הוכחת עמידה בתבחין בעת חידוש
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: הוכחת עמידה בתבחין בעת חידוש
itamar כתב:ביננו.. באמת היו לא מעט טרמפיסטים שגם דאגו להתרברב על כך בכל מדיה אפשרית במקום לסתום את הפה.
אז מה אם הם התרברבו? הם עדיין קיבלו את הנשק בזכות וברשות.
המציאות הזו שבה אזרח במדינה צריך לחשוש מלפתוח את הפה פשוט הזויה.
והמציאות הזו שבה פקיד יושב ומסדר לעצמו את הגרפים על חשבוננו ככה שיראו טוב בעיני הממונים עליו גם הזויה...
אההה...יש יותר מדי רשיונות בירי מעשי? אז נבטל. יש יותר מדי רשיונות בעבודה בשטחים, נבטל גם כן..וכו וכו..
א.
אתה צודק.
אבל עדיין יש קטע של טאקט.
לא צריך להתרברב שיש לך נשק, ובטח לא לרוץ לספר לכל העולם באיזו קומבינה הצלחת להוציא תבחין מיוחד.
היו יותר מדי טמבלים שלא חשבו על זה וגם טרחו להתאמצו לעשות נזק.
בסופו של דבר באחת הפעמים זה התפוצץ כשגילו על מתנדבי משטרה שנתנו שוחד לרל"שית של מפקד תחנת גלילות כדי שתמליץ לו להמליץ לרח"ט אבטחה להמליץ עליהם לאגף לרישוי כלי ירייה על מתן רישיון.
לפני כמה חודשים פגשתי במקרה פקיד רישוי ברחוב, והוא זיהה אותי מהלשכה אז התחלנו לקשקש על תבחינים ועל המדיניות.
כששאלתי אותו למה דורשים הוכחת עילה בהחלפה למי שלא בהוראת מעבר, הוא ענה לי ונתן את הדוגמה של ההמלצה הפרטנית - "אתה יודע שיש כל מיני אנשים שקיבלו את התבחין הזה בקומבינה ולא היו צריכים לקבל, אז זה לא שיש לי משהו אישי נגדם אבל בגלל שזה לא עסק פרטי שלי אני חייב לבדוק שהם עדיין עומדים בעילה".
ואז הוא אמר לי שכל עוד מחדשים את הרישיון בזמן לא צריך להוכיח עילה ואין מה לדאוג. כנראה שמאז מישהו החליט לגבי תבחינים מסוימים שמפסיקים לאכוף באופן מזדמן והגיע הזמן לאכיפה אקטיבית.
גם על הירי המעשי התלבשו לאחרונה.
יש לי חברים שעומדים בתנאי הותק והתחרויות וההתאחדות אמרה להם שהם בכל זאת לא מקבלים המלצה לרישיון. עם זה הרבה יותר קשה להתמודד אפילו מהבט"פ.
לא צריך לחשוש מלפתוח את הפה, אבל צריך להבין איפה כדאי לשתוק.
- סליקאי זהב
ניר ל כתב:ההלקאה העצמית מיותרת .
גם אם נמצאה פרצה דרכה הסתננו כמה אנשים למועדון האקסקלוסיבי של ״מחזיקי רשיון נשיאה לאקדח +50כדור״ בישראל, אפשר לסגור אותה ולהמשיך הלאה. אין צורך לשפוך את התינוק עם המים ולמרר לכולם את החיים.
אבל זה מה שאנשים צרי מוח ורעים עושים, לצערנו לא חסרים כאלו בעם ישראל.
מי ישמע בכמה אחוזים ממחזיקי הנשק מדובר ... מה הבעיה להניח להם כמו שעשו בזמנו עם כל מאות אלפי מחזיקי הרשיונות מלפני ״שיטת התבחינים״ ? הרי מדובר באנשים נורמטיבים שעמדו בתנאי הסף, לא בעבריינים מועדים.
אתה צודק, ובגלל זה יעשו כאן "שיטת מצליח" לדעתי.
- סליקאי זהב
Neon Golden כתב:Everest כתב:עדכון: גם בעלי תבחינים תקפים יכולים להיכנס לאתר ולהדפיס את טפסי החידוש ולחדש כרגיל.
היחידים שנמצאים בבעיה וחוסמים להם את האפשרות ללא הוכחת עילה מחדש הם בעלי תבחין של עבודה ביישוב זכאי ובעלי תבחין של המלצה פרטנית של משטרת ישראל.
אין ספק שמדובר במהלך מתואם ומוכוון מטרה לבטל את רישיונות ההמלצה הפרטנית, ולאמלל את חייהם של בעלי עבודה ביישוב זכאי.
מה מקור העדכון? מסמך? הצהרה שבעל פה? דרך גורם שלישי? ניתוח סטטיסטי?
הצלבת מידע והסקת מסקנות בין אנשים בעלי תבחינים מסוימים שנדרשו להוכיח עילה לבין אחרים שלא...
- סליקאי זהב
Everest כתב:...אבל עדיין יש קטע של טאקט.
לא צריך להתרברב שיש לך נשק, ובטח לא לרוץ לספר לכל העולם באיזו קומבינה הצלחת להוציא תבחין מיוחד..
צודק לחלוטין. חבל שבגלל אנשים כאלה, חוסר היכולת שלהם לטפוח לעצמם על השכם ובשקט גורמת לשאר נושאי הנשק להיבדק תחת זכוכית מגדלת.
- סליקאי כסף
ניר ל כתב:מילואימניקים יכולים להשתמש במכתב הרשמי של השר אם יש צורך.
מישהו יודע איפה אפשר למצוא עותק של המכתב הזה?
- סליקאי ארד
בשלב זה, אנשי המילואים שאני מכיר, לא נדרשו להוכיח תבחין בחידוש.
- סליקאי טיטניום
זה מרגיע קצת :)
אבל בכל זאת אם המכתב הזה זמין היכנשהו הייתי שמח. הוא יכול להרגיע אותנו שנעמוד בתבחין באופן חוקי גם אחרי השחרור, שזה לא אמור להיות רחוק אצלי.
אבל בכל זאת אם המכתב הזה זמין היכנשהו הייתי שמח. הוא יכול להרגיע אותנו שנעמוד בתבחין באופן חוקי גם אחרי השחרור, שזה לא אמור להיות רחוק אצלי.
- סליקאי ארד
המכתב הזה לא שווה את הנייר האלקטרוני שהוא כתוב עליו מכמה סיבות:
1) אנחנו בפיתחה של שנת בחירות וזה עדיין לא קרה, לכן זה עדיין רק בגדר הבטחה, שספק אם אי פעם תמומש.
2) בוא נניח שזה כן יקרה, אחרי הבחירות יכול לבוא שר אחר ולהחליט שלא מתאים לו, והוא ישלח את כל משתחררי המילואים לבתי משפט לעניינים מנהליים כדי אולי לשמור על הרישיון. אני אוריד את הכובע ואבלע אותו אם אפילו רק 10% באמת יפנו לבית משפט.
וככה בשקט עוד פעם יצמצמו קצת את מצבת הרישיונות וכולם יקטרו אבל לא יעשו שום דבר.
1) אנחנו בפיתחה של שנת בחירות וזה עדיין לא קרה, לכן זה עדיין רק בגדר הבטחה, שספק אם אי פעם תמומש.
2) בוא נניח שזה כן יקרה, אחרי הבחירות יכול לבוא שר אחר ולהחליט שלא מתאים לו, והוא ישלח את כל משתחררי המילואים לבתי משפט לעניינים מנהליים כדי אולי לשמור על הרישיון. אני אוריד את הכובע ואבלע אותו אם אפילו רק 10% באמת יפנו לבית משפט.
וככה בשקט עוד פעם יצמצמו קצת את מצבת הרישיונות וכולם יקטרו אבל לא יעשו שום דבר.
- סליקאי זהב
התחייבות כתובה לא מבטלת את הסיכוי שזה יקרה אבל מקטינה אותו, ונותנת עילה לא רעה למי שיעתור לבית המשפט (ואפילו יותר טובה למי שיבוא אחריו, כשתהיה פסיקה מתאימה).
לגבי האחוז שיפנה לבית המשפט, אתה כנראה צודק, אבל זה פחות מעניין בעיניי. חשוב לי שמי שרוצה רישיון ומגיע לו, יוכל לקבל אותו בצורה חוקית. את שיטת מצליח, אם מישהו ירצה לנסות אותה, כנראה לא נמנע.
לגבי האחוז שיפנה לבית המשפט, אתה כנראה צודק, אבל זה פחות מעניין בעיניי. חשוב לי שמי שרוצה רישיון ומגיע לו, יוכל לקבל אותו בצורה חוקית. את שיטת מצליח, אם מישהו ירצה לנסות אותה, כנראה לא נמנע.
- סליקאי ארד
אבי_1 כתב:זה מרגיע קצת :)
יש את המכתב בשירשור הזה:
viewtopic.php?f=1&t=21337
- סליקאי כסף
תודה רבה :)
- סליקאי ארד
היום קיבלתי בסמס, הודעה על חידוש הרשיון.
תבחין: שירות פעיל בכוחות הביטחון ( מילואים). שום בעייה בהורדת המסמכים וקבלתם, כולל תשלום אגרה באמצעות האינטרנט. השבוע הצהרת רופא, מטווח ותם ונשלם.
הסיפור, לפחות לבעלי תבחין כמוני, קל וללא בעיות.
מקווה שגם בתבחינים אחרים כנ״ל.
בהצלחה לכל המחדשים
תבחין: שירות פעיל בכוחות הביטחון ( מילואים). שום בעייה בהורדת המסמכים וקבלתם, כולל תשלום אגרה באמצעות האינטרנט. השבוע הצהרת רופא, מטווח ותם ונשלם.
הסיפור, לפחות לבעלי תבחין כמוני, קל וללא בעיות.
מקווה שגם בתבחינים אחרים כנ״ל.
בהצלחה לכל המחדשים
- סליקאי ארד
לתחושתי, אגף הרישוי פשוט פועל ברוח הוראת השר לא לאכוף תבחין של תום שירות. לפיכך, אין צורך לדרוש את הוכחת עמידה בתבחין
- סליקאי טיטניום
הערה לספיי, יתכן שאתה צודק. אצלי מדובר, למרות הגיל המבוגר, בשירות מילואים פעיל ( התנדבות) ולא בתום השירות. אני ממלא אחר תנאי התבחין במלואם. אין לי מידע על מי שסיים את שירות המילואים הפעיל, מה קורה בעת החידוש. לציין, שבין שאר הטפסים, יש להצהיר שאני עומד בתנאי התבחין, לפיהם קיבלתי את הרישיון.
שוב בהצלחה לכל המחדשים.
שוב בהצלחה לכל המחדשים.
- סליקאי ארד
הכוונה שלי הייתה שאם האגף לא אוכף תום שירות פעיל, אז אין שום צורך לדרוש הוכחת עמידה בתבחין. כי גם אם עמדת פעם ועכשיו לא, אז... תהיה להם בעיה ביורוקרטית לחדש, לפי המדיניות הלא רשמית. אז הם עובדים בשיטה don't ask, don't tell
- סליקאי טיטניום
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד