גלוק 17 דור 2

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

גלוק 17 דור 2

על ידי Digo » 19 ינואר 2018, 05:35

בוקר טוב וגשום לכולם!

שאלות לי אליכם...
לאחרונה, הצטרף ידיד שלי למעגל אוחזי הנשק. בחור צעיר, על תקציב, ומוכן להקשיב.

רצה ללכת על אקדח קטנטן, שוחחנו קצת, שמע כמה עקרונות, וקנה בסוף גלוק 17 דור 2 אוסטרי.
לא ליוויתי אותו בתהליך הקנייה, אבל טוען שהבין שטוב לו עם האחיזה והירי. סבבה, נשמע אחלה.

כמה דברים:
- כדי לספק את הסקרנות של עצמי. לא עוקב כ"כ אחרי המחירים בשוק יד 2, אבל אשמח לשמוע את דעתכם. הבחור רכש את הכלי הנ"ל בעלות של 2,500 זוזים, וזה בלי אימון ותחמושת. (2.5 לכדור אגב). וואלה? נשמע לי קצת מוגזם. אני טועה?
רכש ועבר אימון באימפריאל.

- בנוגע לכלי עצמו. בחנתי אותו במבט שטחי. שמתי לב שהמחסנית שהייתה עליו (יש אחת נוספת, לא בדקתי אותה), נכנסת די בכוח לנשק, ועם די הרבה חיכוך. אם מכניסים את המחסנית עם רבאק, כמו שעושים תכלס בירי, אז זה סבבה, אבל בתנועה מבוקרת זה ממש מורגש.
בניסיון לשחר מחסנית לעומת זאת, זה כבר ממש מפריע. לחיצה על התפס לא עושה כלום. המחסנית תפוסה חזק בפנים, ודורשת שליפה ידנית שלה משם. גם כשהיא מלאה, והכדור האחרון אמור ממש לדחוף אותה החוצה, כלום לא קורה. למישהו יש הסבר לעניין?
אני לא מכיר כ"כ טוב את הדורות הישנים של גלוק. זה אמור להיות ככה, או שזו בעיה? (מבחינת תפעול לדעתי זו בכל מקרה בעיה, אבל מעניין אותי לדעת אם זו הייתה כוונת המשורר האוסטרי?)

- דבר שלישי, מעצם העובדה שאיני גלוקאי מצוי, אין לי ניסיון עם ציוד מקיף לכלי הנ"ל. יש שפע של אופציות, וזו הצרה.
הבחור עם ראש על הכתפיים. רצה בהתחלה StealthGear כמו שלי. אחרי שעזרתי לו לחשב את העלויות הגבוהות, הוא הסכים איתי שבתקציב מוגבל, עדיף להשקיע כסף קודם באימון ראוי וברכישת יסודות. פינוקים אח"כ.
אז עכשיו האחריות עלי. כרגע הוא עם נרתיק הקורדורה המסמורטט הזה שמחלקים בשוק.
יש לכם הצעות לנרתיק פנימי טוב, (מומלץ ישראלי אם זה יעזור מבחינת מחיר), שעונה על דרישות הבטיחות הבסיסיות? וכמובן, שלא יקרע אותו במחיר.
יורה ימני, גלוק 17 דור 2 כאמור, גמיש מבחינת חומר גלם. מוכן לקבל מכם הצעות מיד שנייה אם יש מוכר מאזור מרכז (ירושלים-מודיעין-פ"ת).

ירי בזמנכם החופשי ידידיי...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: גלוק 17 דור 2

על ידי itamar » 19 ינואר 2018, 06:04

גלוק 17 דור 2 היה אחד מהדגמים היותר מוצלחים.
אין את הבליטות המעצבנות לאצבעות.
אין גם מסילת אביזרים אבל בתכלס מי צריך את זה?
לגבי מחיר? אין לי מושג. זה גם תלוי במצב הכלי. מקווה בשבילו שלא מכרו לו אקדח טחון ושחוק עד דק (מירי).

לגבי המחסניות, כנראה שהבחור קיבל מחסניות דור 1. ללא מעטפת מתכת לכל אורכן. המחסניות מתוכננות להתנפח כשהן מלאות כדי שלא יפלו באופן חופשי.
במשך הזמן הפלסטיק מתעייף ומתעוות.
ואז יש את הבעייה שאתה מתאר.

שיחליף מחסניות לחדשות. זה לא יקרה לו יותר.
ובאמת שמקווה שלא מכרו לו חתול בשק.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Warlord » 19 ינואר 2018, 08:08

איתמר

ה finger grooves של גלוק הם לחלוטין עניין של טעם. יש כאלה שלא חושבים שהם מעצבנים. אני דווקא אוהב אותם.

לפותח השרשור, גם לדעתי הבחירה שחבר שלך עשה לכלי ראשון היא לא רעה בכלל.
17 דור 2 כלי מובחר. בנוסף, מבחינת עקומת למידה, מצוין שיתמקצע על כלי פול סייז ולהערכתי במשך הזמן ותלוי תקציב כמובן, סביר שירצה להחליף לכלי יותר קומפקטי.
בסבירות גבוהה מאוד שרכישת מחסניות חדשות תפתור את הבעייה שציינת.
לא ראיתי את הכלי אבל מהיכרות טובה עם הנפשות הפועלות אין לי ספק שאימפריאל תמכור רק כלי תקין ושמיש. לגבי המחסניות זה סיפור אחר. מחסניות גלוק במשך הזמן מתבלות ו״נפתחות״ / מתעוותות ומבחינת תיאום ציפיות מי שרוכש כלי משומש לא יכול לצפות באופן סביר לקבל ציוד היקפי חדש.
גם המחיר שנגבה מחבר שלך הוא סביר. אפילו אדם משופשף בתחום (ויש לי מכר שלאחרונה קנה 17 משומש מסוחר אחר והוא מאוד מעורה) היה מתקשה להשיג כלי כזה במחיר משמעותית יותר זול.
גילוי נאות אני חבר טוב של אפיק אבל אני גם מאמין בו ובעסק שלו מאוד ורוכש נשקים כמעט רק ממנו (ואם לא ממנו אני בדרך כלל מצטער בדיעבד). גם אני השבוע קניתי אצלו 17
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Digo » 19 ינואר 2018, 08:22

אכן, אני מסכים שזו בחירה מעולה ככלי ראשון, ואפילו ככלי לעתיד הנראה לעין.

זו הסיבה שאמרתי שזה בחור עם ראש על הכתפיים, ונכונות להקשיב.
הגיע בהתחלה עם רצון להכי קטן שהכיס יאפשר. אחרי שיחה על מאפיינים של כלים והמשמעות שלהם, הבחור עשה פרסה לכיוון השני. גם הנכונות שלו לוותר על גאג'טים ולהשקיע באימון, לא מובנת מאליו בימינו...

לגבי מחסניות, נשמע הגיוני.
ננסה למצוא מישהו עם גלוק בסביבה כדי לבדוק את העניין. אם זה העניין, הוא ירכוש מחסניות כשיראה לנכון.
אני אישית אחרי כמה יבשים השתגעתי. כל החלפת מחסנית זה פרוייקט, והחלפה טקטית היא בכלל לא אופציה..

אם יש המלצות לנרתיק טוב וזול, יהיה מצויין...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 19 ינואר 2018, 09:43

Warlord כתב:איתמר

ה finger grooves של גלוק הם לחלוטין עניין של טעם. יש כאלה שלא חושבים שהם מעצבנים. אני דווקא אוהב אותם.

אין לי ספק שאימפריאל תמכור רק כלי תקין ושמיש.
גילוי נאות אני חבר טוב של אפיק אבל אני גם מאמין בו ובעסק שלו מאוד ורוכש נשקים כמעט רק ממנו (ואם לא ממנו אני בדרך כלל מצטער בדיעבד). גם אני השבוע קניתי אצלו 17

1. גלוק חזרו בדור 5 לקתות ללא שקעים לאצבעות לא סתם. יותר אנשים ראו בהן מטרד מאשר תועלת.

2. תחת ההגדרה של תקין ושמיש אתה יכול להכניס כלי שירה רק בחידושים וגם אחד כזה שטחן כמה אלפים טובים ויותר. לא אני ולא אתה יודעים מה מכרו לאותו הבחור.
ראיתי באימפריאל גם כלים כאלה וגם כאלה.

3. אני שמח שציינת למען הגילוי הנאות שאתה שגריר של רצון טוב שלהם.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Warlord » 19 ינואר 2018, 10:08

itamar כתב:
Warlord כתב:איתמר

אין לי ספק שאימפריאל תמכור רק כלי תקין ושמיש.

1. גלוק חזרו בדור 5 לקתות ללא שקעים לאצבעות לא סתם. יותר אנשים ראו בהן מטרד מאשר תועלת.

2. תחת ההגדרה של תקין ושמיש אתה יכול להכניס כלי שירה רק בחידושים וגם אחד כזה שטחן כמה אלפים טובים ויותר. לא אני ולא אתה יודעים מה מכרו לאותו הבחור.
ראיתי באימפריאל גם כלים כאלה וגם כאלה.

3. אני שמח שציינת למען הגילוי הנאות שאתה שגריר של רצון טוב שלהם.

א.

גם אם ירה כמה אלפים גלוק 17 זה כלי שמגיע ל100k לפני שנגמר וכמו כן החלפים שלו זמינים מאוד וזולים מאוד.
הירי רק בחידושים (מקביל לרכישת רכב מרופא) בעיני לא נותן אינדיקציה לכלום ואם כבר, אינדיקציה שלילית. אני אדם שיורה כ 400 כדור בחודש בממוצע ועדיף לקנות משומש ממני (אני לא מחזיק אקדחים שנים רבות) ולא מאיזה ליצן שלא יודע לתחזק וירה רק בחידושים או לעיתים נדירות. האקדחים אצלי מקבלים טיפול vip עם חומרים טובים וטכניקת תחזוקה מקצועית. הכלים שיורים רק בחידוש ממה שאני רואה במטווחים החביבים עליי, מצבם פעמים רבות אינו מזהיר.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 19 ינואר 2018, 11:04

בהתחשב שמדובר בקנייה מסוחר - המחיר טוב.
אם היה רוכש מפרטי היה יכול לחסוך עד 1000 ₪ ואולי אף לקבל תוספות שימושיות, אבל רוב המוכרים בלוחות מבקשים סכום די דומה לפני מו״מ.
הערכת מספר הכדורים שירה האקדח לא יתן לך גם הנשק הכי מנוסה בארץ, צריך לסמוך על אמינות המוכר אם הוא הרוכש המקורי של הכלי ולבדוק כמובן שאין שברים / סדקים, סט של קפיצים ופינים שהייתי מחליף באקדח ישן עולה מאד בזול בארה״ב, לא יודע כמה יקחו כאן. מחסנית חדשה אחת לפחות שתעלה כאן סביב 150 ש״ח והוא יכול להיות רגוע.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ORe1 » 19 ינואר 2018, 11:13

יש נרתיק של fab לדעתי פנימי במחיר די סביר (150-200 שח) לגלוק 19, יכול להיות שמתאים גם ל17. עשוי מקיידקס או פלסטיק אחר
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Digo » 19 ינואר 2018, 12:23

מחסנית המלצתי לו לבדוק ולקנות בהקדם לפחות אחת. ממש לא ממולץ להסתובב ככה בכוננות. יש לו כמה גלוקים בסביבה הקרובה. הוא יחליף מחסניות, יוודא, ומן הסתם ירכוש לפחות אחת...

בנוגע לנרתיק, היה פה פעם נרתיק עור של פרונטליין שמישהו ניסה למכור אם אני לא טועה, והרבה אנשים שיבחו והיללו. מישהו יודע לכוון אותי לנרתיק כזה?
פרונטליין, עור, ונראה לי עם תושבת פלסטיק בפנים, אבל אני לא סגור על זה...

לגבי עניין המחיר, סתם היה סקרנות שלי. הוא מצידו מבסוט, ואני לא אמרתי כלום... לא אוהב לבאס לאנשים עסקאות אחרי שהם עושים אותן...
לפי מה שאני מבין ברוח הכללית, גם אין כ"כ מה לומר.

מה שהיה חשוב לי להבין הוא עניין המחסנית. ככל הנראה פתרתם את התעלומה, תודה...
אם למישהו יש ניסיון עם נרתיק זול, בטיחותי ונוח, אשמח להמלצה.

ORe1, אתה מדבר על דגם ספציפי שיצא לך לעשות בו שימוש?
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 19 ינואר 2018, 12:32

Fab Covert הוא אחלה ועולה 120 ₪ אאל״ט.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Digo » 19 ינואר 2018, 13:17

ניר ל כתב:Fab Covert הוא אחלה ועולה 120 ₪ אאל״ט.

נראה מבטיח. אני גם די מחבב מוצרים של פאב... משתמש קבוע בפונדה שלהם...
איפה ניתן להשיג אותו? באתר יש רק קטלוגים, ובאתר שמופיע כמפיץ מורשה לא מוצעים נרתיקים לאקדחים...
יש מקום ספציפי שמוכר את הנרתיק הנ"ל?
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Warlord » 19 ינואר 2018, 16:56

Digo כתב:
ניר ל כתב:Fab Covert הוא אחלה ועולה 120 ₪ אאל״ט.

נראה מבטיח. אני גם די מחבב מוצרים של פאב... משתמש קבוע בפונדה שלהם...
איפה ניתן להשיג אותו? באתר יש רק קטלוגים, ובאתר שמופיע כמפיץ מורשה לא מוצעים נרתיקים לאקדחים...
יש מקום ספציפי שמוכר את הנרתיק הנ"ל?

באימפריאל.
היכן שקניתם את האקדח.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 19 ינואר 2018, 20:05

גם אם ירה כמה אלפים גלוק 17 זה כלי שמגיע ל100k לפני שנגמר וכמו כן החלפים שלו זמינים מאוד וזולים מאוד.
הירי רק בחידושים (מקביל לרכישת רכב מרופא) בעיני לא נותן אינדיקציה לכלום ואם כבר, אינדיקציה שלילית. אני אדם שיורה כ 400 כדור בחודש בממוצע ועדיף לקנות משומש ממני (אני לא מחזיק אקדחים שנים רבות) ולא מאיזה ליצן שלא יודע לתחזק וירה רק בחידושים או לעיתים נדירות. האקדחים אצלי מקבלים טיפול vip עם חומרים טובים וטכניקת תחזוקה מקצועית. הכלים שיורים רק בחידוש ממה שאני רואה במטווחים החביבים עליי, מצבם פעמים רבות אינו מזהיר.

מצטער אבל אורך חיים של אקדח נקבע על ידי מס הכדורים שהוא ירה.
זה לא רכב שאתה צריך להחליף לו שמנים ורצועות כל 10000 קמ.
לא משנה איזה טיפול vip תעשה לאקדח שלך. אתה יכול להשפיע מעט מאד על השחיקה של הקנה והתעייפות החומר של הגוף והצינה כתוצאה מהרתע.
אם גלוק עושה 100 כדור, אני מעדיף להיות זה שירה את ה99 אלף הראשונים ולא מישהו אחר.
קיצר... מעדיף לקנות חדש או מאחד שירה רק בחידושים ולא מאחד שטיפל vip אבל טחן את הכלי.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Warlord » 19 ינואר 2018, 21:18

itamar כתב:

מצטער אבל אורך חיים של אקדח נקבע על ידי מס הכדורים שהוא ירה.
זה לא רכב שאתה צריך להחליף לו שמנים ורצועות כל 10000 קמ.
לא משנה איזה טיפול vip תעשה לאקדח שלך. אתה יכול להשפיע מעט מאד על השחיקה של הקנה והתעייפות החומר של הגוף והצינה כתוצאה מהרתע.
אם גלוק עושה 100 כדור, אני מעדיף להיות זה שירה את ה99 אלף הראשונים ולא מישהו אחר.
קיצר... מעדיף לקנות חדש או מאחד שירה רק בחידושים ולא מאחד שטיפל vip אבל טחן את הכלי.

א.

איתמר.

אני מסכים איתך כמובן לגבי הבלאי. אין שום ספק. אני עצמי מסיבה זו מקפיד לקנות רק אקדחים חדשים. עדיין, נראה לי שלא ירדת לסוף דעתי. הכוונה שלי היתה שאדם שלא יודע לתחזק אקדח יכול לגרום לכלי לנזק הרבה יותר חמור מאשר בלאי של משתמש מקצוען שאמנם יורה אך גם מתחזק בצורה מקצועית.
ראינו כבר קנים נפוחים, חלודה כרונית, הסדקות בצינה וכיוצ״ב נזקים שגורמים בעלי אקדחים שמזלזלים בנשק / חסרי מודעות.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ArikB » 19 ינואר 2018, 22:54

נתחיל מהסוף
1.הנרתיק שגם אני הייתי ממליץ עליו זה ה FAB זול וסביר.
2.המחסניות שהוא קיבל הם של דור 1.תוכננו לא ליפול חופשי אלא שהם ריקות.
ממליץ לו לרכוש לפחות אחת חדשה.יש לי 4 כאלה שיורות באימונים מצוין ללא כל בעיה.לנשיאה יש לי מחסנית חדשה.
3.אני מת על אקדחי הדור 2.מאד מוצלח לטעמי.הבעיה הכי חשובה שצריך לבדוק אם האקדחים האלה עברו ריקול.
חלק מאקדחי הדור 2 צריכים להחליף 6 חלקים.צריך לבדוק אם זה הוחלף.
4.המחיר הוא יקר.היום לפני כמה שעות הייתי עם 2 חברים במיכלין שקנו גלוק 19 חדש כולל אימון תחמושת נרתיק ומחסנית +2 ב3600 ש"ח.
אם הוא היה משלם את המחיר הזה על 19 ניחא.ל17 זה יקר מאד.יש לי חבר שרוצה 1100 ש"ח על אחד כזה במצב מצוין.וחבר אחר קנה דור 3 עם כוונות מפרו והדק מינוס ב2000 ש"ח. מרוט.
5.מצב הכלי צריך להיבדק .קשה לדעת אם הכלי טחון או לא.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד