הוכחת עמידה בתבחין בעת חידוש

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

הוכחת עמידה בתבחין בעת חידוש

על ידי Warlord » 08 מאי 2018, 23:23

חברים,
בלי לנקוט בשלב זה עמדה ערכית על המהלך, עובדתית יש אינדיקציות לכך שהבט״פ החל בתקופה האחרונה להתנות חידוש רשיון בהוכחה מחודשת של עמידה בתבחין (מה שנקרא - אכיפה אקטיבית).
למי שלא מבין מה המשמעות - הוכחת העמידה בתבחין זו המשוכה העיקרית בהוצאת רשיון חדש.
את המשוכה הזו לכאורה יידרשו מקבלי ההודעה לעבור בכל חידוש.
לחברים היותר חדשים - מדובר גם בשינוי משמעותי בכללי המשחק שנהגו שנים לא מעטות.
אני ראיתי פניה כזו לבעלי המלצה פרטנית ולבעלי תבחין עבודה ביישוב זכאי. אותם בעלי המלצה פרטנית יצטרכו ככל הנראה להביא המלצה חדשה. או לפחות אישור מן המשטרה שההמלצה שניתנה להם בשעתו עדיין רלוונטית (להבנתי הסיכוי לקבל מי מהם כיום שואף לאפס).
אותם מחזיקים ברשיון מכוח עבודה ביישוב זכאי יצטרכו להוכיח את עמידתם בתבחין זה מחדש לפקיד הרישוי.
וכו׳ וכו׳
מי שקיבל פניה כזו ועבר מקום עבודה / לא יצליח להביא המלצה = לכאורה ביי ביי לרשיון.

אשמח לשמוע התייחסויות מעניינות/
בקשות לעזרה/
תובנות/
תיאור מקרים שקרו בהקשר זה.
וכו׳
נערך לאחרונה על ידי Warlord בתאריך 12 מאי 2018, 11:03, נערך פעם אחת בסך הכל.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: הוכחת עמידה בתבחין בעת חידוש

על ידי ניר ל » 09 מאי 2018, 06:21

הרצל קבלו זה אח !
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 09 מאי 2018, 07:14

ניר ל כתב:הרצל קבלו זה אח !

יאמר לזכותו שהוא מבטיח וגם מקיים.
הוא אמר בפירוש בכנס העמותה שכל מי שלא צריך שיהיה לו נשק - לא יהיה לו נשק והוא עומד בזה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Warlord » 09 מאי 2018, 07:40

itamar כתב:

הוא אמר בפירוש בכנס העמותה שכל מי שלא צריך שיהיה לו נשק - לא יהיה לו נשק והוא עומד בזה.

א.

א. אכן.....
ב. חכה קצת עם העמותה... זה יגיע בעמוד 3.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 09 מאי 2018, 08:21

חבר'ה, הרצל קבלו לא האישו כאן, עם כל הכבוד.
זה הזמן של כל אחד להכיל את האגו של עצמו, לשמור בבטן מה שיש לו להגיד על קבלו, להתאחד ולהתאגד, כי ככל הנראה מדובר כאן בחבית חומר נפץ שכולם יושבים עליה.
יש כבר יוזמה בפייסבוק שמדברת על בג"ץ בסדר גודל ענקי שעדיין לא היה כמותה בתחום הנשק (ותאמינו לי שאני מכיר את היטב את הבג"צים שהיו כבר בתחום).
אז מי שרוצה להירתם ולהיתרם למאבק, יבורך.
חוץ מזה, חדל קשקשת על קבלו, אני עדיין מוכן לתת לו להנות מהספק שזה בכלל לא הוא, אלא הוראה שהגיעה אפילו יותר מגבוה (בעיקר לאור העובדה שהוא כבר הרבה זמן לא מתפקד עקב תאונה קשה שעבר).
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 09 מאי 2018, 08:34

Everest כתב:חוץ מזה, חדל קשקשת על קבלו, אני עדיין מוכן לתת לו להנות מהספק שזה בכלל לא הוא, אלא הוראה שהגיעה אפילו יותר מגבוה (בעיקר לאור העובדה שהוא כבר הרבה זמן לא מתפקד עקב תאונה קשה שעבר).

מאחל לו מקרב לב איחולי החלמה מהירה.
קבלו או לא...
התוצאה הסופית היא היינו הך.
אני לא מחובר כל כך לפייסבוק, אז אשמח מאד אם יהיו פה עדכונים שוטפים בקשר לבגץ.
אם אתם אוספים תרומות או צריכים סיוע אשמח לתת כתף ככל שיתאפשר.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 09 מאי 2018, 08:37

Warlord כתב:
itamar כתב:

א.

א. אכן.....
ב. חכה קצת עם העמותה... זה יגיע בעמוד 3.

אמרתי את זה באמת לזכותו.
הוא בא עם אג'נדה ברורה ולהבדיל מאחרים גם הרבה כוונה ליישם.
אנחנו היינו צריכים לקרוא את הכתובת על הקיר שהייתה שם כבר ממזמן.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 09 מאי 2018, 09:15

יש איזה פירסום רישמי ? או רק אינדיקציות הילכי רוח וכדומה.
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי argra11 » 09 מאי 2018, 09:22

לפני "הרבה" זמן כתבתי כאן על מדיניות של "גלגול לאחור" של רישיונות משמר (למי שלא יודע ,גלגול נשמות של - "תבחין לפני96\אחר\משמר\מתוקף הוראת מעבר") .
אנשים היו מגיעים לבט"פ עם תבחין "מתוקף הוראת מעבר" או "משמר" או "אחר" ונשאלים שאלות כדרך אגב ואם היו נמצאים מתאימים לתבחין קיים היו מועברים לתבחין הקיים בטענה ש"זה לא משנה".
רק מי שהתעקש נשאר בתבחין המשמר.
כנראה עכשיו מתבצע השלב הבא
הכל בעקבות הביקורת לפני כמה שנים של מבקר המדינה שכתב שלא יכול להיות שרוב הרישיונות (אם זכרוני לא מטעני - 90% מהם) הם רישיונות משמרים.
כנראה שבשלב הביקורת לא היה מישהו עם שכל בכדי להסביר לכבודו שתבחין משמר נוצר בוועדת כהן ואת המשמעות שלו.

בהצלחה ל כ ו ל ם ....
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

קצת מידע טרי

על ידי blondie-the-kid » 09 מאי 2018, 10:57

אז אני אספר שבעקבות פוסט קודם שלי, שעסק בשאלה האם מי שהוצא תבחין שירות במילואים ושוחרר יקבל היום אישור בט"פ להחליף נשק, יצרתי אתמול קשר עם מרכז המידע של הבט"פ.

ושם נאמר לי שמה פתאום, אני צריך להוכיח עילה, ואם לא אז ייקחו לי את הרישיון.
התעקשתי, הבחורה שמה אותי בהולד ופנתה לאחראי עליה, ואז שבה ואמרה לי שגם האחראי אומר כך.

התאכזבתי ודי קיוויתי שהם לא מעודכנים שם במרכז המידע, אבל עכשיו אני מבין שאנחנו הם אלה שלא מעודכנים...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי yaronmo7 » 09 מאי 2018, 15:16

חבר שרשיונו התקבל על תבחין "עבודה ביישוב זכאי" צריך לחדש רשיונו וקיבל התראה בהודעת sms על "הוכחת עילה". עליו להעביר מסמכים דרך קישור שמצורף להודעה ובלעדיהם לא יוכל לחדש.

אכיפה אקטיבית.

לאחרונה אני שומע מפקידים בבט'פ והמשטרה כי "בקרוב יהיה הרחבת תבחינים". לא נראה כך

אני גם לא חושב שבג"צ הוא הכתובת. חוקי ולקנות כלי הירייה תקניים (כמעט) לחלוטין ואני לא רואה סיבה לפסול/לתקן אותם.

החזקת נשק אינה זכות, וממילא גם לא זכות קניינית, ובאיזו עילה אפשר לבקש סעד משפטי?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 09 מאי 2018, 17:17

yaronmo7 כתב:החזקת נשק אינה זכות, וממילא גם לא זכות קניינית, ובאיזו עילה אפשר לבקש סעד משפטי?

לא פשוט...
רוב בעלי הרשיונות בארץ - דור המדבר הם מלפני החלת שיטת התבחינים. באותה תקופה, משקיבלת רשיון מהמדינה, זה היה לכל החיים. בדיוק כמו רשיון נהיגה.עכשיו אם המדינה רוצה לקחת ממך משהו שקיבלת בזכות וברשות באופן שרירותי ומבלי שעברת שום עבירה היא צריכה לנמק הייטב למה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 09 מאי 2018, 17:54

argra11 כתב:לפני "הרבה" זמן כתבתי כאן על מדיניות של "גלגול לאחור" של רישיונות משמר (למי שלא יודע ,גלגול נשמות של - "תבחין לפני96\אחר\משמר\מתוקף הוראת מעבר") .
אנשים היו מגיעים לבט"פ עם תבחין "מתוקף הוראת מעבר" או "משמר" או "אחר" ונשאלים שאלות כדרך אגב ואם היו נמצאים מתאימים לתבחין קיים היו מועברים לתבחין הקיים בטענה ש"זה לא משנה".
רק מי שהתעקש נשאר בתבחין המשמר.
כנראה עכשיו מתבצע השלב הבא
הכל בעקבות הביקורת לפני כמה שנים של מבקר המדינה שכתב שלא יכול להיות שרוב הרישיונות (אם זכרוני לא מטעני - 90% מהם) הם רישיונות משמרים.
כנראה שבשלב הביקורת לא היה מישהו עם שכל בכדי להסביר לכבודו שתבחין משמר נוצר בוועדת כהן ואת המשמעות שלו.

בהצלחה ל כ ו ל ם ....

81%, בערבוב של תבחין "אחר" ו"משמר" יחד, עם התפלגות של 46% משמר, והשאר אחר, אבל בואו לא נהיה קטנוניים.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ArikB » 09 מאי 2018, 18:45

התרגיל של המלצה פרטנית הוא תרגיל מלוכלך.
בא קצין אחד ואישר.בא אחר ולא מאשר.
אם יש אנשים שעדיין מתנדבים ופעילים לדעתי הם זכאים להמשיך לשאת את הנשק.
הקצינה הנוכחית לא תיתן המלצה כי זו לא האגנדה שלה.וכך הם יצטרכו לוותר על הנשק.
בשום מקום לא כתוב שיש להוכיח עילה כל חידוש.בניגוד לתבחינים אחרים.
צריך להעמיד את זה למיבחן משפטי.

לגבי החלפה למי שבתבחין שרות מילואים פעיל.יש מכתב בחתימת השר.מוזר שהם לא מכבדים את זה.
או שבחידוש הבא יעשו את התרגיל המלוכלך ויבקשו הוכחת עילה.
מעניין מה יגידו לכל הרובאי 7 שהולכים לקבל רישיונות שעם שיחרורם ממילואים יאלצו להחזיר את הרישיון.
יש בפייס שאלה כמה ירצו לתרום במידה ונרצה להגיש בג"ץ.מתוך 6800 חברים בקבוצה ענו כ550.
אז תבינו לבד לאן זה הולך.....
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 09 מאי 2018, 19:14

טוב, חברים, בואו נעשה קצת סדר בדברים:

דבר ראשון, בלי פאניקה, האפוקליפסה עדיין לא הגיעה.

אז ככה, מה בעצם השתנה פה? (נשמע כמו "מישתנה פה", שזה אחלה PUN לתיאור המצב)
מה שקורה זה שהאגף לרישוי כלי ירייה החליט לעבור ממצד של אכיפה מזדמנת, למצב של אכיפה אקטיבית של עמידה בתבחינים לבעלי רישיונות.
מה זה אומר? שאם עד לא מזמן האכיפה הייתה מתבצעת באופן מזדמן כלפי פלוני, כאשר היה קורה איזשהו משהו שמצריך פגישה פרונטלית בין פלוני לפקיד הרישוי, אז עכשיו האכיפה היא כלפי כולם, גם מבלי שקרה איזה מאורע מיוחד שמצריך מפגש עם פקיד הרישוי.
מה הבעייתיות פה? ישנה בעייתיות עצומה למהלך הזה מכל מיני היבטים, גם מהצד של בעלי הרישיונות, וגם מהצד של המערכת.
אני אתחיל בצד שיותר מעניין אותנו, הצד של בעלי הרישיונות:
אכיפה אקטיבית אומרת שלצורך חידוש הרישיון על המחדש להוכיח שהעילה שבגינה הוא מחזיק ברישיון עדיין מתקיימת לגביו. על פניו זה נשמע בסדר, אבל פה בדיוק מתחילות הצרות.
ראשית, חידוש הרישיון אפשרי אך ורק 3 חודשים לפני תום תוקף הרישיון. ואם נצא מנקודת הנחה שלא כל האזרחים מקבלים SMS שמתזכר אותם על החידוש, ואם נצא מנקודת הנחה שבאורח קסם הגיע אליהם החידוש בדואר, יוצא שהם מודעים לכך שהם צריכים לחדש את הרישיון בממוצע בין חודשיים לחודש וחצי לפני תום תוקף הרישיון. הבעיה פה היא שלעיתים לא ניתן בפרק זמן כה קצר להוכיח את התבחין, קל וחומר כשמדובר בתבחין "קשה הוכחה" או בלתי ניתן להוכחה כלל.
אבל בואו נניח לרגע שאני מוכן לצאת מנקודת הנחה שכל האזרחים אחראים וישרים כמו פלס, וזוכרים בדיוק 3 חודשים לפני תום התוקף שהם צריכים לחדש את הרישיון.
אז הם נכנסים לאינטרנט ללינק המצורף להודעת ה-SMS שמעדכנת אותם שעליהם להוכיח את התבחין בגינו הם מחזיקים ברישיון על מנת שהם יוכלו להמשיך בהליך החידוש, ואז הם מופנים לכתובת הבאה: https://www.gov.il/he/Departments/Polic ... g_criteria
הכתובת הזו היא למעשה רשימת התבחינים, כאשר בטבלה מופיעים כל מיני מסמכים שנדרשים לצורך הוכחת התבחין.
בעיה שעולה בעניין הזה היא שבסוף הטבלה, ישנם כל מיני סייגים, שאחד מהם מתיר לפקיד הרישוי לדרוש כל מסמך העולה על רוחו על מנת להוכיח עמידה בתבחין. קחו למשל את התבחין הקלאסי של מגורים ביישוב זכאי - על פניו נראה שלא צריך יותר מדי כדי להוכיח את התבחין אלא נדרש רק אישור מאת הרשות המוניציפאלית על תושבות ביישוב, אך הפרקטיקה מלמדת אותנו שפקידי הרישוי דורשים הוכחות נוספות כמו הצגת חלופת מכתבים לכתובת של מחדש הרישיון, חשבונות חשמל, מים, ארנונה, מכתבים מהבנק וכו'.
קחו למשל את התבחין של עבודה ביישוב זכאי - מדובר באחד התבחינים הקשים ביותר להוכחה ועד שמישהו מקבל רישיון בתבחין הזה כבר יוצא לו כל המיץ, וזה אומנם לא כתוב בטבלה אך פקידי הרישוי דורשים גם תצהיר עו"ד על עבודה באיזור זכאי. אז מה, בכל חידוש הפעם על מחדש הרישיון לפנות לעו"ד ולשלם לו כסף על עריכת תצהיר, רק כדי להוכיח שאין לו אחות? האם משרת בצה"ל בדרגה המזכה בתבחין נדרש להביא בכל חידוש הפעם המלצה חדשה ממפקד היחידה? ואם מפקד היחידה התחלף והחדש לא מכיר מספיק את הקצין או שפשוט לא בא לו לתת המלצות? אז מה? יקחו את הרישיון עכשיו לכל אותם קצינים שאין ספק שהם קצינים בדרגה מזכה רק בגלל שמפקד היחידה החדש לא נותן להם המלצה בכל חידוש? האם זה אומר שספורטאים צריכים להרים טלפון למנכ"ל התאחדות הקליעה כדי שיפנה לראש האגף בכל חידוש וימליץ מחדש על הספורטאי? ומה קורה אם חלה טעות ברישום כמות התחרויות שהספורטאי עשה ועכשיו יש לו פרק זמן מאוד מאוד מצומצם לנסות לטפל בבעיה?
ומה קורה אם מחדש רישיון שמצליח לעמוד בכל התנאים הנוקשים של הוכחת התבחין, שולח את המסמכים לאגף, אך פקיד הרישוי מחליט שעכשיו צריך עוד תצהיר, ועוד מסמך, ועוד אישור, ועוד טרטור, והמחדש שולח הכל באינטרנט, ואז הכל "נאבד" איפשהו בדרך והפקיד לא רואה שום מסמך שנקלט במערכת? אז אדם כזה מתקשר למוקד של האגף, שמבררים ומחזירים לו תשובה "שלא התקבלו כל מסמכים" ולכן לא ניתן להמשיך בהליך החידוש. מה מחדש כזה אמור לעשות? ואני עוד לא נכנס בכלל לסוגיה של מה עושים אנשים בעלי תבחין קשה הוכחה או תבחין בלתי ניתן להוכחה כמו תבחין המלצה פרטנית של משטרת ישראל, ותבחין "אחר" שמשום מה מאכילים אותנו לוקשים שהוא לא קיים יותר, למרות שהייתי עד ליותר מאדם אחד שעדיין מחזיק ברישיון בתבחין כזה באופן תקף, לפחות עד שנת 2020.
אלו בגדול הבעיות המרכזיות שיהיו לבעלי הרישיון.
ומה עם הבעיות שיהיו למערכת מהמהלך?
דבר ראשון מדובר בעומס עצום שיהיה מוטל על הלשכות, שאין להם מספיק כוח אדם להתמודד עם העומס הזה בכל מחזור חידוש. פקידי הרישוי יידרשו לבחון כל בקשה ובקשה באופן פרטני ולהחליט אם לאשרה או לא. ואם הפקיד לא ישוכנע שאדם שלח מספיק מסמכים, הוא יצטרך ליצור איתו קשר, אולי באמצעות מכתב שאלוהים יודע כמה זמן יקח לו להגיע (אם בכלל יגיע), ולדרוש ממנו באופן מפורט את כל הדברים שהוא דורש על מנת לטפל בהליך החידוש שלו בזמן, לפני פקיעת הרישיון.
ומה יקרה אם המערכת לא תצליח לעמוד בעומס הזה, וגם האזרחים המבולבלים לא יצליחו לעמוד בנטל הזה, ואנשים יגיעו ליום פקיעת הרישיון ללא שום פיתרון באופק? אנשים ייאלצו להפקיד את הנשקים שלהם במשטרה (עלויות מערכת נוספות). ואנשים יגישו בקשות לחידוש הרישיון כאשר הכלי מופקד במשטרה, ואז הפקיד יגיד שהוא מתייחס לבקשה כבקשה לרישיון חדש במקום בקשה לחידוש רישיון קיים, ולכן הוא גם מציב תנאים חדשים לאישור הרישיון. אנשים לא יסכימו לכך ויתחילו להגיש עררים. מנהלי הלשכות ייאלצו להתמודד עם מבול של עררים שהם נדרשים ע"פ חוק להשיב להם תוך 45 יום. המציאות מלמדת אותנו שכבר היום תשובות על עררים מגיעות לעיתים אחרי הרבה יותר מ-45 יום, אז מה יקרה אם כמות העררים תכפיל, תשלש, תרבע את עצמה? אנשים יתחילו להגיש עתירות מנהליות (עלויות מערכת נוספות) כנגד האגף, שלא יעמוד בעומס וייאלץ להסביר לבית המשפט מדוע הוא לא משיב על עררים במסגרת פרק הזמן הקצוב לו בחוק. ומי שאחרי כל המשוכות בסופו של יום ייכשל ויאבד את הרישיון, ירצה למכור אותו עכשיו. המשטרה מחויבת היום ע"פ חוק להחזיק בנשק שמופקד אצלה 18 חודשים מבלי לגעת בו (פה ושם "נאבדים" להם נשקים, אבל זו בעיה שהיא יחסית בשוליים), ואחרי כן הנשק מחולט לטובת המדינה.
אבל רגע, אנשים ירצו למכור את הנשקים שלהם שמופקדים במשטרה ולא יהיה להם מספיק זמן למכור אותו, או שהם לא יצליחו בפרק הזמן היחסית קצר שישאר להם. אנשים יגישו בקשות לצווים (וגם יקבלו) שמונעים מהמשטרה לחלט או לעשות כל פעולה בנשק גם לאחר 18 חודשים, כיוון שהם מנסים למכור את הנשק שלהם ועדיין לא הצליחו, וזה לא הוגן לפגוע להם בקניין למרות שהם מנסים לממש אותו. (מדובר בעלויות מערכת נוספות, כי המשטרה תיאלץ להחזיק נשקים הרבה מעבר לזמן שהיא מחויבת ע"פ חוק).
ומה יקרה בכלל בעוד שנה? אנחנו לקראת שנת בחירות כידוע, ויכול בכלל לבוא שר אחר שיחליט דווקא להחזיר לכולם את הרישיונות והנשקים (אופטימי). אז מה? כל הבלאגן הזה וכל העלות החברתית הזו היו סתם לחינם?

ויש עוד הרבה שאלות, דילמות לכאן ולכאן, בעיות מפה ובעיות משם וערכים שמתנגשים אחד בשני, במהלך המטופש למדי הזה של האגף.
הדרך לתיקון העוולה בגדול עוברת ב-2 מישורים: מישור משפטי, ומישור פוליטי.
במישור המשפטי עלתה יוזמה בפייסבוק להגשת בג"ץ נגד האגף, כיוון שלא מדובר כאן רק בפגיעות אינדיבידואליות (שנידונות בעתירות מנהליות כמקרה לגופו), אלא יש כאן סוגייה מהותית והרבה יותר רחבה מהרישיון הבודד של פלוני אלמוני. יש כאן פגיעה בלתי מידתית, חסרת כל בסיס הגיוני, חוקי וחוקתי, בזכויות אזרח שמגיעות לנו. המהלך נוגד את ההלכות שנפסקו בבית המשפט בנושאים שקשורים לנשק בעבר, ואני (שאיני משפטן, אך מבין דבר מה בתחום) מצאתי לכל הפחות 2 - 3 עילות חוקיות להתערבות, כיוון שהרשות המנהלית (הבט"פ במקרה הזה) פועלת בניגוד לעקרונות וכללים של המשפט המנהלי. יש עוד הרבה מה להגיד ולהרחיב בנושא, אך לא זה הזמן והמקום כרגע.

המישור השני הוא המישור הפוליטי - כרגע יש לנו את חה"כ אמיר אוחנה שהנושא קרוב לליבו והוא רוצה להרוויח הון פוליטי. הוא מגיע מאותה מפלגה של השר לבט"פ, ויש לו דיבור איתו בנושא.
כמו כן יש גם את השר לבט"פ בעצמו, שבניגוד לקודמו, דווקא הצהיר קבל עם ועדה שהוא תומך בנשק בידי אזרחים, ואף יצא מידיו מסמך חתום בנוגע לסוגיה של רישיונות לאנשי מילואים שהפסיקו לשרת במילואים באופן פעיל, ואמר שהרישיון יישאר בידיהם (השאלה שעלתה כאן בפורום מפי אחד החברים, ששאל מה קורה למילואימניק בדימוס).

לסיכום,
יש לנו הרבה מאוד מה לעשות בנושא והרבה מישורים שאפשר לפעול בהם על מנת לבטל את רוע הגזירה.
שוב אני מבקש מכולם לא להיכנס לפאניקה ולזכור כי בעבר הצלחנו לבטל ולהילחם בגזירות שונות ומשונות.
לא צריך להתרגש מכל נפיחה שהאגף לרישוי כלי ירייה תוקע, ואפשר לפתור את הבעיות ולהגיע להבנות גם מחוץ לכותלי בית המשפט (שבאופן אישי עדיין לא שוכנעתי במאת האחוזים שזו הדרך הכי נכונה לפעול כרגע).
אני מציע שכל אחד יקח נשימה עמוקה כרגע, ישמור את האמוציות והאגו בבטן, ישים את המחלוקות בצד, ונתאגד.
כרגע בכל אופן, עדיין לא קיים כרגע אדם אחד שרשיונו לא חודש מהמהלך, ונפגעים יהיו אך ורק לאחר ה-31/07/2018, אם יהיו.
בואו נראה כרגע איך הבט"פ מתמודד עם הדייסה שהוא בישל לעצמו, נחכה לעדויות, נצליב מקרים, נראה מה פקידי הרישוי אומרים לאנשים בלשכות, נראה מה מנהלי לשכות מחליטים בעררים שמוגשים להם, נראה מה המשטרה אומרת לבעלי ההמלצה הפרטנית, מה התאחדות הקליעה אומרת לספורטאים ובסוף נגבש אסטרטגיית פעולה שקולה ומושכלת.
כרגע, רוב הרעיונות שנזרקים (גם אם הם נכונים וחכמים) הם יותר שליפות מהמותן מאשר רעיונות שקולים ומושכלים שמבוססים על תשתית עובדתית נכונה.

אני יודע שזה היה ארוך, ואני מודה לכל מי שטרח וקרא.

*הבהרה - בעלי רישיונות ב"הוראת מעבר" אינם נדרשים להוכיח איזושהי עמידה בתבחין במחזור החידוש הנוכחי, והודעות SMS שנשלחו למחדשי רישיון בהוראת מעבר היו הודעות SMS רגילות שמתזכרות אותם להיכנס לאתר, לשלם את האגרה, להדפיס את הטפסים ולהמשיך בהליך בצורה המקובלת שהתנהלה עד היום. את זה אני אומר לכם ממקור ראשון.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד