה יחסי.
מה הכוונה:
אם כל פיקסל בתמונה היה יכול לקבל ערך של מספר מ0 ועד 2 בחזקת 12, אזי שעכשיו הוא מקבל רק 2 בחזקת 8 (הרבה הרבה פחות), אולם הערך מציין את המרחק של הצבע בטבלה באופן יחסי מהערך הקודם, ולר ערך מוחלט !!!
מכן, שאם נניח 0 מקבל את הצבע השחור, וגוונים של אדום נמצאים בקצה השני של הטבלה, לא תוכל לראות על המסך פיקסל שחור ומייד אחריו אדום !!! אתה תקבל צבע הדרגתי !!!
ולכן כל אלו הם דחיסות שמאבדות מידע !!!
מדוע משתמשים בהם, כי הם מאוד מהירים לפריסה !!!
דחיסה למשל בקוד הופמן או זיו למפל שכולם מכירים ב ZIP היא משמרת מידע, אבל לוקח למחשב יותר זמן לפרוס מידע דחוס...
אוף, הרבה לכתוב...
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד