עוד תרחיש לא כל כך דמיוני מבוסס על מקרה אמיתי

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

עוד תרחיש לא כל כך דמיוני מבוסס על מקרה אמיתי

על ידי גדעון מצגר » 11 פברואר 2018, 15:40

מחבלים חודרים לדירת מגורים בבניין משותף.
אחד הדיירים באחת הדירות איש רציני עולה ישן מאחת מארצות אפריקה שיודע להשתמש בנשק ומהימן בהפעלתו בחור עם חואבוס גראנדוס מבין שאחד מהמחבלים עומד לפרוץ את דלתו. מול דלת הכניסה בתוך הבית ישנו עמוד בטון תומך משהו .בעל הדירה נעמד מאחורי העמוד בידו אקדח קולט 045 תופי שישה אינטץ מכוון לכיוון הדלת כשהדלת נפרצת מופיע מחבל יחיד שאינו מבחין באיש מאחורי העמוד נכנס פנימה .לכיוון העמוד המקום חשוך לחלוטין והמחבל בטוח שלא הבחינו בו ובכך שנכנס.למרות ירי קודם שאירע שם ליד הבניין ברחוב סמוך קודם לפריצת המחבלים לבניין.ואז בעל הדירה מכוון את אקדחו ויורה יריה אחת בול ופוגע בראשו של המרצח המחבל ישב'ז שכמובן מת במקום.בעל הדירה נוטל את הקלאץ' של המחבל ההרוג אינו יוצא החוצה מהדירה ומחכה עד שוך הירי.או עד שיגיעו כוחות הבטחון לחילוץ.כשהדלת הפעם סגורה וחסומה על ידו של הדייר.ושאר המחבלים יוצאים מהבניין חזרה לכיוון הגעתם.
זה שהירי במחבל חוקי אין ויכוח בכלל.
זה שהמחבל נורה ונהרג זה מצויין
האם היה על הדייר שמאומן בנשק (איש אשכולות לכל דעה)כולל מסוגו של המחבל לצאת מדירתו ולנסות לפגוע ביתר המחבלים.בעזרת הקלאץ' של המחבל.?
האם עשה בחוכמה שחסם את דלתו .לאחר שירה במחבל?
\את הפרט הפיקנטי לגבי האקדח אשאיר לסוף.....
אני מניח שרובכם מכירים את האירוע ויודעים על איזה אירוע מדובר.

גידי מצגר סליקאי וותיק
נערך לאחרונה על ידי גדעון מצגר בתאריך 19 פברואר 2018, 17:43, נערך 3 פעמים בסך הכל.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: עוד תרחיש לא כל כך דמיוני מבוסס על מקרה אמיתי

על ידי itamar » 11 פברואר 2018, 15:54

מכירים ויודעים...ביחוד מי שחי את שנות ה70 הסוערות.
בתכלס כל אחד רשאי וזכאי לעשות ככל יכולתו כדי להציל חיים עד שכוחות הביטחון מגיעים ומשתלטים על האירוע.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 11 פברואר 2018, 17:04

מכיר גם מכיר כולל את הפרט הפיקנטטי של האקדח,
בעיקרון,כשיש בידי אקדח, מצ'טה ,או אלה, אני מגון רק על עצמי וביתי.
אני לא חולית לוטר, או כל איש ביטחון אחר, שתפקידו לרדוף אחר המפגעים,
במקרה הצפוי [במיוחד עם קלצ' ביד] תמיד יהיה זה שירה בי כבמחבל,,ועוד יקבל צל"ש..
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי Digo » 11 פברואר 2018, 17:18

לא מכיר שום דבר. תוסיפו תקציר לצעירים...
דבר אחד אני יודע.
כאחד שמתגורר ביו"ש, לא יוצא לשום מבצע הצלה עם קלאצ'... אני אגמור עם הרבה עופרת מיותרת בגוף...

**עריכה**
תכלס, זו שליפה מהמותן. התשובה האמיתית שלי די שונה...
יצא לי לנחם שרידים של משפחות שנטבחו ע"י חיות אדם. לא יכול לדמיין מצב שבו אני יודע שקיים אירוע מתגלגל באזור שלי, ואני לא פועל. נכון, אני לא איש כוחות ביטחון, אבל אני קודם כל בן אדם. לא יכול לסבול את המחשבה של התבצרות מאחורי דלת נעולה. המשפחה כן, אני, כאזרח חמוש, כשכן, כחבר, ממש לא.
היתרון ביישובים הוא שלרוב כולם מכירים את כולם. הסכנה היא לרוב מכוחות הביטחון בכל מה שקשור לדו"צ.
עם זאת, יש כאן קונפליקט. כשהמדינה אמרה לי "אתה גר ביישוב זכאי", מה שהיא בעצם אמרה לי זה "לא מסוגלים להגן עליך במיקום הגיאוגרפי הזה. קח נשק, בהצלחה".

כמו תמיד, זה מגיע בסוף לשכל הישר. כשהאירוע מתארך, וכוחות הביטחות כבר הגיעו, ברור שלא אצא לסריקה עצמאית ללא תיאום.
אבל בשניות הראשונות של האירוע, כשכוחות הביטחון עדיין לא שמעו עליו, ואני כבר מזהה מוקד, חושב שאני חייב לפעול.
אם אני חייב לקחת קלאצ'? אודיע בוואצאפ של הכוננות מה קורה (עושים את זה בכל מקרה...), איפה אני, מה אני לובש, ואגב... אני עם קלאצ'ניקוב... אל תירו בי...
מאמין שלא יקרה. אם מישהו יחליט לקחת קלאצ', זה מישהו שלא חמוש בכלל.

במקרה שהועלה כאן... טוב, כנראה שזה באמת מתחיל בשאלה עד כמה אתה אוהב את השכנים שלך...
נערך לאחרונה על ידי Digo בתאריך 11 פברואר 2018, 18:42, נערך פעם אחת בסך הכל.
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 11 פברואר 2018, 17:39

אתה מספר על אמנון סלע ?

לשאלתך - תלוי מי השכנים... בישראל של היום, יש כנראה לא מעט שהיו עוזרים למחבלים לחסל את השכנים שלהם.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Boltik » 11 פברואר 2018, 23:00

גדעון מצגר כתב:אחד הדיירים באחת הדירות איש רציני עולה ישן מאחת מארצות אפריקה שיודע להשתמש בנשק ומהימן בהפעלתו בחור עם חואבוס גראנדוס מבין שאחד מהמחבלים עומד לפרוץ את דלתו.

היו לו גם יכולות טלפתיות? איך הוא ידע שמי שנמצא בצידה השני של הדלת הנעולה הוא מחבל?
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 12 פברואר 2018, 06:33

היו לו גם יכולות טלפתיות? איך הוא ידע שמי שנמצא בצידה השני של הדלת הנעולה הוא מחבל?

כנראה שהוא שמע בחדר המדרגות דיבורים ביידיש, צעקות אושר של השכנה ממול, ודפיקות מנומסות על דלת ביתו.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי tkgs » 12 פברואר 2018, 07:19

בתרחיש מדובר על השאלה האם על אזרח יש חובה לחתור למגע או לא.
התשובה היא שלאזרחים אין חובה לחתור למגע. החוק האזרחי שעוסק בהצלת האחר הוא חוק 'לא תעמוד על דם רעך' שקובע שחובה על אדם להושיט עזרה... מבלי להסתכן או לסכן את זולתו.
אם החליט הבחור להסתער על מספר לא ידוע של מחבלים עם קלאצ' ומחסנית אחת, סביר להניח שהוא מסכן את עצמו וגם את זולתו, אבל ברור שאם היה ח"ו נהרג תוך כדי - היה גיבור. אבל אם היה מצליח... טוב גם היה גיבור...
בסופו של דבר, כאשר מדובר על אזרח, להבדיל מחייל שחלים עליו ערכי צה"ל שאחד מהם הוא החתירה למגע, כל אזרח יעשה כפי המובן לו וכפי שחונך וגדל.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 12 פברואר 2018, 08:13

בשנות השבעים היו מספר אירועים של חדירת מסתננים לבנייני מגורים וטבח אזרחים, כוחות צבא/ משטרה לא היו מיומנים ולא מצויידים, היו בנחיתות מול המחבלים ולרוב חששו לחתור למגע. האזרחים לא היו מסוגרים מאחורי דלתות פלדה כמו היום, לא היו אמצעי תקשורת כמו היום, לעיתים לא הבינו מה קורה ויצאו לחדר המדרגות לבדוק...

בעקבות אירועים אלו נוצר לחץ להקמת המשמר האזרחי בין השאר ומתן אפשרות לאוכלוסייה להתחמש, כיום סומכים על כך שיהיה בסדר..., עם כל הרעש סביב הרחבת תבחינים, בעיקר למילואימניקים קרביים, נוספו בסה״כ אלפים בודדים של נושאי נשק בשנים האחרונות, לא צופה שיתווספו עוד רבים גם אם יורידו את רמת הרובאות והוותק הנדרש מאנשי מילואים - היות שלגזר הזה מצטרף מקל בדמות שילוש הזמן והעלות שתידרש לצורך הכשרות ואימונים. להבדיל מבשנות השבעים שבהן וותיקי המחתרות עדיין היו צעירים ועדיין זכרו כאן מהו ערכו של נשק מגן בידי אזרחים, כיום הנושא מוקצה, אחרי עשרות שנים של מדיניות ויצירת אווירה שלילית נגדו.
כולי תקווה שהמכשול שמוקם בצפון וסביב רצועת עזה לא יראה בסוף כמו קו בר-לב ולא נצטרך להתמודד עם חוליות חמושות בתוך אוכלוסייה אזרחים חסרת הגנה, כי התוצאות יהיו קשות יותר מבעבר. המחבלים התמקצעו ואנחנו נרדמנו.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי carver » 12 פברואר 2018, 09:45

ניר ל כתב: המחבלים התמקצעו ואנחנו נרדמנו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גדעון מצגר » 12 פברואר 2018, 11:28

שמחתי לקרוא שרובכם יודעים שאכן מדובר במקרה דן הרן ובתו בנהריה שנרצחו ע'י החלאה הנבל הירוד.סמיר קונטאר ישב'ז שכבר היה מי שדאג להרדימו לעד.באפריל 1979. האזרח שירה היה בחור שעלה לארץ כמה שנים לפני כן מדרום אפריקה ששם עסק כנראה בצייד וובאבטחה ועיקר תחביבו שהפך אח'כ בארץ למקצוע היה רכיבה על סוסים. הבחור נפטר לפני שנים מעטות.וחבל
והפרט הפיקנטי לגביו הוא שלאקדחו לא היה רשיון.וכשאלוף הפיקוד הגיע לאחר האירוע לתחקר ולהתרשם והתרשם ממעשהו של הבחור העניק לו(ואינני יודע על סמך מה ואיך העיקר שהעניק)רשיון צבאי לנשיאת האקדח.
יצא לי להיות נוכח באירוע כשוטר שנהג את הניידת שהגיעה ראשונה לקריאת אזרח אמנון סלע שעל שערי חווילתו
התדפקו חוליית המחבלים ישב'ז.הוא התקשר למשטרה והודיע על גנבים שניסו ולא הצליחו לפרוץ את שערי הוילה שלו(לעניות דעתי הוא התלבט אם להודיע על מחבלים כי עדיין לא היה בטוח מספיק שמדובר במחבלים וכנראה חחש שישימוהו לשחוק.וזו דעתי האישית בלבד.הוא טוען שכן הודיע על מחבלים)לידי נהרג השוטר אלי שחר עלה'ש הי'ד שיצא לעבר החוליה כשהבחנו בה ועדיין הבנו שמדובר בגנבים ולא במחבלים.אלי היה חמוש באקדח שלי מסוג וובלי 038 ישן צעק לעברם עצור משטרה.וירה באויר כדור אחד.וכתשובה חטף צרור קלצניקוב ישר בליבו.משם המשיכו הנבלות לרחוב בו היה הבניין ממנו נחטפו דן הרן ובתו.ושם עשה מה שעשה מצווה גדולה האזרח עם האקדח.היה לאירוע עוד המשך לא נעים ויותר מזה .אבל לא ארחיב יותר כרגע.

גידי מצגר סליקאי וותיק
נערך לאחרונה על ידי גדעון מצגר בתאריך 19 פברואר 2018, 17:44, נערך 2 פעמים בסך הכל.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי גדעון מצגר » 12 פברואר 2018, 11:36

לבולטיק.הוא ידע שמדובר במחבל כי הנבלה צעק בערבית לפתוח את הדלת אחרת הוא יפרוץ פנימה גם אם בעל הדירה לא הבין ערבית הרי ברור מעל כל צל של ספק בגלל השפה ופריצת הדלת שמדובר במחבל. פרט לזה לפני כן היו יריות בבניין וצעקות של החלאות. כך שברור שלא בטלפטיייה עסקינן
איתמר אתה תמיד מצליח בהומור שלך להצחיק אותי עד דמעות..
שמעתי אכן שהחלאות התחילו ללמוד ולדבר באידיש.וגם קבלו הכשר רבני מאותם חאראדים שיוצאים נגד המדינה וצה'ל השכם והערב.לאידיש המדוברת שלהם...
ניר אכן כמו שכתבתי מדובר בוילה של אמנון סלע אליו הנבלות הגיעו ראשונים.ומשם אחרי שהרגו את אלי שחר עלה'ש הי'ד .וירו אר.פי.ג'י על הניידת ולשמחתי פספסו ופגעו בחומת הבניין אחרת לא הייתי כאן היום לכתוב כל זאת. הגיעו לבניין של בני הערובה.הי'ד.
ועוד משהו ניר שאינני יודע אם זה נכון אבל דיברו על איזה איש או'ם קצין או'ם יותר נכון שאליו היו אמורים להגיע הנבלות ובטעות הגיעו לוילה של אמנון סלא. ולהתחבר לאיש או'ם שאמור היה להראות להם ולהצביע להם.את מיקומו של בית ספר מסויים בנהריה.ששכן בערך כק'מ אחד מהחוף בו נחתו צפונה.ואיש האו'ם גר על חוף נהריה לא רחוק מהמקום בו נחתו. שוב אינני יודע אם זה נכון או לא .אבל זה מה שאז הופרח האויר.

גידי מצגר סליקאי וותיק
נערך לאחרונה על ידי גדעון מצגר בתאריך 19 פברואר 2018, 17:46, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Boltik » 12 פברואר 2018, 12:06

גדעון, יש לי שאלה אליך: מה המטרה של הפוסטים שאתה מעלה? לעורר דיון? להוכיח נקודה מסוימת? מה?
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אמיר88 » 12 פברואר 2018, 12:34

*מה שאני כותב תופס לגביי ורק לגביי*

יש לי סדר פעולות יחסית מסודר:
1.ווידוא ניטרול
2.סריקה\הפשטה של הנבלה לעוד אמל"ח (נפיצים וכו) כי הוא בכל זאת בבית שלי.
3.הערכת מצב (הגעה של כוחות ביטחון,כמות מלוכלכים וודאיים וכו)
4. במידת הצורך יציאה להמשך סריקה\צייד.

כמובן שיש כאן כוכביות כמו העובדה שיש איתי בבית לרוב "ארוך" וציוד.

בקיצור התשובה של "הפשט" היא: אני מרגיש מחוייבות כלפי חברי הקיבוץ והסובבים אותי והייתי יוצא להגן עלייהם גם אם הייתי חמוש רק בpush dagger.
H&K VP9
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר ל » 12 פברואר 2018, 12:42

טוב, אני לא גר בקיבוץ ...
יש את השכנה ממול ששמה קצוץ וחונה באלכסון על הקו הפרדה למרות שהחניות צרות וביקשנו ממנה מספר פעמים להתחשב, גם הדלת של הרכב בן שנה נראית כבר כמו מסור מרוב שהיא דופקת לנו אותה כל פעם שהיא נכנסת או יוצאת. גם הזבל שלה מחוץ לדלת שעות.
יש את השכנה מלמעלה שהולכת בבית על עקבים וכל היום והלילה גוררת רהיטים, הילדים המחונכים שלה מקפיצים על הרצפה ג׳ולות בשבת בבוקר.
יש את השכן שהורס את המעלית והכלב שלו משתין על העמוד בלובי ( בעצם יש כמה כאלה).
ויש את השכן עם המערכת קריוקי (בעצם יש כמה כאלה) .

אז את מי מהם להציל קודם ?! דילמה !

בולטיק, לא יודע מה המטרה, אבל לפעמים משעשע אותי להגיב %%$0066
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד