בדיקת תיקים לבעלי אקדח ברכבת ישראל
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: בדיקת תיקים לבעלי אקדח ברכבת ישראל
שאלה: האם חיילים מציגים חוגר בכניסה לתחנות רכבת- בעמדת הבידוק?
אני דיי בטוח שלא כולם. נפח התנועה גדול מדי.
- סליקאי כסף
כולם. אחד-אחד.
הם גם מכינים את החוגר מראש, כי דקה אחרי המאבטח החוגר משמש אותם כדי לעבור בשער במקום כרטיס נסיעה...
כך שאין סכנה שמישהו לא יכין כרטיס חוגר...
זה כן נעשה בחטף בעיתות עומס, אבל נעשה.
הם גם מכינים את החוגר מראש, כי דקה אחרי המאבטח החוגר משמש אותם כדי לעבור בשער במקום כרטיס נסיעה...
כך שאין סכנה שמישהו לא יכין כרטיס חוגר...
זה כן נעשה בחטף בעיתות עומס, אבל נעשה.
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
אין לזה חוקיות
אני לפעמים בתור מדריך שנושא עם כמה כלים ותחמושת בתיק מציג הכל ואומר להם שיש נשק ותחמושת בתיק
הם בכל זאת רוצים לשקף (לא תמיד) ואז לא מבינים מה קורה
למרות שאני מציג להם מזל שאני מכיר את חלקם מהקורסים אז הם מזהים אותי
לא שזה פתרון אבל בכל זאת
אני לפעמים בתור מדריך שנושא עם כמה כלים ותחמושת בתיק מציג הכל ואומר להם שיש נשק ותחמושת בתיק
הם בכל זאת רוצים לשקף (לא תמיד) ואז לא מבינים מה קורה
למרות שאני מציג להם מזל שאני מכיר את חלקם מהקורסים אז הם מזהים אותי
לא שזה פתרון אבל בכל זאת
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
eitan156 כתב:שאלה: האם חיילים מציגים חוגר בכניסה לתחנות רכבת- בעמדת הבידוק?
לרוב מציגים... כבר קרה לי שהיה עומס וראו שאני עם מדים ותיק מפוצץ בדברים ופשוט הכניסו אותי בלי לראות חוגר ובלי שיקוף. בב"ש מרכז.
- סליקאי ארד
ששש.... עוד ישמעו אותך ויבדקו את כולנו
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
כאשר אדם מציג תעודה לנשיאת נשק זה לא מחייב זיכויי של אותו אדם.
יש עוד דברים חוץ מנשק שניתן להעביר בתיק שאינם חוקיים. עד כמה זה אמור לעניין את קצין הביטחון? אני לא ממש מבין.
יכול מאוד להיות שבאיזור התחנה המסוימת שאתה נוסע ממנה יש בעיה מעבר להברחת אמל״ח וקצין הביטחון ניתבקש לבצע בדיקות מנע.
בתור נושא נשק ובתור עסקן במקצוע אני באופן אישי משתף פעולה מלאה עם מערכת הביטחון גם אם זה לא ממש לטעמי. בקשר להיפרדות מכלי הנשק? גם אני לא חסיד של השיטה ומעדיף בדיקה שלא במכונת שיקוף. תנסה לבקש בדיקה ידנית במקום ואולי תענה בחיוב.
בהצלחה.
יש עוד דברים חוץ מנשק שניתן להעביר בתיק שאינם חוקיים. עד כמה זה אמור לעניין את קצין הביטחון? אני לא ממש מבין.
יכול מאוד להיות שבאיזור התחנה המסוימת שאתה נוסע ממנה יש בעיה מעבר להברחת אמל״ח וקצין הביטחון ניתבקש לבצע בדיקות מנע.
בתור נושא נשק ובתור עסקן במקצוע אני באופן אישי משתף פעולה מלאה עם מערכת הביטחון גם אם זה לא ממש לטעמי. בקשר להיפרדות מכלי הנשק? גם אני לא חסיד של השיטה ומעדיף בדיקה שלא במכונת שיקוף. תנסה לבקש בדיקה ידנית במקום ואולי תענה בחיוב.
בהצלחה.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב
לא מבין מה הבעיה בלהעביר את התיק בשיקוף יחד עם האקדח.
זכותו ואף חובתו של המאבטח לבצע זאת. למה להפריע? לדרוש תגובה רשמית או כל דבר אחר?
אתה נפרד מהאקדח לכ4 שניות? סיכוי שיקרה משהו בפרק הזמן הזה ועוד ליד שומרים חמושים די קטן
זכותו ואף חובתו של המאבטח לבצע זאת. למה להפריע? לדרוש תגובה רשמית או כל דבר אחר?
אתה נפרד מהאקדח לכ4 שניות? סיכוי שיקרה משהו בפרק הזמן הזה ועוד ליד שומרים חמושים די קטן
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
- סליקאי זהב
שמתי לב שזה לא עקבי: בחלק מהמקרים התעודה מספקת ובחלק מתעקשים שאפרד מהתיק.
באחת מהפעמים שאלתי מדוע אני צריך לשקף את התיק אם יש לי תעודה לנשיאת נשק והמאבטח אמר לי משהו שנראה לכאורה חכם, אבל בעצם מראה כמה כל הסיפור הזה ממש לא חכם: "יש לך רשיון לאקדח אחד ולא לכמה". ממשיך את הקו שכבר הזכירו פה על תפיסת אמל"ח גנוב שמשנעים ברכבת.
אז בהמשך למה שכבר רשמתי וגם עוד מישהו רשם: לדעתי, זה לא תפקידו של קב"ט רכבת ישראל לסכל הברחות אמל"ח. כל פרומיל אנרגייה שהולך לכיוון הזה הוא ביזבוז שהיה צריך להיות מושקע בהגברת הביטחון כנגד איומים ממשיים יותר.
האמצעים שיש למערכת מוגבלים תמיד ולכן צריך לתעדף. מה סביר יותר? שמישהו, שיש לו תעודה שנראית תקפה ולא חשודה לנשיאת נשק, יוביל אמל"ח גנוב דווקא ברכבת ישראל, או שיקרה פיגוע בידי מפגע אמיתי? היכן הסכנה ומה הנזק הגדול יותר שעלול להגרם לנוסעי הרכבת?
אל תעלו את הטיעון הטיפשי שהתעודה עלולה להיות מזוייפת כי במקרה שהיא מזוייפת בכוונה ומערך המודיעין/ ביטחון לא עלה על זה, אז הכנסת מפגע עם אקדח (רק אחד) לרכבת.
באחת מהפעמים שאלתי מדוע אני צריך לשקף את התיק אם יש לי תעודה לנשיאת נשק והמאבטח אמר לי משהו שנראה לכאורה חכם, אבל בעצם מראה כמה כל הסיפור הזה ממש לא חכם: "יש לך רשיון לאקדח אחד ולא לכמה". ממשיך את הקו שכבר הזכירו פה על תפיסת אמל"ח גנוב שמשנעים ברכבת.
אז בהמשך למה שכבר רשמתי וגם עוד מישהו רשם: לדעתי, זה לא תפקידו של קב"ט רכבת ישראל לסכל הברחות אמל"ח. כל פרומיל אנרגייה שהולך לכיוון הזה הוא ביזבוז שהיה צריך להיות מושקע בהגברת הביטחון כנגד איומים ממשיים יותר.
האמצעים שיש למערכת מוגבלים תמיד ולכן צריך לתעדף. מה סביר יותר? שמישהו, שיש לו תעודה שנראית תקפה ולא חשודה לנשיאת נשק, יוביל אמל"ח גנוב דווקא ברכבת ישראל, או שיקרה פיגוע בידי מפגע אמיתי? היכן הסכנה ומה הנזק הגדול יותר שעלול להגרם לנוסעי הרכבת?
אל תעלו את הטיעון הטיפשי שהתעודה עלולה להיות מזוייפת כי במקרה שהיא מזוייפת בכוונה ומערך המודיעין/ ביטחון לא עלה על זה, אז הכנסת מפגע עם אקדח (רק אחד) לרכבת.
- סליקאי כסף
eitan156 כתב:שמתי לב שזה לא עקבי: בחלק מהמקרים התעודה מספקת ובחלק מתעקשים שאפרד מהתיק.
"יש לך רישיון לאקדח אחד ולא לכמה"?
בוא תשמע קטע, אני עברתי עם 2 אקדחים ברכבת (שניהם בהיתר על פי חוק).
את התיק העברתי בשיקוף אבל שניהם היו מתחת לחולצה כדי להימנע מעיכוב על ידי דפ"רים כאלה שנותנים כאלו תשובות.
- סליקאי זהב
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד