כדור אחד פחות במחסנית

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: כדור אחד פחות במחסנית

על ידי shapira » 02 דצמבר 2017, 17:08

סיורניק כתב:
shapira כתב:
רועי 357 כתב:כמו שרשמו לפני
מי שבונה נשק הוא מהנדס מכונות בדרך כלל (ברוסיה יש מהנדס נשק באופן צפצפי)
אני מאמין שהם יודעים לתכנן קפיץ באופן טוב-אני מדבר על נשקים מודרניים

אם אמרו להכניס 15 כדורים אז 15
ואם בM16 אמרו 30 אז 30 לא 29 ולא 28 ולא 31

יש סיבה לזה ואי שמירה על הוראות אלו גורמת לבלאי גבוהה יותר של המחסנית
מה שכתוב שצריך להיות כך יהיה וזהו

במחסנית של הM16 נכנסים 31 כדורים.. הוראות היצרן למלא 30 כדורים. הוראות צה"ל למלא 29 כדורים. למה צה"ל תמיד יודע יותר טוב מהיצרן?
מפק"צ בפלגה שלי התלונן בדיוק על הנושא הזה באוזנינו לפני כמה שבועות במהלך שיעור שהעביר לנו.. על כך שהיצרן תכנן שישימו 30 כדורים אבל צה"ל חכם גדול ושם 29 כדורים. יש עוד אנשים עם שכל ומחשבה עצמאית במערכת.

נו זה ברור למה - כי האמריקאים הבזבזנים זורקים מחסנית אחרי פעם אחת ואנחנו שומרים את אותן מחסניות עוד מהרכבת האווירית.
איך אני יודע? מדריכת החי"ר לימדה אותי...

אני די בטוח שזאת הנפצה... יש את הסיפור על האמריקאים שמסיימים מחסנית, זורקים אותה על הקרקע ואז דורכים עליה. לא יודע מה איתכם, יש באינטרנט סרטונים של מחסניות שנדרסות ע"י מכונית ואחרי זה הן עובדות כמו שצריך.. דרך אגב, אני קיבלתי מחסניות בנות כמה חודשים כשחתמתי על הנשק. מחסניות בייצור אמריקאי חברת D&H Industries.. כתוב תאריך ייצור על הצד שלהן. המחסנית שלי הן 09 16.. די חדש, הן גם נראו חדשות לגמרי. עכשיו הן במצב פחות טוב בגלל שהשתמשתי בהן.. אמנם הנשק שלי מהרכבת האווירית אבל לפחות פירגנו לי במחסניות חדשות %3 %%$0066
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 02 דצמבר 2017, 17:41

נו זה ברור למה - כי האמריקאים הבזבזנים זורקים מחסנית אחרי פעם אחת ואנחנו שומרים את אותן מחסניות עוד מהרכבת האווירית.
איך אני יודע? מדריכת החי"ר לימדה אותי...

המחסניות האלה לא תוכננו להיות חד פעמיות. מצד שני, הן לא תוכננו למה שעושים איתן בצהל.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ארציאל » 02 דצמבר 2017, 22:13

shapira כתב:

במחסנית של הM16 נכנסים 31 כדורים.. הוראות היצרן למלא 30 כדורים. הוראות צה"ל למלא 29 כדורים. למה צה"ל תמיד יודע יותר טוב מהיצרן?
מפק"צ בפלגה שלי התלונן בדיוק על הנושא הזה באוזנינו לפני כמה שבועות במהלך שיעור שהעביר לנו.. על כך שהיצרן תכנן שישימו 30 כדורים אבל צה"ל חכם גדול ושם 29 כדורים. יש עוד אנשים עם שכל ומחשבה עצמאית במערכת.

אני די בטוח שזכור לי כי אחד הגולשים כאן שבקי בהוראות חיל החימוש בדק ומצא שההנחיה היא למלא 30 כדור לפי תכנון היצרן. לכן גם התחמושת מתע"ש מגיעה בקופסאות של 30 כדור ולא 29. ול 29 כדור אין שום הנחיה רשמית מוסמכת אלא אגדות וסיפורים כמיטב המסורת
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי GA1 » 02 דצמבר 2017, 22:25

itamar כתב:המחסניות האלה לא תוכננו להיות חד פעמיות. מצד שני, הן לא תוכננו למה שעושים איתן בצהל.

א.

מה כבר עושים איתן בצהל שהיצרן לא תכנן עבורן.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי shapira » 02 דצמבר 2017, 22:43

ארציאל כתב:
shapira כתב:

אני די בטוח שזכור לי כי אחד הגולשים כאן שבקי בהוראות חיל החימוש בדק ומצא שההנחיה היא למלא 30 כדור לפי תכנון היצרן. לכן גם התחמושת מתע"ש מגיעה בקופסאות של 30 כדור ולא 29. ול 29 כדור אין שום הנחיה רשמית מוסמכת אלא אגדות וסיפורים כמיטב המסורת

הנה, מצאנו עוד אחת מההנפצות של צה"ל... מזכיר לי שמ"כית אחת סיפרה לי שהחור בידית נשיאה של הM16 הוא בשביל שיהפכו את הנשק ויחברו אותו לחצובה, לאחר מכן יוציאו את הכפתור של תפס המחסנית (יוציאו ויסובבו כדי שלא יוכל להינעל על מחסנית) ואז יורים בנשק על אוטומט ומחליפים מחסניות יותר מהר. סיפור אמיתי. במקרה פגשתי בבסיס נשק בדרגה גבוהה (רס"באאל"ט) ומתברר שהוא היה הנשק הבכיר של חיל האוויר או איזה משהו כזה. ביררתי מולו את הסיפור והוא אמר שהוא לא מכיר דבר כזה ושזה נשמע לו בכלל לא הגיוני.
בצה"ל יש כל כך הרבה הנפצות.. מישהו חייב לטפל בזה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 02 דצמבר 2017, 23:36

הן לא תוכננו לשרוד 20 שנה וכל כך הרבה התעללות.
כבר נתקלתי במחסניות שהאלומיניום שלהן התעייף מרוב שימוש. עקב המחסנית נפוח מהלחץ של הקפיץ ההלחמות נפתחות בכל מיני נקודות ולמחסנית יש בטן.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ramdishon » 03 דצמבר 2017, 09:19

אל תצאו מהנחה עיוורת שכל מה שיצרן מייצר הוא תוצאה של תכנון רציני.
מניסיוני לאורך שנים רבות, ראיתי כמה תופעות שמוכיחות זאת:
- מוצר שסופק עם אורך חיים קצר ביודעין, בגלל מחסור זמני בחומר גלם איכותי כפי שתוכנן.
- ספר מוצר שלא תואם את המוצר בגלל שינויים הנדסיים שלא דווחו לעורך הספר.
- מוצר צבאי שסופק עם מנגנון כשל שנתגלה בגלל אי יישום של הוראות הרכבה. המקרה גרר קריאה לבדיקה ותיקון של כל המוצרים.
- מוצר שתוכנן כך שכשל של חיבור מוליכים גורר כשל של כל המוצר. שינוי זעיר הפך את הכשל לשקוף לצרכן וחסך קריאות שרות רבות מאד.
ובנושאי נשק- במהלך השנים כל יצרן גדול נכשל פעם. אם הכשל הוא קריטי- הוא מוציא קריאה לתיקון (Recall). אם הכשל אינו קריטי- הוא מחליף ״בשקט״. (ראו לדוגמה את בעית קפיץ המחסנית של סמית׳ אנד ווסון).
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 03 דצמבר 2017, 09:35

itamar כתב:

הן לא תוכננו לשרוד 20 שנה וכל כך הרבה התעללות.
כבר נתקלתי במחסניות שהאלומיניום שלהן התעייף מרוב שימוש. עקב המחסנית נפוח מהלחץ של הקפיץ ההלחמות נפתחות בכל מיני נקודות ולמחסנית יש בטן.

א.

בזמני היו מחסניות פלסטיק מתוצרת מקומית שהתגלגלו בצבא, הן לא היו מוצלחות.
אנחנו קבלנו מחסניות חדשות, היה עליהן משהו כמו גריז גרפיט יבש שהיה יורד במשך הזמן, הן עבדו ללא דופי.
מחסניות בלאי היו נסדקות ונפתחות, לא הקפיץ היה הורג אותן. מקווה שללוחמים כן דואגים כיום למחסניות טריות .
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 03 דצמבר 2017, 11:33

אנחנו קבלנו מחסניות חדשות, היה עליהן משהו כמו גריז גרפיט יבש שהיה יורד במשך הזמן, הן עבדו ללא דופי.

זה לא היה גריז גרפיט, זו הייתה צביעה באבקה בתנור של האלומיניום סוג ז שלא אמורה לשרוד הרבה.
המחסניות האלה מצויינות כשהן חדשות.
אחרי מס' לא רב של שימושים הן הופכות להיות בלאי.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GA1 » 03 דצמבר 2017, 11:40

ramdishon כתב:אל תצאו מהנחה עיוורת שכל מה שיצרן מייצר הוא תוצאה של תכנון רציני.
מניסיוני לאורך שנים רבות, ראיתי כמה תופעות שמוכיחות זאת:
- מוצר שסופק .....
> > >
ובנושאי נשק- במהלך השנים כל יצרן גדול נכשל פעם. אם הכשל הוא קריטי- הוא מוציא קריאה לתיקון (Recall). אם הכשל אינו קריטי- הוא מחליף ״בשקט״. (ראו לדוגמה את בעית קפיץ המחסנית של סמית׳ אנד ווסון).

א. לגבי הנחת היסוד - צודק...
ב. מחליף בשקט - ראה מקרה קפיץ תפס פירוק בגלוק (החלפתי בשקט...)
ודווקא כאן מי שגילה את זה - הם כוחות הביטחון הישראליים - שמתעללים בנשק ביבשים ודריכות אלימות... ולבסוף קיבלנו מענה גם לזה.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רועי 357 » 12 דצמבר 2017, 17:22

סדר בבאלגן:
היו לי עשרות ויכוחים עם המון בעלי דרגות ותפקידם בנוגע לכמות הכדורים במחסנית M16,
או בשמה האמיתי stanag magazine או NATO magazine.
אז ככה יש לי כבר הרצאה מוכנה לשכנוע (אגב כולם השתכנעו אבל חלק לא הסכימו-הסיבות בהמשך)
נתחיל מההתחלה:
1. אדון יוג'ין סטונר (מהנדס הM16) כתב בהוראות היצרן שיש למלא 20 כדורים-אבל אז הייתה רק מחסנית קצרה של 20 (הישרה).
אבל עוד בוויטנאם החלו לחלק מחסניות ארוכות של 30 כדור של קולט (לא של 29!) ומאז כל גרסאות הM16 או AR15 או CAR 15 או M4 מגיעות עם הוראות יצרן של 30 כדור במחסניות.
2. אבל את היהודים לא מעניין מה הגויים עושים נכון? אז גם בצה"ל שקיבל את הM16 אי שם ברכבת האווירית בעיצומה של מלחמת יום כיפור ב73. וזה קיבל את השם רוס"ר מ-16 (כן כן ככה כתוב בהוראה החימושית דאז) באותה ההוראה כתוב שתכולת המחסנית היא 30 כדורים- ההוראה עדיין תקפה אגב , אומנם עם שינויים מסוימים לM4 ולM16 קצר ומנוסר אבל בעניין המחסנית לא השתנה כלום 30 כדור!
3. מה שמוביל אותנו לעניין הבאה צה"ל קונה את התחמושת שלו מתע"ש נכון? והוא מזמין מיליונים בשנה אז אפשר לבחור לשים 29 כדור בקופסה נכון? אז למה לשלם על 30? בארגז פעולה (ברוס זה הארגז מעץ ,ארגז פעולה זה המתכתי-נוצר בלבול והיפוך בין השתיים) יש 990 כדור שזה 33 קופסאות. מי שהיה לוחם פה (וגם מי שלא) זוכר שממלאים מחסנית בצה"ל מקופסה של 30 אבל שמים 29 כדורים... ומה עושים עם הכדור הנוסף? לא הרבה במקרה, הטוב הוא עובר לפינה קליעית ובמקרה הרע נזרק אי שם בבסיס או במטווח או סתם בשטח אש...
כמה מחסניות כאלו כל חייל מילא לאורך תקופת שירותו? לא מעט, וכמה זה כפול כל החיילים ? מיליונים של כדורי 5.56 לאורך השנים? מליוני שקלים שזרקו לפח על חשבון משלם המיסים (לדעתי זה אפילו עשרות מליוני שקלים) . וזו הצרה הקטנה דווקא- מה קורה לכל אותם מליוני כדורים הזרוקים ככה סתם? כמה מהם זרוקים בשטחי אש מטווחים וסתם הושלכו? כמה מתוך כדורים אלו הגיעו לידיים עוינות? לא נדע לעולם, אבל אני בטוח שהיה שימוש בתחמושת כזו לפחות באירוע אחד שנהרג בו ישראלי- עכשיו יקומו כולם ויגידו "גם ככה גונבים מהצבא דברים גרועים בהרבה", נכון זה קורה אבל למה לתת תחמושת לאויב בכזאת קלות? למה פשוט לא להשאיר תחמושת חיה במטווחים? זה לא עדיף? (תשאלו חייל שהיה בצבא האדום מה דינו של מי שמאבד כדור בודד!) ,
יש בעניין זה זילות רבה וחוסר חינוך מצד המפקדים כל כדור זה כסף וכל כדור בעתיד יכולים לעשות בו שימוש פלילי או פח"עי ...
4. מי לא שמע "שמים 29 כדורים במחסנית כי זה הורס את הקפיץ" "האמריקאים שמים 30 כדורים במחסנית כי אצליהם המחסנית חד פעמית והם זורקים אותה אחרי שימוש"...
אז זה שקר וזה שקר! לא יודע באמת מי המציע את השטויות האלו אבל שהייתי בצבא בדקתי לעומק לעומק את הדברים האלו ואלו המסקנות: (ותודה לאילן ב. על שיעור ההיסטוריה!) שהM16 הגיע לארץ לא באמת שמו בו 29 כדורים אלה 30 המחסניות והנשקים הראשונים של צה"ל הגיעו מחיל האוויר האמריקאי של אותה תקופה (נבדק לפי מסט"בים) המחסניות אחרי שימוש רב היו שחוקות וחלקן עשו בעיות (גם ב29 כדורים) אז נזכרו שפעם היה רומ"ט ושהכינו במחסנית פח שלו 20 כדורים 7.62 הכדורים היו עפים אז הכניסו פחות-אימצו את זה גם פה מסתבר.
לאחר זמן מה הוכנס הגליל לשימוש (מבצע אביב נעורים) ולאט לאט מ74 הגליל נכנס לחטיבות החי"ר במקום הM16 - ושם שמו 35 כדורים במחסנית ולא 34 וגם בעוזי שמו 25 ולא 24. ואז שהM16 חזר נזכרו ב29 הכדורים המפורסמים כנראה...
אז לשים 30 כדורים הורס את המחסנית? בדיוק ההפך! זה שמור על המחסנית 29 כדורים הורסים את השפתיים של המחסניות ,מי שהיה לוחם ועשה מסדרי שמנ"ש זוכר את זה היטב! בודקים כוננות! ואובי למי שחסר כדור ולא בדק, שפותחים את פונדה של המחסנית לפעמים יש כדור בודד נכון? למה זה קורה? כי במחסנית שיש בה 29 כדורים יש מרווח גדול מידי (מי שזוכר איך בודקים מחסנית מלאה וה"רבע כדור") ואז כל פעם שיש מכה חזקה למחסנית יש סיכוי שכדור יצא וזה אגב סודק את השפתיים של המחסנית- כאשר יש 30 אין את המרווח הזה ואז יש למכה הרבה פחות "תנופה".
לגבי האמריקאים שזורקים מחסנית אחרי שימוש? אז התמזל מזלי (לא פעם ולא פעמים) להתאמן עם אמריקאים בארץ וגם בחו"ל (גם מארינס וגם ARMY וגם NAVY) והמחסנית שם היא ממש ממש לא חד פעמית - נהפוך הוא המחסנית שלהם נראות שחוקות בהרבה משלנו!
אז מה העניין? למארינס יש מן סדנת ייצור נשק (USMC armorers at Marine Corps Base Quantico) ויצא לי לדבר עם מישהו משם שהסביר לי מה הנהלים שלהם בנושא- אז קודם כל הם אומרים שמחסנית מיועדות ל90 מחזורי ירי (הכוונה של ירי של 30 כדורים רצופים מההתחלה ועד הסוף ל90 פעמים - שזה 2700 כדור, אבל הם מחמירים ואומרים 30 כדורים ל30 מחזורי ירי! שזה "רק 900" כדור לירי רציף במחסנית.
ואז הם פשוט מזדכים עלייה ומקבלים חדשה, אז בצה"ל מי שמזכה מחסנית פגומה זה שאחריו מקבל את הפגומה- אז במרינס לסמל יש מן מתקן כזה שמכניסים את המחסנית לתוכו והוא פותח אותו (כמו קופסת שימורים כזה) ואז המחסנית באמת פסולה.
יש להם גם עניין למחסניות אימונים ומבצעיות אבל זה עניין אחר...
בכל מקרה הם לא שמעו מעולם על 29 כדורים למחסנית.... וזה בטח לא חד פעמי שם...
אז בצה"ל ממחזרים מחסניות פגומות וסדוקות ו29 כדורים רק דופקים יותר ויותר את המחסניות לכן הציוד פה מקבל בלאי גבוהה מאוד.
אגב המחסניות פה נפוחות למטה כי יש מפקדים שמלמדים לשבצ"ר מחסנית בכך שדוחפים בתוך החור בתחתית המחסנית מיתר שבצור ועושים קשר מבפנים כדי שלא יצא- אז חלק מהחיילים לא עושים את זה נכון ואז שהמחסנית מלאה יש לחץ די גדול שהקשר הפנימי יוצר, ולכן ויש עיקומים וכיפופים ,שלא לדבר על שהרוב לא באמת יודעים איך לפתוח מחסנית ועושים נזק לא קטן -חוץ מזה שהחור נועד שיצא חול ולכלוך מהמחסנית ואז שסותמים אותו...........
5.ופה אני יפרגן לקצין בכיר שחבר בפורום (ש.ש) שאז הסכים לכל מילה שאמרתי ואפילו נתן לי נקודה שבכלל לא נגעתי בה...
ונתן לי את הנתון הבא: גדוד לדוגמה (ניתן מספר שרירותי של 500 לוחמים) לכל לוחם יש כמה וכמה מחסניות אם בכל אחת חסר כדור.... כפול 500 לוחמים זה מאלפי כדורים פחות שגדוד יוצא ללחימה! בלחימה כל כדור חשוב בטח ובטח לחימה לאורך זמן.

אז כל מי שהסברתי לו את הנתונים הבאים משתכנע (ואני גם מדגים עם מחסניות ) כמעט כולם אמרו לי אתה צודק אבל לא! וששאלתי למה לא אמרו לי כי מה עכשיו נשנה את כל צה"ל? להוריד פקודה כזו לחיילים זה ממש לא כזה מסובך וממש תוך כמה שבועות כולם יתיישרו.
מעבר לזה הגעתי אפילו עד רמ"ד קליעה גם הוא השתכנע אבל משהו אחר עצר אותו, שקצת יותר קשה להכניס מחסנית ולדרוך שיש 30 כדור ולטענתו זה עושה מעצורים (לא נשקים שחוקים לא ניקוי ושימון לא נכונים לא מחסניות שחוקות) אלה 30 כדור במחסנית....
אז? חייל לא יכול להיות קצת יותר אגרסיבי בתפעול נשק? זה העניין ?
לזכותם של כמה מפקדי יחידות שאימצו את הרעיון לפני מספר שנים ומאז כולם מרוצים... לא יודע מה קרה אחרי זה אבל לפחות אנשים קצת מתחילים להפנים...

אפשר להגיד גם דבר דומה על המק-פורק ועל ללכת עם נשק לא דרוך ולא נצור אבל זה כבר לפוסט אחר....
וזה ה2 סנט שלי
ארוך קצת אבל שווה
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ArikB » 12 דצמבר 2017, 18:10

סחטיין על ההרצאה
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 12 דצמבר 2017, 20:49

איך? איך מעולם לא נתקלתי בבעיית הכנסת מחסנית ודריכה עם מחסנית עם 30 כדור? איך הצלחתי במה שרמ"ד קליעה שלם בצה"ל נכשל?

ולגבי מק-פורק, אני עדיין זוכר את שיח אצלי במשרד עם רועי, א.ע.ע ורמ"ד שקר כלשהו ממבק"א יבשה שבסוף אמר "אתם צודקים, אנחנו צריכים לחשוב שוב על הנושא של מק-פורק" ולא עשה עם האמירה הזאת כלום...
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי רועי 357 » 13 דצמבר 2017, 12:05

spy כתב:איך? איך מעולם לא נתקלתי בבעיית הכנסת מחסנית ודריכה עם מחסנית עם 30 כדור? איך הצלחתי במה שרמ"ד קליעה שלם בצה"ל נכשל?

ולגבי מק-פורק, אני עדיין זוכר את שיח אצלי במשרד עם רועי, א.ע.ע ורמ"ד שקר כלשהו ממבק"א יבשה שבסוף אמר "אתם צודקים, אנחנו צריכים לחשוב שוב על הנושא של מק-פורק" ולא עשה עם האמירה הזאת כלום...

דווקא עשה הכניס עוד מק פורקים ליותר יחידיות וכולל מילואים
למרות שהוכח שזה רק עושה יותר נזק והוא הסכים איתנו
אבל כבר קנו מה יעשו איתם?
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד