טיוטה שהתפרסמה - חובת הכשרה שנתית
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
טיוטה שהתפרסמה - חובת הכשרה שנתית
התפרסם בפייסבוק וחשבתי שאולי יעניין אתכם
http://www.tazkirim.gov.il/Tazkirim_Attachments/43820_x_AttachFile.pdf
http://www.tazkirim.gov.il/Tazkirim_Attachments/43820_x_AttachFile.pdf
- סליקאי ארד
Re: טיוטה שהתפרסמה - חובת הכשרה שנתית
צעד חמור מאד בהמשך לתכנית לחייב אישור פסיכיאטר אשר הועלתה בעבר, תרגיל הפרד ומשול קלאסי, הסוחרים בראייתם קצרת הטווח יתמכו במהלך, אבל בפועל ניצחון של הבט"פ על כלל קהילת מחזיקי הנשק בישראל, הם תמיד יוכלו לטעון שהצעד נועד לוודא כשירות האוחזים בנשק ומהצד השני הרבה מחזיקי נשק פרטי יאמרו לעצמם עכשיומה אני צריך את הכאב ראש הזה.
הייתי אומר אחת אפס לבט"פ אבל זה כבר עשרים אפס.
ובטח ב"עמותה לקידום תרבות הנשק בשיראל" רוקדים על הגגות מרוב אושר עכשעו
חבל, מזל שאני בתהליכי הוצאת אזרחןת אירופית.
- סליקאי ארד
Gol1 כתב:צעד חמור מאד בהמשך לתכנית לחייב אישור פסיכיאטר אשר הועלתה בעבר, תרגיל הפרד ומשול קלאסי, הסוחרים בראייתם קצרת הטווח יתמכו במהלך, אבל בפועל ניצחון של הבט"פ על כלל קהילת מחזיקי הנשק בישראל, הם תמיד יוכלו לטעון שהצעד נועד לוודא כשירות האוחזים בנשק ומהצד השני הרבה מחזיקי נשק פרטי יאמרו לעצמם עכשיומה אני צריך את הכאב ראש הזה.
מאחל לך בהצלחה רבה עם האזרחות האירופית, אני מוכן גם לממן לך ONE WAY TICKET.
מה שנקרא, שלום שלום, ואל תבוא לי בחלום (ובעיקר לא הרעל שאתה מפזר).
- סליקאי זהב
לדעתי זה מבורך ביותר לחייב הכשרות תכופות. זה יגרום לכך שמי שנושא נשק אכן יישא את הנשק ולא ישאיר בכספת...
הבעיה העיקרית כאן היא העלויות שיקחו על ההכשרות האלה והעלויות של התחמושת.
מילא אם המדינה במקביל לחובה לבצע הכשרה גם תדאג לסבסד את ההכשרה ואת התחמושת להכשרה...
הבעיה העיקרית כאן היא העלויות שיקחו על ההכשרות האלה והעלויות של התחמושת.
מילא אם המדינה במקביל לחובה לבצע הכשרה גם תדאג לסבסד את ההכשרה ואת התחמושת להכשרה...
- סליקאי כסף
Everest כתב:Gol1 כתב:צעד חמור מאד בהמשך לתכנית לחייב אישור פסיכיאטר אשר הועלתה בעבר, תרגיל הפרד ומשול קלאסי, הסוחרים בראייתם קצרת הטווח יתמכו במהלך, אבל בפועל ניצחון של הבט"פ על כלל קהילת מחזיקי הנשק בישראל, הם תמיד יוכלו לטעון שהצעד נועד לוודא כשירות האוחזים בנשק ומהצד השני הרבה מחזיקי נשק פרטי יאמרו לעצמם עכשיומה אני צריך את הכאב ראש הזה.
לא נכנס לויכוח ביניכם למרות שיש לי דעה.
לגופו של עניין-
אני יודע שיהיו כאלה שלא יאהבו את מה שאני עומד לומר, אבל אני תומך חד משמעית בצעד של הבט״פ / בהרצל קבלו שהנהיג אותו.
הנושא הזה נטחן פה אבל מבחינתי מי שלא מוכן להשקיע באימון שנתי, שלא יהיה לו אקדח, או שיגבילו אותו להחזקה בלבד.
במרחב הציבורי צריכים להסתובב חמושים רק אנשים עם מיומנות מינימלית. פעם בשנה זה סופר מינימלי.
WARLORD
- סליקאי זהב
אילו זה היה תלוי בי, הייתי מוסיף לדרישה להכשרה שנתית הורדה תלולה של דרגת המינימום לעמידה בתבחינים "שירות עבר בכוחות הביטחון" ו-"שירות פעיל בכוחות הביטחון" (לטוראי) על מנת לא לצמצם את כמות החמושים בציבור אלא לשפר את מיומנותם.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ליאור45 כתב:אילו זה היה תלוי בי, הייתי מוסיף לדרישה להכשרה שנתית הורדה תלולה של דרגת המינימום לעמידה בתבחינים "שירות עבר בכוחות הביטחון" ו-"שירות פעיל בכוחות הביטחון" (לטוראי) על מנת לא לצמצם את כמות החמושים בציבור אלא לשפר את מיומנותם.
מסכים עם הדברים, אפשר להתייחס לשירות בצה״ל כאל הוכחת נאמנות למדינה, רמת הרובאות והדרגה גם ככה לא רלבנטית למיומנות תפעול אקדח.
לגבי הכשרה ואימון - לצערי מדובר בחרטוט יקר וחסר תועלת במתכונת המוצעת (כל החלופות). לא היה לי לרגע ספק שזו תהיה התוצאה של כל הדיבורים בנושא. בשוויץ , כל בוגר צבא (למעשה כל אזרח כשיר) משתחרר עם הנשק הצבאי שלו ולכל אזרח זכות לשאת נשק. המדינה מקצה תקציב לאימון שנתי על חשבונה של מחזיקי הנשק הצבאי - האזרחים בשוויץ נלחמים על שימור הזכות הזאת למרות שיעור התאבדויות גבוה מאד ופוטנציאל שגם מומש בעבר לשימוש זדוני בנשק. על רמת האיום שהם נמצאים בה במאה האחרונה אין צורך להרחיב...
מעניין שאת הדוגמה הזאת לא הביאו בתזכיר הצעת החוק.
או שמבצעים הכשרה ראשונית אמיתית ומעודדים (שלא לאמר מסבסדים) אזרחים לשמור על כשירות, או שמבצעים את המינימום לצורך בקרה על הימצאות הנשק בידי בעליו החוקי ובדיקה שיש לו עדיין דופק. מצבי הביניים הם הוצאה וטרטור מיותרים ומקוממים.
- סליקאי טיטניום
Warlord כתב:Everest כתב:Gol1 כתב:צעד חמור מאד בהמשך לתכנית לחייב אישור פסיכיאטר אשר הועלתה בעבר, תרגיל הפרד ומשול קלאסי, הסוחרים בראייתם קצרת הטווח יתמכו במהלך, אבל בפועל ניצחון של הבט"פ על כלל קהילת מחזיקי הנשק בישראל, הם תמיד יוכלו לטעון שהצעד נועד לוודא כשירות האוחזים בנשק ומהצד השני הרבה מחזיקי נשק פרטי יאמרו לעצמם עכשיומה אני צריך את הכאב ראש הזה.
לא נכנס לויכוח ביניכם למרות שיש לי דעה.
לגופו של עניין-
אני יודע שיהיו כאלה שלא יאהבו את מה שאני עומד לומר, אבל אני תומך חד משמעית בצעד של הבט״פ / בהרצל קבלו שהנהיג אותו.
הנושא הזה נטחן פה אבל מבחינתי מי שלא מוכן להשקיע באימון שנתי, שלא יהיה לו אקדח, או שיגבילו אותו להחזקה בלבד.
במרחב הציבורי צריכים להסתובב חמושים רק אנשים עם מיומנות מינימלית. פעם בשנה זה סופר מינימלי.
לחובבי התחום כמותנו, קל לתמוך , בעיקר כיוון שאנחנו לא נפגעים אישית.
רק אסור לנו לשכוח שמדובר בחרב פיפיות - מה אם נבצר ממך להגיע לאימון בחלון הזמן (בין 9 ל 12 חודשים מאימון קודם) ? קרה לך אישית שלא שהית בארץ תקופות ארוכות. זאת מגבלה מעיקה, שאם לרגע הייתי חושב שיש בה תועלת, הייתי מוכן לקבל אותה.
כמי שמשקיע מרצונו שעות רבות כל חודש בשמירת כשירות (לא תמיד בהצלחה) ונהנה מזה - ברור לי שאם האימונים שלי לא בהכרח מספיקים, הקשקוש בדמות מטווח סטטי אחת לשנה הוא לחלוטין חסר תועלת.
אם אני מפסיק היום להתאמן מרצוני, לא יהיה שום הבדל ברמת הירי בין ביצוע מטווח סטטי אחת לשנה או אחת לחמש שנים. גם לשמוע פרשנות של מדריך ירי לחוק, ממש לא חשוב לדעתי .
- סליקאי טיטניום
מה שצריך להיות:
מי שמתאמן באופן פעיל, ואו ביקר במהלך השנה באימון במטווח, יהיה פתור מהגעה לחידוש רשיון.
מי שמתאמן באופן פעיל, ואו ביקר במהלך השנה באימון במטווח, יהיה פתור מהגעה לחידוש רשיון.
דבר ראשון - תהיה בטוח שזה לא יקרה, לא משנה כמה פעמים תבקר מיזמתך במטווח ובאיזו מסגרת ... לא ראיתי שום התייחסות לפטור לספורטאים שמתאמנים באופן שוטף ומחוייבים אף במכסת תחרויות שנתית.
דבר שני - תשאל מה המטרה ?
לפי הכתוב, הם רוצים להשיג מיומנות סבירה של אזרחים נושאי נשק למול אירוע חבלני, לעומת המיומנות הנמוכה שקיימת היום - אלו הניסוחים של מנסחי החוק. לפי הכתוב, כל אחת משלוש החלופות תשיג מיומנות סבירה.
זה מנוסח כל כל מעורפל כדי שזה יתכנס לאופציה הזולה יותר (אותה תוצאה בפחות כסף) וככה מעבירים חוקים במדינה ...
יש באמתחתי נסיון אישי של 30 שנות אחזקת נשק מתוכן 25 שנות נשיאת אקדח, היו שנים שביקרתי במטווח רק לצורך חידוש, גם כשהיה פעם בחמש שנים.
לאדם תהיה יכולת בסיסית שתלויה באיכות ההכשרה הראשונית ובכישוריו האישיים - כאן בהחלט אני בעד בניית בסיס נכון, 4.5 שעות הכשרה ו 100 כדור, לדעתי מעט מדי, אבל על זה הייתי רוצה לשמוע דעה של מדריכים מנוסים.
היכולת הזאת תשתפר כתוצאה מאימון נכון ותכוף, אימון סטטי חד שנתי לא יעיל יותר מחמש שנתי - את זה אני טוען מנסיון של שנים. היות שריאלית לא ניתן לכפות אימונים רציניים על אזרחים מבקשי נשק - צריך לעודד אותם ולייצר עבורם מסגרות נגישות בעלות סבירה או לסבסד עבורם מסגרות כאלו, זה אם המדינה באמת מעוניינת במכפיל כוח יעיל יותר.
האימונים הסטטיים החד שנתיים שנצטרך לבצע בסופו של התהליך לא ישנו את המצב הקיים, רק יביאו להפחתת מספר מחזיקי הנשק בפועל. לחייל משוחרר 240 ₪ נוספים לאימון שנתי זה יקר, זאת האוכלוסייה ששואפים להכניס למעגל ע״י הקלה בתבחינים ... שיהיה להם בהצלחה. טוב היה אם היו מסבסדים לאוכלוסייה הזו או מממנים להם אימון של 20 או 40 שעות כמו שנותנים להם מענק לימודים וכו׳, מעודדים אותם לשאת אקדחים (שכיום גם זה די מעיק עקב מגבלות כניסה כאלו ואחרות) ומעודדים אותם להתאמן על שמירת כשירות.
בסופו של דבר אף אחד מאיתנו לא ברמת לוחם ימ״מ הן מנטלית, הן גופנית והן מהירות ירי (חוץ מרועי וליאור ) ולהוריד מחבל מטווח מטר , יכול גם אדם מבוגר שלא מתאמן, עם אקדח ששוכב רוב הזמן בכספת - זה מה שקורה בסוף במציאות.
דבר שני - תשאל מה המטרה ?
לפי הכתוב, הם רוצים להשיג מיומנות סבירה של אזרחים נושאי נשק למול אירוע חבלני, לעומת המיומנות הנמוכה שקיימת היום - אלו הניסוחים של מנסחי החוק. לפי הכתוב, כל אחת משלוש החלופות תשיג מיומנות סבירה.
זה מנוסח כל כל מעורפל כדי שזה יתכנס לאופציה הזולה יותר (אותה תוצאה בפחות כסף) וככה מעבירים חוקים במדינה ...
יש באמתחתי נסיון אישי של 30 שנות אחזקת נשק מתוכן 25 שנות נשיאת אקדח, היו שנים שביקרתי במטווח רק לצורך חידוש, גם כשהיה פעם בחמש שנים.
לאדם תהיה יכולת בסיסית שתלויה באיכות ההכשרה הראשונית ובכישוריו האישיים - כאן בהחלט אני בעד בניית בסיס נכון, 4.5 שעות הכשרה ו 100 כדור, לדעתי מעט מדי, אבל על זה הייתי רוצה לשמוע דעה של מדריכים מנוסים.
היכולת הזאת תשתפר כתוצאה מאימון נכון ותכוף, אימון סטטי חד שנתי לא יעיל יותר מחמש שנתי - את זה אני טוען מנסיון של שנים. היות שריאלית לא ניתן לכפות אימונים רציניים על אזרחים מבקשי נשק - צריך לעודד אותם ולייצר עבורם מסגרות נגישות בעלות סבירה או לסבסד עבורם מסגרות כאלו, זה אם המדינה באמת מעוניינת במכפיל כוח יעיל יותר.
האימונים הסטטיים החד שנתיים שנצטרך לבצע בסופו של התהליך לא ישנו את המצב הקיים, רק יביאו להפחתת מספר מחזיקי הנשק בפועל. לחייל משוחרר 240 ₪ נוספים לאימון שנתי זה יקר, זאת האוכלוסייה ששואפים להכניס למעגל ע״י הקלה בתבחינים ... שיהיה להם בהצלחה. טוב היה אם היו מסבסדים לאוכלוסייה הזו או מממנים להם אימון של 20 או 40 שעות כמו שנותנים להם מענק לימודים וכו׳, מעודדים אותם לשאת אקדחים (שכיום גם זה די מעיק עקב מגבלות כניסה כאלו ואחרות) ומעודדים אותם להתאמן על שמירת כשירות.
בסופו של דבר אף אחד מאיתנו לא ברמת לוחם ימ״מ הן מנטלית, הן גופנית והן מהירות ירי (חוץ מרועי וליאור ) ולהוריד מחבל מטווח מטר , יכול גם אדם מבוגר שלא מתאמן, עם אקדח ששוכב רוב הזמן בכספת - זה מה שקורה בסוף במציאות.
- סליקאי טיטניום
למיטב הבנתי, כל מדריך ירי יכל לחתום על חידוש.
כלומר,
מי שמתאמן במסגרת ירי מעשי ו/או idap יכל לקבל חתימה בסוף אימון שהוא עשה את החידוש.
האם זה נכון?
כלומר,
מי שמתאמן במסגרת ירי מעשי ו/או idap יכל לקבל חתימה בסוף אימון שהוא עשה את החידוש.
האם זה נכון?
Everest כתב:Gol1 כתב:צעד חמור מאד בהמשך לתכנית לחייב אישור פסיכיאטר אשר הועלתה בעבר, תרגיל הפרד ומשול קלאסי, הסוחרים בראייתם קצרת הטווח יתמכו במהלך, אבל בפועל ניצחון של הבט"פ על כלל קהילת מחזיקי הנשק בישראל, הם תמיד יוכלו לטעון שהצעד נועד לוודא כשירות האוחזים בנשק ומהצד השני הרבה מחזיקי נשק פרטי יאמרו לעצמם עכשיומה אני צריך את הכאב ראש הזה.
Everest פרחח מקלדת שכמוך, אינני צריך להצטדק או להוכיח מי אני לאף אחד ובמיוחד לא לך, את תרומתי היום יומית לבטחון המדינה לא תדע וטוב שכך, כמדריך ירי ויורה במסגרות שונות מעל 25 שנה עם מגוון גביעים הממחישים את הישגיי גם אינני צריך להוכיח לך , תקרא קצת את התגובות של החברים השונים ותלמד דרך ארץ.
- סליקאי ארד
Gol1 כתב:Everest כתב:Gol1 כתב:צעד חמור מאד בהמשך לתכנית לחייב אישור פסיכיאטר אשר הועלתה בעבר, תרגיל הפרד ומשול קלאסי, הסוחרים בראייתם קצרת הטווח יתמכו במהלך, אבל בפועל ניצחון של הבט"פ על כלל קהילת מחזיקי הנשק בישראל, הם תמיד יוכלו לטעון שהצעד נועד לוודא כשירות האוחזים בנשק ומהצד השני הרבה מחזיקי נשק פרטי יאמרו לעצמם עכשיומה אני צריך את הכאב ראש הזה.
Everest פרחח מקלדת שכמוך, אינני צריך להצטדק או להוכיח מי אני לאף אחד ובמיוחד לא לך, את תרומתי היום יומית לבטחון המדינה לא תדע וטוב שכך, כמדריך ירי ויורה במסגרות שונות מעל 25 שנה עם מגוון גביעים הממחישים את הישגיי גם אינני צריך להוכיח לך , תקרא קצת את התגובות של החברים השונים ותלמד דרך ארץ.
אין מה להתכעס, מותר להוציא קיטור ולשחרר לחץ, אף אחד לא צריך להיעלב מזה. כולנו אנשים בוגרים.
לנושא האזרחות האירופית - אני מקווה שאתה לא מתכוון לאנגליה, כי שם חוקי הנשק יותר גרועים מבארץ.
באתי ללמוד
Gol1 כתב:Everest כתב:Gol1 כתב:צעד חמור מאד בהמשך לתכנית לחייב אישור פסיכיאטר אשר הועלתה בעבר, תרגיל הפרד ומשול קלאסי, הסוחרים בראייתם קצרת הטווח יתמכו במהלך, אבל בפועל ניצחון של הבט"פ על כלל קהילת מחזיקי הנשק בישראל, הם תמיד יוכלו לטעון שהצעד נועד לוודא כשירות האוחזים בנשק ומהצד השני הרבה מחזיקי נשק פרטי יאמרו לעצמם עכשיומה אני צריך את הכאב ראש הזה.
אל תשכח לשלוח מברקים.
- סליקאי זהב
אוורסט, ההצעה לממן כרטיס בכוון אחד היא בלאו קוסט או כולל מטען ?
כי אם זאת האפשרות השנייה אז גם אני מעוניין :)
לגבי אזרחות/ הגירה לאירופה -
במערב הם יותר חמורים מאיתנו ותוך 20 שנים הם יראו כמו מצריים במקרה הטוב.
במזרח הם שונאים ערבים, אבל מתעבים יהודים... אין מוצא !
כי אם זאת האפשרות השנייה אז גם אני מעוניין :)
לגבי אזרחות/ הגירה לאירופה -
במערב הם יותר חמורים מאיתנו ותוך 20 שנים הם יראו כמו מצריים במקרה הטוב.
במזרח הם שונאים ערבים, אבל מתעבים יהודים... אין מוצא !
- סליקאי טיטניום
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד