טיוטה שהתפרסמה - חובת הכשרה שנתית

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: טיוטה שהתפרסמה - חובת הכשרה שנתית

על ידי spy » 13 פברואר 2018, 20:39

חברים, מתי כבר תלמדו? רגולציה נוספת לא היטיבה עדיין עם אף אחד.
מי שחושב שחיוב האזרח להגיע למטווח פעם בשנה תשפר את כשירותו, חייב לשאול את עצמו כמה שאלות:
למה היום האזרח לא מגיע למטווח יותר מפעם ב-3 שנים?
למה לא הייתה בארץ לאותו אזרח שום אפשרות סבירה להתאמן עד להקמת קבוצות אימון פרטיות ו-IDPA?
למה אזרחים מגיעים לאימונים שלנו מבלי שמישהו חייב אותם לכך?
האם אנו צריכים עוד תקנות וכללים או שמוטב לבטל חלק ניכר מאלה הקיימים היום?

ואני לא שואל את השאלות הקשות באמת, כגון, מי מרוויח מכל הדבר הזה, בדגש על ביטוח רטרואקטיבי וגורף של רישיון מפקח מטווח?
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 14 פברואר 2018, 07:21

spy כתב:חברים, מתי כבר תלמדו? רגולציה נוספת לא היטיבה עדיין עם אף אחד.
מי שחושב שחיוב האזרח להגיע למטווח פעם בשנה תשפר את כשירותו, חייב לשאול את עצמו כמה שאלות:
למה היום האזרח לא מגיע למטווח יותר מפעם ב-3 שנים?

למה אזרחים מגיעים לאימונים שלנו מבלי שמישהו חייב אותם לכך?

תפנה את השאלות האלה לרם דישון וחבורתו.
החטא הקדמון היה השטות בדמות התבחין כשירות מבצעית שהעמותה ניסתה לקדם.
כמו שאמרתי אז..
התבחין לא קרה, אבל את חובת האימון קיבלנו לפנים.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 14 פברואר 2018, 08:09

כן כן, ברור.
העמותה אשמה בהכל, גם בחור באוזון.
אני בטוח שאין לזה קשר לכך שראש האגף הקודם היה שקול לטבעוני שעומד בראש מועצת הלולים וראש האגף הנוכחי מחזיק בנשק בעצמו, מחדש את הרישיון כל 3 שנים ויודע בדיוק מה הולך בחידושים.
*ואני עוד מתנגד לרגולציה, אבל להגיד שלא צריך לחדש את הרישיון ולא צריך לטווח זו שטות גמורה. פעם גם חובה לירות 50 כדור פעם ב-3 שנים לא הייתה. אם יש כאן מישהו שחושב שזה לא אבסורדי לחלוטין שאדם יכול להחזיק בכלי משחית עשרות שנים בלי לירות כדור אחד הוא נאיבי.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 14 פברואר 2018, 08:25

אני משוכנע שאדם יכול להחזיק נשק כל החיים בלי לירות כדור אחד. תקרא לי נאיבי.
אני לא רואה קשר בין אחזקה בכלי נשק לבין כושר ירי.

יש רבים שסבורים שאם הם עומדים בתבחין ״שקר כלשהו״ ורשאים לגשת ולרכוש אקדח, אז בזה הרגע הם מצטרפים באופן רשמי לכוחות הבטחון או לאיזשהי רשת הגנה על שאר הציבור חסר האונים.
צאו מזה.

יש לי בן דוד שנולד וגדל בניו ג׳רסי, הוא קונה רובים ישנים ב Ebay מאז שהוא זוכר את עצמו והוא בן 55, מותר לו גם להחזיק בבית 5 כדורים לכל רובה כזה. פעם ראשונה שהוא יצא איתם למטווח הייתה כשבאתי לבקר אותו לפני מספר שנים, הפלא ופלא, הוא שרד ... כך גם עוד מיליוני אמריקאים אחרים כמותו, אבל מה הם מבינים ...

אני כן חושב, שמי שנושא עליו אקדח מתוך כוונה להשתמש בו בשעת חרום, ראוי שירכוש מיומנות טובה ככל האפשר. זו אחריותו הבלעדית ולא אחריות המדינה. אם יפגע בחף מפשע בטעות, הוא עלול לעמוד לדין אם מדובר ברשלנות מצידו ולשאת באחריות למעשיו, בין אם לא ירה כדור בחיים לבין אם בילה כל חייו באימוני ירי.
אני מבין שלמי שעבר את שטיפת המוח של המערכת הקיימת כאן קשה להבין, אבל נסו לפתוח קצת את הראש.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ysd » 14 פברואר 2018, 08:33

Everest כתב:כן כן, ברור.
העמותה אשמה בהכל, גם בחור באוזון.
אני בטוח שאין לזה קשר לכך שראש האגף הקודם היה שקול לטבעוני שעומד בראש מועצת הלולים וראש האגף הנוכחי מחזיק בנשק בעצמו, מחדש את הרישיון כל 3 שנים ויודע בדיוק מה הולך בחידושים.
*ואני עוד מתנגד לרגולציה, אבל להגיד שלא צריך לחדש את הרישיון ולא צריך לטווח זו שטות גמורה. פעם גם חובה לירות 50 כדור פעם ב-3 שנים לא הייתה. אם יש כאן מישהו שחושב שזה לא אבסורדי לחלוטין שאדם יכול להחזיק בכלי משחית עשרות שנים בלי לירות כדור אחד הוא נאיבי.

כלי משחיט........
משאיות ,ומכוניות ,שדוהרות בזיגזגים במהירויות מטורפות על הכבישים שלנו זה כלי משחיט.ואת אף אחד זה לא מעניין.
וגם מעל חצי מיליון כלי נשק לא חוקיים זה לא מעניין.כן נראה אותכם בבט"פ שולחים לעבריינים אמיתיים טפסים עם הזהרות.
יותר קל להטפל לציבור נורמטיבי ,שהפגין אחראויות לאורך כל זמן ,שהמדינה קיימת.
זה הכל עניין של איך עוד לסחוט כסף מהציבור. זה לא מעניין אף אחד, שיהיו פחות בעלי רשיון .לאלה ,שישאר ישלמו יותר .כי המסחרה לא יודעת שובע.
צריך להפיל את המערכת המושחטת הזאת עם כל הפקידים הביורוקרטים ,שמשחקים עם החוקים איך ,שבא להם בהתאם למצב הרוח שלהם באותו יום.
צריך לדאוג ,שמישהו ,שקיבל רשיון וכל עוד הוא לא עובר על החוק הרשיון יהיה לתמיד כמו, שהיה לפני כל המצאות התבחינים.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 14 פברואר 2018, 08:55

רישיון בהגדרה הוא זכות שניתנת לך מכוח זה שהמדינה הסכימה לתת לך אותה, אז הוא לא בדיוק "לתמיד".
אפשר להתווכח מתי מוצדק ומתי לא לשלול מאדם רישיון שניתן לו, אבל אל תצפה שתקבל רישיון למשהו וזה אומר שעכשיו אי אפשר בשום מצב ושום תנאי לקחת לך אותו. זה לא עובד ככה בשום מקום בעולם, ובטח שלא בישראל. גם בארה"ב במצבים מסוימים פוגעים לך בזכות חוקתית לשאת נשק. יותר קשה מלפגוע לך ברישיון בארץ, אבל אפשרי. וזה ממש ברור שהמהלך הזה של הגברת הריענונים הוא כלכלי נטו, ככה זה בחברה קפיטליסטית. זה לא הולך לצמצם דרמטית את בעלי הרישיונות, אולי רק בשוליים.
אנשים יקטרו ויאשימו את כל העולם ויגידו כמה זה לא בסדר ובסופו של דבר ישלמו וימשיכו לחדש כדי להחזיק בנשק. לא ראיתי שאנשים הפסיקו לצרוך דלק כשהמחיר עלה על 7 שקלים לליטר או מחרימים באופן עקרוני נסיעה בתחבורה פרטית כי גובים מהם למעלה מ-64% מס על דלק. קיטורים יש בשפע, אבל אנשים עדיין ימשיכו לשלם כי זה חשוב להם וכי הם לא יכולים בלי זה.
אז מספיק עם ההיתממות הנאיבית הזאת, העולם לא עובד ככה.
וחוץ מזה, אם כדי לאזן את המהלך נראה הרחבה בתבחינים ויכניסו באמת את התבחין של הרובאי, אז זה יגדיל דרמטית את כמות מחזיקי הנשק או את הפוטנציאל שלהם בניגוד להיום, כך שזה כדאי.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 14 פברואר 2018, 09:13

אתה תקטר ותשלם, כי לך זה חשוב מספיק ואתה לא יכול בלי זה, כנראה כולנו כאן באותו מצב.
אבל אתה טועה לחשוב שמרבית מחזיקי הרשיון הקיימים מרגישים כמוך.
הרוב מחזיקים מכוח זה שפעם היו בקבע או עברו קורס קצינים וחוייבו לשאת נשק, תושבי השטחים כיום או לשעבר וכיוצ״ב , רובם לא נושא את הנשק יומיום אבל ממשיך להחזיק בו לעת הצורך.
אני יודע שהמורעלים כאן ישמחו לוותר על הציבור הזה ולשלוח אותם לתחנות המשטרה להפקיד את האקדחים, אבל בואו... אתם שמתעסקים בנשק בתדירות, מתאמנים בירי חפשי מיזמתכם או במסגרות כאלו ואחרות, בטוחים שאתם ממש טובים ומסוגלים להציל את המדינה - נמצאים בסבירות הרבה יותר גבוהה לפלוט כדור בבית או לפספס את המטרה באירוע ולפגוע בעובר אורח. אוכלוסייה של 130,000 מחזיקי נשק בלתי מיומנים, חזקה פי עשרות מול הממסד לעומת קבוצה של 3000 נושאי נשק מיומנים ומתאמנים.
אדם שמגיע פעם בחודש למטווח, פוגע בפופר מ 50 מטר, מביא מקבץ של 10 ס״מ על מטרת קרטון ועף על עצמו, מסוכן יותר מאדם שמודע לחוסר מיומנותו ולא ינסה להתנהג כמו רמבו.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ysd » 14 פברואר 2018, 10:13

ניר ל כתב:אתה תקטר ותשלם, כי לך זה חשוב מספיק ואתה לא יכול בלי זה, כנראה כולנו כאן באותו מצב.
אבל אתה טועה לחשוב שמרבית מחזיקי הרשיון הקיימים מרגישים כמוך.
הרוב מחזיקים מכוח זה שפעם היו בקבע או עברו קורס קצינים וחוייבו לשאת נשק, תושבי השטחים כיום או לשעבר וכיוצ״ב , רובם לא נושא את הנשק יומיום אבל ממשיך להחזיק בו לעת הצורך.
אני יודע שהמורעלים כאן ישמחו לוותר על הציבור הזה ולשלוח אותם לתחנות המשטרה להפקיד את האקדחים, אבל בואו... אתם שמתעסקים בנשק בתדירות, מתאמנים בירי חפשי מיזמתכם או במסגרות כאלו ואחרות, בטוחים שאתם ממש טובים ומסוגלים להציל את המדינה - נמצאים בסבירות הרבה יותר גבוהה לפלוט כדור בבית או לפספס את המטרה באירוע ולפגוע בעובר אורח. אוכלוסייה של 130,000 מחזיקי נשק בלתי מיומנים, חזקה פי עשרות מול הממסד לעומת קבוצה של 3000 נושאי נשק מיומנים ומתאמנים.
אדם שמגיע פעם בחודש למטווח, פוגע בפופר מ 50 מטר, מביא מקבץ של 10 ס״מ על מטרת קרטון ועף על עצמו, מסוכן יותר מאדם שמודע לחוסר מיומנותו ולא ינסה להתנהג כמו רמבו.

+1
ובשבילך אברסט הרשיון ,שניתן לי היה בטענה ,שאני אוהב טיולים ואני צריך כלי להגנה עצמית ונאמר לי ,שזה לתמיד- כל עוד אני יהיה בסדר עם החוק. וכמה שנים לאחר מכן בקשתי כלי נוסף ,שיהיה גיבוי לכלי הקיים. ולא ניטען אז ,שזה זה זמני כל עוד המדינה תחליט אחרת.
ואם המדינה תחליט לתת לי יריקה בפרצוף אז גם אני לא יהיה חייב לה יותר כלום.לא התנדבות ולא הקפדה ושמירה על החוק אם זה מה ,שרוצים
מכל הציבור נושאי הנשק ,שמרגיש מרומה,שכל שנה ממציאים שיטות של נוכלים איך לגנוב לך את הרשיון בטענות, שזה לטובתך.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי סיורניק » 14 פברואר 2018, 10:49

ואחרי כל זה, נמשיך כמילות השיר:

ונעשה מילואים
נשלם המיסים
ונעמוד בפקקים
אותנו לא דופקים
אנחנו בטח (בטח, בטח) בטח לא פראיירים
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 14 פברואר 2018, 10:53

חבר'ה, החיים קשים, FACE IT
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ysd » 14 פברואר 2018, 11:00

סיורניק כתב:ואחרי כל זה, נמשיך כמילות השיר:

ונעשה מילואים
נשלם המיסים
ונעמוד בפקקים
אותנו לא דופקים
אנחנו בטח (בטח, בטח) בטח לא פראיירים

בניגוד למה ,שאתה רגיל,
אני מקיים ומיישם את מה ,שאני אומר.
אצלי זה דרך של החיים.
נערך לאחרונה על ידי ysd בתאריך 14 פברואר 2018, 11:03, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ysd » 14 פברואר 2018, 11:02

Everest כתב:חבר'ה, החיים קשים, FACE IT

קלקלת את הבדיחה הישנה.

החיים זה לא ז...
הם תמיד קשים. %1
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 14 פברואר 2018, 15:58

העמותה אשמה בהכל, גם בחור באוזון....

אם יש כאן מישהו שחושב שזה לא אבסורדי לחלוטין שאדם יכול להחזיק בכלי משחית עשרות שנים בלי לירות כדור אחד הוא נאיבי.

אחי... העמותה לא אשמה בכל.
היא אשמה במה שהיא אשמה.
האשמה העיקרית היא בהתחזות למה שהיא לא.
אתה יכול לקרוא לה העמותה למען קידום רגולציה נוספת, העמותה למען הבט"פ, העמותה לביטול תבחין משמר...מה שאתה רוצה.
אתה לא יכול לקרוא לה העמותה למען קידום תרבות הנשק בישראל כי היא לא.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי hk765 » 14 פברואר 2018, 16:03

הולך לפסיכיאטר, מקבל אישור שאני שפוי.
בסיבוב הבא, הולך לפסיכיאטר ולא מקבל אישור.
מדוע? כי הייתי פעם אצל פסיכיאטר ...
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 14 פברואר 2018, 16:33

itamar כתב:
העמותה אשמה בהכל, גם בחור באוזון....

אם יש כאן מישהו שחושב שזה לא אבסורדי לחלוטין שאדם יכול להחזיק בכלי משחית עשרות שנים בלי לירות כדור אחד הוא נאיבי.

אחי... העמותה לא אשמה בכל.
היא אשמה במה שהיא אשמה.
האשמה העיקרית היא בהתחזות למה שהיא לא.
אתה יכול לקרוא לה העמותה למען קידום רגולציה נוספת, העמותה למען הבט"פ, העמותה לביטול תבחין משמר...מה שאתה רוצה.
אתה לא יכול לקרוא לה העמותה למען קידום תרבות הנשק בישראל כי היא לא.

א.

בסדר.
זה מה יש, תתמודד.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד