ערב רב???

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: ערב רב???

על ידי itamar » 23 אפריל 2018, 11:04

אז מה מנע מהם עד כה לחסל אותנו ? המשטרה וצה״ל ? השב״כ ? אני מדבר על ערבים עם ת״ז כחולה.
ומה השתנה עכשיו ? שהם מתנהגים כמונו ומעלים סלפי שלהם עושים מה שהם עושים ?

אין לי תשובה טובה לשאלה הזו...
אבל אני יודע שבשכונה בה אנחנו גרים, הכל יכול לקרות.
העובדה ש-70 שנה זה קרה, עדיין לא אומרת שזה לא יקרה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 23 אפריל 2018, 11:10

בשורה התחתונה יש בנו גנים יהודים, אלפיים שנות גלות הרגילו אותנו להתנהג כמו בני חסות, את הלוחמים הכחידו ושרדו המדוכאים שרגילים להתכופף ולהתחנף, אנחנו לא יודעים מה לעשות עם הכוח שלנו ולא רגילים להשתמש בו. כן הצלחנו היהודים להתגבש כאן כעם ולאום במתכונת מערבית, אין כאן עדות נפרדות, הנישואים המעורבים מעידים על כך, יש ביננו הרבה לוחמים מעולים (ספק אם זה הגנים של המכבים והחשמונאים, יותר סביר שזה מהקוזאקים שאנסו את הסבתות שלנו), לא הכל רע, אבל אנחנו רחוקים מלהרגיש ולהתנהג כמו שבט.
נערך לאחרונה על ידי ניר ל בתאריך 23 אפריל 2018, 11:16, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ניר ל » 23 אפריל 2018, 11:15

itamar כתב:
אז מה מנע מהם עד כה לחסל אותנו ? המשטרה וצה״ל ? השב״כ ? אני מדבר על ערבים עם ת״ז כחולה.
ומה השתנה עכשיו ? שהם מתנהגים כמונו ומעלים סלפי שלהם עושים מה שהם עושים ?

אין לי תשובה טובה לשאלה הזו...
אבל אני יודע שבשכונה בה אנחנו גרים, הכל יכול לקרות.
העובדה ש-70 שנה זה קרה, עדיין לא אומרת שזה לא יקרה.

א.

מסכים וטוען שזאת הסיבה שזה לא קרה כנראה עד עכשיו, אבל לא ערב ולא מעוניין לסמוך על כך שיש לנו עוד 70 שנים כאלו. זה בהחלט יכול להתהפך כי הפוטנציאל קיים, אבל מה שאנחנו רואים היום בסרטונים זה לא תופעה חדשה, זה מנהג ישן שרובנו לא נתקלים בו והתקשורת לא מחפשת לתעד ולהביא לנו אותו לסלון, זה נגד האג׳נדה שלה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ניר ל » 23 אפריל 2018, 11:43

אם נחזור לנושא - אני לא יודע מהי תפיסת המציאות של קובעי המדיניות, אם הם מעלימים עין במתכוון כדי לא להתמודד עם פיצוץ חבית הנפץ בקדנציה שלהם או שהם שבויים באיזו קונספציה. במלחמת 73 התהפכו עלינו השמיים פעם אחת.
המשטרה יכולה להתמודד עם בודדים שמפירים את החוק, לא עם קבוצות גדולות שלא מקבלות את הסמכות שלה.
במצב הנוכחי המשטרה בהחלט מעלימה עין במתכוון כדי לא להסתבך ולהסתכן בהצתת הפתיל.
גם למפכ״ל הנוכחי שהוכיח שהוא איש עקרונות ישר דרך, לא מתכופף בפני פוליטיקאים ולא סולל את דרכו לפוליטיקה, אין עניין לקחת את זה על עצמו ולהורות למשטרה להיכנס ולטהר את הישובים הבדואים / ערביים, להשליט עליהם בכוח מסגרת חוקים שכחברה הם לא מעוניינים לקבל - זו תהיה מלחמה קשה כנראה ויהיו הרבה הרוגים, קיבלנו בעבר תצוגות תכלית למה שצפוי. גם בחרדים לא נכנסים בכוח כשהם קוראים תיגר על חוקי המדינה ולהם אין נשק.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 23 אפריל 2018, 12:07

ניר ל כתב:אם נחזור לנושא - אני לא יודע מהי תפיסת המציאות של קובעי המדיניות, אם הם מעלימים עין במתכוון כדי לא להתמודד עם פיצוץ חבית הנפץ בקדנציה שלהם או שהם שבויים באיזו קונספציה. במלחמת 73 התהפכו עלינו השמיים פעם אחת.
המשטרה יכולה להתמודד עם בודדים שמפירים את החוק, לא עם קבוצות גדולות שלא מקבלות את הסמכות שלה.
גם למפכ״ל הנוכחי שהוכיח שהוא איש עקרונות ישר דרך, לא מתכופף בפני פוליטיקאים ולא סולל את דרכו לפוליטיקה, אין עניין לקחת את זה על עצמו ולהורות למשטרה להיכנס ולטהר את הישובים הבדואים / ערביים, להשליט עליהם בכוח מסגרת חוקים שכחברה הם לא מעוניינים לקבל - זו תהיה מלחמה קשה כנראה ויהיו הרבה הרוגים, קיבלנו בעבר תצוגות תכלית למה שצפוי. גם בחרדים לא נכנסים בכוח כשהם קוראים תיגר על חוקי המדינה ולהם אין נשק.

לפני כמה חודשים הייתה יוזמה בבט"פ לקחת את כל נושא הנשק הבלתי חוקי במגזר הערבי ברצינות.
זה התחיל במבצע איסוף מרצון שנעשה "למען הפרוטוקול" כי כולם ידעו בדיוק מה תהיינה התוצאות שלו,
והיה אמור להמשך בפעילות אכיפה אינטנסיבית בנושא בתוך המגזר.

כמו שהיוזמה הזו התחילה ככה היא בדיוק הסתיימה...
מישהו שם למעלה דאג שהיא תיתפוגג לה במהירות המירבית ותיקבר כמה שיותר עמוק, ככה שלא ימצאו אותה.
וזה לא קרה ככה סתם במקרה.

זה נותן לך בדיוק את תפיסת המציאות של קובעי המדיניות.

להבדיל מהמגזר החרדי (שמביא איתו את האתגרים שלו), מדובר פה במגזר שלם שהוא גם עוין וגם חמוש.
במילים אחרות יש כבר אמצעי, יש כבר כוונה מה שחסר זה יכולת (רצון) הביצוע.

העימות הוא בלתי נמנע ויהיה קשה ועקוב מדם.. ככל שנדחה אותו כך גם המחיר יעלה.

מצד שני...
יש הגיון מסוים גם בהתנהלות המדינה.
ישראל לא רוצה להצטייר בחוץ כמדינה שיש בה מלחמת אזרחים, ואף מנהיג לא רוצה להצטייר כעוד בשאר אל אסד שטובח באזרחים שלו.
הנזק שיגרם לכלכלת המדינה כתוצאה ממלחמת אזרחים כזו יהיה הרבה יותר גדול מאשר אם יגנבו לאפריים מקיבוץ להב את הטפטפות.
אם יהיה פה בלגן, תשכח מפייסבוק, גוגל, אינטל וכל שאר החברות שמשכיבות פה מיליונים.
אנחנו נחזור 60 שנה אחורה...

אז מעדיפים לסתום את האף, להסתכל לצד השני כשיורים צרורות בכביש 40 ולדחות את הקץ אם אפשר בעוד כמה שנים.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי סיורניק » 23 אפריל 2018, 12:26

itamar כתב:
ניר ל כתב:אם נחזור לנושא - אני לא יודע מהי תפיסת המציאות של קובעי המדיניות, אם הם מעלימים עין במתכוון כדי לא להתמודד עם פיצוץ חבית הנפץ בקדנציה שלהם או שהם שבויים באיזו קונספציה. במלחמת 73 התהפכו עלינו השמיים פעם אחת.

לפני כמה חודשים הייתה יוזמה בבט"פ לקחת את כל נושא הנשק הבלתי חוקי במגזר הערבי ברצינות.
זה התחיל במבצע איסוף מרצון שנעשה "למען הפרוטוקול" כי כולם ידעו בדיוק מה תהיינה התוצאות שלו,

מישהו שם למעלה דאג שהיא תיתפוגג לה במהירות המירבית ותיקבר כמה שיותר עמוק, ככה שלא ימצאו אותה.

להבדיל מהמגזר החרדי (שמביא איתו את האתגרים שלו), מדובר פה במגזר שלם שהוא גם עוין וגם חמוש.

מצד שני...
ישראל לא רוצה להצטייר בחוץ כמדינה שיש בה מלחמת אזרחים, ואף מנהיג לא רוצה להצטייר כעוד בשאר אל אסד שטובח באזרחים שלו.
הנזק שיגרם לכלכלת המדינה כתוצאה ממלחמת אזרחים כזו יהיה הרבה יותר גדול מאשר אם יגנבו לאפריים מקיבוץ להב את הטפטפות.
אם יהיה פה בלגן, תשכח מפייסבוק, גוגל, אינטל וכל שאר החברות שמשכיבות פה מיליונים.

אז מעדיפים לסתום את האף, להסתכל לצד השני כשיורים צרורות בכביש 40 ולדחות את הקץ אם אפשר בעוד כמה שנים.

א.

מניח שיש פה עוד שיקולים ו"הבנות" עם זקני המגזר, בסגנון אנחנו נעלים עין מהפעילות הפלילית (כל עוד לא תגזימו) ובתמורה תמשיכו לשרת בצה"ל ולא תתמכו בגורמי טרור באופן ישיר. עד כמה המגזר הבדואי עומד ב"הסכם" ההיפותטי הזה, קשה לי לומר.

מסע הירי / חתונה / הפגנת כוח בכביש כפי שצולם מהווה "השתנה מהמקפצה" (בעיקר בגלל שצולם) ולדעתי הרשויות לא יוכלו להתעלם לחלוטין, בניגוד למסע ירי בתוך היישוב שלמשטרה נוח להתעלם ממנו.

נותר לראות אם יתחילו לקחת את הנושא ברצינות, אם המעורבים יקבלו סטירה מצלצלת מהרשויות, או רק נו-נו-נו וכל העניין יושתק.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 23 אפריל 2018, 13:48

עוד אייטם מהיום:
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 54,00.html

לפחות הנושא התחיל לעניין את התקשורת המרכזית, הם יודעים להריח איפה הרייטינג ועוקבים אחר התעבורה ברשתות החברתיות.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ניר ל » 23 אפריל 2018, 13:56

אבל כשזאת תגובת ראשי המגזר :

״מנהיגי המגזר הבדואי פרסמו גינויים מכל עבר - אך הרוחות עדיין סוערות. עו"ד מהראן אל-הוזייל, שעובד כמורה לאזרחות בבית ספר ברהט, אמר בריאיון לאולפן ynet: "אנחנו סובלים ממצוקה קשה; יש פשע והוא גואה, אבל זו לא בעיה בלעדית של הבדואים. הבעיה היא שאנחנו לא מצליחים לאכוף את החוק והסדר דרך נכבדי העדה והצעירים יצאו משליטה".

את הסרטון המדובר, שצולם ביום שישי האחרון בשגב שלום, העביר תושב הנגב לעמותת "אור ירוק". הצלם, שחשש להעלות את הסרטון, שלח אותו לעמותת "אור ירוק" שהעלתה אותו לעמוד בפייסבוק שלה. "מדובר בחגיגת חתונה ביישוב שכללה נסיעה פרועה עם כלי נשק וירי באוויר במשך דקות ארוכות", סיפר האזרח שתיעד את המקרה.

לדברי עו"ד אל-הוזייל, הוא לא הופתע מהתיעוד שהופץ: "זה נראה כמו אירוע חד-פעמי. מדובר בחתונה וכנראה הם התלהבו וירו. זה לא משקף את הבדואים בנגב ואין כאן מערב פרוע. יש פה חוק וסדר כי אנחנו חיים במדינת חוק".

אז עוד לא הגיעה שעת הכושר לשנות את המצב -

הם עודדו ומעודדים את התרבות הזאת בתוך החברה הבדואית, כשזה גולש ומפריע להם עצמם, או כשלדבריהם הם ״מאבדים שליטה בצעירים״ הם מנסים לחרטט אותנו ולערב את המשטרה. רק שלא ברור בדיוק מה ואיך הם רוצים שהמשטרה תעשה. 5 סתירות בכל משפט שיוצא לבנאדם הזה מהפה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ניר ל » 23 אפריל 2018, 14:13

הוא הטיל את מחצית האשמה על המדינה, שלדבריו לא עושה די כדי להשקיע בחינוך. "אין העדפה מתקנת ואנחנו מופלים בהמון תחומים". גורמים אחרים במגזר הבדואי טוענים מדובר בסוג של מערב פרוע ושהמשטרה מפחדת להיכנס לאזורים הללו.

"אני חושב שהמשטרה עושה את עבודתה כמו שצריך", אמר עו"ד אל-הוזייל. "זה שעשר דקות המשטרה לא הייתה שם לא אומר שאין חוק ואין סדר. בדרך כלל הסרטונים הללו מצולמים במקומות שבהם אין משטרה. זה מדבר. אנחנו, כמגזר, מוקיעים את מה שנעשה בידי אדם אחד או שניים שאינם משקפים אותנו".

הוא הוסיף כי ירי במהלך חתונה הוא "נוהג בדואי עתיק יומין שהוא חלק מהמסורת. אבל אני חושב שעם חינוך נכון ואכיפה אפשר למנוע אותו. אמרנו כמה פעמים שזה מסוכן ואנו מזהירים שלא לירות בחתונות. המשטרה יכולה לאכוף ולתפוס את הנשק כי היא יודעת מי מחזיק בו".

למה לדעתך היא לא עושה את זה?
"במגזר הבדואי ככלל אין נשק. יש אנשים יחידים שמחזיקים בנשק. המשטרה לא יכולה להיות בכל אזור ואני מבין את זה".
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו

עוד חרטא...
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 23 אפריל 2018, 14:54

מניח שיש פה עוד שיקולים ו"הבנות" עם זקני המגזר, בסגנון אנחנו נעלים עין מהפעילות הפלילית (כל עוד לא תגזימו) ובתמורה תמשיכו לשרת בצה"ל ולא תתמכו בגורמי טרור באופן ישיר. עד כמה המגזר הבדואי עומד ב"הסכם" ההיפותטי הזה, קשה לי לומר.

מסע הירי / חתונה / הפגנת כוח בכביש כפי שצולם מהווה "השתנה מהמקפצה" (בעיקר בגלל שצולם) ולדעתי הרשויות לא יוכלו להתעלם לחלוטין, בניגוד למסע ירי בתוך היישוב שלמשטרה נוח להתעלם ממנו.

נותר לראות אם יתחילו לקחת את הנושא ברצינות, אם המעורבים יקבלו סטירה מצלצלת מהרשויות, או רק נו-נו-נו וכל העניין יושתק.

היום בתוכנית הבוקר של גל"צ היה ראיון עם אחד "מזקני המגזר", יושב ראש מועצה איזורית (לא זוכר איזה).
אותו מכובד אמר שהצעירים של היום לא בדיוק נשמעים להם, שכולם סובלים מזה, ושהמשטרה לא עושה דבר.
קיצר, כל אותם הסכמים עם המגזר שווים ל....

ודרך אגב, המשטרה מטפלת במקרה הזה ממש בכפפות של משי.
עד עכשיו עצרו לחקירה רק את החתן ועוד אדם, הוחרמו הרכבים..
אף מילה על שאר המשתתפים, שתיקה גדולה בנושא הנשק.. נתפס? מאיפה הגיע?... כלום...

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 23 אפריל 2018, 15:04

אז עוד לא הגיעה שעת הכושר לשנות את המצב -

הם עודדו ומעודדים את התרבות הזאת בתוך החברה הבדואית, כשזה גולש ומפריע להם עצמם, או כשלדבריהם הם ״מאבדים שליטה בצעירים״ הם מנסים לחרטט אותנו ולערב את המשטרה. רק שלא ברור בדיוק מה ואיך הם רוצים שהמשטרה תעשה. 5 סתירות בכל משפט שיוצא לבנאדם הזה מהפה.

אני לא יודע... יש מצב שהם עדיין אמביוולנטיים ביחס שלהם לתופעה.
מצד במצב שבכל רגע יכול לבוא ילד בן 14 ובאין מפריע לתקוע להם כדור בראש מבלי שאפילו יתפס,
הם לא יכולים לצאת נגד הציבור שלהם יותר מדי.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 23 אפריל 2018, 15:05

itamar כתב:

מצד שני...

א.

לא יכלתי לנסח את זה טוב יותר ממך.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 23 אפריל 2018, 15:14

מספרים שנשק כזה עובר שם ידיים תמורת עשרות אלפי ₪, במחיר כזה מחביאים אותו טוב.
המשטרה אגב כן מנסה להמשיך את מבצע החרמת הנשק, העליתי לכאן לא מזמן כתבה על הפשיטה בביר הדאג׳ -
ממלכת ההברחות והגנבות של הנגב. חברים שהגיעו לשם לחפש ג׳יפ גנוב בחצרות כותרו ע״י עשרות חמושים בנשק אוטומטי. המשטרה יצאה משם עם איזה כלי נשק מאולתר ושתי שלדות של ג׳יפים...
אין שום שיתוף פעולה ואין שום תחכום מאחורי פשיטות המשטרה, סתם לחפש שם זה מחט בערימת שחת - הם פזורים על שטח ענק הכל מחפורות של ציוד ורכב גנוב. זה כמו לחפש את המנהרות של עזה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי אמיר88 » 23 אפריל 2018, 15:51

גדעון מצגר כתב:
אמיר88 כתב:בנושא הקרדיט על הירידה בפשיעה החקלאית.
הרי כל מי שמכיר מעט את הנושא מהשטח יודע שלפני שצצו האירגונים לסיוע חקלאי (הגדול והחזק מבניהם "השומר החדש")
המון תלונות שהוגשו על ידי חקלאים לא נחקרו מ"חוסר עניין הציבור", רק אחרי שהאירגונים האלה החלו לפעול בשטח כבר היה קשה למשטרה ובתי המשפט "להכחיש" את קיום הטרור החקלאי. בעיקר כי קשה לומר "חוסר עניין הציבור" כשיש 5000 מתנדבים בשומר, ועוד אלפי לייקים לפוסטים המראים טרור חקלאי.

גידי הרי המג'ב לא באמת רוצה להתעסק בחקלאות, הוא הוכיח זאת כשהוקמה יחידת מתנדבי השומר במג'ב (מתנדבי שומר חדש עם סמכות של
שוטר מתנדב וניידת) ככה שאת הטיפול בשטח העבירו לאירגון מתנדבים.

אמיר מה ז'א מג'ב לא רוצה....מג'ב מתעסק ביי עוק וביי קרוק בנושא כבר מיום הווסדו.איזו מין אמירה זו מאיפה אתה מגיע למסקנה הזו בכלל?
גם כשהוקמה יחידת מתמי'די מג'ב עם אותן סמכויות עליהן אתה כותב.המשיך מג'ב במקביל לעסוק בפשיעה החקלאית.
ועד היום.נכון שמג'ב מפנה המון כוחות מתוקף המצב הבטחוני .בעדיפות לאירועי פח'ע והפרות סדר ועוד.אך גם רכזי המודיעין של מג'ב ממשיכים לעסוק בפשיעה החקלאית וגם לוחמי מג'ב בגזרות ההחקלאיות.
זה שהוקמו היחידות הללו של מתמי'ד וזו שאתה כותב עליה מתנדבי השומר במג'ב.הלא זה מתוקף הצורך לעסוק בנושא החקלאות+סמכויות אמיתיות לעכב לעצור ולחפש ולעסוק בכך ממש כמו שוטר לכל דבר. אחרת אין שום תועלת בסייר של השומר החדש.וגם לסייע למג'ב להתמודד עם בעיית חוסר בכוח אדם.ובעיקר משום הצורך לסייע לחקלאים עצמם לשמור על רכושם עם סמכויות פרודוקטיביות לצורך הנושא.
ועוד משהו אמיר .נכון בתי המשפט נהגו באופן סלחני למדי לגבי עבירות במגזר החקלאי.אינני יודע על שום חוקר מג'ב שהוצמד למג'ב מהכחולה .שהמליץ על "חוסר עניין לציבור" או שהתקבלה החלטה בישיבות מטה גזרה או תחנה בעניין חקלאי בכיוון.אולי אתה יודע מידיעה אישית שלך.אני אישית כמפקד שני בסיסי הפעלה של מג'ב בשתי מועצות אזוריות..לא מכיר דברים שכאלה ואני מדבר אתך על שנות השמונים תשעים.אני גם לא הייתי נותן וגם לא מפקדיי לא היו נותנים יד לדבר כזה.
שוב.. היום אינני בקיא במה שהולך בשטח אך לא נראה לי שמג'ב או המשטרה הכחולה מתנהגים כמו שאתה כותב אבל... קטונתי..

חלילה אין כוונה לזלזל בנסיון שלך.
ובאמת יכול להיות שככה העולם ניראה מהצד של המשטרה.
אני בא עם התחושות של החברים שלי החקלאים שמרגישים ש"הכחישו" את הבעיות שלהם במשך שנים.
H&K VP9
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 23 אפריל 2018, 19:48

http://m.ynet.co.il/Articles/5238664
בבקשה..כל כך צפוי..

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או