ניקוי יתר של אקדח - יש דבר כזה?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
ניקוי יתר של אקדח - יש דבר כזה?
לצערי אני לא יורה הרבה, אחת לכמה שבועות (סטודנט, אין זמן וכסף). בסוף כל ירי כשאני מגיע הביתה אני מפרק את הנשק פירוק משני ומנקה את כולו (גלוק 19). יש מניעה לעשות זאת? אני נהנה מזה וזו לא טרחה עבורי.. השאלה מתייחסת רק לנשק עצמו.
לא מפרק את תפס המחסנית ואת המחסנית עצמה, כל השאר כן
לא מפרק את תפס המחסנית ואת המחסנית עצמה, כל השאר כן
- סליקאי כסף
Re: ניקוי יתר של אקדח - יש דבר כזה?
מה זה פירוק משני ? עד איזו רמה ?
הניקוי כשלעצמו לא יזיק גם אם תפרק לרמת הבורג, חוץ מהסיכון לאבד איזה חלקיק ולהשבית זמנית את האקדח.
הניקוי כשלעצמו לא יזיק גם אם תפרק לרמת הבורג, חוץ מהסיכון לאבד איזה חלקיק ולהשבית זמנית את האקדח.
- סליקאי טיטניום
הכל חוץ מתפס מחסנית, מחסנית וכוונות.
פירוק ראשוני, הוצאת פינים, עצר מחלק, בלוק נעילה, פירוק מערכת ההדק (גשר, קונקטור, קפיץ..), פירוק משני לצינה (נוקר-כולו עד לרמת סהרונים, שן חולצת, פין אבטחת הנוקר..)
פירוק ראשוני, הוצאת פינים, עצר מחלק, בלוק נעילה, פירוק מערכת ההדק (גשר, קונקטור, קפיץ..), פירוק משני לצינה (נוקר-כולו עד לרמת סהרונים, שן חולצת, פין אבטחת הנוקר..)
- סליקאי כסף
לא נגרם כל נזק כל עוד אתה יודע להוציא ולהחזיר את הפינים כמו שצריך.
את הפינים של גלוק לא מוציאים ולא מכניסים בחבטות.
א.
את הפינים של גלוק לא מוציאים ולא מכניסים בחבטות.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
אני מניח את גוף האקדח על גליל נייר דבק רחב כך שהפינים יפלו פנימה, משתמש במפתח אלן בקוטר מתאים וקצת יותר קטן מהקדחים (אין לי פין פירוק יעודי). את כולם אני מוציא בעדינות ללא כוח, את הפין שתופס את עצר המחלק אני מוציא תוך כדי משחק עדין איתו במידה והוא לא יוצא חלק (כך גם בהרכבה).
עד עכשיו לא הבנתי למה אבל גלוק מנחים להוציא את הפינים מצד שמאל לימין ולהחזיר מימין לשמאל. יש לזה הסבר?
אשמח לעוד טיפים
עד עכשיו לא הבנתי למה אבל גלוק מנחים להוציא את הפינים מצד שמאל לימין ולהחזיר מימין לשמאל. יש לזה הסבר?
אשמח לעוד טיפים
- סליקאי כסף
בצד שמאל יש את עצר המחלק שנועל את הפינים, אחרי ששיחררת את הפין מהנעילה הוא עושה את 3/4 הדרך הנותרת החוצה ללא התנגדות ומבלי להיתפס שוב.
אני חושב שאתה מגזים עם הפירוק, אלא אם התדירות שאתה יורה היא נמוכה. אמנם אם אתה עובד נכון, ללא הפעלת כוח או דפיקות, אני לא יכול להצביע על בלאי מהותי שיכול להתרחש, אבל זה בטח לא מוסיף חיים לאקדח, הפלסטיקה סביב הנוקר עלולה להישבר או לאבד, סיכוי לא רע לאבד גם איזה פין שעף, או סתם להפיל את הצינה ולשבור אותה.
אני חושב שאתה מגזים עם הפירוק, אלא אם התדירות שאתה יורה היא נמוכה. אמנם אם אתה עובד נכון, ללא הפעלת כוח או דפיקות, אני לא יכול להצביע על בלאי מהותי שיכול להתרחש, אבל זה בטח לא מוסיף חיים לאקדח, הפלסטיקה סביב הנוקר עלולה להישבר או לאבד, סיכוי לא רע לאבד גם איזה פין שעף, או סתם להפיל את הצינה ולשבור אותה.
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב:בצד שמאל יש את עצר המחלק שנועל את הפינים, אחרי ששיחררת את הפין מהנעילה הוא עושה את 3/4 הדרך הנותרת החוצה ללא התנגדות ומבלי להיתפס שוב
הגיוני, תודה :)
מבצע זאת אחרת לכמה שבועות (שהם בדר"כ מצטברים לחודשים). מנצל את ההזדמנות לנקות טוב את האקדח ולשמן אותו
- סליקאי כסף
אבל זה בטח לא מוסיף חיים לאקדח, הפלסטיקה סביב הנוקר עלולה להישבר או לאבד, סיכוי לא רע לאבד גם איזה פין שעף, או סתם להפיל את הצינה ולשבור אותה.
בגלוק יש 3 חלקים קטנים שנוטים ללכת לאיבוד:
1. הקסוות של הנוקר. אני לא מוצא שום הגיון לפרק אותן. יש להן נטיה לעוף כאשר מנסים להרכיב אותן חזרה.
2. אותה כיפת פלסטיק קטנה בקצה הקפיץ של השן החולצת. צריך להזהר כאשר מסירים את המכסה האחורי של הצינה. זה חלק חשוב מאד שקובע את המתח של השן החולצת.
3. הקפיץ של נצרת הנוקר. הוא תמיד נופל.
את תעלות הנוקר והשן החולצת מומלץ לנקות ולייבש מדי פעם כי מצטבר שם הרבה זבל. פיח ובעיקר גרידת נחושת שהנוקר אוסף מהפיקות.
אבל לא צריך להסחף.
דרך אגב צינה יכולה ליפול ולהשבר גם בניקוי רגיל.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
זה נכון לגבי הצינה, רק שכל התעסקות נוספת/ממושכת/ פירוק משני - מגדילה את הסיכון שזה יקרה.
אני מנקה פיח מהרמפה, פני הנוקר, מעביר מברשת פליז וחוטר בקנה אחרי כל ירי ומשמן את המסילות, כי זה קל ומונע מהפיח להתגבש ולהידבק - גם זה הרבה ולא הכרחי לתפקוד תקין של האקדח. את הנוקר והשן החולצת - אחת לתקופה ממושכת ואת ההדק והבלוק - אף פעם, אלא אם רוצה להחליף חלקים.
אני מנקה פיח מהרמפה, פני הנוקר, מעביר מברשת פליז וחוטר בקנה אחרי כל ירי ומשמן את המסילות, כי זה קל ומונע מהפיח להתגבש ולהידבק - גם זה הרבה ולא הכרחי לתפקוד תקין של האקדח. את הנוקר והשן החולצת - אחת לתקופה ממושכת ואת ההדק והבלוק - אף פעם, אלא אם רוצה להחליף חלקים.
- סליקאי טיטניום
ניקוי יתר של אקדח,,, אם אתה נהנה מזה למה לא,,
ובדיחה זקנה:
פציינט: ד"ר יש לי שילשול אדיר בצבע ירוק צהבהב! אני יכול לעשות אמבטיה עם זה???
ד"ר: אם יש לך מספיק.. ואתה נהנה מזה למה לא..
ובדיחה זקנה:
פציינט: ד"ר יש לי שילשול אדיר בצבע ירוק צהבהב! אני יכול לעשות אמבטיה עם זה???
ד"ר: אם יש לך מספיק.. ואתה נהנה מזה למה לא..
פחות -לרוב זה יותר,,
אני הייתי חושש מהרחבת חורי הפינים בגוף האקדח.
חוץ מזה, מיותר מיותר מיותר.
ניר.ב כתב:אני הייתי חושש מהרחבת חורי הפינים בגוף האקדח.
אין חשש.
הפינים האלה סופגים ממילא את כל הרתע מבלוק הנעילה. אם יש מה שירחיב אותם, זה הרתע ולא ההוצאה של הפינים.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
12 הודעות