המלצה חמה: מדריך ירי ולחימה, אסף דהן

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

המלצה חמה: מדריך ירי ולחימה, אסף דהן

על ידי ezra65 » 11 נובמבר 2017, 11:31

אני די בטוח שמישהו פה בפורום המליץ על אסף, אבל אני לא מצליח למצוא את ההודעה המקורית. מי שזה לא יהיה שהמליץ בפורום על אסף דהן - תודה!
מתאר העבודה שלי פעמים רבות כולל מקומות עוינים ומועדים לפורענות, מרחב פיזי מצומצם וקהל רב. בקיצור, מאד בעייתי, ובשורה התחתונה אני מקווה שלעולם לא אזדקק לנשק שלי. עם זאת, כדאי וצריך לדעתי להתכונן נפשית ומקצועית לארוע כזה.
כחלק מההכנה האישית שלי, תיאמתי עם אסף הדרכה אישית, עם הנשק שלי ועם פריטי הלבוש והציוד שאני נושא בעבודה.
חשוב לציין שזהו אינו העיסוק העיקרי של אסף, ולכן צריך לסגור איתו על יום שישי שבו הוא פנוי.
אסף ישב איתי לפני האימון לתיאור העבודה שלי ולתיאום ציפיות, ואחר כך העמיד אותי על קו מטרות לירי נינוח. הוא צילם וביצע הערכה ראשונית של הנקודות שכדאי וצריך לשפר אצלי. אחר כך ניתחנו את התמונות יחד והוא הציע כמה תיקונים.
בשלב זה החל האימון המעשי. הוא לא ניסה לאכוף עלי תורת לחימה מובנית אלא התאים את הפתרונות אישית עבורי, ונתן לי לבחור מתוכם עם איזה מהם הכי נוח לי לפעול.
כמובן שיחד עם התיקונים, התרגילים הפכו קשים יותר לביצוע, אבל לאורך כל האימון חשתי כיצד אני משתפר. לפעמים ביקשתי לחזור על תרגיל כדי להרגיש טוב יותר עם הביצוע, לפעמים ביקשתי להקשות עלי במקומות שהרגשתי כבר בסדר. הכל נעשה בקצב המותאם לי.
בסיום האימון הרגשתי שיפור גדול ומוחשי, גם בטכניקה, אבל בעיקר בבטחון העצמי שלי ביכולת לצאת בהתראה של רגע ממצב של הסלקה עמוקה ולפגוע היטב ומהר במטרות שהלכו וקטנו במהלך האימון. להערכתי אין סיכוי להתקדם כך במסגרת כיתתית - הדרכה אישית מביאה תוצאות משמעותיות תוך זמן קצר יחסית לכיתה.
במסגרת האימון, אסף הראה לי סרטונים של פיגועים מהארץ ומה הלקחים שלי אישית כדאי להפיק מהם, וגם המליץ על ציוד הסלקה מסוגים שונים. שוחחנו על התרחישים האפשריים השונים והוא הדגים לי כיצד אוכל לנסות להתמודד איתם. לא כל דבר ניתן לביצוע במטווח, ולכן האפשרות היחידה היא על יבש, עם נשק דמה או עם תותב.
סיימנו עם המלצות שלו להמשך וכיצד כדאי לי לנסות ולשמור על הרמה.
במישור האישי, מרגישים שאסף עושה משהו שהוא אוהב מאד לעשות, בנעימות, באמפתיה, בהומור - וכל זה בלי להוריד מילימטר מהדרישות המקצועיות שלו מהמודרך. העלות - שווה לכל נפש. מה עוד אפשר לבקש?
בקיצור, המלצה חמה ומכל הלב על מדריך מעולה.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: המלצה חמה: מדריך ירי ולחימה, אסף דהן

על ידי ניר ל » 11 נובמבר 2017, 13:13

http://haslik.co.il/forum/viewtopic.php ... 3b8c13ded7

מצטרף, כל מי שפגש אותו ממליץ בחום
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

Re: המלצה חמה: מדריך ירי ולחימה, אסף דהן

על ידי nakar » 11 נובמבר 2017, 20:37

איזה כיף לשמוע דברים כאלה :!: :!:
Ignore all ego