דרישת סף מחמירה נוספת

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

דרישת סף מחמירה נוספת

על ידי Israel595 » 12 פברואר 2018, 14:19

מדי פעם אוהבים להתעצבן פה על העלאת דרישות הסף לקבלת רישיון נשק ועל יצירת קשיים בתהליך

אז הנה לכם חוק חדש (שאני בטוח שלא מעניין ורלוונטי כמעט לאף אחד... אבל כן יעזור לכם להתעצבן קצת.. :mad: )

הגיל המינמלי לקבלת רישיון נשק למי שחא שירת הוא 27
ולמי ששירת מעל שנה הוא 21

אני בן 21.9 ומשרת מזה שנה ו3 חודשים (בלבד.. עקב דח"ש ושנתון נמוך כל שנות הלימודים).
מצויין! הגשתי בקשה...
וראה זה פלא... צריך לשרת מעל *שנתיים*

עלי להמתין 8 חודשים נוספים על....
שינוי חוק של התקופה הממש אחרונה :cry:
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: דרישת סף מחמירה נוספת

על ידי טריגר » 12 פברואר 2018, 21:48

בגדול- אני ממש לא בטוח שזה רע.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GA1 » 18 פברואר 2018, 01:15

?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Israel595 » 18 פברואר 2018, 03:22

העלו את הוותק הצבאי הנדרש משנה לשנתיים ללא התראה מוקדמת וללא תזכור בשום אתר רשמי העוסק בנושא...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Everest » 18 פברואר 2018, 04:44

הותק הנדרש תמיד היה שנתיים, אף אחד לא עבד עליך.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Israel595 » 18 פברואר 2018, 08:43

סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Everest » 18 פברואר 2018, 12:47

מה אתה מנסה להוכיח?
אם לא שירתת אפילו שנה אז אתה אפילו לא נחשב חייל אאל"ט לפי חוק חיילים משוחררים, ואז אתה צריך להיות בן 27 מינימום כדי לקבל רישיון כי רואים אותך כמי שלא עשה צבא כלל.
זה לא אומר שאי אפשר להתנות לך מינימום שירות של שנתיים אם אתה מבקש רישיון ואתה עדיין במסגרת הצבא.
יש הבדל בינך לבין מי שהשתחרר אחרי שנה מהצבא.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Israel595 » 18 פברואר 2018, 12:51

לא מנסה להוכיח כלום..
קצת פורק תסכול
אני כן משרת מעל שנה
(לא הבנתי למה אדם ששירת שנה וכבר השתחרר זה יותר טוב מכזה ששירת שנה ועדיין בשירות...)
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Everest » 19 פברואר 2018, 14:52

Israel595 כתב:לא מנסה להוכיח כלום..
קצת פורק תסכול
אני כן משרת מעל שנה
(לא הבנתי למה אדם ששירת שנה וכבר השתחרר זה יותר טוב מכזה ששירת שנה ועדיין בשירות...)

הוא לא יותר טוב, אבל יש עוד שיקולים שפקיד הרישוי בוחן.
שיקול מאוד רלוונטי בעיניי פקיד הרישוי (אם כי אני ממש לא מסכים איתו) הוא האפשרות של חייל לקבל נשק מהצבא לצורכי הגנה עצמית.
מי ששירת שנה והשתחרר אין לו אפשרות כזו, ומי שמשרת שנה ו-8 חודשים וצפוי לשרת עוד שנה לפחות, נבחן באופן שונה כיוון שיש לו פוטנציאל לקבל נשק מהצבא לצורכי הגנה עצמית (הרי לשם זה אתה מבקש את הרישיון, לא?).
גם מי ששירת מעל שנתיים עלולים לקחת בחשבון את האפשרות שלו לקבל נשק מהצבא כדי לא לתת לו רישיון.
זו המדיניות המוצהרת, להעדיף שלא לתת רישיון פרטי למי שיכול לקבל נשק שאינו פרטי, וזה גם מופיע במסמך התבחינים באופן ברור, בדרישת סף 6:
"המבקש אינו זכאי לקבל הרשאה להחזקה או נשיאה של כלי ירייה מבעל רישיון מיוחד, לפי הוראות סעיפים 10-9ג לחוק (אחת מן המטרות הבאות: הגנת ישובים; הגנת מפעלים; נשיאת כלי ירייה מטעם המדינה; סרטים, הצגות והופעות; שירותי שמירה)​".
עכשיו, יבוא אדם נורמטיבי כמוך ויגיד שזה לא חל על כלי נשק צבאיים (מבחינה חוקית יבשה זה באמת לא חל בכל הנוגע לנשק צבאי כיוון שכלי נשק אלה פטורים מהוראות חוק כלי הירייה באופן גורף), אבל הפרשנות של האגף לרישוי כלי יריה היא שהם כן מתחשבים בכלי נשק צבאי לצורך העניין.
אם יש לך השגות, אתה יכול לפנות לועדת ערר ולאחר מכן לבית משפט.
זה תרגיל מסריח ומלוכלך, אבל הם יודעים שהנטל הכלכלי שכרוך במלחמה נגדם גדול יותר מלהמתין עוד שנה כדי להגיש בקשה, ולכן הם יודעים שאתה לא תעשה את זה.
אני מכיר עד היום רק מקרה אחד של מישהו שבאמת איתגר את העניין הזה בבית משפט והגיע עם זה עד לבית המשפט העליון, וזה לקח לו שנתיים בערך (ולך תדע כמה כסף גם).
בהצלחה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גלוק 17 » 20 פברואר 2018, 00:04

Everest כתב:
Israel595 כתב:לא מנסה להוכיח כלום..
קצת פורק תסכול
אני כן משרת מעל שנה

הוא לא יותר טוב, אבל יש עוד שיקולים שפקיד הרישוי בוחן.
שיקול מאוד רלוונטי בעיניי פקיד הרישוי (אם כי אני ממש לא מסכים איתו) הוא האפשרות של חייל לקבל נשק מהצבא לצורכי הגנה עצמית.
מי ששירת שנה והשתחרר אין לו אפשרות כזו, ומי שמשרת שנה ו-8 חודשים וצפוי לשרת עוד שנה לפחות, נבחן באופן שונה כיוון שיש לו פוטנציאל לקבל נשק מהצבא לצורכי הגנה עצמית (הרי לשם זה אתה מבקש את הרישיון, לא?).
גם מי ששירת מעל שנתיים עלולים לקחת בחשבון את האפשרות שלו לקבל נשק מהצבא כדי לא לתת לו רישיון.
זו המדיניות המוצהרת, להעדיף שלא לתת רישיון פרטי למי שיכול לקבל נשק שאינו פרטי, וזה גם מופיע במסמך התבחינים באופן ברור, בדרישת סף 6:
"המבקש אינו זכאי לקבל הרשאה להחזקה או נשיאה של כלי ירייה מבעל רישיון מיוחד, לפי הוראות סעיפים 10-9ג לחוק (אחת מן המטרות הבאות: הגנת ישובים; הגנת מפעלים; נשיאת כלי ירייה מטעם המדינה; סרטים, הצגות והופעות; שירותי שמירה)​".
עכשיו, יבוא אדם נורמטיבי כמוך ויגיד שזה לא חל על כלי נשק צבאיים (מבחינה חוקית יבשה זה באמת לא חל בכל הנוגע לנשק צבאי כיוון שכלי נשק אלה פטורים מהוראות חוק כלי הירייה באופן גורף), אבל הפרשנות של האגף לרישוי כלי יריה היא שהם כן מתחשבים בכלי נשק צבאי לצורך העניין.
אם יש לך השגות, אתה יכול לפנות לועדת ערר ולאחר מכן לבית משפט.
זה תרגיל מסריח ומלוכלך, אבל הם יודעים שהנטל הכלכלי שכרוך במלחמה נגדם גדול יותר מלהמתין עוד שנה כדי להגיש בקשה, ולכן הם יודעים שאתה לא תעשה את זה.
אני מכיר עד היום רק מקרה אחד של מישהו שבאמת איתגר את העניין הזה בבית משפט והגיע עם זה עד לבית המשפט העליון, וזה לקח לו שנתיים בערך (ולך תדע כמה כסף גם).
בהצלחה.

אישית הוצאתי רשיון לנשק פרטי לפני כ4 שנים במהלך שירות סדיר קרבי עם וותק של פחות משנתיים (וכמו שנאמר דרישות הסף אכן שונו לאחרונה והדרישה לשירות עלתה משנה לשנתיים - גם לאישתי עשו בהתחלה את אותה הבעייה עם השירות לאומי כששלחנו להם בבקשה רק שנת שירות אחת התקבלה דחייה עם נימוק של דרישה לשנתיים ורק לאחר מכן כאשר החזרנו מחדש את המסמכים עם תיקון לשנתיים התקבל האישור המיוחל) הגעתי ללשכה בבאר-שבע על מדים ועם הנשק הצבאי שלי באותה התקופה M4 - דבר ששמש לא עניין את הפקידה שהביאה לי את האישור.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד