נשיאת נשק - מוסלק או גלוי?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
נשיאת נשק - מוסלק או גלוי?
אני מתחבט בשאלה כבר תקופה.
מצד אחר מוסלק - אין הרתעה של התוקף (לא מדבר על מחבל); מצד שני לא מוסלק מכניס אותי לעמדה של מטרה של תוקף שירצה לחטוף אותו או לפגוע על מנת.
מה דעתכם?
מצד אחר מוסלק - אין הרתעה של התוקף (לא מדבר על מחבל); מצד שני לא מוסלק מכניס אותי לעמדה של מטרה של תוקף שירצה לחטוף אותו או לפגוע על מנת.
מה דעתכם?
- סליקאי ארד
Re: נשיאת נשק - מוסלק או גלוי?
לדעתי אזרח שנושא נשק ביום-יום בצורה גלויה ובולטת למטרת הרתעה זה דבר פתטי ועלוב.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
If it doesnt work,you can always hit with it.
רק מוסלק.
הרתעה - ממש לא תפקידו של אזרח. נכון שיש בישראל את הקונבפט הזה שכל אזרח חמוש זה סוג של "לוחם לוט"ר בהתנדבות", אבל אני טוען שזה קונספט הזוי ומסוכן.
התוקף נהנה מיתרון ההפתעה. אף אחד לא יכול לדעת, מי מכל הסובבים הולך לבצע עכשיו תקיפה שתצדיק/תחייב שימוש בנשק. הדרך היחידה להשוות במעט את הסיכויים זה שלתוקף יהיה חוסר וודאות, מי מהסובבים חמוש ויכול להגיב לתקיפה.
ובנושה ההרתעה - גם כאן יש יתרון להסלקה. רק שלא מדובר בהרתעת שופוני, אלא בהרתעה הרבה יותר מתוחכמת. כשהתוקף יודע שיש נשק אצל אזרחים, אבל הוא לא רואה נשק גלוי אצל אף אחד הוא עשוי לקבל תחושה שיש הרבה יותר נשק ממה שיש בפועל. ככה, אגב פועלים כוחות אבטחה סמויים מקצועיים - הם מתערבבים בקהל בלי סימני היקר בולטים. בשלב מסוים התוקף מתחיל לראות מאבטח בכל אחד מסביב... ומוותר.
הרתעה - ממש לא תפקידו של אזרח. נכון שיש בישראל את הקונבפט הזה שכל אזרח חמוש זה סוג של "לוחם לוט"ר בהתנדבות", אבל אני טוען שזה קונספט הזוי ומסוכן.
התוקף נהנה מיתרון ההפתעה. אף אחד לא יכול לדעת, מי מכל הסובבים הולך לבצע עכשיו תקיפה שתצדיק/תחייב שימוש בנשק. הדרך היחידה להשוות במעט את הסיכויים זה שלתוקף יהיה חוסר וודאות, מי מהסובבים חמוש ויכול להגיב לתקיפה.
ובנושה ההרתעה - גם כאן יש יתרון להסלקה. רק שלא מדובר בהרתעת שופוני, אלא בהרתעה הרבה יותר מתוחכמת. כשהתוקף יודע שיש נשק אצל אזרחים, אבל הוא לא רואה נשק גלוי אצל אף אחד הוא עשוי לקבל תחושה שיש הרבה יותר נשק ממה שיש בפועל. ככה, אגב פועלים כוחות אבטחה סמויים מקצועיים - הם מתערבבים בקהל בלי סימני היקר בולטים. בשלב מסוים התוקף מתחיל לראות מאבטח בכל אחד מסביב... ומוותר.
- סליקאי טיטניום
מה שליאור כתב על spy.
רק מוסלק.
שלא לדבר על זה שאתה מטרה לכל מי שמעוניין בנשק חינם
ושלא לדבר שאתה מטרה לכל מי שאתה לא יורד לו כל כך בגרון ובא לו להתלונן עליך במשטרה כדי למרר לך את החיים.
א.
רק מוסלק.
שלא לדבר על זה שאתה מטרה לכל מי שמעוניין בנשק חינם
ושלא לדבר שאתה מטרה לכל מי שאתה לא יורד לו כל כך בגרון ובא לו להתלונן עליך במשטרה כדי למרר לך את החיים.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
אכו,,, מאז הופעת אופנת ההסלקה ותאורית ההרתעה המתעצמת, פסו מיקרי הפיגוע מארצנו המתוחכמת.. %%$0077
פחות -לרוב זה יותר,,
GUSS כתב:אכו,,, מאז הופעת אופנת ההסלקה ותאורית ההרתעה המתעצמת, פסו מיקרי הפיגוע מארצנו המתוחכמת.. %%$0077
1+
- סליקאי ארד
כשוטר לשעבר אני מסכים ביותר עם SPY
יחד עם זאת אין הפתעה גדולה יותר לתוקף פוטנציאלי בשעת מעשה כשלפתע המותקף (כלשון החוק המתירה כמובן לשלוף נשק)שולף נשקו או לחילופין מראה את הנשק במידה ויש מספיק זמן כמובן.והתוקף מופתע. לראות פנים של תוקף שמורתע ומופתע כשרואה לפתע נשק זה התענוג הגדול ביותר בעולם.בפרט כשבהלת מוות תופסת את התוקף.
תמיד צחקתי כשזה קרה לנו בשעות העבודה ללא מדים.כשנשאנו נשק מוסלק היטב. גם היום אני נושא אותו מוסלק.וזה הדבר הטוב ביותר אינך משמש מטרה לחוטף נשק.או למפגע פוטנציאלי...
יחד עם זאת אין הפתעה גדולה יותר לתוקף פוטנציאלי בשעת מעשה כשלפתע המותקף (כלשון החוק המתירה כמובן לשלוף נשק)שולף נשקו או לחילופין מראה את הנשק במידה ויש מספיק זמן כמובן.והתוקף מופתע. לראות פנים של תוקף שמורתע ומופתע כשרואה לפתע נשק זה התענוג הגדול ביותר בעולם.בפרט כשבהלת מוות תופסת את התוקף.
תמיד צחקתי כשזה קרה לנו בשעות העבודה ללא מדים.כשנשאנו נשק מוסלק היטב. גם היום אני נושא אותו מוסלק.וזה הדבר הטוב ביותר אינך משמש מטרה לחוטף נשק.או למפגע פוטנציאלי...
- סליקאי כסף
GUSS כתב:אכו,,, מאז הופעת אופנת ההסלקה ותאורית ההרתעה המתעצמת, פסו מיקרי הפיגוע מארצנו המתוחכמת.. %%$0077
1. על מנת שההרתעה תעבוד טוב, חייבת להיות "מסה קריטית" של כלי נשק בידי הציבור. אחוז נושאי נשק מזערי, כל ההתקפות על נשק, כל ההבטחות על הצמצום, כל המגבלות על איסור הכניסה עם נשק למקומות שונים ומשונים פוגעים אנושות בהרתעה מסוג זה.
2. רוב נושאי נשק בארץ לא באמת מסליקים נשק. לשים טי-שרט קצר על אקדח תקוע בתחת כך שהוא בולט מכל כיוון אפשרי ומעוות את קו המכנס - זה לא הסלקה.
3. אכן, יש עכשיו הרבה פחות פיגועים. בראש ובראשונה, הודות לעבודת קודש של כוחות הביטחון אך גם הודות לכך שבגל הפיגועים האחרון, רובם המוחלט של הפיגועים סוקלו תוך זמן קצר מאוד על ידי אזרחים ואנשי ביטחון לא בתפקיד. אז כן, זה עובד.
- סליקאי טיטניום
הרי הכוונה היתה מלתחילה במניעת הפיגוע עקב חשש כבד עד חלחלה שמה כולם סביבו חמושים....זה שמפגעים נוטרלו[למצער רק חלקם, ואף לרוב במרחק ניכר ממקום הפיגוע] זה מימד אחר בדיון במחילה..
פחות -לרוב זה יותר,,
הכוונה שלי היא שלאחר פיגועים נוטרלו מהר - התחזקה ההרתעה. גם בדמוי אזרחים חמושים. במיוחד לאור האמירות החדשות על הרחבת התבחינים, הגדלת כמות כלי הנשק הפרטיים והקריאות הנרגשות לשאת נשק, מי שיש לו. כל אלה מייצרים הרתעה. (לאומת פעילויות שפוגעות קשה בהרתאה שבוצעו בשנים קודמות, אותן מניתי בתגובה הקודמת שלי).
ככלל, הרתעה זה מושג מאוד חמקמק - אתה אף פעם לא יכול לדעת, מה מנעת. אבל עובדה בשטח - גל הפיגועים ירד. להזכירך, היו אמירות מצד כוחות הביטחון שפיגועים מהסוג שהיו בגל האחרון קשה מאוד למנוע ברמה המודיעינית היות ולא מדובר בהתארגנויות, אלא באנשים בודדים. אז גם אם נעשה מאמץ מודיעיני ומבצעי כביר (והוא כן נעשה) והצליחו למנוע חלק מהפיגועים הודות לכך, אי אפשר להתעלם מהעובדה שפיגועים רבים סוכלו על ידי אזרחים ואנשי כוחות הביטחון לא בתפקיד בעזרת נשק פרטי. אז אני טוען שזה תרם להרתעה.
ככלל, הרתעה זה מושג מאוד חמקמק - אתה אף פעם לא יכול לדעת, מה מנעת. אבל עובדה בשטח - גל הפיגועים ירד. להזכירך, היו אמירות מצד כוחות הביטחון שפיגועים מהסוג שהיו בגל האחרון קשה מאוד למנוע ברמה המודיעינית היות ולא מדובר בהתארגנויות, אלא באנשים בודדים. אז גם אם נעשה מאמץ מודיעיני ומבצעי כביר (והוא כן נעשה) והצליחו למנוע חלק מהפיגועים הודות לכך, אי אפשר להתעלם מהעובדה שפיגועים רבים סוכלו על ידי אזרחים ואנשי כוחות הביטחון לא בתפקיד בעזרת נשק פרטי. אז אני טוען שזה תרם להרתעה.
- סליקאי טיטניום
אי אפשר להתעלם מהעובדה שפיגועים רבים סוכלו על ידי אזרחים ואנשי כוחות הביטחון לא בתפקיד בעזרת נשק פרטי. אז אני טוען שזה תרם להרתעה.
--------------
שהיה מוסלק???? או שהיה נשק אזרחי מלתחילה?.... הרי הדיון החל במוסלק או לא, אם איני טועה.
--------------
שהיה מוסלק???? או שהיה נשק אזרחי מלתחילה?.... הרי הדיון החל במוסלק או לא, אם איני טועה.
פחות -לרוב זה יותר,,
מה שאיתמר כתב על ליאור שכתב על spy :)
אני מאמין שגורם ההפתעה הוא מאוד משמעותי.
*חשוב להתאמן כשאתה "קר" על ירי מהסלקה, כך אני משתדל כל אימון.
אני מאמין שגורם ההפתעה הוא מאוד משמעותי.
*חשוב להתאמן כשאתה "קר" על ירי מהסלקה, כך אני משתדל כל אימון.
אני חושב שהדיון בהרתעה מול טרור היחידים לא רלוונטי בעליל.
הדיון הרלוונטי הוא האם נוכחות של נשק גלוי מהווה יתרון או חיסרון
אני טוען שחיסרון, מהסיבות הבאות-
1. אם מישהו מעוניין למרר לך את החיים ולטעון שאיימת עליו בנשק מסיבה כזו או אחרת- לך תוכיח שאין לך אחות (וזה לא תלוש בכלל)
2. זה מזמין ניסיון לחטיפת נשק.
3. זה סתם לא מחליק טוב בגרון ויכול לייצר אי נוחות מול אנשים.
את כל הנ"ל ההסלקה פותרת.
חוץ מזה, כשהנשק מוסלק תמיד אפשר להפוך אותו ל"לא מוסלק"- אבל לא להיפך.
הדיון הרלוונטי הוא האם נוכחות של נשק גלוי מהווה יתרון או חיסרון
אני טוען שחיסרון, מהסיבות הבאות-
1. אם מישהו מעוניין למרר לך את החיים ולטעון שאיימת עליו בנשק מסיבה כזו או אחרת- לך תוכיח שאין לך אחות (וזה לא תלוש בכלל)
2. זה מזמין ניסיון לחטיפת נשק.
3. זה סתם לא מחליק טוב בגרון ויכול לייצר אי נוחות מול אנשים.
את כל הנ"ל ההסלקה פותרת.
חוץ מזה, כשהנשק מוסלק תמיד אפשר להפוך אותו ל"לא מוסלק"- אבל לא להיפך.
- סליקאי ארד
מהם היתרונות בעינכם בנשיאה גלויה? אני מניח שרובנו כאן נושאים נשק מוסלק אבל בכל זאת, יש לנשיאה גלויה יתרונות משמעותיים על פני נשיאה מוסלקת?
- סליקאי כסף
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד