טיוטה שהתפרסמה - חובת הכשרה שנתית

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: טיוטה שהתפרסמה - חובת הכשרה שנתית

על ידי ysd » 14 פברואר 2018, 17:15

hk765 כתב:הולך לפסיכיאטר, מקבל אישור שאני שפוי.
בסיבוב הבא, הולך לפסיכיאטר ולא מקבל אישור.
מדוע? כי הייתי פעם אצל פסיכיאטר ...

:lol: :lol: :lol:
הדבר הכי מוצלח בכל השרשור הזה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 14 פברואר 2018, 17:32

איתמר, אתה יכול לקבוע פגישה עם ראש האגף גם מטעם עצמך, יאמר לזכותו שהוא מאד נגיש.
להגיד שהפגישה הזאת תשפיע לכאן או לכאן על החלטותיו ? אני בספק. לא חושב שהעמותה הזיקה, אבל היא בטח לא הועילה (בכל מה שקשור לעוד חובת אימון).

אנשים מגיעים למטווח ונבהלים ממה שהם רואים (כפי שאחרים אולי נבהלים מהם), משוכנעים שזה פיקוח נפש להשאיר את המצב כמו שהוא, לא מבינים שכבר עכשיו וגם לפני שנים רבות, זו חובתו של המדריך ומנהל המטווח לא לחתום על מי שמסוכן. הכי קורע זה שאני שומע את זה גם מהמדריכים עצמם.
אז מגיעה הטענה שזה עניין עסקי, שמטווח שלא יחדש רשיונות יאבד את הביזנס ולכן לא יכול להרשות לעצמו, שמדריך שלא חותם יאבד את פרנסתו - בולשיט ובריחה מאחריות.
באותה מידה יעביר בוחן רכב במכון טסטים רכב מסוכן וכו׳ , לא אומר שזה לא קורה בפועל - אבל זה לא תקין וזה צריך לעבור ביקורות חיצוניות, מי שמחפף צריך לאבד את הרשיון. הפתרון הוא בטח לא להוסיף עוד אימונים שיתנהלו בדיוק באותה דרך.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי GUSS » 14 פברואר 2018, 18:49

ניר אתה בסדר,
תאר לעצמך שיש מצב שלאנשים מסוימים יש ברשותם מקלע וולקן.. פעם בשלש שנים [או שנה]צריך לחדש רשיון[טסט],,
אבל אין מטווח שיכל בפועל לבדוק פיזית את הכלי [ לא מבינים בזה] אין אפשרות לירות ולבדוק מיומנות, [המבנה פשוט יתפורר ויקרוס..]
מה עושים בחלם? אתה מגיע עם הכלי הבוחן מסתכל עליו, בודק מספר מותבע, בודק רשיון, בודק אם שילמת את דמי הרישוי,
חותם לך ...
עכשיו למציאות, ישנם כלי צמ"ה כבדים שאין שום מכון טסטים [בארץ] שיודע ויכול לבדוק אותם.
מה עושים? כמו בחלם מסתובבים סביב , נותנים בעיטה בצמיג [ גבוה יותר מהבוחן..] וחותמים..
תאורטית הכלי נבחן ונבדק , וסע לשלום..פרנסה זו פרנסה..
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי סיורניק » 14 פברואר 2018, 19:22

ניר ל כתב:באותה מידה יעביר בוחן רכב במכון טסטים רכב מסוכן וכו׳ , לא אומר שזה לא קורה בפועל - אבל זה לא תקין וזה צריך לעבור ביקורות חיצוניות, מי שמחפף צריך לאבד את הרשיון. הפתרון הוא בטח לא להוסיף עוד אימונים שיתנהלו בדיוק באותה דרך.

מכוני הטסטים הם הדוגמה בהא הידיעה למסחטת כספים על חשבון האזרח בגלל רגולציה ו"בטיחות".
בהשאלה לבדיקות נשק -
"שמע, אני לא יכול לחתום לך על תקינות הנשק, הטריטיום בכוונת האחורית שלך לא מספיק זוהר. במקרה בן דוד שלי מעבר לפינה יש לו עסק לחידוש כוונות, תביא לי קבלה ממנו שהתקלה תוקנה (300 ש"ח) ונחתום לך.
"בדקנו את הקנה שלך לאחר הירי והאקדח שלך פולט גזי חממה מעבר לרמה המותרת. צריך לעבור טיפול החלפת מכלול, גירוד פיח ואיטום. 1200 ש"ח בבקשה"
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 14 פברואר 2018, 21:10

בנושא תדירות האימונים:
כן, גם אני חושב שפעם ב-3 שנים זה לא מספיק בעליל.
אבל, וזה ההבדל המהותי בין הגישה שלי לבין גישת הרגולטור מכל סוג שהוא (לאו דווקא בט"פ) אי אפשר להעלות את רמת הכשירות מכוח ההוראה. אנשים לא באים למטווחים כי הם לא טיפשים. ואחרי פעם פעמיים הם מבינים שהם מקבלים מוצר חרא במחיר מופקע. אז למה שיבואו? ולמה שהרמה שלהם תעלה אם יקבלו חרא במחיר מופקע פעם בשנה במקום פעם ב-3?
הבט"פ רוצים שהאנשים יתאמנו? קל לקבל זאת:
1. קביעת מחיר מקסימום לתחמושת. סד"ג של שקל וחצי לפני ההנחות.
2. לחייב את המטווחים להציע הדרכות ברמות שונות וגם לפתוח בשעות הערב מדי פעם.
3. לעודד את האזרחים שבאים להתאמן הרבה, למשל בהחלר חלק מהאגרה בחזרה (כמו מס התאחדות בירי מעשי).
4. לתמוך ולעודד קבוצות אימון וארגוני קליעה ולא להאשים אותם בכל מיני דברים הזויים, ולו רק כבדיחה.
ואז האנשים יבואו. לא כולם, אבל רבים. איך אני יודע? כי קשה להירשם לאימונים שלנו - הביקוש רב על ההיצע.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 14 פברואר 2018, 21:30

ניר ל כתב: לא חושב שהעמותה הזיקה, אבל היא בטח לא הועילה (בכל מה שקשור לעוד חובת אימון).

העמותה פיספסה הזדמנות חד פעמית להיות כח אמיתי שיכול לשנות סדרי עולם.
הייתה שעה של רצון טוב כאשר המשרד לבטפ ביטל את תבחין משמר ומנע תיקון והחלפת נשקים.
וגם נסיון לפגוע בבעלי הרשיונות לירי מעשי.
על רק המהלכים האלה קמה העמותה והצליחה לגייס בהתחלה מס' לא מבוטל של חברים.
במקום לנצל את המומנטום ולהכפיל את הכח, העמותה בחרה להפנות גב לאנשים שהיא אמורה לייצג.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 16 פברואר 2018, 02:13

itamar כתב:
ניר ל כתב: לא חושב שהעמותה הזיקה, אבל היא בטח לא הועילה (בכל מה שקשור לעוד חובת אימון).

העמותה פיספסה הזדמנות חד פעמית להיות כח אמיתי שיכול לשנות סדרי עולם.
הייתה שעה של רצון טוב כאשר המשרד לבטפ ביטל את תבחין משמר ומנע תיקון והחלפת נשקים.
וגם נסיון לפגוע בבעלי הרשיונות לירי מעשי.
על רק המהלכים האלה קמה העמותה והצליחה לגייס בהתחלה מס' לא מבוטל של חברים.
במקום לנצל את המומנטום ולהכפיל את הכח, העמותה בחרה להפנות גב לאנשים שהיא אמורה לייצג.

א.

מה שתגיד אחי
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד