טראמפ לתלמידים מפלורידה: "אם למורים היה נשק - האירוע היה מסת

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: טראמפ לתלמידים מפלורידה: "אם למורים היה נשק - האירוע היה

על ידי glock34 » 15 מרץ 2018, 18:48

itamar כתב:
נשק למורים שווה ערך לאסון גדול הרבה יותר. שנתחיל???
ל מ ה שמורה יעסוק בכל זה???

אני לוקח בתור מודל לחיקוי את כיתות הכוננות שיש היום בישובים.
מסכים איתך שלא צריך לאפשר לכל מורה לשאת נשק.
אבל צריך לאפשר לקבוצה מסויימת שגם רוצה, גם מסוגלת, עוברת בדיקות רקע מדוקדקות ואימונים מסודרים תחת פיקוח של גורמים מתאימים.

אז נכון שזה לא צוות swat, אבל כח כזה במקום יכול לעשות את ההבדל בין טבח לבין אירוע עם נפגעים בודדים.

א.

אני בהחלט בעד חימוש של אנשי חינוך. אבל מאומנים היטב (לא כמו מאבטחים...חחח), ועם תוכנית ברורה של דפאו"ת ותירגולות.
אני בעד חינוך לנוער בכל הנוגע לכלי נשק. (שיבינו אולי שזה לא כמו במשחקי וידאו ובסרטים)
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 15 מרץ 2018, 18:54

ניר ל כתב:בהתחשב בעובדה שבאירועים האלו רוצח ההמונים הוא בסה״כ תלמיד ממורמר ופגום, עצם הידיעה שלחלק מהמורים יש אפשרות להגיב עם נשק כבר תמנע 90% מהמקרים.
יש לנו נטייה ללכת מאד רחוק עם הדמיון, לתאר תרחישים שבהם נדרשת מיומנות של לוחם ימ״מ כדי לא לפגוע בחפים מפשע, בעוד שבמציאות הרוצחים האלו מחפשים טרף קל ולא קרב יריות.
הנורבגי טייל להנאתו באי וצד את קרבנותיו משך שעות, נכנע מייד כשראה את השוטר הראשון. הפסיכופטים באמריקה גם הם לא מגיעים למצב של חילופי אש עם כוחות הבטחון ככל הזכור לי, הם מתאבדים או מנסים לברוח כשנגמר להם הכיף.
כמה אנשים היו יוצאים למסעות צייד אם האיילות היו יכולות לירות בחזרה ?

סליחה שאני ככה לא מצליח להבין, אתה טוען שלא חייבים להיות בעלי יכולות ירי מעולות בכדי להגן על בתי ספר??? לא ממש מתאים לך. מה לגבי נהגי מוניות או אוטובוסים? גם לא חייבים להיות נהגים טובים? ורופאים? לפחות הם לא? שיהיה מי שיתקן אותנו...

ורק לידיעת הקהל, אני ממש ממש לא צד אבל, לשלוח לך תמונות של מה יכול לקרות בצייד של חזירי בר לדוגמא? עדיף שירה בחזרה!
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 15 מרץ 2018, 19:54

כבר כתבתי כאן בתגובתי השנייה שאני לא חושב שהמורים צריכים לשאת בעול האבטחה. זה לא צריך להיות בתחום אחריותם הרשמי ולכן לא הייתי דורש מהם מיומנות יוצאת דופן.
טענתי היחידה היא שצריך לאפשר למי שמעוניין מבינהם, לשאת נשק מוסלק בתחום בית הספר.
אם יש מורה פסיכי, צריך לנטר אותו ולהרחיק בזמן, בכל מקרה זה לא ימנע ממנו להכניס נשק לבית הספר באופן לא חוקי אם יחפוץ לבצע פיגוע.

תשנה את המילה מורים באמריקה לאזרחים בישראל והטענה שלי לא משתנית - אזרח נאמן ונורמטיבי זכאי לשאת נשק להגנה עצמית. הוא לא חלק מכוחות הבטחון ולא צריך להיות מיומן בלוט״ר - סה״כ צריך להיות בטיחותי בהתנהלות שלו עם נשק כדי שלא יסכן את הסובבים בשגרה. התערבות שלו בזמן פיגוע נתונה לשיקול דעתו ואחריותו.

כשהעניינים מתחרבנים ומתרחש פיגוע הסיכוי שנשק בידי אדם טוב יציל חיים, גבוה בהרבה מהסיכון.

תוספת: באירוע בפלורידה דובר על שוטר חמוש שנכח במקום ולא חתר למגע, באין ספור אירועי טרור בארץ שוטרים ואנשי כוחות בטחון לא פעלו כמצופה מהם, בין אם התחבאו/ ברחו ובין אם פתחו באש מקלעים חסרת אבחנה.
מצד שני אנחנו רואים אנשים ללא נשק וללא תפקיד בטחוני שמתעמתים עם המחבלים והלוואי והיו חמושים.
אנחנו לא יודעים איך אדם יגיב במצבים האלו תחת פחד מוות, אנשי אבטחה ושוטרים לא עוברים מסלול שייטת או ימ״מ ונבחנים תחת לחץ פיזי ונפשי.
מורה שיקח על עצמו תפקיד אבטחה רשמי - או שהוא טיפש, או שמקבל תוספת שכר ומהמר על ההסתברות הנמוכה להתרחשות אירוע, כי אם יברח או יסתתר במקום לבצע את המצופה ממנו יאבד את עבודתו ויבוזה.
מורה שבוחר מרצונו לשאת נשק, יכול לברוח כמו כולם, יכול לחתור למגע, יכול להחביא תלמידים בכיתה ולחכות מאחורי הדלת עם אקדח ביד במקום בידיים ריקות, רק יכול להרוויח מכך שהוא חמוש.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי GA1 » 16 מרץ 2018, 12:27

ניר ל כתב:כבר כתבתי כאן בתגובתי השנייה שאני לא חושב שהמורים צריכים לשאת בעול האבטחה. זה לא צריך להיות בתחום אחריותם הרשמי ולכן לא הייתי דורש מהם מיומנות יוצאת דופן.
טענתי היחידה היא שצריך לאפשר למי שמעוניין מבינהם, לשאת נשק מוסלק בתחום בית הספר.
אם יש מורה פסיכי, צריך לנטר אותו ולהרחיק בזמן, בכל מקרה זה לא ימנע ממנו להכניס נשק לבית הספר באופן לא חוקי אם יחפוץ לבצע פיגוע.

תשנה את המילה מורים באמריקה לאזרחים בישראל והטענה שלי לא משתנית - אזרח נאמן ונורמטיבי זכאי לשאת נשק להגנה עצמית. הוא לא חלק מכוחות הבטחון ולא צריך להיות מיומן בלוט״ר - סה״כ צריך להיות בטיחותי בהתנהלות שלו עם נשק כדי שלא יסכן את הסובבים בשגרה. התערבות שלו בזמן פיגוע נתונה לשיקול דעתו ואחריותו.

כשהעניינים מתחרבנים ומתרחש פיגוע הסיכוי שנשק בידי אדם טוב יציל חיים, גבוה בהרבה מהסיכון.

כל מילה (לפני התוספת) מדוייקת בעיניי.
בייחוד הקטע של סיכון וסיכוי.

אנשים נוטים להגזים עם הסיכון. או יותר נכון עם היכולת שלהם להתמודד עם הסיכון, ולמנוע תאונת נשק.

יש לי חברים מהמסלול הצבאי, סא"לים בקבע, בתפקידי מטה (כן, כיום ג'ובניקים בעברית פשוטה) שנרתעים מלשאת נשק שוב (אקדח פרטי) מכיוון שכבר יש להם ילדים.

הצלחת לדייק עבורי את התשובה ל"למה לשאת נשק, זה מסוכן..."
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד