ערב רב???

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: ערב רב???

על ידי GA1 » 22 אפריל 2018, 10:33

אני לא מחפה על המשטרה.

הפתרון צריך לבוא מלמעלה.

צריכים להבין את גודל הבעיה, להגדיר אותה ככזו, לתקצב בהתאם ולהפעיל את הכוחות בהתאם.

עריכה:
הזכרתי את הסרטון הנ"ל בדיון נפרד
viewtopic.php?f=1&t=21322

כי קיבלתי אותו ב-WhatsApp. תודה שהעלית קישור שמאפשר לשתף את כולם.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 22 אפריל 2018, 11:24

GA1 כתב:אני לא מחפה על המשטרה.

הפתרון צריך לבוא מלמעלה.

צריכים להבין את גודל הבעיה, להגדיר אותה ככזו, לתקצב בהתאם ולהפעיל את הכוחות בהתאם.

הבעיה ידועה במלוא היקפה לכל הגורמים.
רכזי השטח של מערכת הביטחון על כל זרועותיה יודעים מה שכל אחד יודע ואפילו יותר, וגם מעדכנים את מי שצריך.

כרגע המדינה מעדיפה "להכיל את הבעיה" הזו כמו את בעיית הנשק הלא חוקי, גניבות מבסיסי צה"ל וההברחות כדי להמנע מעימות חזיתי עם המגזר הערבי.

כולנו יודעים מה קרה בסוף בגלל מדיניות "שהטילים יחלידו" של יעלון ומופז, אבל ככה מתנהלת המדינה שלנו.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי סיורניק » 22 אפריל 2018, 11:26

ניר.ב כתב:מי שרוצה להמשיך לדברר את המשטרה, תפאדלו
בינתיים אני אשים פה משהו לשטוף את העיניים.
https://hamal.walla.co.il/post/-LAg5n4g1bIL5UDn9ypU

וכשיגנבו לילדים או הנכדים החיילים שלכם ציוד פרטי ולחימה והמשטרה תצא
בהודעת יח"צ סטנדרטית האומרת: "המשטרה עובדת בכוחות מתוגברים באמצעים גלויים וסמויים והפעלות מערך
מודיעיני וטכנולוגי בלה בלה בלה ..." תזכרו את זה.
וכן, אל תתנו לעובדות לבלבל אתכם.

חכה, כשקבוצת חקלאים תחליט שנמאס ותתארגן לפעולת נגד (או אפילו שמירה חמושה מוגברת) אז תראה כמה המשטרה יעילה בפירוק ההתארגנות ש"לקחה את החוק לידיים".
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GA1 » 22 אפריל 2018, 11:46

לא בעיה להתמודד עם חקלאים שומרי חוק.
נראה אותך מתמודד עם מה שהוצג בסרטון.
שאגב, זו התגלגלות טבעית של גניבות הנשק מצאלים, או יותר נכון ההחלטה על אופן ההתמודדות איתה - לתדרך אנשי מילואים לא לירות בשודדים על טרקטורון שחוטפים ובורחים.

לא יודע, אני זוכר שכחייל סדיר הסבירו לי שניסיון לחטיפת נשק = סכנת חיים.
רוצים להתווכח שהיא לא מיידית - סבבה, קבלו אותה ברחובות אחר כך. ראה שוב סרטון.

לכל נושא אקדח כאן שהיה נתקל בשלישייה הזו של רעולי הפנים שיורים בנשק אוטומטי לשמיים בהפגנת עליונות וביטחון - ג'יפ לנדקרוזר בנתיב הימני, רכב באגי בנתיב השמאלי, ואופנוע השטח שעל המדרכה שירה ליד מגרש הכדורסל שבו נערים -
לא היה הרבה מה לעשות.

אמנם כוונת פיגוע לא רואים כאן (רק צפצוף על החוק) וזה לא מצדיק ירי על פי החוק - אבל זה ממחיש עד כמה אתה במיעוט כח ונשק אל מול המיעוט הנ"ל.

זו כבר כתובת על הקיר.

(מימיי לא הרשיתי לעצמי להתבטא כך באינטרנט, כי אני משתדל לתמוך במערכת, ולא להחלישה, אבל צריך גם לדעת לבקר כשצריך)
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי סיורניק » 22 אפריל 2018, 12:03

GA1 כתב:לא בעיה להתמודד עם חקלאים שומרי חוק.
נראה אותך מתמודד עם מה שהוצג בסרטון.
שאגב, זו התגלגלות טבעית של גניבות הנשק מצאלים, או יותר נכון ההחלטה על אופן ההתמודדות איתה - לתדרך אנשי מילואים לא לירות בשודדים על טרקטורון שחוטפים ובורחים.

לא יודע, אני זוכר שכחייל סדיר הסבירו לי שניסיון לחטיפת נשק = סכנת חיים.
רוצים להתווכח שהיא לא מיידית - סבבה, קבלו אותה ברחובות אחר כך. ראה שוב סרטון.

לכל נושא אקדח כאן שהיה נתקל בשלישייה הזו של רעולי הפנים שיורים בנשק אוטומטי לשמיים בהפגנת עליונות וביטחון - ג'יפ לנדקרוזר בנתיב הימני, רכב באגי בנתיב השמאלי, ואופנוע השטח שעל המדרכה שירה ליד מגרש הכדורסל שבו נערים -
לא היה הרבה מה לעשות.

אמנם כוונת פיגוע לא רואים כאן (רק צפצוף על החוק) וזה לא מצדיק ירי על פי החוק - אבל זה ממחיש עד כמה אתה במיעוט כח ונשק אל מול המיעוט הנ"ל.

זו כבר כתובת על הקיר.

(מימיי לא הרשיתי לעצמי להתבטא כך באינטרנט, כי אני משתדל לתמוך במערכת, ולא להחלישה, אבל צריך גם לדעת לבקר כשצריך)

אולי לא הבנתי אותך נכון, קצת קשה לי עם הטון המאשים ("נראה אותך מתמודד עם זה").
כל עוד יש לך ברירה, אף אחד פה לא רמבו ולא חושב שזו החלטה טקטית נבונה לירות במצב שאתה במיעוט ונחיתות. ואם יש לך ברירה, כאדם פרטי החובה שלך היא כלפי עצמך וכלפי משפחתך, לצאת בחיים ולא לתקן את כל חוליי המדינה ואוזלות היד שלה לבד עם האקדח שלך.

מי שרוצה לעבוד כשוטר, עם סמכויות וכוח וגיבוי של שוטר, שיבצע את תפקידו ויתמודד עם זה, ולא יחפש את המטבע מתחת לפנס.

אבל כשהמשטרה מתעלמת שנים, זה יגיע אל האזרח הפרטי. מחר אולי החבר'ה האלו יעשו רונדלים סביבך כשאתה עם האישה/ילדים/חברה ואולי אף ינסו את מזלם מעבר להפחדה וצחוקים.
הפתרון לטרור הזה הוא לא במגננה כשאתה כבר תחת התקפה בנחיתות טקטית (גם מבחינת הנשק וגם מבחינת הציות לחוק) והם מאורגנים, אלא בפעולות יזומות ומונעות, ואולי פתרון ברמה המדינית.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 22 אפריל 2018, 12:25

אבל כשהמשטרה מתעלמת שנים, זה יגיע אל האזרח הפרטי. מחר אולי החבר'ה האלו יעשו רונדלים סביבך כשאתה עם האישה/ילדים/חברה ואולי אף ינסו את מזלם מעבר להפחדה וצחוקים.
הפתרון לטרור הזה הוא לא במגננה כשאתה כבר תחת התקפה בנחיתות טקטית (גם מבחינת הנשק וגם מבחינת הציות לחוק) והם מאורגנים, אלא בפעולות יזומות ומונעות, ואולי פתרון ברמה המדינית.

כשהמדינה רוצה לפתור בעיה, היא עושה את זה.
לפני יותר מעשור התפוצצו פה מחבלים מתאבדים בכל מקום כמו פופקורן.
כל מומחי הביטחון דיקלמו בכל אמצעי התקשורת שאין פתרון לבעיה הזו - והנה כשרוצים מספיק אז יש גם יש.
אותו כנ"ל גם לגבי טרור הסכינים.

אולי כשהנשק של אותם פורעים יכוון אלינו יחליטו שזה עבר כבר את הסף שמצדיק טיפול יסודי בבעיה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 22 אפריל 2018, 13:19

חזל"ש.... בחדשות נאמר שזה סה"כ מסע חתונה.... :twisted:
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי ניר.ב » 22 אפריל 2018, 21:37

כרגע ראיתי את הדבר הבא בפייסבוק שהתפרסם בדף "צבע אדום - חדשות בזמן אמת"
במקרה או שלא, שוב מדובר במרחב נגב.
להלן הפרסום במלואו:

שלום לכולם !
זהו פוסט חשוב ומצמרר מאוד ,
שימו לה ותהיו עירניים, כבר לא בטוח כאן !

היום בבוקר בשעה 08:50 יצאתי מסניף דואר בשכונת רמות בבאר שבע לכיוון חלקה הצפוני של השכונה על שדרות צה״ל לכיוון שדרות אורי צבי גרינברג (העוקף הצפוני של רמות - צירפתי תמונה)
כמאתיים מטר לפני הכיכר שמחברת בין שתי השדרות עקפה אותי מזדה לבנה עם לוחית זיהוי צהובה ועצרה בפתאומיות לפניי הכיכר כאשר היא חוסמת את שני הנתיבים לפניי,
מהמאזדה פרקו שני רעולי פנים עם אקדחים שלופים (דיי גדולים - ספק מיושנים ספק דמה) והחלו לנוע לכיווני במהירות כאשר הם מנפנפים לי עם האקדחים לצאת מהרכב,
הייתי בשוק לרגע אבל התעשתתי, שמתי רוורס ולחצתי על הגז עד הסוף כמו מטורף כאשר אני מזגזג עם ההגה במהירות בשביל להתחמק מכדורים שעלולים אולי לצאת מהקנים של האקדחים שלהם,
כאשר הרוורס כבר היה מהר מכדי לרוץ אליי הם חזרו לרכבם, סגרו את הדלתות וטסו משם כאשר הם חותכים את הכיכר כנגד כיוונה בצורה פראית (מצורפות תמונות שהצלחתי לקחת מתוך ההלם שתי שניות אחריי שהם נכנסו לרכב וברחו),
בשעה 8:53 התקשרתי למשטרה מבוהל בטירוף ובשעה 9:11 פגשתי שתי ניידות בנקודה ספציפית ונסענו עוד שתי דקות למקום האירוע, (18-20 דקות עד שהייתה נוכחות משטרתית במקום - מצורפת תמונה של השיחות שניהלנו - באדום וכחול)
לאחר בירור משטרתי במקום האירוע הסתבר שהמספר גנוב והתמונות שלקחתי לא שוות הרבה אבל בכל זאת הגשתי תלונה במשטרה,

רוב המחשבה היא שככל הנראה רצו לשדוד אותי, לגנוב לי את הרכב או חלילה לחטוף אותי (כבישי דרום הר חברון נמצאים מרחק של 10-15 דקות מהמקום בלי פקקים, רמזורים או עצירות - קל לחטוף ולברוח לשטחים),

במקרה שלי הצלחתי להמלט אבל לא יודע אם אפשר לברוח מטרור כזה בכל מצב , מה גם שהטרוריסטים היו מרחק של 2-3 מטר ממני בקו ירי, אם היו רוצים אני מאמין שהיו יורים ופוגעים.

הלב שלי דפק על 200 גם שעתיים אחריי שזה קרה ובקושי הצלחתי להרגע,
למזלי אני טס מכאן עכשיו אבל בטח עוד אתמודד עם הנושא.

ראו הוזהרתם ! סעו בקבוצות ! סעו חמושים ! אל תסעו בכלל באזורים עוקפים עד שלא יירגע המצב,
לא נראה לי שמישהו יוכל לעזור לכם אם דבר כזה יקרה לכם !

מצורף עמוד מתוך דוח התלונה המשטרתית שהגשתי .

שבוע רגוע
תמיר .
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי GA1 » 22 אפריל 2018, 22:02

סיורניק,
"נראה אותך" התכוונתי למי שינסה לחשוב שאפשר להפעיל כוחות משטרה כשכבר מאוחר (ונתנו לתופעה להגיע להיקף הזה).
לא התכוונת אליך כאזרח (כבר ציינתי שזה יהיה טמטום להתערב, הן מבחינה חוקית והן מבחינה מבצעית).
הייתי צריך לכתוב "נראה אותם" (או פשוט לוותר על המשפט הזה).

לאור זאת, נשאר לי רק להסכים עם כל מה שכתבת,
והעדות שהביא ניר ב. רק מוכיחה את זה (נסיון שוד מזויין בבאר שבע, שאגב, בייחוד עם אישה וילדים - נסיגה זו אופציה לא רעה בכלל - שימוש בנשק הוא מוצא אחרון).

עם זאת, אני מאמין שלא מאוחר.
אני מקווה שנזכה לראות טיפול משמעותי בנושא.
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GA1 » 22 אפריל 2018, 22:09

GUSS כתב:חזל"ש.... בחדשות נאמר שזה סה"כ מסע חתונה.... :twisted:

אה שטויות, זה רק פלילי... זה לא בטחוני חלילה... :roll:
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 22 אפריל 2018, 23:49

מקרה כמו שמתאר ניר עם נסיון השוד על פניו, קרה לי אישית לפני 25 שנים, לא בבאר שבע ולא נראה לי שהיו מעורבים בו בדואים. זה קרה בלילה באחד מרחובות ראשון לציון כשחזרתי מביקור של חבר מהצבא, אין לי מושג מה הם רצו כי גם אני דפקתי רוורס וברחתי מקלל כל הדרך שהנשק לא היה עלי אותו ערב.
שודים אלימים של כלי רכב קיימים כאן כבר לא מעט שנים, אנחנו לא במצב של ברזיל אבל זה קורה בכל הארץ.

לגבי הבדואים שמצפצפים על החוק יחד עם כל המגזר הערבי - כן, הם יכולים להפנות את הנשק שלהם נגדנו, הכבשים שמתחננים לאקדח מסכן עם 50 כדור ובד״כ מסורבים. הם יכולים לעשות את זה כבר 70 שנה כי הם מעולם לא וויתרו על הנשק שלהם ועל המסורת שלהם - תמיד היה ותמיד יהיה להם. אנחנו החלטנו להציב גדר ולסמן טריטוריה, להחליט שכל מי שבפנים הוא מהלאום שלנו ומי שבחוץ הוא אוייב, הם לא חיים ככה ולא מקבלים את הנורמה המערבית הזאת.
לא יודע אם צריך להתרגש מדי, אנחנו באים להם טוב - עובדים קשה כדי לצבור רכוש שהם יכולים לקחת לנו בקלות, מגינים עליהם מחמולות או סיעות איסלמיות אוייבות שהיו מחסלות אותם, אז למה להם לשבור את את הכלים?
שכל אחד כאן יגיד תודה שיש לו לפחות משהו ביד להגן על עצמו בשוליים, למקרה שחורג מהכלל.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 23 אפריל 2018, 06:16

ניר ל כתב:לגבי הבדואים שמצפצפים על החוק יחד עם כל המגזר הערבי - כן, הם יכולים להפנות את הנשק שלהם נגדנו,...

לא יודע אם צריך להתרגש מדי, אנחנו באים להם טוב - עובדים קשה כדי לצבור רכוש שהם יכולים לקחת לנו בקלות, מגינים עליהם מחמולות או סיעות איסלמיות אוייבות שהיו מחסלות אותם, אז למה להם לשבור את את הכלים?

שוב...אתה חושב כמו אדם מערבי עם הגיון מערבי. זו הטעות שכל המערב עושה ובגלל זה אוכל אותה בגדול. ארה"ב עם הכיבוש של עיראק והאירופאים והטיפול שלה באיסלם הקיצוני שצומח להם בבית.

לחבר'ה יש מערכת הפעלה שונה לגמרי משלנו. נורמות, ערכים הכל שונה..

הגיונית, אתה צודק...
מעשית, מתי ראית פעם באיזור הזה משהו שמתנהל באיזשהו היגיון?

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי גדעון מצגר » 23 אפריל 2018, 08:15

סיורניק כתב:
ניר.ב כתב:מי שרוצה להמשיך לדברר את המשטרה, תפאדלו
בינתיים אני אשים פה משהו לשטוף את העיניים.
https://hamal.walla.co.il/post/-LAg5n4g1bIL5UDn9ypU

וכשיגנבו לילדים או הנכדים החיילים שלכם ציוד פרטי ולחימה והמשטרה תצא
בהודעת יח"צ סטנדרטית האומרת: "המשטרה עובדת בכוחות מתוגברים באמצעים גלויים וסמויים והפעלות מערך
מודיעיני וטכנולוגי בלה בלה בלה ..." תזכרו את זה.
וכן, אל תתנו לעובדות לבלבל אתכם.

חכה, כשקבוצת חקלאים תחליט שנמאס ותתארגן לפעולת נגד (או אפילו שמירה חמושה מוגברת) אז תראה כמה המשטרה יעילה בפירוק ההתארגנות ש"לקחה את החוק לידיים".

אני כל כך מסכים אתך
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 23 אפריל 2018, 10:44

itamar כתב:
ניר ל כתב:לגבי הבדואים שמצפצפים על החוק יחד עם כל המגזר הערבי - כן, הם יכולים להפנות את הנשק שלהם נגדנו,...

שוב...אתה חושב כמו אדם מערבי עם הגיון מערבי. זו הטעות שכל המערב עושה ובגלל זה אוכל אותה בגדול. ארה"ב עם הכיבוש של עיראק והאירופאים והטיפול שלה באיסלם הקיצוני שצומח להם בבית.

לחבר'ה יש מערכת הפעלה שונה לגמרי משלנו. נורמות, ערכים הכל שונה..

הגיונית, אתה צודק...
מעשית, מתי ראית פעם באיזור הזה משהו שמתנהל באיזשהו היגיון?

א.

אז אתה לא מכיר אותי מספיק,
אני מתעניין מאד במזרחנות ובמוטיבציות שלהם, לא מנתח אותם דרך עיניים מערביות, ברור לי שזו הטפשות הכי גדולה שתביא לקץ רבות ממדינות המערב.
ההנחות שלי הן - שיש להם מצבורי נשק מאז ומתמיד, הם יכולים להפנות אותו נגדנו ולקרוע אותנו לגזרים. אנחנו חברה לא חמושה ולא שבטית - אין לנו מחוייבות אחד לשני עד המוות והם יודעים את זה, בגלל זה לא חוששים להגיע לכל יישוב עברי ולשדוד אותו. הם גם חכמים מספיק בכדי להשתמש בנשק שלנו נגדנו - לנצל את הדמוקרטיה ומערכת המשפט, את התקשורת. אז מה מנע מהם עד כה לחסל אותנו ? המשטרה וצה״ל ? השב״כ ? אני מדבר על ערבים עם ת״ז כחולה.
ומה השתנה עכשיו ? שהם מתנהגים כמונו ומעלים סלפי שלהם עושים מה שהם עושים ?
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ניר ל » 23 אפריל 2018, 10:52

אל תטעה, אני לא טוען שהחיים שלנו צריכים להיות נתונים לגחמות שלהם וברגע שימאס להם או שמישהו יצליח לאחד אותם למען מטרה כזו הם ימחקו אותנו. בגלל זה אני בעד שהחברה שלנו תהיה חמושה ומאומנת, הלוואי שגם מאוחדת, סולדירית ושבטית. ככה אנחנו נוכל להיות השבט הגדול והחזק באיזור הזה לעומתם שמחולקים לשבטים וחמולות נפרדות ויריבות.
ראינו שכשהם שוברים את הכלים ומצפצפים על המערב במקום לעוור ולנצל אותו - דהיינו מראים לו בדיוק מה הם מתכננים לו, מסבירים באנגלית רהוטה ומדגימים ב HD, די מהר מחסלים אותם.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד