ערב רב???
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: ערב רב???
השופט צודק,
המשטרה מחפפת, שוב מחפשת מתחת לפנס, עוצרת אדם שלא חשוד בירי כדי לספק כותרת לתקשורת, אח״כ טוענת שהשופטים משחררים כלאחר יד.
מה שכן, ראוי אולי להטיל חקירות כאלו על השב״כ ולאפשר לו מעצרים מנהליים לצורך חקירה כפי שעושים לנוער הגבעות באיו״ש.
המשטרה מחפפת, שוב מחפשת מתחת לפנס, עוצרת אדם שלא חשוד בירי כדי לספק כותרת לתקשורת, אח״כ טוענת שהשופטים משחררים כלאחר יד.
מה שכן, ראוי אולי להטיל חקירות כאלו על השב״כ ולאפשר לו מעצרים מנהליים לצורך חקירה כפי שעושים לנוער הגבעות באיו״ש.
- סליקאי טיטניום
צופה עכשיו בהקלטה של מהדורת החדשות,
המשטרה פשוט מתבזה ... שולחים כוחות יס״מ לפשוט על בית החתן בליווי צלם כמובן. יחסי ציבור אמרנו
מוציאים את הדובר לטעון שמדובר היה באירוע נקודתי וחד פעמי, בשעה שהתקשורת מפציצה אותם בעשרות סרטונים מאירועים דומים. פשוט עצוב לראות אותם מתפתלים ככה ומשקרים בלי בושה.
ולמה שהמפכ״ל - שתכלס צריך להתפטר אחרי שמציבים לו כזו מראה מול הפרצוף, יניח את הצוואר שלו על השולחן אם הוא בסה״כ פועל עפ״י מדיניות שמוכתבת מלמעלה?
עכשיו הוא צריך להתייצב מול הציבור ולתת הסברים, זה עניין שמטריד את הציבור יותר מפרשיות ראש הממשלה.
המשטרה פשוט מתבזה ... שולחים כוחות יס״מ לפשוט על בית החתן בליווי צלם כמובן. יחסי ציבור אמרנו
מוציאים את הדובר לטעון שמדובר היה באירוע נקודתי וחד פעמי, בשעה שהתקשורת מפציצה אותם בעשרות סרטונים מאירועים דומים. פשוט עצוב לראות אותם מתפתלים ככה ומשקרים בלי בושה.
ולמה שהמפכ״ל - שתכלס צריך להתפטר אחרי שמציבים לו כזו מראה מול הפרצוף, יניח את הצוואר שלו על השולחן אם הוא בסה״כ פועל עפ״י מדיניות שמוכתבת מלמעלה?
עכשיו הוא צריך להתייצב מול הציבור ולתת הסברים, זה עניין שמטריד את הציבור יותר מפרשיות ראש הממשלה.
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב:מה שכן, ראוי אולי להטיל חקירות כאלו על השב״כ ולאפשר לו מעצרים מנהליים לצורך חקירה כפי שעושים לנוער הגבעות באיו״ש.
לשב"כ אין שום סמכות מעצר לאזרח ישראלי וביחוד בגבולות הקו הירוק.
הגוף היחידי שמוסמך לעצור הוא המשטרה, וחוקרי השב"כ הם אלה שחוקרים במסגרת מעצר משטרתי.
המעצר של החתן הוא מעצר לגיטימי בכמה אופנים:
1. כבעל ומארגן האירוע יש לו אחריות כוללת על כל מה שקורה במסגרתו.
2. שותפות לדבר עבירה. הוא יודע בדיוק מי בא עם נשק ומי ירה בחתונה שלו ולא מנע את זה.
3. אם השופט היה משתדל, הוא היה כבר מוצא מתחת לאדמה סיבה להארכת מעצר. מאריכים מעצר על עבירות פחותות מזו.
השב"כ מעורב עד מעבר לאוזניים בתוך המגזר. הם יודעים בדיוק במה עוסק כל אחד, ואיפה הנשק נמצא.
אני מאמין שהם משתפים את המידע עם גורמי המודיעין של המשטרה שגם להם יש את מקורות המידע שלהם בתוך המגזר.
המדינה לא מעוניינת כרגע לטפל בבעיה הזו.
זה הכל...
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
למה המשטרה טוענת באופן רשמי שמדובר באירוע חד פעמי ונקודתי ?
מה זה, שקר לבן ?
מותר למשטרה לשקר לציבור במצח נחושה ?
למה מקבלים את תגובת המשטרה בכזו סלחנות וקריצה ?
התקשורת משתפת פעולה. מיתממת כאילו מדובר במשהו חדש או חציית גבולות, כשהגבול היחיד שנחצה הוא שהתיעוד הופץ ברשתות החברתיות והכריח את התקשורת להתעסק בו. פתאום הם יודעים להביא עוד 20 אירועים מתועדים כאלה תוך יום. הם כבר אמרו בעצמם שעכשיו המשטרה תעשה קצת רעש למשך שבוע בכוחות מתוגברים.
תיזהרו רק מלנהוג בכביש 40 כי השוטרים המשועממים יעסקו בינתיים בחלוקת דוחו״ת.
התקשורת מנהלת את המדינה ולא וועדת ראשי השירותים החשאיים, כשהם מאירים עם הפנס על משהו אז המשטרה מזיזה את התחת, ראש הממשלה מנחה את השר ארדן, המשטרה מודיעה שיוצאת למבצע נרחב...
רק שהם מציגים את זה כבעייה תעבורתית ולא כחלק מבעיית הבדואים הכוללת.
לבעיית הבדואים אין למשטרה מענה - הם לא יכולים לאכוף את תפיסת האדמות, הבניה הלא חוקית, אחזקת כמויות עצומות של נשק בלי להיכנס למלחמה עם המגזר כולו (כי אלו דברים לגיטימיים במגזר שהשייח׳ים הזקנים וחברי הכנסת לא מלינים עליהם), אז הם מעלימים עין מהכל - מההברחות, הסמים, הגניבות, השודים, האלימות והפשע בתוך היישובים, ההתפרעויות על הכבישים, הירי הבלתי פוסק, הגמלים המשוטטים שלא מפסיקים לגבות קורבנות.
את זה התקשורת גם שכחה ... כאילו חסרים להם סרטוני תאונות עם גמלים משוטטים, עקירת כספומטים ושוד תחנות דלק.
מה זה, שקר לבן ?
התקשורת משתפת פעולה. מיתממת כאילו מדובר במשהו חדש או חציית גבולות, כשהגבול היחיד שנחצה הוא שהתיעוד הופץ ברשתות החברתיות והכריח את התקשורת להתעסק בו. פתאום הם יודעים להביא עוד 20 אירועים מתועדים כאלה תוך יום. הם כבר אמרו בעצמם שעכשיו המשטרה תעשה קצת רעש למשך שבוע בכוחות מתוגברים.
התקשורת מנהלת את המדינה ולא וועדת ראשי השירותים החשאיים, כשהם מאירים עם הפנס על משהו אז המשטרה מזיזה את התחת, ראש הממשלה מנחה את השר ארדן, המשטרה מודיעה שיוצאת למבצע נרחב...
לבעיית הבדואים אין למשטרה מענה - הם לא יכולים לאכוף את תפיסת האדמות, הבניה הלא חוקית, אחזקת כמויות עצומות של נשק בלי להיכנס למלחמה עם המגזר כולו (כי אלו דברים לגיטימיים במגזר שהשייח׳ים הזקנים וחברי הכנסת לא מלינים עליהם), אז הם מעלימים עין מהכל - מההברחות, הסמים, הגניבות, השודים, האלימות והפשע בתוך היישובים, ההתפרעויות על הכבישים, הירי הבלתי פוסק, הגמלים המשוטטים שלא מפסיקים לגבות קורבנות.
את זה התקשורת גם שכחה ... כאילו חסרים להם סרטוני תאונות עם גמלים משוטטים, עקירת כספומטים ושוד תחנות דלק.
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב:למה המשטרה טוענת באופן רשמי שמדובר באירוע חד פעמי ונקודתי ?
מה זה, שקר לבן ?
אוסר למשטרה לשקר לציבור במצח נחושה.
אסור לה האמת לעשות הרבה מאוד דברים שהיא עושה, כמו חיפושים לא חוקיים ברכבים של אנשים ללא חשד סתם כדי לראות שהכל בסדר, ואולי לתפוס משהו על הדרך.
אסור לה גם להרביץ לחשודים ולשקר אחר כך בדו"חות פעולה כמו שהיא עושה.
אבל היי, כמו ששוטר סיור אמר לי פעם במהלך משמרת בהתנדבות שלי במשטרה: "ממילא רוב הדברים לא מגיעים לבית משפט, ואם יגיע לבית משפט, אז מקסימום השופט יגיד לי נו נו נו ולא יקרה כלום".
- סליקאי זהב
לפעמים יש לזה גם יתרונות.
ככלל, אף ממשל בשום מקום בעולם לא אוהב לצאת מאיזור הנוחות שלו בשום תחום.
אם זה יוקר מחיה, שחיתות שלטונית, טיפול בניצולי שואה וכו.
כיסוי תקשורתי נרחב בהחלט משנה את התמונה.
אם כתוצאה מכך נראה יותר אכיפה אפילו באופן זמני זה רווח נקי שלנו.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
אוורסט,
לא בכדי כולם כאן בפוסט תמימי דעים שמשטרת ישראל על הפנים והרוויחה את זה ביושר,
אמנם קראתי לאחרונה שהמפכ״ל מתהדר בסטטיסטיקות של ירידה בפשע בתקופת כהונתו, אך זה נובע גם מחוסר הטיפול שבגללו הציבור לא טורח לדווח על פשעים וגם ממי שילם על ביצוע הסקר.
ברור לי שהמשטרה עושה את כל זה, אבל לשלוח דובר רשמי לשקר (או להציג את המשטרה כמנותקת לחלוטין מהמציאות) זה כבר להשתין מהמקפצה לפחות כמו מי שמתעד את עצמו מבצע עבירות נשק ותעבורה.
איתמר, נכון, אבל לצערנו רוב התקשורת רדודה ואייטם לא מחזיק בד״כ יותר מיומיים.
יוצאים מהכלל עיתונאים דוגמת גיא לרר, שלא מרפים עד שמוודאים שהעוול תוקן, זו באמת שליחות עיתונאית.
לא בכדי כולם כאן בפוסט תמימי דעים שמשטרת ישראל על הפנים והרוויחה את זה ביושר,
אמנם קראתי לאחרונה שהמפכ״ל מתהדר בסטטיסטיקות של ירידה בפשע בתקופת כהונתו, אך זה נובע גם מחוסר הטיפול שבגללו הציבור לא טורח לדווח על פשעים וגם ממי שילם על ביצוע הסקר.
ברור לי שהמשטרה עושה את כל זה, אבל לשלוח דובר רשמי לשקר (או להציג את המשטרה כמנותקת לחלוטין מהמציאות) זה כבר להשתין מהמקפצה לפחות כמו מי שמתעד את עצמו מבצע עבירות נשק ותעבורה.
איתמר, נכון, אבל לצערנו רוב התקשורת רדודה ואייטם לא מחזיק בד״כ יותר מיומיים.
יוצאים מהכלל עיתונאים דוגמת גיא לרר, שלא מרפים עד שמוודאים שהעוול תוקן, זו באמת שליחות עיתונאית.
- סליקאי טיטניום
itamar כתב:ניר ל כתב:מה שכן, ראוי אולי להטיל חקירות כאלו על השב״כ ולאפשר לו מעצרים מנהליים לצורך חקירה כפי שעושים לנוער הגבעות באיו״ש.
לשב"כ אין שום סמכות מעצר לאזרח ישראלי וביחוד בגבולות הקו הירוק.
הגוף היחידי שמוסמך לעצור הוא המשטרה, וחוקרי השב"כ הם אלה שחוקרים במסגרת מעצר משטרתי.
המעצר של החתן הוא מעצר לגיטימי בכמה אופנים:
1. כבעל ומארגן האירוע יש לו אחריות כוללת על כל מה שקורה במסגרתו.
2. שותפות לדבר עבירה. הוא יודע בדיוק מי בא עם נשק ומי ירה בחתונה שלו ולא מנע את זה.
3. אם השופט היה משתדל, הוא היה כבר מוצא מתחת לאדמה סיבה להארכת מעצר. מאריכים מעצר על עבירות פחותות מזו.
השב"כ מעורב עד מעבר לאוזניים בתוך המגזר. הם יודעים בדיוק במה עוסק כל אחד, ואיפה הנשק נמצא.
אני מאמין שהם משתפים את המידע עם גורמי המודיעין של המשטרה שגם להם יש את מקורות המידע שלהם בתוך המגזר.
המדינה לא מעוניינת כרגע לטפל בבעיה הזו.
זה הכל...
א.
לא יכולתי לנסח את זה יותר טוב מהשופט -
אפשר למצוא בחוק סיבה לעצור כל אחד ממשתתפי החתונה, אבל לכו לעבוד ותביאו את העבריינים עצמם - מה גם שאתם יודעים מי הם.
אתה לא תמים ויודע שהמשטרה בסה״כ הייתה מעוניינת בתמונת מעצר מהיר, מחר זה לא יעניין את התקשורת שעצרו את העבריינים ושלשום לא עניין את המשטרה שמשפחת החתן הזעיקה אותה בזמן אמת לאירוע - כי התקשורת לא הייתה מעורבת בזה עדיין.
- סליקאי טיטניום
אמיר כתב:
חלילה אין כוונה לזלזל בנסיון שלך.
ובאמת יכול להיות שככה העולם ניראה מהצד של המשטרה.
אני בא עם התחושות של החברים שלי החקלאים שמרגישים ש"הכחישו" את הבעיות שלהם במשך שנים.
כחקלאי מושבניק לשעבר אני בהחלט מבין מאת התחושות של החקלאים.
ואכן עם כל הצער וכל ההבנה שבנושא. החקלאים מאוד מתוסכלים ובצדק בגלל הטיפוןל המשטרתי שנראה לקוי על פניו
וגם כאן מנסיון שלי בלבד ואינני קובע זאת כאקסיומה חלילה .אחוז קטן מאוד של חקלאים(לשמחתי בטל בשישים) משתמש בנשק החוק כביכול לעשיית רווח פלילי מהתעסקות בחקלאות ככיסוי לעבירות שהם מבצעים. החל מגניבת תוצרת חקלאית.והעברתה לשיווק חוקי עם הסחורה הליגאלית שלהם.חלק סוחר בתוצרת חקלאית מסוכנת לבריאות הציבור שמוברחת מהגדה לישראל ונמכרת בזול מאוד כסחורה שיוצרה /גודלה כאן עם תעודות ספק כן ספק לא כשרות.מזוייפות גנובות ועוד.
כל אלו מייצרים חשד לגביי חקלאים ישרים שהם לשמחתי הרוב הגדול שמגישים תלונות למשטרה.ונאלצים בגין הנ'ל לעבור בדיקות אמינות לעיתים קרובות גם בפוליגרף. וזה מביש מדכא ומתסכל.
ואז נוצרת הטינה הכל כך טבעית וההתרסה כנגד במשטרה.
אבל.. מאז ומתמיד טענתי ואני עדיין טוען ודור ההמשך שלי גם חונך כך.
אין שמירה ואבטחה טובה יותר מאשר בעל הרכוש על רכושו.ביתו ומשקו.בשל כך נוצרו בשנות השמונים והתשעים של המאה שעברה קבוצות אבטחה ושמירה בתחילה כהתאגדויות חברתיות בתורנויות שמירה וסיור על הרכוש החקלאי של אותן קבוצות. וכשהעניין הגיע בצורה קיצונית מאוד.לשבירת עצמות לגנבים .או העמסתם על כלי רכב ונטישתם באזורים צחיחים בדרום(וטוב שכך.רק כך גנב לומד.אני מכיר אישית מקרה של רב'ש קבוצניק שתפס על חם חולייה של גנבי דגים מבריכות הדיג של המשק.שבר לאחד מהם מאת האף. ואת היד.לשני שבר שתי ידיים ופתח לו את הראש.רק חבל שלא עמוק מספיק. הגנבים הגישו תלונה נגדו.והבחור פוטר מהמשטרה.ורק בנס ניצל מישיבה בפועל בבית סוהר.ויצא בעונש ע'ת.)הטיל המפכ'ל אז על מג'ב להכנס לתמונה ולתת פתרון חוקי לאחר שתלונות ורעש הגיעו לדרג המדיני.וכך החלה תקופת הכשרת המתנדבים כשוטרים לכל דבר. מתמי''ד.והיום זה כולל את האנשים האיכותיים מאוד של השומר הצעיר.אחד הקטליזטורים להחשת הנושא היה מקרה הירי והריגתו הכל כך מוצדקת בחוות הבודדים ש/ל אותו גנב.ועל שם בעל המצווה נקרא החוק בנושא.
חלילה אין כוונה לזלזל בנסיון שלך.
ובאמת יכול להיות שככה העולם ניראה מהצד של המשטרה.
אני בא עם התחושות של החברים שלי החקלאים שמרגישים ש"הכחישו" את הבעיות שלהם במשך שנים.
כחקלאי מושבניק לשעבר אני בהחלט מבין מאת התחושות של החקלאים.
ואכן עם כל הצער וכל ההבנה שבנושא. החקלאים מאוד מתוסכלים ובצדק בגלל הטיפוןל המשטרתי שנראה לקוי על פניו
וגם כאן מנסיון שלי בלבד ואינני קובע זאת כאקסיומה חלילה .אחוז קטן מאוד של חקלאים(לשמחתי בטל בשישים) משתמש בנשק החוק כביכול לעשיית רווח פלילי מהתעסקות בחקלאות ככיסוי לעבירות שהם מבצעים. החל מגניבת תוצרת חקלאית.והעברתה לשיווק חוקי עם הסחורה הליגאלית שלהם.חלק סוחר בתוצרת חקלאית מסוכנת לבריאות הציבור שמוברחת מהגדה לישראל ונמכרת בזול מאוד כסחורה שיוצרה /גודלה כאן עם תעודות ספק כן ספק לא כשרות.מזוייפות גנובות ועוד.
כל אלו מייצרים חשד לגביי חקלאים ישרים שהם לשמחתי הרוב הגדול שמגישים תלונות למשטרה.ונאלצים בגין הנ'ל לעבור בדיקות אמינות לעיתים קרובות גם בפוליגרף. וזה מביש מדכא ומתסכל.
ואז נוצרת הטינה הכל כך טבעית וההתרסה כנגד במשטרה.
אבל.. מאז ומתמיד טענתי ואני עדיין טוען ודור ההמשך שלי גם חונך כך.
אין שמירה ואבטחה טובה יותר מאשר בעל הרכוש על רכושו.ביתו ומשקו.בשל כך נוצרו בשנות השמונים והתשעים של המאה שעברה קבוצות אבטחה ושמירה בתחילה כהתאגדויות חברתיות בתורנויות שמירה וסיור על הרכוש החקלאי של אותן קבוצות. וכשהעניין הגיע בצורה קיצונית מאוד.לשבירת עצמות לגנבים .או העמסתם על כלי רכב ונטישתם באזורים צחיחים בדרום(וטוב שכך.רק כך גנב לומד.אני מכיר אישית מקרה של רב'ש קבוצניק שתפס על חם חולייה של גנבי דגים מבריכות הדיג של המשק.שבר לאחד מהם מאת האף. ואת היד.לשני שבר שתי ידיים ופתח לו את הראש.רק חבל שלא עמוק מספיק. הגנבים הגישו תלונה נגדו.והבחור פוטר מהמשטרה.ורק בנס ניצל מישיבה בפועל בבית סוהר.ויצא בעונש ע'ת.)הטיל המפכ'ל אז על מג'ב להכנס לתמונה ולתת פתרון חוקי לאחר שתלונות ורעש הגיעו לדרג המדיני.וכך החלה תקופת הכשרת המתנדבים כשוטרים לכל דבר. מתמי''ד.והיום זה כולל את האנשים האיכותיים מאוד של השומר הצעיר.אחד הקטליזטורים להחשת הנושא היה מקרה הירי והריגתו הכל כך מוצדקת בחוות הבודדים ש/ל אותו גנב.ועל שם בעל המצווה נקרא החוק בנושא.
- סליקאי כסף
ניר ל כתב:... על הפשיטה בביר הדאג׳ -
ממלכת ההברחות והגנבות של הנגב. חברים שהגיעו לשם לחפש ג׳יפ גנוב בחצרות כותרו ע״י עשרות חמושים בנשק אוטומטי. ....
זה נראה לכם מצב שצריך להשלים איתו?
לגבי פוליטיקה - דווקא כשג'וליאני עשה סדר בהארלם (כראש עיר! שהמשטרה כפופה לו) - זכרו לו את זה עד היום לטובה.
אם מישהו מנבחרי הציבור קורא - לכו על זה... העם יודע לזהות מהלכים שמיטיבים איתו לטווח ארוך.
אם כבר "נשק זה פויה" - לפחות שיהפכו את זה ל"נשק לא חוקי זה פויה"...
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
ההבדל בין ג'וליאני שניהל עיר שמכפילה את האוכלוסיה שבכל ישראל, לבין הנבחרים שלנו,,,
פחות -לרוב זה יותר,,
GUSS כתב:ההבדל בין ג'וליאני שניהל עיר שמכפילה את האוכלוסיה שבכל ישראל, לבין הנבחרים שלנו,,,
ההבדל בין מפקד המשטרה של ג'וליאני לבין רוני אלשיך הוא הרבה מאד מליונים בקופת המשטרה.
המפתח לאכיפה הוא נוכחות משטרתית רחבה בכל מקום, ובשביל נוכחות רחבה אתה צריך הרבה מאד כסף.
שוטרים, תחנות משטרה, ניידות, ציוד וכו'. בניו יורק יש זוג שוטרים בכל פינה של בלוק.
כשיש לך מספיק אנשים בשטח כל הזמן לא צריך להשתמש בהרבה כח ולהכנס לעימותים אלימים כדי לאכוף, כי יש הרתעה.
ניתן לטפל בכל אירוע בצורה מקומית מבלי שהוא מסלים.
הדוגמא שלנו לניו יורק הוא איזור התחנה המרכזית הישנה בת"א.
איך הוא היה לפני 5 שנים ואיך הוא היום.
היום על תא השטח הקטן הזה חולשות לא פחות משתי תחנות משטרה במשרה מלאה, ובנוסף גם הרבה ניידות פיקוח של העיריה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
GUSS כתב:אסור להגדיל את התקציב כי הכסף יעלם... %%$0099
לא צריך להגדיל את התקציב (כי אין מאיפה), אלא פשוט לחלק את העוגה בצורה שונה.
- סליקאי זהב
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד