בדיקת תיקים לבעלי אקדח ברכבת ישראל

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

בדיקת תיקים לבעלי אקדח ברכבת ישראל

על ידי eitan156 » 01 נובמבר 2017, 20:05

עד לאחרונה נהניתי מאד מכך, שבעת הצגת הרשיון לנשיאת אקדח, לא נאלצתי להעביר את התיק בשיקוף בכניסה לתחנות רכבת ישראל.
חוסך זמן ובעיקר משאיר את האקדח עלי-אני מאחסן את האקדח בד"כ בתיק.
** בלי הטפות על איך לשאת את האקדח. אצלי הוא בתיק בתוך נרתיק יעודי.
השבוע להפתעתי ביקשו ממני להעביר את התיק בשיקוף למרות שהראיתי רשיון לאקדח. זה קרה בתחנת ב"ש מרכז.
בעבר לא ביקשו זאת בב"ש ולמעשה נכון להיום, לא מבקשים זאת בתחנת רכבת ת"א (לפחות בסבידור-מרכז).
לא היה טעם להתווכח עם המאבטח, שאומר(ת) שאני יכול לבקש את הטלפון של הקב"ט ממנהל התחנה.
אבל במחשבה שנייה זה מטריד ממש: כי למעשה מדובר על מצב בו אני נפרד מהאקדח, שם אותו במכונה והקנה שלו כבר לא מופנה כלפי מטה אלה לכיוון הבודק או לכיוון הקהל. לא שאמור להיפלט כדור אבל בכ"ז: אין יותר שליטה על כיוון הקנה.
מה נראה לכם שאפשר לעשות מול מי שאחראי על זה?
אני לא מתכוון לשנות את צורת הנשיאה שלי- היא חוקית לגמרי ואני לא מתכוון לשים את האקדח עלי רק לפני הכניסה לתחנה ואז אחרי להחזיר אותו לתיק. לא מחוץ לתחנה בטוח לא באזור הבידוק.
נערך לאחרונה על ידי eitan156 בתאריך 01 נובמבר 2017, 21:56, נערך 2 פעמים בסך הכל.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: בדיקת תיקים לבעלי אקדח ברכבת ישראל

על ידי agabay » 01 נובמבר 2017, 20:20

ממני לא מבקשים
במקומך הייתי מעיר למאבטח שאסור לך לעזוב את הנשק, אלו הוראות החוק ואין לו סמכות. שלוף את הנייד וצלם, תראה אותו מתקפל מהר מאוד. זו כנראה הגדלת ראש מקומית
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר.ב » 01 נובמבר 2017, 20:26

אין...אין גבול לטמטום :shock:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 01 נובמבר 2017, 21:49

תגיד למאבטח שאתה רוצה להוציא את האקדח מהתיק לפני שאתה מעביר אותו בשיקוף כי אתה פוחד שמישהו יחטוף לך אותו.

זה יעשה לו בלגן והוא יעביר אותך.

1. אף מאבטח לא ירצה לקחת על אחריותו גניבת נשק. אם הוא לא מבין תבהיר לו הייטב.
2. אף מאבטח לא ירצה שתוציא נשק בתוך מקום הומה קהל.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 01 נובמבר 2017, 23:26

מכיר את התופעה הנ"ל בתחנת ב"ש מרכז(ורק שמה היא קורת למיטב ידיעתי).
ומכיוון שגם אני התווכחתי בנושא, אז ההיגיון של הקב"ט עובד כך: בגלל שהתחנה משרתת המון חיילים, סדירים ומילואימניקים, בהיקפים חריגים מתחנות אחרות, הוא החליט שהוא מעביר את כל התיקים בשיקוף כדי למנוע גניבת אמל"ח, הכנסת חומרי חבלה ואמצעים נפיצים לתחומי התחנה וכו'.
יש טעם בזה? אין טעם בזה. וגם אין טעם להתווכח כי אתה תמצא שהרבה יותר קל להתווכח עם קוקוס מאשר עם צוות האבטחה של תחנת ב"ש מרכז.
אתה חושב שזה מונע ממי שרוצה להעביר דברים שהוא יודע שיעשו לו בעיות בשיקוף להעביר אותם? זה לא.
אני לצורך העניין הייתי צריך לקחת פעם מספר סכינים והייתי צריך לנסוע דרך תחנת ב"ש מרכז.
ככלל, רכבת ישראל לא מאפשרת הכנסת סכינים, ואם אתה מעביר תיק בשיקוף ורואים סכין, קודם כל עוצרים את המכונה ולא מאפשרים לתיק לצאת, ומעכבים אותך בגדול.
אם בסופו של דבר תצליח לשכנע את המאבטח שהסכין נישאת למטרה כשרה, תאורטית לא אמורים למנוע ממך להמשיך בדרכך עם הסכין.
הבעיות מתחילות כשהם לוקחים לך את הסכין, לא נותנים לך להיכנס לתחנה בגלל שיש לך סכין וכו'.
אתה יודע מה עשיתי? לפני שנכנסתי לתחנה הוצאתי את הסכינים מהתיק והסלקתי אותם מתחת לחולצה כמו את האקדח.
אז העברתי תיק בשיקוף, ציפצפתי במגנומטר וכמובן שבהצגת רישיון לא דורשים ממך לחזור אחורה ולהוציא כל מה שיש לך בכיסים כי אתה עדיין תמשיך לצפצף(את האקדח הם כבר לא דורשים שתוציא ואז תעבור במגנומטר).
מה מונע מחייל שגונב אמל"ח בהיקפים קטנים כמו רימון בודד או כל דבר שאפשר להסליק בקלות על הגוף לעשות את אותו הדבר שאני עשיתי בהנחה שהוא גם ככה מצפצף כי הוא נושא עליו נשק? שום דבר.
אבל אם זה עושה לקב"ט טוב על הלב שהוא חושב שהוא מבין משהו בסדרי אבטחה וחושב שהוא עלה פה על איזה פטנט או שיטה חסינת עקיפות, שיהנה.
אז אני אעביר את התיק 2 שניות בשיקוף ובסוף אכנס עם כל מה שהוא מנסה למנוע כניסה שלו לתחנה.
אה כן, וממש לא מעניין אותם אם האקדח בתיק או לא.
מבחינתם, אם בא לך, תוציא אותו מהתיק ותעבור איתו ביד במגנומטר, ואם בא לך, תשאיר אותו בתיק והמשקפת תשאל את המאבטח אם יש רישיון ואז תשחרר את התיק.
*למען הסר ספק, לא ביצעתי שום עבירה ונשאתי את הסכינים למטרה כשרה(מותר חוקית לשאת סכין למטרה כשרה).
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי eitan156 » 02 נובמבר 2017, 00:13

השאלה למי פונים ברככת ישראל כדי לקבל תגובה רשמית לגבי מדיניות והאם התשובה תהיה שלקב"ט יש שיקול דעת לשנות אותה.
קראתי פעם את הטענה ששיקוף תיקי חיילים במכונה הוא נגד גניבות אמל"ח. נראה לי מטומטם ממספר סיבות: הראשונה היא שזה לא תפקידו של מערך האבטחה של רכבת ישראל למנוע גניבות אמל"ח. גם אם יעברו אלף ק"ג של חומר נפץ גנוב דרך רכבת ישראל בחודש זה לא צריך לעניין את קב"ט רכבת ישראל כל עוד זה לא מתוך כוונה פחעי"ת בתחומי הרכבת/ התחנה.
הנקודה השנייה היא מה שאברסט רשם וחוץ מזה שהאמל"ח המוברח יכול להיות הרובה עצמו :).
יש גם הבדל בין חייל שהוא אמנם במדים אבל לא מציג תעודה (מילואמיניק אחרי שבועיים נראה כמו חמסניק ממוצע) לבין אזרח שמציג תעודה.
תכלס אני לא יודע מה לעשות. אולי רק לשאול את המאבטח האם הוא יהיה אחראי לכל מה שיקרה לאקדח ברגע שאפרד ממנו ואשים את התיק במכונה.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 02 נובמבר 2017, 06:57

זה בסדר שהם חוששים מחיילים שמבריחים אמל״ח. לך תדע מה הוא מבריח ואתה לא רוצה להתפוצץ יחד עם הרכבת. כנראה שהייתי מבקש בדיקה ידנית של התיק או מוציא את האקדח, או מחכה לו בקצה המכונה, תלוי בנסיבות. לדעתי קיים חשש גדול יותר שהתיק יחטף סתם ברחוב, מאשר כשאתה מוקף מאבטחים חמושים.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי hk765 » 06 נובמבר 2017, 14:20

חחחחח

פעם בכניסה לאיזה קניון הראתי את הרשיון אבל השומר דרש לראות גם את האקדח...
- מדוע?
- יש כאלה המראים רשיון כדי שלא יבדקו להם את התיק גם כשאין להם נשק.

לך תבין...
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Boltik » 06 נובמבר 2017, 15:42

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 49,00.html
ברוב הדיון מה להציג ואיך להציג לא יהיה רלוונטי
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי adab » 06 נובמבר 2017, 17:01

eitan156 כתב:עד לאחרונה נהניתי מאד מכך, שבעת הצגת הרשיון לנשיאת אקדח, לא נאלצתי להעביר את התיק בשיקוף בכניסה לתחנות רכבת ישראל.
השבוע להפתעתי ביקשו ממני להעביר את התיק בשיקוף למרות שהראיתי רשיון לאקדח. זה קרה בתחנת ב"ש מרכז.
בעבר לא ביקשו זאת בב"ש ולמעשה נכון להיום, לא מבקשים זאת בתחנת רכבת ת"א (לפחות בסבידור-מרכז).
לא היה טעם להתווכח עם המאבטח, שאומר(ת) שאני יכול לבקש את הטלפון של הקב"ט ממנהל התחנה.
אבל במחשבה שנייה זה מטריד ממש: כי למעשה מדובר על מצב בו אני נפרד מהאקדח, שם אותו במכונה והקנה שלו כבר לא מופנה כלפי מטה אלה לכיוון הבודק או לכיוון הקהל. לא שאמור להיפלט כדור אבל בכ"ז: אין יותר שליטה על כיוון הקנה.
אני לא מתכוון לשנות את צורת הנשיאה שלי- היא חוקית לגמרי ואני לא מתכוון לשים את האקדח עלי רק לפני הכניסה לתחנה ואז אחרי להחזיר אותו לתיק. לא מחוץ לתחנה בטוח לא באזור הבידוק.

מעניין.
הוא חייב אותך להעביר את התיק גם לאחר שידע בבירור שיש נשק בתוך התיק??? מה לעזאזל :roll:
"To disarm the people...[i]s the most effectual way to enslave them."
- George Mason
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי GUSS » 06 נובמבר 2017, 18:13

אולי יש גם רימון וצינור נפץ עבור החבר?
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי eitan156 » 06 נובמבר 2017, 21:36

hk765 כתב:חחחחח

פעם בכניסה לאיזה קניון הראתי את הרשיון אבל השומר דרש לראות גם את האקדח...
- מדוע?
- יש כאלה המראים רשיון כדי שלא יבדקו להם את התיק גם כשאין להם נשק.

לך תבין...

אני מראה את התעודה לפעמים גם בלי האקדח.
מה זה מפריע?
מה זה משנה?
ככל שאני מבין גם אין כאן שום דבר לא חוקי.
לפעמים שואלים אותי אם יש לי אקדח (מתי שאין) - אני פשוט לא עונה וממשיך. לא ברור לי מדוע שואלים את השאלה הזו ומה משנה התשובה.
כל זה לא קשור כמובן למצב הדפוק והלא חכם, שכן יש לי אקדח בתיק וכעת מבקשים ממני להעביר את התיק בשיקוף.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי adab » 07 נובמבר 2017, 06:45

:lol:
GUSS כתב:אולי יש גם רימון וצינור נפץ עבור החבר?
"To disarm the people...[i]s the most effectual way to enslave them."
- George Mason
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי עדן23 » 07 נובמבר 2017, 07:10

eitan156 כתב:עד לאחרונה נהניתי מאד מכך, שבעת הצגת הרשיון לנשיאת אקדח, לא נאלצתי להעביר את התיק בשיקוף בכניסה לתחנות רכבת ישראל.

מה החשש שלך מכיון הקנה ?

כל עוד האקדח הוא לא בידו של אדם אין חשיבות לכיון הקנה .
זה שהאקדח "מופרד ממך" זה סיפור אחר , אין טעם לדעתי להתווכח או לנסות להכביד את עבודתו של המאבטח, טוב לא יצא מזה.

אגב השבוע בתחנת הרכבת ברחובות נמצא בתיק של חייל רימון רסס (אבל לחייל יש נשק וחוגר...) שלא אמור להימצא כלל ברשותו מחוץ למסגרת הצבאית.
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי eitan156 » 07 נובמבר 2017, 10:07

החשש שלי הוא מאחריות למצב שאינו בשליטתי כלל.
כל עוד האקדח עלי (בתיק) בתנאים שאני קבעתי: בנרתיק יעודי, בתא יעודי, עם הקנה מופנה כלפי מטה, אני מוכן להיות אחראי.
אבל ברגע שהפרידו ממני את התיק ושמו בתוך מכונה, גדל הסיכון שמשהו יקרה והוא לגמרי לא בשליטה שלי.
לדעתי גם האחריות לא שלי, אלא של הקב"ט, אבל לך תסביר את זה במשפט.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד