רובה הגליל בשימוש ?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: רובה הגליל בשימוש ?

על ידי Ronyo » 10 יוני 2018, 14:46

ניר ל כתב:למה זה מציק לך?

מציק לי שהצבא משנה את דרכו כדי לרצות את CNN.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר ל » 10 יוני 2018, 16:30

אני לא חושב שזה היה אחד מהשיקולים.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי GUSS » 10 יוני 2018, 18:59

לנו היה גם מקלעון f.n עם קנה מעובה.
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי Warlord » 10 יוני 2018, 22:08

Ronyo כתב:עוד דבר שמציק לי,
האם זה נכון שבתבור הצהלי לא קיים מצב אוטומט, רק בודד ונצור ?

:lol:
לפעמים מעניין אותי כמה לוחמים יש כאן?
כמה קצינים לוחמים?
אני מדבר על אלה שלא נלחמו עם עוזי אלא מהצעירים יותר.
אני גדלתי בצהל של שנות ה 90. לי ידוע שתו״ל היבשה הצה״לי (בכמה עשרות השנים האחרונות) אינו כולל ירי באוטומט ברמת הפרט.
אני בוגר יחידה מובחרת. בין השאר ירינו באוטומט כמה שרצינו כדי להשתעשע סטטית במטווח. עדיין, זה לא חלק מהתו״ל. גם בתמרון חי״ר רגיל למיטב ידיעתי ומידע שנרכש הן בקורסים פיקודיים ואחרים והן בשדה, יש מאגיסט ונגביסט וכו׳ אבל ברמת הפרט אין ירי באוטומט. אז למה ולמי זה כל כך ״מפריע״ שבתבור ״אין״ מצב אוטומט?

צוער שהעלה את השאלה מדוע אנחנו לא יורים צרורות כמו החיילים האמריקאיים בזמנו זכה לתשובה הבאה (כמו כל דבר בצבא היא התחלקה לשלוש):
-חיסכון בתחמושת במצבי אמת.
- צמצום הפגיעה בחפים מפשע / נזק משני.
-אנחנו לא פלנגות....

הצחוק בהתחלה הוא כי בתבור יש עדיין ולמרות כל האמור לעיל גם מצב אוטומט.

החידה היא לא למה בתבור אין מצב אוטומט (כי יש!) אלא למה במקלעי נגב יש מצב בודדת ? פרס לזוכים
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 11 יוני 2018, 00:36

תו״ל עשוי להשתנות, כך גם מצבי המחלף בנשק האישי, ההסבה של מיקרו תבור לירי אוטומט היא פשוטה.

הסיבה שאנחנו לא יורים צרורות כמו האמריקאים בזמנו, היא כחלק מהלקחים שהפיקו הם עצמם בעקבות אותן מלחמות - סטטיסטית האש הזו לא הייתה יעילה. הם אוהבים סטטיסטיקות ומחקרים והם גם ביצעו שינוי בכלי הנשק של הרובאים - משך תקופה ארוכה הוחלף מצב האוטומט לצרור קצר (3 כדורים) לפחות בחלק מהצבאות האמריקאים.
יש למעלה אנשים שעוסקים ברצינות בכתיבת התו״ל ויש למטה את המדריכים שרובם מקבלים אותו כתורה מסיני ולכן מספקים תשובות מופלצות לחניך מגדיל הראש שמתקיל אותם...

אש אוטומטית מנשק אישי עשויה להיות נחוצה במצבים מסויימים, לא סתם תוכננה האופציה הזו בכלי הנשק, אבל כאמור אין אחידות דעים בקרב הצבאות השונים ואצלנו החליטו כנראה להוציא את זה מנדטורית בשלב זה.
(לא מכיר את התבור מי יודע מה, לא הוסבתי אליו בזמן שעוד עשיתי מילואים, אבל ממה שקצת יצא לי לשחק בזמנו אכן לא היה מצב אוטומטי במיקרו שנתנו לחיילים לעומת ה״תבור מפקדים״) .
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Warlord » 11 יוני 2018, 01:29

ניר ל כתב:תו״ל עשוי להשתנות, כך גם מצבי המחלף בנשק האישי, ההסבה של מיקרו תבור לירי אוטומט היא פשוטה.

הסיבה שאנחנו לא יורים צרורות כמו האמריקאים בזמנו, היא כחלק מהלקחים שהפיקו הם עצמם בעקבות אותן מלחמות - סטטיסטית האש הזו לא הייתה יעילה. הם אוהבים סטטיסטיקות ומחקרים והם גם ביצעו שינוי בכלי הנשק של הרובאים - משך תקופה ארוכה הוחלף מצב האוטומט לצרור קצר (3 כדורים) לפחות בחלק מהצבאות האמריקאים.
יש למעלה אנשים שעוסקים ברצינות בכתיבת התו״ל ויש למטה את המדריכים שרובם מקבלים אותו כתורה מסיני ולכן מספקים תשובות מופלצות לחניך מגדיל הראש שמתקיל אותם...

אש אוטומטית מנשק אישי עשויה להיות נחוצה במצבים מסויימים, לא סתם תוכננה האופציה הזו בכלי הנשק, אבל כאמור אין אחידות דעים בקרב הצבאות השונים ואצלנו החליטו כנראה להוציא את זה מנדטורית בשלב זה.
(לא מכיר את התבור מי יודע מה, לא הוסבתי אליו בזמן שעוד עשיתי מילואים, אבל ממה שקצת יצא לי לשחק בזמנו אכן לא היה מצב אוטומטי במיקרו שנתנו לחיילים לעומת ה״תבור מפקדים״) .

ממה שידוע לי קיימת גרסה חצי אוטומטית של תבור / מיקרו תבור שמיועדת לשוק האזרחי בארה״ב, שם המוצר הפך ללהיט ושבר את שיאי המכירה. בגרסה זו אין מצב אוטומט.
לצהל תעש מוכרת לא מעט גרסאות של התבור / מיקרו כולל תבור קלעים עם דורגלים וכוונת טלסקופית acog, תבור מושתק אינטגרלי ליחידות מיוחדות בקליבר 9 ממ עם קנה מקוצרר וכן תבור 5.56 נאטו בלפחות שלושה ארכי קנה. בהחלט ידוע לי שכל הגרסאות הצבאיות מכילות מצב אוטומט.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Archer750 » 11 יוני 2018, 09:12

Warlord כתב:

כמה קצינים לוחמים?
אני גדלתי בצהל של שנות ה 90. לי ידוע שתו״ל היבשה הצה״לי (בכמה עשרות השנים האחרונות) אינו כולל ירי באוטומט ברמת הפרט.
אני בוגר יחידה מובחרת. בין השאר ירינו באוטומט כמה שרצינו כדי להשתעשע סטטית במטווח. עדיין, זה לא חלק מהתו״ל. גם בתמרון חי״ר רגיל למיטב ידיעתי ומידע שנרכש הן בקורסים פיקודיים ואחרים והן בשדה, יש מאגיסט ונגביסט וכו׳ אבל ברמת הפרט אין ירי באוטומט. אז למה ולמי זה כל כך ״מפריע״ שבתבור ״אין״ מצב אוטומט?

צוער שהעלה את השאלה מדוע אנחנו לא יורים צרורות כמו החיילים האמריקאיים בזמנו זכה לתשובה הבאה (כמו כל דבר בצבא היא התחלקה לשלוש):
-אנחנו לא פלנגות....

החידה היא לא למה בתבור אין מצב אוטומט (כי יש!) אלא למה במקלעי נגב יש מצב בודדת ? פרס לזוכים

לי מפריע שאין אוטומט במיקרו מסיבה פשוטה: המיקרו תבור הוא אחד הנשקים שהכי פחות רותעים בירי. זה נכון שירי באוטומט הוא לא יעיל ברוב המקרים, אבל יש מצבים שבהם אוטומט זה הפתרון הטוב ביותר, לדוגמא בהתקלות בטווח אפס במספר חמושים (סיפור ששמעתי על קצין שנתקל ב4 חיזבאלונים בטווח של מטרים ספורים בלבנון השניה, העביר לאוטומט והוריד את כולם {לא יודע אם מאומת}), או המקרה של הקצין הדרוזי שהוריד את המחבלים בפיגוע בציר המתפללים ב2002.
למה לא להשאיר את האפשרות הזו? אני הייתי אחד המחזורים האחרונים בנח"ל שהשתמשו בM4, ולמרות שהיתה אופציה לאוטומט מעולם לא השתמשנו בה (למעט התנסות פיראטית פרטית בתרגילים), ככה שהחינוך לשימוש בבודד עובד.

לגבי מצב בודד בנגב- למיטב ידעתי זה כדי לאפשר איפוס בצורה נוחה, ככה שלא צריך לטעון כל פעם כדור אחד כמו שעושים במאג.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר ל » 11 יוני 2018, 09:32

Warlord כתב:
ניר ל כתב:תו״ל עשוי להשתנות, כך גם מצבי המחלף בנשק האישי, ההסבה של מיקרו תבור לירי אוטומט היא פשוטה.

ממה שידוע לי קיימת גרסה חצי אוטומטית של תבור / מיקרו תבור שמיועדת לשוק האזרחי בארה״ב, שם המוצר הפך ללהיט ושבר את שיאי המכירה. בגרסה זו אין מצב אוטומט.
לצהל תעש מוכרת לא מעט גרסאות של התבור / מיקרו כולל תבור קלעים עם דורגלים וכוונת טלסקופית acog, תבור מושתק אינטגרלי ליחידות מיוחדות בקליבר 9 ממ עם קנה מקוצרר וכן תבור 5.56 נאטו בלפחות שלושה ארכי קנה. בהחלט ידוע לי שכל הגרסאות הצבאיות מכילות מצב אוטומט.

לשוק האזרחי בארה״ב יש הגבלות מינימום לאורך קנה, ככה שאני בספק אם מוכרים להם את המיקרו, הוא גם לא יכול להימכר כאקדח - אבל לא התעמקתי.
לגבי התבור בצה״ל, הסדירים מקבלים מיקרו ״משופר״ (דור ג אאל״ט) עם קנה 38 ס״מ לעומת 33 בדור הקודם וכוונות מפרו M5 , טריג׳יקון לקלעים, כל המיקרו יורים בודדת בלבד. מספרים לחיילים שאוטומט זה מסוכן ועלול גם לגרום לפיצוץ הקנה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ניר ל » 11 יוני 2018, 09:59

Archer750 כתב:
Warlord כתב:

כמה קצינים לוחמים?

-אנחנו לא פלנגות....

לי מפריע שאין אוטומט במיקרו מסיבה פשוטה: המיקרו תבור הוא אחד הנשקים שהכי פחות רותעים בירי. זה נכון שירי באוטומט הוא לא יעיל ברוב המקרים, אבל יש מצבים שבהם אוטומט זה הפתרון הטוב ביותר, לדוגמא בהתקלות בטווח אפס במספר חמושים (סיפור ששמעתי על קצין שנתקל ב4 חיזבאלונים בטווח של מטרים ספורים בלבנון השניה, העביר לאוטומט והוריד את כולם {לא יודע אם מאומת}), או המקרה של הקצין הדרוזי שהוריד את המחבלים בפיגוע בציר המתפללים ב2002.
למה לא להשאיר את האפשרות הזו? אני הייתי אחד המחזורים האחרונים בנח"ל שהשתמשו בM4, ולמרות שהיתה אופציה לאוטומט מעולם לא השתמשנו בה (למעט התנסות פיראטית פרטית בתרגילים), ככה שהחינוך לשימוש בבודד עובד.

לגבי מצב בודד בנגב- למיטב ידעתי זה כדי לאפשר איפוס בצורה נוחה, ככה שלא צריך לטעון כל פעם כדור אחד כמו שעושים במאג.

התו״ל של ירי אוטומטי בלוחמת חי״ר קצת יתר מורכב, מי שמתעניין יכול למצוא ספרות בנושא הזה.
הצבא הגרמני אימץ את התו״ל הזה והצליח לא רע לצערנו, היה הצבא הטוב בעולם, ככה שאי אפשר לזלזל בזה.
אני לא מכיר את הסיפורים הנ״ל, גם אני הייתי מעדיף את האופציה הזאת בנשק צבאי למקרה הצורך, לי יצא לתרגל ירי אוטומטי מרק״מ כתחליף למקלע תקול או שאזלה התחמושת תו״כ הסתערות על יעדי חי״ר.

אם הייתי נתקל בארבעה מחבלים כשהנשק בבודדת הייתי מעביר לאוטומט ? אני בספק רב, זה דורש מחשבה תחילה ולא אינסטינקטיבי אם אתה לא מתרגל את זה. אוטומט נראה לי שימושי יותר כשהמטרות לא נראות וצריך לכסות שטח כדי להגדיל את סיכויי הפגיעה. אולי גם למטרה מקובצת, אבל אז הסכנה שתמצא את עצמך מולם בגמר תחמושת כשלא כולם נפגעו היא יותר גדולה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Ronyo » 11 יוני 2018, 10:16

ניר ל כתב: לשוק האזרחי בארה״ב יש הגבלות מינימום לאורך קנה...

אין הגבלה, אני יכול להפוך כל נשק ארוך לקצר, צורך רישום ומס של $200.
אפשרות שנייה, להפוך אותו לאקדח בלי רישום ובלי מס.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי GUSS » 11 יוני 2018, 10:23

קחו משהו אקטואלי
https://i-hls.com/he/archives/83459
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי ניר ל » 11 יוני 2018, 10:39

Ronyo כתב:
ניר ל כתב: לשוק האזרחי בארה״ב יש הגבלות מינימום לאורך קנה...

אין הגבלה, אני יכול להפוך כל נשק ארוך לקצר, צורך רישום ומס של $200.
אפשרות שנייה, להפוך אותו לאקדח בלי רישום ובלי מס.

אז מוכרים אצלכם את כל הדגמים של תבור ?

לגבי להפוך לאקדח - איך אתה הופך בולפאפ לאקדח ? אתה לא יכול להוריד את הקת.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ניר ל » 11 יוני 2018, 10:49

Warlord הודות לך הסתבכתי עם השכן הגולנצ׳יק אחרי שאמרתי לו שהמפקדים שלו טפשים.
הסבירו לו שבאוטומט הקנה יתפוצץ ושהתחמושת הירוקה זה רק לקלעים, אסור להשתמש ברגילים.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי סיורניק » 11 יוני 2018, 10:54

GUSS כתב:קחו משהו אקטואלי
https://i-hls.com/he/archives/83459

הצעצוע הזה (גלבוע / סילבר שאדו) "נחשף" כבר ב-2010. כנראה הביקוש לא משהו

https://www.israelnationalnews.com/News ... spx/140151

https://www.fresh.co.il/vBulletin/showt ... C%E1%E5%F2
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי סיורניק » 11 יוני 2018, 11:01

ניר ל כתב:Warlord הודות לך הסתבכתי עם השכן הגולנצ׳יק אחרי שאמרתי לו שהמפקדים שלו טפשים.
הסבירו לו שבאוטומט הקנה יתפוצץ ושהתחמושת הירוקה זה רק לקלעים, אסור להשתמש ברגילים.

הם לא טיפשים, הם פשוט לא יודעים מעבר למה שלימדו אותם. כמו כל חייל.
זה כמו שצורת הנשיאה של הנשק היא רק לפי מה שלמדו, שפצור הפק"ל רק לפי מה שלמדו וכו' וכו'.
זה ההבדל בין Stupid לבין Ignorant

הבעיה היא שאף אחד לא פתוח ללמוד משהו חדש, בטח לא כשכבר הגענו לוותיקה.
לאחר כמה דורות של שטויות שמועברות מאב לבן, ממפקד לחייל, כבר לא יישארו בצה"ל אנשי מקצוע אמיתיים שיודעים שזו שטות.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד