הוכחת עמידה בתבחין בעת חידוש

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: הוכחת עמידה בתבחין בעת חידוש

על ידי סיורניק » 14 מאי 2018, 10:03

itamar כתב:
ArikB כתב:יש כמה סוגי מיקרים.
1.מי שקיבל רישיון בעילה מסוימת שמותנית שבכל חידוש הוא יעמוד בה.
לדוגמא ישוב זכאי.
2.מי שקיבל במה שנקרא המלצה פרטנית לא היה מחויב עד להיום להוכיח עמידה בתבחין.

השבוע עם התחלת מחזור החידושים הבט"פ מבקש הוכחת עמידה בתבחין.מי שגר בישוב זכאי זה ממשיך אוטומאטית.או די קל להוכחה.
המלצה פרטנית לא ניתן לקבל יותר.ובכך הם מנסים לבטל את הרישיונות.

מי שילך לעתירה במיקרה הזה סיכויו לזכות גדולים.הרשות לא יכולה סתם כך לשנות סידרי עולם.מה שהיה מותנה מראש יהיה קשה להיתווכח.
מה שלא.הם יכולים לשנות מהיום והלאה.

הרצל קבלו אמר שמתוקף הוראת מעבר זה לא תבחין.תחשבו על המילים.הם הרי רוצים להגיע גם לאלו שנושאים נשק בתבחין הזה.ואז בפשטות יגידו.תוקף ההוראה היסתיים.תוותרו על הנשק.

מה שבטוח הם רוצים לצמצם את מס נושאי הנשק.וכנגד זה צריך להילחם.החוק כנראה תקוע והם רוצים לרוץ קדימה עם תקנות חדשות

התבחין הכי בעייתי לדעתי הוא "המלצה פרטנית", כי זה תבחין "קומבינה" שלתוכו נכנסים כל מיני גורמים עם כל מיני קשרים במערכת הביטחון. מי עם קשרים טובים יותר ומי עם פחות.
כל מיני סלבריטי, מתנדבי משטרה עם קשרים, משתפי"ם, או סתם בעלי קשרים שהצליחו "להתקמבן".
הבעיה בתבחין הזה היא שהיום יש לך ספונסר שיחתום לך על ההמלצה ומחר כבר לא.

התבחין הבעייתי השני בתור הוא "הוראת מעבר" כי הוא תלוי באויר, ומה שתלוי בסופו של דבר מתייבש ונופל.
אם המדינה תחליט להכנס בתבחין הזה בכל הכח, שום דבר לא יוכל לעצור בעדה.
היא תיישר או תעקם את כל הגורמים כולל המערכת המשפטית כדי שיישרו קו איתה ודוגמאות לא חסר.
אם הממשלה מסוגלת להפקיע קרקעות מאנשים, לשים יד על כספי פנסיה, לפגוע בחוק העיסוק וכו' היא יכולה גם לבטל 100K רשיונות.
השאלה רק אם הם רוצים מספיק...

א.

לעניות דעתי, כמו כל דבר במדינתנו, דווקא תבחין ה"קומבינה" הוא הבטוח ביותר והמקומבנים יישארו מקומבנים, ודווקא מי שמשחק לפי הכללים ומתאמץ להוכיח תבחין "אמיתי" הוא זה שבסכנה.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 14 מאי 2018, 10:08

גם ישוב זכאי יגיע זמנו לטיפול. המגמה מסתמנת לצמצם את נושא הנשק הפרטי עד חיסולו לחלוטין.

לא כל כך מסכים איתך.
לדעתי התבחין הזה יהיה קיים כל עוד יהיו ישובים על קו הגבול וישראלים שגרים מעבר לגבולות הקו הירוק.
אף ממשלה לא תהיה מוכנה לקחת על עצמה את נטל האשמה של טבח בגן ילדים בישוב צמוד לגדר המערכת כי היא לקחה מהתושבים שלו את הנשק.
ביום שאחרי, יעמוד המזכיר של אותו ישוב ויגיד בכל אמצעי התקשורת שהצבא ביטל את השמירה על אותו ישוב, פיזרו את כיתת הכוננות ולא די בכך גם אספו את הנשק מכל התושבים...

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 14 מאי 2018, 10:16

לעניות דעתי, כמו כל דבר במדינתנו, דווקא תבחין ה"קומבינה" הוא הבטוח ביותר והמקומבנים יישארו מקומבנים, ודווקא מי שמשחק לפי הכללים ומתאמץ להוכיח תבחין "אמיתי" הוא זה שבסכנה.

מקומבנים תמיד היו ותמיד יהיו. גם בקליפורניה וניו יורק, סלבים מקבלים רשיון נשיאה.
גם אם יתלבשו חזק על התבחין הזה, תמיד ישאר מספר מצומצם של "מקומבנים הייטב" שלא יגעו בהם.
הבעיה, כמו תמיד עם אלה שקיבלו המלצה פרטנית אבל נשארו ללא ספונסר.

קח לדוגמא את מתנדבי המשטרה שהצליחו לקבל רשיון בהמלצה פרטנית והיום נמצאים בסיכון.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי argra11 » 14 מאי 2018, 11:00

Everest כתב:
argra11 כתב:לפני "הרבה" זמן כתבתי כאן על מדיניות של "גלגול לאחור" של רישיונות משמר (למי שלא יודע ,גלגול נשמות של - "תבחין לפני96\אחר\משמר\מתוקף הוראת מעבר") .
....

81%, בערבוב של תבחין "אחר" ו"משמר" יחד, עם התפלגות של 46% משמר, והשאר אחר, אבל בואו לא נהיה קטנוניים.

אנחנו לא קטנוניים , נראה לי שאתה בן יחידי הסגולה שמבין את הבעיה לעומק וגם מעורה לעומק ב"היסטוריה" של המדיניות.

אני מצמצם תגובות מעולות שלך בהמשך פוסט זה ואני מעוניין להאיר נקודות נוספות.
Everest כתב:טוב, חברים, בואו נעשה קצת סדר בדברים:
דבר ראשון, בלי פאניקה, האפוקליפסה עדיין לא הגיעה. אז ככה, מה בעצם השתנה פה? (נשמע כמו "מישתנה פה", שזה אחלה PUN לתיאור המצב)....
...ויש עוד הרבה שאלות, דילמות לכאן ולכאן, בעיות מפה ובעיות משם וערכים שמתנגשים אחד בשני, במהלך המטופש למדי הזה של האגף.
הדרך לתיקון העוולה בגדול עוברת ב-2 מישורים: מישור משפטי, ומישור פוליטי.
במישור המשפטי עלתה יוזמה בפייסבוק להגשת בג"ץ נגד האגף, כיוון שלא מדובר כאן רק בפגיעות אינדיבידואליות (שנידונות בעתירות מנהליות כמקרה לגופו), אלא יש כאן סוגייה מהותית והרבה יותר רחבה מהרישיון הבודד של פלוני אלמוני. יש כאן פגיעה בלתי מידתית, חסרת כל בסיס הגיוני, חוקי וחוקתי, בזכויות אזרח שמגיעות לנו. המהלך נוגד את ההלכות שנפסקו בבית המשפט בנושאים שקשורים לנשק בעבר, ואני (שאיני משפטן, אך מבין דבר מה בתחום) מצאתי לכל הפחות 2 - 3 עילות חוקיות להתערבות, כיוון שהרשות המנהלית (הבט"פ במקרה הזה) פועלת בניגוד לעקרונות וכללים של המשפט המנהלי. יש עוד הרבה מה להגיד ולהרחיב בנושא, אך לא זה הזמן והמקום כרגע. (* הארה אישית- אתה מפרט בתגובות הבאות , לדעתי ראוי להקשיב טוב-טוב לדבריך)

המישור השני הוא המישור הפוליטי - כרגע יש לנו את חה"כ אמיר אוחנה שהנושא קרוב לליבו והוא רוצה להרוויח הון פוליטי. הוא מגיע מאותה מפלגה של השר לבט"פ, ויש לו דיבור איתו בנושא.
כמו כן יש גם את השר לבט"פ בעצמו, שבניגוד לקודמו, דווקא הצהיר קבל עם ועדה שהוא תומך בנשק בידי אזרחים, ואף יצא מידיו מסמך חתום בנוגע לסוגיה של רישיונות לאנשי מילואים שהפסיקו לשרת במילואים באופן פעיל, ואמר שהרישיון יישאר בידיהם (השאלה שעלתה כאן בפורום מפי אחד החברים, ששאל מה קורה למילואימניק בדימוס).

...נראה מה מנהלי לשכות מחליטים בעררים שמוגשים להם, נראה מה המשטרה אומרת לבעלי ההמלצה הפרטנית, מה התאחדות הקליעה אומרת לספורטאים ובסוף נגבש אסטרטגיית פעולה שקולה ומושכלת.
כרגע, רוב הרעיונות שנזרקים (גם אם הם נכונים וחכמים) הם יותר שליפות מהמותן מאשר רעיונות שקולים ומושכלים שמבוססים על תשתית עובדתית נכונה.

*הבהרה - בעלי רישיונות ב"הוראת מעבר" אינם נדרשים להוכיח איזושהי עמידה בתבחין במחזור החידוש הנוכחי, והודעות SMS שנשלחו למחדשי רישיון בהוראת מעבר היו הודעות SMS רגילות שמתזכרות אותם להיכנס לאתר, לשלם את האגרה, להדפיס את הטפסים ולהמשיך בהליך בצורה המקובלת שהתנהלה עד היום. את זה אני אומר לכם ממקור ראשון.

1. אני כותב כאן לא פעם על וועדת כהן ומסקנותיה , ותמיד ציינתי ששיטת התבחינים תישאר במצב כזה או אחר , הרעיון של תבחין "משמר" לאחר 10 שנים עלה ויושם בעקבות הוועדה , בעקבות ביקורת של מבקר המדינה שמצא שרוב מחזיקי הרישיונות נמצאים בתבחין "משמר" ואיש לא טרח להסביר לו , בוטל התבחין ועד שלא יקבע משהו אחר או שבעלי תבחינים אלו ילכו לעולמם נוצר "מתוקף הוראת מעבר" שיש לציין שמצויין במפורש שהוא לא תבחין.

Everest כתב:
itamar כתב:
ניר ל כתב:בינתיים זה לא נחשב הקלה. זה נחשב השחלה !
.

כל שיטת התבחינים ללא מצנח הזהב של תבחין משמר אחרי 10 שנים זו השחלה אחת גדולה.

א.

אני כאנקדוטה רק אציין ש:
אני מבין את הנטייה הטבעית להאשים בהכל את ראש האגף, אך זה המקום לציין שדווקא ראש האגף הקודם, שלא היה ידוע בטוב ליבו או במקצועיותו ושאפתנותו הרבה לעומת ראש האגף הנוכחי, המליץ בזמנו שלא לבטל את התבחין המשמר בנימוק שתבחין זה "מוריד לחץ מהציבור".
בסופו של דבר שמו עליו קצוץ ואהרונוbitch החליט לבטל.
כנראה שיעקב עמית ידע על מה הוא מדבר.

ולראיה - שים לב לפאניקה של אנשים מכל נאד הכי קטן שהבט"פ תוקע לכיוון התבחינים.
עמית הבין את החשיבות של "מצנח הזהב" הזה כמו שאמרת.

עמית הבין , אתה מבין , איתמר הבין הלורד העולמי הבין ועוד רבים וטובים הבינו... ומי החליט להקריב את התבחין הזה על מזבח "תבחין לכל מוכשר עד מוות" ? העמותה. אירוניה במיטבה.

Everest כתב:בוא נמתין כרגע עם תרחישי האפוקליפסה, ונחכה לעדויות טריות.
ככל הנראה מדובר בכלל התבחינים, ולא רק אלו שצוינו.
אני מבקש להזכיר לכולם כי צצו להן כל מיני גזירות בשנים האחרונות שכמו שהן צצו הן גם התמסמסו לאחר מכן (איסור נשיאת כדור בקנה, איסור החלפת כלי בהוראת מעבר, ביטול הרישיון למילואימניקים בדימוס שנכון להיות יש מכתב חתום שסותר את זה ועוד).
יכול להיות שאפילו מדובר בהודעה כסת"חנית של הבט"פ למחזיקי הרישיון, ובפועל שום דבר לא השתנה (כמו שלפני מס' שנים התחילו עם "חתימה על הצהרת עמידה בתבחין" שלא שווה את הדיו על הנייר).
בגלל זה הייתי מעדיף לייצר פחות פאניקה כרגע, ולראות מה קורה בפועל.

לא צריך פאניקה ולא לחכות לראות מה יקרה בפועל , כל מה שצריך זה לפעול כגוש אחד להחזרת המצב שלאחר 10 שנים אין צורך בהוכחת עילה יותר , מצידי בכדי שמבקר המדינה לא יקבל ג'ננה שוב שיכתבו לאחר 10 שנים "ישוב זכאי - משמר" או ספורטאי פעיל - משמר" , לדעתי , בפיתרון הזה (במקום הוראת מעבר) הבט"פ היו מורידים לעצמם מהגב את המבקר ולא יוצרים את כל החרטאבונה שיש להם עכשיו.

Everest כתב:הייתי שמח באופן אישי להאתגר את (3) בבית משפט גם בלי שום עמותה, אבל חוששני שאני לא יכול כי אני לא נכנס בקטגוריה הזו.
אני גם לא הייתי ממהר להעמיד את כל ההסדר הזה בבג"צ, כיוון שהנזק עלול להיות עצום.
הייתי מעדיף להעמיד כמה מקרי בוחן באופן פרטני במבחן בית המשפט. מה שנקרא "פעולה כירורגית", בבתי משפט מחוזיים ולא בבג"צ.גם הרבה יותר קל לתקוף את ההחלטה באופן פרטני במחוזי מאשר את החוקיות וחוקתיות של הנושא בבג"צ.
ברגע שיהיו מספר עתירות מנהליות "קטנות" לרעת המדינה בבתי משפט מחוזיים, היא כבר תתיישר בעצמה כי יימאס לה להפסיד ולשלם הוצאות לנפגעים.
בדיוק כמו שהסוגיה של אי חידוש בזמן בהוראת מעבר הגיעה למחוזי ב-2 עתירות שונות והמדינה הסכימה להתקפל ולהחזיר את הרישיונות מבלי שבית המשפט יפסוק בנושא.
למזלנו, סעיד חדאד לא משך את העתירות והתעקש לקבל פסק דין שאומר שזה לא תקין מה שהבט"פ עושה.
מבטיח לך שהבחור הבא שלא יחדש בזמן בהוראת מעבר, יהיה לו הרבה יותר קל לחדש אחרי הפסיקה הזו, מבלי שבג"צ נדרש לנושא.
אותו דבר צריך לקרות עכשיו - צריך כמה שפני ניסיונות שיגישו עתירות מנהליות למחוזי וינצחו, כדי שהמדינה תפנים את המסר.
לא שהייתי כזה שמח להיות אותו שפן ניסיונות, אבל במצב הנוכחי באמת הייתי מוכן להיות אחד.
לצערי (או לשמחתי), יש כמה אנשים "בתור" לפניי שנפגעים מהמהלך החדש, וכמעט בטוח שלפחות בודדים יעתרו
.

כל מילה בסלע

Everest כתב:
carver כתב:האם מעבר מישוב זכאי ללא זכאי,
מאפשר עתירה לבית משפט?

אתה יכול לעתור על מה שבא לך. לא נראה לי שתזכה בעתירה כזו. תלוי, יש מצבים שאולי כן.
דוגמה קלאסית - תושבי גוש קטיף שהחזיקו ברישיונות בעילת "מגורים ביישוב זכאי" והועברו בעל כורחם ליישובים לא זכאיים.
לא בדקתי אם מישהו מהם עתר וגם זכה, אבל זו רק דוגמה למצב שהתשובה היא לא על הסף "לא".

1. יש הרגשה שכל אחד לוקח את הגזירות למקום האישי שלו ואם הסערה עוברת לו מעל הראש אז "יאללה לך הביתה מוטי" ... כל הזמן טענתי כנגד העמותה על "קבורת החמור" של תבחין משמר , הטענה שקיבלתי שאני לוקח למקום הפרטי , לצערי המציאות מוכיחה אחרת.
2. לא חשבתי על הטענה שלך (תושבי גוש קטיף) , אהבתי מאד .

Everest - בנימה אישית , לא עם כל מה שאתה כותב אני מסכים והייתה ביננו חלופת הודעות בפרטי , אבל אני אוהב לקרוא את התגובות שלך ואני לומד מהם , תודה.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 14 מאי 2018, 11:04

יש עוד תבחינים בעייתיים לאכיפת עילה.
משרתי מילואים למשל - האם בכל חידוש יידרשו להביא המלצת מפקד יחידה מחדש? יכול להיות שהוא התחלף, ומה שנקרא "לא בזין" שלא מפקד היחידה החדש לתת המלצות.
כנ"ל לגבי ספורטאים - לא בטוח שלמנכ"ל התאחדות הקליעה יש זמן או רצון כל יום כל היום להעביר המלצות לחידושי רישיונות (להבדיל ממתן רישיון חדש, ששמה אין ספק שצריך את ההמלצה).
אבל כן, אין ספק שהתבחין שחוטף את המכה הכי קשה מתחת לחגורה בהקשר הזה הוא התבחין של ההמלצה הפרטנית של המשטרה.
תחושת הבטן שלי אומרת שמישהו יאתגר את העניין בבית משפט די בקרוב.
בסוף האגף יצטרך למצוא איזה פיתרון למומלצי המשטרה, כמו שמצאו למתנדבים בעלי עילה של מתנדב משא"ז שבוטלה.
בזמנו עוד הסכימו *לחדש* להם את הרישיונות בתנאי שהיו מתנדבים פעילים. אחר כך החליטו שגם לחדש להם לא מסכימים יותר, עד שחלקם הגישו עתירה מרוכזת לבית משפט (או מס' עתירות במקביל, אני לא ממש יודע).
האגף הבין שאפשר להתפתל המון על המונח הזה "התבטלה העילה", והתקפל, כי הוא הבין שיש סיכוי טוב שיזרקו אותו מכל המדרגות אם הוא יטען שהוא ביטל את העילה באופן חד צדדי, למרות שיש אנשים שממשיכים לקיים את העילה, ועכשיו הוא לא מוכן לחדש להם. סגרו עם המתנדבים פשרה לפיה הם יועברו לתבחין של המלצה פרטנית של משטרת ישראל, מבלי שיידרשו להמלצה כזו בפועל מרח"ט אבטחה. אז ישנם מתנדבי משטרה בעלי התבחין נ"ל שפשוט רשומה להם איזושהי הערה בתיק האישי במחשב, לפיה הם לא נדרשים להמלצה מרח"ט אבטחה, אלא רק אישור על התנדבות בפועל (זה מה שאני מאמין שכתוב).
מעניין מה תהיה "הפשרה" שיסגרו עם מומלצי המשטרה עכשיו.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yaronmo7 » 14 מאי 2018, 11:47

itamar כתב:

מקומבנים תמיד היו ותמיד יהיו. גם בקליפורניה וניו יורק, סלבים מקבלים רשיון נשיאה.
גם אם יתלבשו חזק על התבחין הזה, תמיד ישאר מספר מצומצם של "מקומבנים הייטב" שלא יגעו בהם.
הבעיה, כמו תמיד עם אלה שקיבלו המלצה פרטנית אבל נשארו ללא ספונסר.

קח לדוגמא את מתנדבי המשטרה שהצליחו לקבל רשיון בהמלצה פרטנית והיום נמצאים בסיכון.

א.

אני מכיר לא מעט מתנדבים בעלי רישיון שחלקם הגדול קיבלו את רשיונם בזכות קומבינה.

נאמרה כאן נבואה, לבסוף נושאי הנשק יישארו אלו עם "תבחין קומבינה".

תעלת בלאומליך 2018
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 14 מאי 2018, 12:22

האגף הבין שאפשר להתפתל המון על המונח הזה "התבטלה העילה", והתקפל, כי הוא הבין שיש סיכוי טוב שיזרקו אותו מכל המדרגות אם הוא יטען שהוא ביטל את העילה באופן חד צדדי, למרות שיש אנשים שממשיכים לקיים את העילה, ועכשיו הוא לא מוכן לחדש להם. סגרו עם המתנדבים פשרה לפיה הם יועברו לתבחין של המלצה פרטנית של משטרת ישראל, מבלי שיידרשו להמלצה כזו בפועל מרח"ט אבטחה. אז ישנם מתנדבי משטרה בעלי התבחין נ"ל שפשוט רשומה להם איזושהי הערה בתיק האישי במחשב, לפיה הם לא נדרשים להמלצה מרח"ט אבטחה, אלא רק אישור על התנדבות בפועל (זה מה שאני מאמין שכתוב).
מעניין מה תהיה "הפשרה" שיסגרו עם מומלצי המשטרה עכשיו.

אני לא כל כך מבין מה שאתה אומר. ואני לא חושב שזרקו מישהו מכל המדרגות.

יש לא מעט תבחינים שבוטלו באופן חד צדדי, בינהם נהג של תחבורה ציבורית, סוחרי תכשיטים וחלפני כספים, עובדי/מתנדבי מד"א ומתנדבי משא"ז.
לגבי השניים הראשונים - הם בוטלו ללא שוב ומי שהיה לו רשיות בתבחין הזה אמר לנשק שלו שלום ולא להתראות.

לגבי מד"א התבחין בוטל לזמן די קצר ואח"כ הוחזר כיוון שעובדי מד"א איימו לסרב להגיע לזירות פיגוע ואיזורים מסוכנים ללא נשק.

לגבי מתנדבי משא"ז רובם המכריע נאלצו פשוט להפרד מהרשיון שלהם - והיו המון כאלה.

המיעוט היותר שהיה מקושר/מקומבן בתחנות המשטרה הצליח להמיר איכשהו את הרשיון שלהם בתבחין של המלצה פרטנית.
בשום מקרה לא ידוע לי על מעבר מסיבי/אוטומטי של תבחין משא"ז להמלצה פרטנית - אבל יכול להיות שאני טועה.

כל מי שאני מכיר, היה צריך במינימום המלצה של מפקד תחנה ומפקד משא"ז מרחבי.
ההמלצה הזו הייתה עוברת לרח"ט אבטחה במשטרה שהיה מחליט אם לאשר או לא.

גם הברז הזה נסגר כי לא נותנים היום יותר המלצות, וגם ההמלצות שכבר ניתנו לא אושרו על ידי רח"ט אבטחה.

אני מאמין שאם אותם מתנדבים יצטרכו להשיג שוב המלצת רח"ט אבטחה כדי להוכיח עמידה בעילה - תהיה להם בעייה רצינית.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 14 מאי 2018, 13:26

באופן סיטונאי, כאשר תבחין בוטל באופן חד צדדי, כל בעלי הרישיונות באותו תבחין קיבלו מכתב שאמר להם יפה להיפרד מהנשק או להוכיח עמידה בתבחין אחר.
יש כאלו שנלחמו כנגד ההחלטה בבתי משפט, וניצחו.
אבל בגלל שמחקרית רק 4% מהאנשים שניזוקים, תובעים בתביעות נזיקיות, אני יכול להניח שאם נבדוק אמפירית מה הנתונים אומרים על אנשים שרישיונותיהם בוטלו, וכמה מהם עתרו לבית משפט כנגד ההחלטה, זה יהיה נמוך מ-4% לדעתי, כי זה פחות מעניין אנשים מאשר תביעות נזיקיות, שבמציאות חיינו הרבה יותר חשובות מעתירות מנהליות על רישיון נשק ששווה 2000 שקל בלחץ.
ובגלל זה, אתה לא שומע על אנשים כאלה, למרות שהם קיימים.
אגב, אני מצאתי באינטרנט לפחות מקרה אחד שבו נהג מסיע ציבור קיבל רישיון על התבחין הזה, אחרי שהתבחין בוטל (עם פנייה לבית משפט כמובן).
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 14 מאי 2018, 14:50

Everest כתב:אבל בגלל שמחקרית רק 4% מהאנשים שניזוקים, תובעים בתביעות נזיקיות, אני יכול להניח שאם נבדוק אמפירית מה הנתונים אומרים על אנשים שרישיונותיהם בוטלו, וכמה מהם עתרו לבית משפט כנגד ההחלטה, זה יהיה נמוך מ-4% לדעתי, כי זה פחות מעניין אנשים מאשר תביעות נזיקיות, שבמציאות חיינו הרבה יותר חשובות מעתירות מנהליות על רישיון נשק ששווה 2000 שקל בלחץ.
.

המשרד לבט"פ עובד לפי שיטת "מצליח" כבר הרבה זמן, ועד עכשיו זה מוכיח את עצמו לא רע בכלל....
אם זה היה ביטול הירי החופשי במטווחים, אם זה ביטול חד צדדי של תבחינים ואם זה כל מיני גזירות הזויות כמו איסור לתקן/להחליף נשקים בתבחין משמר.
הם סומכים על כך שרוב האנשים לא יצאו למסע צלב יקר וארוך כדי להלחם על הרשיון שלהם והם די צודקים.
רוב האנשים יגידו, יללה זו הזדמנות פז להפטר מהדבר הזה ששוכב ממילא כאבן שאין לה הופכין בארון.

מרוב "דור המדבר" הם נפטרו בפעם הראשונה כשהטילו חובת אימון ובדיקת תקינות בחידוש כל 3 שנים.
רוב האנשים העדיפו לשים את האקדח/גרוטאה שהיה להם במשטרה במקום לקנות כלי חדש או ללכת למטווח.

משארית הפליטה הם יפטרו כאשר הם ינהיגו חובת אימון כל שנה... אנשים יעדיפו לוותר על הרשיון ולא ללכת למטווח.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 14 מאי 2018, 15:06

itamar כתב:
Everest כתב:אבל בגלל שמחקרית רק 4% מהאנשים שניזוקים, תובעים בתביעות נזיקיות, אני יכול להניח שאם נבדוק אמפירית מה הנתונים אומרים על אנשים שרישיונותיהם בוטלו, וכמה מהם עתרו לבית משפט כנגד ההחלטה, זה יהיה נמוך מ-4% לדעתי, כי זה פחות מעניין אנשים מאשר תביעות נזיקיות, שבמציאות חיינו הרבה יותר חשובות מעתירות מנהליות על רישיון נשק ששווה 2000 שקל בלחץ.
.

המשרד לבט"פ עובד לפי שיטת "מצליח" כבר הרבה זמן, ועד עכשיו זה מוכיח את עצמו לא רע בכלל....
אם זה היה ביטול הירי החופשי במטווחים, אם זה ביטול חד צדדי של תבחינים ואם זה כל מיני גזירות הזויות כמו איסור לתקן/להחליף נשקים בתבחין משמר.
הם סומכים על כך שרוב האנשים לא יצאו למסע צלב יקר וארוך כדי להלחם על הרשיון שלהם והם די צודקים.
רוב האנשים יגידו, יללה זו הזדמנות פז להפטר מהדבר הזה ששוכב ממילא כאבן שאין לה הופכין בארון.

מרוב "דור המדבר" הם נפטרו בפעם הראשונה כשהטילו חובת אימון ובדיקת תקינות בחידוש כל 3 שנים.
רוב האנשים העדיפו לשים את האקדח/גרוטאה שהיה להם במשטרה במקום לקנות כלי חדש או ללכת למטווח.

משארית הפליטה הם יפטרו כאשר הם ינהיגו חובת אימון כל שנה... אנשים יעדיפו לוותר על הרשיון ולא ללכת למטווח.

א.

לא מסכים.
באופן אישי גם אני מכיר אנשים שבכל חידוש בוכים ומתלוננים שזה עולה להם המון כסף, ומה הם צריכים את האקדח בכלל, ואין להם כוח ללכת למטווח, ולרופא, ומצהירים קבל עם ועדה שברגע שהרישיון פוקע הם מפקידים את האקדח במשטרה ושוכחים ממנו.
ובפועל - בכל חידוש אותם אנשים ממתינים עד השבוע שבועיים האחרונים של החידוש ואז מבצעים את כל ההליך כמו טטל'ה, וחוזר חלילה.
זה גם מה שיקרה עם חובת האימון פעם בשנה (שבאופן אישי יש לי אינטרס כלכלי נגדה, אבל אני עדיין אקבל אותה).
אולי בשוליים כמה אנשים באמת יוותרו, אבל לא הרוב בכל אופן.
אבל זה לא האישו כאן. שידרשו מצידי גם מטווח פעם בשבוע של 200 כדור, רק שלא יקחו את הרישיון (שזו הבעיה כאן).
אחרי שנילחם על הרישיון, יהיה מקום לדבר על משטר אימונים.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 14 מאי 2018, 16:31

אוורסט,
זה לא סוד שאת "המכה הגדולה" בביטול רשיונות עשה בזמנו משרד הפנים כאשר הנהיג את שיטת התבחינים וחובת האימון.
אם אני לא טועה, לפני כן היו בערך 200-300K רשיונות בידי הציבור, היום יש לנו בסביבות 100K.
אנחנו לא מדברים על תופעה בשוליים, אלא בערך מחצית מבעלי הרשיונות שהעדיפו לוותר על הנשק שלהם.

בשביל ה-100K שנשארו (80K מתוכם תבחין משמר), אימון פעם ב-3 שנים כנראה לא היה מספיק טירטור כדי שיוותרו על הרשיון.
יש מצב שעקב המעבר לאימון פעם בשנה, יוותרו עוד 10-20K בעלי רשיונות - לדעתי מתוך הקבוצה של תבחין משמר ז"ל.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 14 מאי 2018, 20:11

גם אני חושב ככה.
מי שהנושא מעסיק אותו וחשוב לו, נמצא כאן ובקבוצות הפייסבוק, זה כמה אלפי אנשים בודדים שיצטרכו למרר מאד את חייהם כדי שיוותרו.
כלל הציבור, אלו שמחזיקים וגם אלו שלא, יעדיפו להיפטר מכאב הראש הזה או לא להיכנס אליו עם כל הכבדה נוספת. כמה מתוך הקצינים והרסר״ים במיל׳ ניצלו את ההיתר לרכוש אקדח ? אחוזים בודדים לדעתי.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ODA » 14 מאי 2018, 21:30

שלום,
שכחו להזכיר פה תבחין של שירות עבר בכוחות ביטחון, שלאחרונה כולל גם את הגדס"רים - פוטנציאל של לפחות 10 אלף רישיונות.
ההגיון אומר שלא יהיה צורך להוכיח כל שנה, מאחר וזה דומה לצורך להוכיח שנולדת..
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Boltik » 14 מאי 2018, 22:37

ניר ל כתב: כמה מתוך הקצינים והרסר״ים במיל׳ ניצלו את ההיתר לרכוש אקדח ? אחוזים בודדים לדעתי.

אני חושב צריך יותר מכמה אחוזים בודדים כדי ליצור עומס כמו שהיה בחנויות נשק ובבט''פ באותה תקופה.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 14 מאי 2018, 23:32

דיברו אז על 5000, אבל העומס נוצר גם כתוצאה מהסרת הסנקציה לבצע החלפת אקדח בתבחין משמר.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד