קניית נשק שבאמת אסתובב איתו עליי

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: קניית נשק שבאמת אסתובב איתו עליי

על ידי Alon2 » 25 דצמבר 2017, 20:55

spy כתב: ... שילד/גלוק 43/42 ודומיהם. הם מאתגרים יותר לשליטה וירי, מורכבים יותר בהקשרי בטיחות ...

איך המורכבות הזו באה לידי ביטוי באקדחים אלו לעומת אחיהם הגדולים?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 26 דצמבר 2017, 08:53

אדם עם רמת אימון ממוצעת בארץ וללא רקע או עבר של שימוש באקדח, לא יפגע ולא יהיה בטיחותי עם שום אקדח.

בשישי פגשתי אדם מבוגר,רציני, נעים הליכות,סופר אינטיליגנט, סיפר שעסק שנים בקליעה אולימפית בעבר.
הוא רכש אקדח חדש, גודל מלא,מהשורה הראשונה, הדק מעולה. הגיע להתאמן בירי חפשי מעט אחרי שקיבל את הרשיון. הוא בילה כשעתיים במטווח, רכש כמה מאות כדורים וקיבל הרבה תשומת לב אישית מהמדריכים על הקו.

תחילה לא פגע בכלל בדף ולא היה ברור איך קיבל אישור אימון. הוא חזר להניח את האצבע על ההדק בכל פעם שתיפעל את האקדח (דריכה/ החלפת מחסניות) למרות ששוב ושוב קיבל הסברים והערות מהמדריכים. אמנם לא פלט כדור אבל זה רק עניין של זמן.
מה שכן - הוא הכיר במגבלותיו והתעקש להתאמן עד שהצליח לפגוע בצורה סבירה, היה סובלני וניסה להפנים וליישם את מה שהעירו לו, אני גם די בטוח שיגיע שוב. אין תחליף לאימון ושום אקדח לא יפצה על זה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Boxer » 26 דצמבר 2017, 10:33

תודה לכולכם על התובנות!
אמנם גלוק 19 הוא קטן יחסית אבל לא נוח לי להסתובב איתו, בעיקר מפריע בישיבה (כיסא או רכב).
אני משתייך לאסכולה של הסלקה וכמה שיותר עמוקה יותר טוב.
אני שם אותו במכנס בשעה 4-5 בנרתיק פנימי (פשוט קורדורה אבל יש לי גם את ה versa carry)

לעבודה אני לא לוקח אותו כי אני עובד באיזור חיפה בטווח קרוב מאוד לבית אבל כשנוסעים לטיולים וכו' אני ממש מתבאס לקחת אותו.
אני מודע לעובדה ש "ללכת עם ולהרגיש בלי" זה לא 100% אבל מחפש פיתרון פרקטי (אקדח צר או נרתיק טוב)...
%%$0099
"האדם שבטנק ינצח..."
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר.ב » 26 דצמבר 2017, 10:56

ענית לעצמך.
נרתיק קורדורה פשוט או VERSACARRY לא נוחים לנשיאה ממושכת....been there done that
אני נושא G19 עם נרתיק STEALTHGEAR ומדי פעם שולח יד לבדוק שהנשק באמת שם, גם בזמן נסיעה.
כן, ההבדל בין נרתיק פשוט למשהו ארגונומי עם חלוקת משקל נכונה הוא עד כדי כך משמעותי.
אז לפני שמחליפים אקדח טוב בכל פרמטר, אולי כדאי פשוט לבדוק נרתיקים אחרים וכמובן חגורה מתאימה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי AST » 26 דצמבר 2017, 15:35

https://qseriesllc.com/
ללכת עם ולהרגיש בלי. מניסיון.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Warlord » 26 דצמבר 2017, 17:21

AST כתב:https://qseriesllc.com/
ללכת עם ולהרגיש בלי. מניסיון.

עניין של טעם.
ניסיתי את ה Q SERIES, לא אהבתי בכלל ונתתי לחבר. אם אתה כבר בקטע מינימליסטי אז נסה את הקליפדרו למיניהם.

אני נושא גלוק 19 לא מעט שנים הן במסגרת בטחונית והן כאזרח. ניסיתי הרבה נרתיקים עבורו והתחברתי למעט.

לפותח השרשור-
אם נשיאה מותנית מפריעה לך, אני הכי התחברתי לנרתיק שלא פרקטי בארץ כל כך (אך בחו"ל במדינות שבהן נהוג / נפוץ ללכת עם ז'קט באופן יומיומי מדובר בבינגו) - נרתיק כתף.
מנרתיקי המותן אני ממליץ על נרתיק פנימי של בליידטק. זמין לרכישה אצל אבישי פינדיס.
לפני שאתה מוריד על האקדח הזה את הגליוטינה - נסה ללכת ללא נרתיק כלל.
עם גלוק זה די סבבה. מדובר באקדח שלא מחליד בקלות.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גיא123 » 26 דצמבר 2017, 22:48

Warlord-
אתה לא באמת ממליץ לו ללכת בלי נרתיק נכון?

זה אחד הדברים הכי לא בטיחותיים ששמעתי פה בפורום.

לנשק מתייחסים כאילו הוא טעון. גם אם הוא לא טעון. גם אם ההדק "רפוי" כמו בגלוק שאיננו דרוך.

היית נושא נשק טעון בלי נרתיק? בטח שלא.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Warlord » 27 דצמבר 2017, 00:44

גיא123 כתב:Warlord-
אתה לא באמת ממליץ לו ללכת בלי נרתיק נכון?

זה אחד הדברים הכי לא בטיחותיים ששמעתי פה בפורום.

לנשק מתייחסים כאילו הוא טעון. גם אם הוא לא טעון. גם אם ההדק "רפוי" כמו בגלוק שאיננו דרוך.

היית נושא נשק טעון בלי נרתיק? בטח שלא.

ראשית, תודה על ההסברים ותדריך הבטיחות.
ע״מ להרגיע אותך - בשום מצב לא הייתי נושא נשק דרוך ללא נרתיק.
יש מצב שקצת בלבלת בין טעון (מחסנית מוזנת ובית בליעה ריק) לבין דרוך (מחסנית מוזנת וכדור בקנה).
נשיאה ללא נרתיק זו בהחלט לא צורת נשיאה שמתאימה לכל מצב, לכל רמת כוננות ולכל אדם.
Having said that, עם מכנס טקטי ייעודי (מהסוג שנמכר ב 5:11 שנותן יותר תמיכה באזור המותן), חגורה נכונה ולמהדרין גם שימוש בקליפ, זו צורת נשיאה שלפעמים מתאימה לי אישית. לי וגם לכמה מחברי. כולנו, אגב, יוצאי הכשרה ייחודית שבה הושם דגש רב מאוד על לוחמה ברמת פרט.
אצלי אין פשרות בנושא בטיחות ולטעמי האישי נשיאה של גלוק 19 טעון ובית בליעה ריק, באופן שתיארתי, זו צורת נשיאה בטיחותית מאוד, ויש לה יתרונות לא מבוטלים (נוחות והקטנת החתימה הם העיקריים שבהם).

לסיום חשוב לי להדגיש כי ככלל, ולא רק לעניין שרשור זה, על כל אדם חובה להפעיל שק״ד עצמאי על כל דבר שהוא קורא כאן בפורום. לא כל אמצעי ולא כל שיטה מתאימים לכל אחד וידע כל אחד את מגבלותיו ואת צרכיו האישיים.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 27 דצמבר 2017, 06:38

משבר הגלוק משהו???
טוב, כמעט כל בעל גלוק מגיע ליום בו הוא שואל את עצמו, מה יש אחרי הגלוק. בקצרה, לא הרבה.
אבל אם כבר, למה ללכת רחוק? יש את בול, חברה ישראלית מפעל בארץ, ולמי שזה עושה לו את זה אז ״כחול לבן״. יש להם אקדח 9ממ 3״ קנה חד טורי בסגנון 1911. אקדח משובח וטוב במחיר טוב. שווה לך ללכת לנסות.
אני אשמח לעזור לך אם יש בכך צורך. תאמין לי, לא תצטער.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 27 דצמבר 2017, 07:06

עם מכנס טקטי ייעודי (מהסוג שנמכר ב 5:11 שנותן יותר תמיכה באזור המותן), חגורה נכונה ולמהדרין גם שימוש בקליפ, זו צורת נשיאה שלפעמים מתאימה לי אישית. לי וגם לכמה מחברי. כולנו, אגב, יוצאי הכשרה ייחודית שבה הושם דגש רב מאוד על לוחמה ברמת פרט.
אצלי אין פשרות בנושא בטיחות ולטעמי האישי נשיאה של גלוק 19 טעון ובית בליעה ריק, באופן שתיארתי, זו צורת נשיאה בטיחותית מאוד, ויש לה יתרונות לא מבוטלים (נוחות והקטנת החתימה הם העיקריים שבהם).

לא יכולת לנסח את זה טוב יותר.
גם ללא מכנס טקטי ועם חגורה טובה ו clipdraw זו צורת נשיאה ראויה עם הרבה יתרונות.
ביחוד כלי קל וקומפקטי ששוקל חצי קילו כמו גלוק 19.

היתרון העיקרי הוא בזה שניתן למקם את האקדח בכל נקודה על המותן לנוחות המרבית מבלי להיות כבולים לנרתיק.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי גיא123 » 27 דצמבר 2017, 07:20

Warlord

ראשית- לא טעיתי במונחים.

דרוך= דריכת מנגנון הירי
טעון= כדור בבית הבליעה
הכנס= מחסנית

למה? כי יש אקדחים שיכולים להיות טעונים אך לא דרוכים (דאבל אקשן למיניהם) ובהחלט ניתן לדרוך כל אקדח ללא קשר למצב בית הבליעה (ומכאן הצורך בשחרור נקירה בגלוק לאחר שפורקים אותו...)

אבל לא נתקטנן על הגדרות שגם ככה זו לא מהות המחלוקת

תרשה לי לחלוק עליך... למרות כל מה שאמרת. אין דבר כזה (בעיניי) שמורת הדק שאיננה מכוסה באופן מוחלט על ידי נרתיק.
ובשביל זה קיימים נרתיקים מינימליסטיים שבנויים אך ורק מכיסוי שמורת הדק.

תבין- לתפיסתי כל ההתייחסות מלכתחילה לנשק כ"לא טעון" שמאפשרת לך לקחת ויתורי בטיחות למיניהם- זו הצרה הגדולה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Warlord » 27 דצמבר 2017, 10:47

גיא123 כתב:Warlord

ראשית- לא טעיתי במונחים.

דרוך= דריכת מנגנון הירי
טעון= כדור בבית הבליעה
הכנס= מחסנית

למה? כי יש אקדחים שיכולים להיות טעונים אך לא דרוכים (דאבל אקשן למיניהם) ובהחלט ניתן לדרוך כל אקדח ללא קשר למצב בית הבליעה (ומכאן הצורך בשחרור נקירה בגלוק לאחר שפורקים אותו...)

אבל לא נתקטנן על הגדרות שגם ככה זו לא מהות המחלוקת

תרשה לי לחלוק עליך... למרות כל מה שאמרת. אין דבר כזה (בעיניי) שמורת הדק שאיננה מכוסה באופן מוחלט על ידי נרתיק.
ובשביל זה קיימים נרתיקים מינימליסטיים שבנויים אך ורק מכיסוי שמורת הדק.

תבין- לתפיסתי כל ההתייחסות מלכתחילה לנשק כ"לא טעון" שמאפשרת לך לקחת ויתורי בטיחות למיניהם- זו הצרה הגדולה.

גיא,

מסכים איתך שבדיון הנוכחי לא צריך להתעכב במיוחד על עניין הגדרת מצב הכוננות באקדח, שהרי מדובר בדיון על נרתיקים וצורות נשיאה.
עדיין, אני לא מקבל את ההגדרות שלך ומוצא לנכון לחדד קצת גם בנושא זה, וכן להבהיר מראש שההתייחסות שלי בשרשור הנוכחי היא לגבי G19 בלבד, משום שקיימים אקדחים בעלי מנגנונים שונים, למשל da/sa או תופי שלגביהם האמור בדבריי אינו רלוונטי.

לגבי G19, שהוא האקדח שבמוקד הדיון, קח בחשבון שאין שום הבדל בהגדרות שציינת לעיל בין ״טעון״ ו״דרוך״ משום שבשניהם קיים כדור בבית הבליעה.
הנה (בפונט מודגש) ציטוט של מה שכתבת:

דרוך= דריכת מנגנון הירי
טעון= כדור בבית הבליעה
הכנס= מחסנית

שאל את עצמך כמה הגדרות אלה הגיוניות או נכונות כשמדובר בגלוק?

מבחינתי, G19 טעון, זה G19 שבו קיימת הזנת תחמושת פעילה כלומר חיבור בין הנשק לתחמושת, ללא כדור בבית הבליעה (מה שאתה מכנה ״הכנס״).
לעומתו G19 דרוך הוא G19 שהוכנס בו כדור לבית הבליעה על ידי דריכתו. זה תקף גם אם המחסנית / הזנת התחמושת כבר נותקה ולא קיימת. האקדח עדיין דרוך ומוכן לירי.
מצב זה בכלל לא מוכר על ידיך.
בנוסף, לידיעתך, G19 יירה עם כדור בקנה גם ללא מחסנית ולא קיים בו מנגנון אבטחה בנושא זה. לכן האבחנה שעשיתי היא לא סתם אבחנה תאורטית.

G19 טעון ודרוך הוא G19 שהוזנה אליו מחסנית וכן נדרך, כלומר גם קיימת הזנת תחמושת פעילה וגם קיים כדור בקנה.

״הכנס״ (מושג שבו השתמשת) הוא מושג צה״לי שעם כל חיבתי לצה״ל, איני נוהג להשתמש בו בהקשר של אקדחים.

נראה לי שהבנו אחד את השני בקטע הזה וכעת ברשותך נעבור חזרה לנושא העיקרי:
אומר שוב כי אני לא מסכים איתך.
עם זאת לא אנסה אפילו לשכנע אותך בצדקתי. איש באמונתו יחיה.
אומר רק זאת - בעיני עיסוק בנשק הוא עיסוק שמצריך פוקוס מתמיד ותודעה מאוד מחודדת ורציפה הן לגבי מיקום הנשק על גופך והן לגבי מצב הנשיאה.
לכן אני לא דואג שמא אשכח אם הכנסתי כדור לקנה. אם הכנסתי כדור לקנה, אני מתוכנת כך שעד לפריקה זה ישב אצלי בתודעה מאוד חזק.
ובוודאי שבאותו יום לא אלך ללא נרתיק קשיח.
אחזור ואומר מה שכבר אמרתי - שכל אחד יתאים את עצמו ואת צורת הנשיאה שלו למה שהוא מסוגל וצריך.
זה בסדר שתביע את דעתך וזה בסדר שלי תהיה דעה שונה.

בעיני האקדח לכשעצמו אינו מסוכן. האקדח הוא כלי עבודה בלבד והנשק האמיתי במשוואה הזו הוא האדם שנושא אותו.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 27 דצמבר 2017, 22:22

Alon2 כתב:
spy כתב: ... שילד/גלוק 43/42 ודומיהם. הם מאתגרים יותר לשליטה וירי, מורכבים יותר בהקשרי בטיחות ...

קנה קצר מאוד, גוף דק מאוד, ידית קצרה מאוד. קשה לי את התופעול, אבל בקצרה - אחיזה מאתגרת גורמת ליד האוחזת או התומכת לחלוף את הקנה בשלבים מסוימים של תפעול.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Warlord » 28 דצמבר 2017, 08:42

spy כתב:
Alon2 כתב:

קנה קצר מאוד, גוף דק מאוד, ידית קצרה מאוד. קשה לי את התופעול, אבל בקצרה - אחיזה מאתגרת גורמת ליד האוחזת או התומכת לחלוף את הקנה בשלבים מסוימים של תפעול.

Spy
לא כל כך הבנתי את הסיומת של מה שכתבת (בעניין הקנה והאחיזה).
האם תוכל להסביר?
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Boxer » 28 דצמבר 2017, 15:07

אחרי שקראתי פה ובדקתי באינטרנט אני מתלבט בין Clipdrew ל- Q-Series.

ה-Clipdrew נראה מצויין אבל האם קל לשלוף אותו מהחגורה?
"האדם שבטנק ינצח..."
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד