יחידת תגובה אזרחית
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
יחידת תגובה אזרחית
חבר שגר בעוטף עזה סיפר שבישוב שלהם כיתת הכוננות מורכבת ברובה מגו'בניקים שעברו גיל 45 שנשקם מפורק בבית
לאחר נסיונות חוזרים למקצע אותם כמה לוחמים משוחררים טריים החליטו להקים כיתת כוננות משלהם, לפעול כצוות עם נשקם האישי(אזרחי)
חרבם על מותנם,הם הגיעו להבנה לא כתובה עם חברי כיתת הכוננות שבמקרה אמת הם יתפעלו את האירוע.
מישהו יודע אם זה חוקי בכלל? או שזה רק כמה עוברי אורח שהגיעו לאירוע וטיפלו בו?
לאחר נסיונות חוזרים למקצע אותם כמה לוחמים משוחררים טריים החליטו להקים כיתת כוננות משלהם, לפעול כצוות עם נשקם האישי(אזרחי)
חרבם על מותנם,הם הגיעו להבנה לא כתובה עם חברי כיתת הכוננות שבמקרה אמת הם יתפעלו את האירוע.
מישהו יודע אם זה חוקי בכלל? או שזה רק כמה עוברי אורח שהגיעו לאירוע וטיפלו בו?
- סליקאי כסף
Re: יחידת תגובה אזרחית
חוקי או לא זה לא העניין.
זה מתכון לברדק ולאסון.
למה שלא ייכנסו למערך הקיים בצורה מסודרת?
זה מתכון לברדק ולאסון.
למה שלא ייכנסו למערך הקיים בצורה מסודרת?
- סליקאי כסף
ארציאל כתב:למה שלא ייכנסו למערך הקיים בצורה מסודרת?
אני מניח שהאגו לא עבר בדלת כניסה...
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
If it doesnt work,you can always hit with it.
ארציאל כתב:חוקי או לא זה לא העניין.
זה מתכון לברדק ולאסון.
פרט נמק והסבר
- סליקאי כסף
אם יש כיתת כוננות קיימת, עם נשקים שהונפקו מהצבא, וכן ערוצי תקשורת פתוחים לכוחות הביטחון באזור, למה צריך ליצור משהו חדש?
שיצטרפו לכיתת הכוננות הקיימת, כפי שכבר כתבו מעלי...
למה להם להיכנס לבוץ של הפעלת נשק פרטי? (בתקווה שהם אכן מיומנים בשימוש בו כפי שהם מאמינים... לוחם צמרת בגולני המהוללת לא יודע כלום על אקדח... עם כל הכבוד לרבאק...)
מההבנה הדלה שיש לי, עם נשק פרטי אסור לאבטח. אם הם ייסדו משהו פיראטי, שלא יהיה רשום בשום מקום, הם תמיד יוכלו לטעון שהם עוברי אורח שנקלעו לסיטואציה, אז נגיד וצלחנו את המחסום החוקי. (לא שאני ממליץ למישהו לעשות את זה. בחקירה שאח"כ מגלים כל מיני דברים מעניינים...) אבל מה עם שאלה של תיאום? דו"צ?
אצלנו ביישוב, כל בעל נשק יודע שבאירוע אמת ההוראה היא להתבצר. בשום פנים ואופן לא לצאת לחפש מחבלים על דעת עצמו. כיתת כוננות אמונה על אבטחת היישוב, ועל תקשורת מול כוחות הביטחון באזור. כל גוף נוסף שיפעל על דעת עצמו במרחב, עלול לצאת מזיק במקום מועיל, בראש ובראשונה לעצמו.
אמנם ביישובים קטנים (אם על זה בכלל אנחנו מדברים) יש את היתרון של "כולם מכירים את כולם", אבל ממש לא הייתי סומך על זה בחושך, באמצע הכאוס שמאפיין אירועים בטחוניים כדוגמת חדירה ליישוב.
שיצטרפו לכיתת הכוננות הקיימת, כפי שכבר כתבו מעלי...
למה להם להיכנס לבוץ של הפעלת נשק פרטי? (בתקווה שהם אכן מיומנים בשימוש בו כפי שהם מאמינים... לוחם צמרת בגולני המהוללת לא יודע כלום על אקדח... עם כל הכבוד לרבאק...)
מההבנה הדלה שיש לי, עם נשק פרטי אסור לאבטח. אם הם ייסדו משהו פיראטי, שלא יהיה רשום בשום מקום, הם תמיד יוכלו לטעון שהם עוברי אורח שנקלעו לסיטואציה, אז נגיד וצלחנו את המחסום החוקי. (לא שאני ממליץ למישהו לעשות את זה. בחקירה שאח"כ מגלים כל מיני דברים מעניינים...) אבל מה עם שאלה של תיאום? דו"צ?
אצלנו ביישוב, כל בעל נשק יודע שבאירוע אמת ההוראה היא להתבצר. בשום פנים ואופן לא לצאת לחפש מחבלים על דעת עצמו. כיתת כוננות אמונה על אבטחת היישוב, ועל תקשורת מול כוחות הביטחון באזור. כל גוף נוסף שיפעל על דעת עצמו במרחב, עלול לצאת מזיק במקום מועיל, בראש ובראשונה לעצמו.
אמנם ביישובים קטנים (אם על זה בכלל אנחנו מדברים) יש את היתרון של "כולם מכירים את כולם", אבל ממש לא הייתי סומך על זה בחושך, באמצע הכאוס שמאפיין אירועים בטחוניים כדוגמת חדירה ליישוב.
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
Digo כתב:אם יש כיתת כוננות קיימת, עם נשקים שהונפקו מהצבא, וכן ערוצי תקשורת פתוחים לכוחות הביטחון באזור, למה צריך ליצור משהו חדש?
כי כמו שכתב פותח השרשור הזה, כנראה שיש בעיה עם כיתת הכוננות הנוכחית.
היא כנראה לא מתפקדת וכנראה גם לא מוכנה לקלוט לתוכה דם חדש.
אם אני הייתי גר באיזור וזה היה המצב אצלי בישוב גם אותי זה היה מדאיג מאד.
יכול להיות שאותה קבוצה שרוצה להקים כיתת כוננות ב' צריכה להתארגן ולהפגש עם אלוף הפיקוד ולשטוח את הטענות בפניו.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
נשמע מוזר. לא ידעתי שאנשים בני 45, תופסים את החברות בכיתת כוננות לא מתפקדת כחברות ב"מועדון אקסלוסיבי".
אם אכן הגיעו להבנה שקטה שהקבוצה החלופית תהיה זו שתתפעל, לא נשמע שיש מישהו שיתנגד להכנסת דם חדש...
לא יודע.
בכל אופן, גם פנייה לאחראים על כך היא אופציה. בשורה התחתונה, נשמע שגם אתה בעד תיאום.
אם אכן הגיעו להבנה שקטה שהקבוצה החלופית תהיה זו שתתפעל, לא נשמע שיש מישהו שיתנגד להכנסת דם חדש...
לא יודע.
בכל אופן, גם פנייה לאחראים על כך היא אופציה. בשורה התחתונה, נשמע שגם אתה בעד תיאום.
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
אני באמת לא יודע איך זה עובד מבחינה בירוקרטית, מהדברים שלך זה נשמע די הזוי שלא מרכיבים כתת כוננות מהאנשים הכי מתאימים שאפשר.
אבל התארגנות ע״ב נשק אישי (אקדח) כנגד האיומים במרחב הזה היא לא לעניין.
אם יחצה את הגדר מחבל עם כפכפים וסכין, ישתולל ביישוב ואולי יחדור לאחד הבתים, אז כל חמוש מיומן יכול לסיים את האירוע. אבל לא הרבה מעבר לזה.
חולייה מאורגנת שתחדור ממנהרה - שלא יהיה ספק, זה ימשיך לקרות, מצויידת באמל״ח צבאי - רובי סער, רימונים, מיטענים, אפודים, מיגון. להתקרב עם אקדח ולהשחיל כדור בין הקסדה לשכפ״ץ, נראה יומרני משהו.
אבל התארגנות ע״ב נשק אישי (אקדח) כנגד האיומים במרחב הזה היא לא לעניין.
אם יחצה את הגדר מחבל עם כפכפים וסכין, ישתולל ביישוב ואולי יחדור לאחד הבתים, אז כל חמוש מיומן יכול לסיים את האירוע. אבל לא הרבה מעבר לזה.
חולייה מאורגנת שתחדור ממנהרה - שלא יהיה ספק, זה ימשיך לקרות, מצויידת באמל״ח צבאי - רובי סער, רימונים, מיטענים, אפודים, מיגון. להתקרב עם אקדח ולהשחיל כדור בין הקסדה לשכפ״ץ, נראה יומרני משהו.
- סליקאי טיטניום
itamar כתב:Digo כתב:אם יש כיתת כוננות קיימת, עם נשקים שהונפקו מהצבא, וכן ערוצי תקשורת פתוחים לכוחות הביטחון באזור, למה צריך ליצור משהו חדש?
כי כמו שכתב פותח השרשור הזה, כנראה שיש בעיה עם כיתת הכוננות הנוכחית.
היא כנראה לא מתפקדת וכנראה גם לא מוכנה לקלוט לתוכה דם חדש.
תודה איתמר שחסכת לי מילים
אם הבנתי נכון הם דיברו עם הגורמים שמתאמים עם הצבא
ואת האמת לא ברור לי איך הסיפור נכון עד הסוף מאחר ועד כמה שאני יודע כיתת כוננות נחשבת מילואים ואם אלא הגילאים הם אמורים להיות משוחררים...
לא מדובר על צעירים חסרי מוח
שני יוצאי שלדג, אחד יוצא מטכ"ל, שנים אגוז, אחד מגלן (נראה לי...)
itamar כתב:יכול להיות שאותה קבוצה שרוצה להקים כיתת כוננות ב' צריכה להתארגן ולהפגש עם אלוף הפיקוד ולשטוח את הטענות בפניו.
א.
יש דבר כזה? איך מגיעים אליו?
למה שהוא יקשיב? התגובה הסטנדרטית לכל צעיר שמנסה לשנות תהיה נפנוף סטנדרטי : "הכל יהיה בסדר, אתה מגזים, האחראים במקום יודעים מה הם עושים, לך תדחוף את הראש בחול..."
- סליקאי כסף
אם מדובר ביוצאי שלדג/מטכ״ל ועוד מוסמכי חי״ר, אז יש עם מה לעבוד. הם צריכים להקים צוות אורגני רשמי, להתאמן בצורה מסודרת במתקנים צבאיים, להחזיק ציוד כוננות זמין. הבעיה האחרונה שלהם היא להגיע לאלוף הפיקוד או אפילו לרמטכ״ל ולעקוף את הרבש״צ, כל יוצא שלד״ג/מטכ״ל יודע לעשות את זה.
- סליקאי טיטניום
החבר שלי יוצא שלדג, כרגע דיברתי איתו הוא אמר שאין לו מושג איך עושים את זה
הם קצת הגזימו עם הגיל, אבל לא עם סוג האנשים והעובדה שלרובם הנשק מפורק בבית
הוא אמר שיחידות האם שלהם לא רוצות לשחרר אותם ממילואים לטובת הפלוגה שצריך להיקלט בה כדי להיות בכיתת כוננות
הם קצת הגזימו עם הגיל, אבל לא עם סוג האנשים והעובדה שלרובם הנשק מפורק בבית
הוא אמר שיחידות האם שלהם לא רוצות לשחרר אותם ממילואים לטובת הפלוגה שצריך להיקלט בה כדי להיות בכיתת כוננות
- סליקאי כסף
המטכ״ליסט בחבורה לא מכיר אישית את הרצי הלוי ? אם לא אז הוא מכיר עשרות שיכולים לקשר אותו אליו בשיחת טלפון מהנייד. במקרה התמוה שאין למישהו מהאנשים האלה קשר ישיר, אז מתקשרים ללשכה וקובעים פגישה.
- סליקאי טיטניום
rel כתב:itamar כתב:Digo כתב:יש דבר כזה? איך מגיעים אליו?
למה שהוא יקשיב? התגובה הסטנדרטית לכל צעיר שמנסה לשנות תהיה נפנוף סטנדרטי : "הכל יהיה בסדר, אתה מגזים, האחראים במקום יודעים מה הם עושים, לך תדחוף את הראש בחול..."
ממש לא. גם מפקד הפיקוד וגם סגנו הם אנשים לעניין, יוצאי ומפקדי היחידות שציינת, אין דיסטנס ביחידות האלה אין שום בעיה לדבר איתם בגובה העיניים. אין מצב שפנייה מצד קבוצת לוחמים כנ״ל שמתריעה על בעיה בטחונית ומעוניינת לסייע, לא תיבדק בצורה רצינית. חדירת מחבלים מוצלחת ליישוב, תסיים את הקריירה שלהם בצה״ל כפי שקרה לחברם טל רוסו, אם הייתה לכך התרעה שלא זכתה להתייחסות, אז על אחת כמה וכמה.
- סליקאי טיטניום
rel כתב:...הוא אמר שיחידות האם שלהם לא רוצות לשחרר אותם ממילואים לטובת הפלוגה שצריך להיקלט בה כדי להיות בכיתת כוננות
פה הבעיה!
בעצם העניין שהם צריכים להשתייך לכתת הכוננות במילואים.
אני מסכים שבמצב של עימות מתמשך צריך כתת כוננות זמינה, ולא כזו שכל חבריה גויסו ליחידות אחרות,
אבל לפחות בשיגרה... הרי הפגיעה הכי קשה היא כשכולם בשיגרה ובשאננות,
ונדרש כח שיכול לעבור מאפס למאה הכי מהר שאפשר.
אולי הפתרון הוא תמהיל כוחות, אולי כתת כוננות ב', אבל צריך למצוא את הדרך החוקית לאפשר ליישוב להרוויח אותם ככח ביטחון בשיגרה
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
ניר ל כתב:המטכ״ליסט בחבורה לא מכיר אישית את הרצי הלוי ? אם לא אז הוא מכיר עשרות שיכולים לקשר אותו אליו בשיחת טלפון מהנייד. במקרה התמוה שאין למישהו מהאנשים האלה קשר ישיר, אז מתקשרים ללשכה וקובעים פגישה.
בעיני כל העניין הזה מאד תמוה...
אני מבין שהצבא לא רוצה לשחרר לוחמי יחידות מיוחדות מהיחידות האורגניות שלהם לטובת כיתת כוננות - כי הוא השקיע בהם הרבה.
יש להם עוד הרבה מה לתרום במסגרת שירות מילואים.
לוחמים של מטכ"ל ושלדג חשופים לכל שדרת הפיקוד הגבוהה בצהל.
החל מהרמטכ"ל וכלה באלופי פיקוד שנמצאים קבוע בתדריכים לכל מיני מבצעים.
כנ"ל לגבי כל מיני ביקורים ביחידות האלה. כולם אוהבים להתחכך בהם ולהנות מהתהילה.
יש גם הרבה מאד פתיחות והדעה של כל לוחם נשמעת ונלקחת בחשבון.
בנוסף, אלוף הפיקוד מבקר באופן די סדיר בישובים עוטף עזה ויש לו קשר בלתי אמצעי עם האזרחים.
בתור אזרח אין כבר דיסטנס ודרגות. אפשר לשוחח בגובה העיניים.
גם הדלת שלו פתוחה לכל מי שרוצה לדבר איתו, כך שמי שרוצה לתאם פגישה לא נראה לי שתהיה בעיה.
הבעיה של אותם בחורים היא שהם מנסים להחזיק את המקל משני הקצוות שלו.
גם להשאר כלוחמים ביחידות האורגניות, וגם להשתתף בכיתת כוננות.
ומבחינת הצבא אתה לא יכול את שניהם (ובצדק).
או שאתה שייך לכיתת כוננות וזה המילואים שלך בחירום, או שאתה שייך ליחידה אחרת.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
מי מחובר