חסימת פתח הקת בגלוק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

חסימת פתח הקת בגלוק

על ידי Alon2 » 17 יולי 2018, 15:03

האם יש מניעה לחסום את פתח הקת עם פקק יעודי? המקום מתמלא טינופת. מצד שני זכור לי שקראתי פה פעם שיש חשיבות להשאיר את הפתח פתוח, אני לא מוצא את ההודעה המקורית
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: חסימת פתח הקת בגלוק

על ידי ניר.ב » 17 יולי 2018, 18:33

גלוק 19X מגיע כבר עם פקק מורכב, כך שגם לדעת היצרן אין שום בעיה.
וכן, המקום הזה מועד לכניסת טינופת.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 17 יולי 2018, 18:46

הפתח הזה דרוש כדי לעקור מחסנית שנתקעת.
בדור 5 החזירו גם את השקע הקדמי אאל'ט
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ניר ל » 18 יולי 2018, 00:15

עכשיו כשאני מסתכל על תמונות,
ניר צודק, גלוק 19x משווק עם פקק וטבעת שרוך אבטחה, בנוסף על כך שחסמו את הפתח האחורי הם אף הגדילו לעשות והאריכו את קדמת הקת עד לקו תחתית המחסנית. כל זה בשעה שבכל אקדחי דור 5 החזירו את הפתח הקדמי מדורות 1-2.
הדבר היחיד שאני יכול להגיד זה שהם ליצנים. אין עקביות במה שהם עושים או ״משפרים״. בגלוק 19x יהיה קשה מאד מאד לעקור מחסנית גם עם ציפרניים ארוכות ועבות, כל זה על מזבח העיצוב והשיווק... היצרן כנראה לא יורה באקדחים שהוא מוכר.

אני לא חוסם את הפתח האחורי גם אם נכנס משם אבק. האבק נכנס חפשי מהרווח בין הצינה לכל אורך הגוף, מהנחירים על הצינה בגלוק c, הפתח בתחתית הקת הוא הכי פחות מזיק מהבחינה הזאת.
אני בהחלט נתקלתי בצורך לעקור מחסנית בכוח, זה לא מעצור נפוץ אבל הוא קיים.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי GUSS » 18 יולי 2018, 06:18

המחסניות נתקעות עקב דפורמציה[ התנפחות] של מחסנית מסוימת, או שישנה בעיה אחרת?
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי itamar » 18 יולי 2018, 07:23

GUSS כתב:המחסניות נתקעות עקב דפורמציה[ התנפחות] של מחסנית מסוימת, או שישנה בעיה אחרת?

מחסנית נתקעת בכל סוג אקדח.
זה קורה לרוב בגלל בלגן באיזור ההזנה.
כדור תורן ותרמיל שנתקעים שם, או שני כדורים שמגיעים לפתח הקנה בגלל שפתיים פתוחות של המחסנית.
כדי לנקות את המעצור צריך להוציא את המחסנית. התו"ל הצהלי עוד מימי הfn היה לעקור את המחסנית בכח יחד עם הציפורניים.
התו"ל הנכון הוא לנעול קודם את הצינה על עצר המחלק כדי לשחרר את הלחץ ולהוציא את המחסנית ללא שום מאמץ.
במידה והצינה תקועה וגם זה קורה במצבים כאלה, לוחצים את החלק הקדמי שלה מול עצם קשה או הרצפה כדי לשחרר אותה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר.ב » 18 יולי 2018, 07:31

ניר ל כתב:עכשיו כשאני מסתכל על תמונות,
ניר צודק, גלוק 19x משווק עם פקק וטבעת שרוך אבטחה, בנוסף על כך שחסמו את הפתח האחורי הם אף הגדילו לעשות והאריכו את קדמת הקת עד לקו תחתית המחסנית. כל זה בשעה שבכל אקדחי דור 5 החזירו את הפתח הקדמי מדורות 1-2.
הדבר היחיד שאני יכול להגיד זה שהם ליצנים. אין עקביות במה שהם עושים או ״משפרים״. בגלוק 19x יהיה קשה מאד מאד לעקור מחסנית גם עם ציפרניים ארוכות ועבות, כל זה על מזבח העיצוב והשיווק... היצרן כנראה לא יורה באקדחים שהוא מוכר.

אני לא חוסם את הפתח האחורי גם אם נכנס משם אבק. האבק נכנס חפשי מהרווח בין הצינה לכל אורך הגוף, מהנחירים על הצינה בגלוק c, הפתח בתחתית הקת הוא הכי פחות מזיק מהבחינה הזאת.
אני בהחלט נתקלתי בצורך לעקור מחסנית בכוח, זה לא מעצור נפוץ אבל הוא קיים.

ה19X (שתוכנן מלכתחילה כאקדח לחימה ולכן הפקק עם טבעת אבטחה) מגיע עם שתי מחסניות מאורכות (+2), כך שאין שום בעיה לעקור אותן.
בכל מקרה, ניתן להסיר את הפקק אם המשתמש לא רואה בו צורך.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 18 יולי 2018, 09:27

אם המחסניות מוארכות אז נכון שאין בעיה, בתמונות הם מציגים אותו עם מחסנית רגילה וככה גם ישא אותו מי שמעוניין להסליק אני מניח.

להוסיף על מה שכתב איתמר -
1- כשגלוק יצאו לשוק, למחסניות לא היה שלד פלדה שלם אלא חלקי והן התנפחו כשהיו טעונות בתחמושת. הטענה הרווחת היא שזה נועד למנוע השמטת מחסנית מלאה כתוצאה מלחיצה אקרעית על התפס. היו כמובן הפתחים באקדח מלפנים ומאחור לצורך עקירה. המחסניות האלו עדיין משמשות בנאמנות רבים מוותיקי גלוק ומתאימות לכל הדורות עם תפס שמאלי.
2- להבדיל ממחסניות דו טוריות של רובים, לא קיימת הזנה כפולה באקדחים ולא יכולים להיגרף שני כדורים.
אבל קורה שבגלל בעיית הפלטה נתקע תרמיל שמפריע לכדור הבא להשלים טעינה ואז המחסנית לא משתחררת בגלל כדור שנגרף חלקית גם אם אין עליה לחץ. מנסיון, עקירת המחסנית במקרים האלו היא לעיתים קשה גם אם המחלק תפוס לאחור.
3 - אם מדובר במעצור ״ארובה״ כשהתרמיל מאונך לצינה ובולט החוצה מהפתח - אז דוחפים אותו עם היד השמאלית קדימה והוא משתחרר. אבל לעיתים התרמיל נתקע מאוזן בתוך הפתח ואין אפשרות אחרת מלבד להוציא מחסנית. קרה לי גם שתרמיל התהפך והתלבש על ראש הכדור התורן.
4- בעיות הפלטה יכולות להיות כתוצאה מתקלה מכאנית בשן חולצת או פולטת או חוזק קפיצים/ התאמה לעצמת תחמושת. אבל לרוב זה קורה פשוט כי האחיזה לא מספיק טובה או מפריעה לתנועת המחלק, לא תמיד אנחנו יורים בתנאים אופטימלים - לפעמים שולפים לא טוב ואין זמן או אפשרות לתקן או להוסיף יד או שיורים בתנוחות לא טבעיות. בירי מעשי מביימים לנו לא מעט סיטואציות כאלה.
5- תפיסת המחלק על העצר תמיד עדיפה, אבל לא תמיד נוחה או אפשרית. כשאתה בלחץ זה מסתבך ולעיתים מסבך אותך עוד יותר. נראה לי שהדרך הנכונה לתרגל היא בלי להסתמך על עצר המחלק.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ezra65 » 19 יולי 2018, 14:45

אני הייתי חוסם את החור (יש פקקים ייעודיים) לא בגלל כניסת לכלוך אלא כי כשמנסים לבצע החלפת מחסנית תחת לחץ, יש נטייה לתקוע אותה על החוצץ שבין בית המחסנית לקת. פקק ייעודי פותר את הבעיה בכך שהוא מעוצב עם "מגלש" שלא תוקע את המחסנית החדשה.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 20 יולי 2018, 13:29

אתה מדבר על הכנסת מחסנית כמובן,
צריך פשוט להתאמן על נשיאת המחסניות בצורה נכונה, כאשר הכדורים מופנים קדימה. על אחיזת מחסנית נכונה כאשר האצבע המורה מובילה אותה לתוך באר המחסנית. צריך להרגיל את הזיכרון לתנועות האלו... אחרת זה נראה כמו אצל השוטר מווגאס בפוסט השכן.
לא ראיתי יורה תחרותי שנתקל בבעיות שאתה מתאר ואנחנו יורים תחת יופי של לחץ.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ysd » 21 יולי 2018, 18:11

ניר.ב כתב:
ניר ל כתב:עכשיו כשאני מסתכל על תמונות,

ה19X (שתוכנן מלכתחילה כאקדח לחימה ולכן הפקק עם טבעת אבטחה) מגיע עם שתי מחסניות מאורכות (+2), כך שאין שום בעיה לעקור אותן.
בכל מקרה, ניתן להסיר את הפקק אם המשתמש לא רואה בו צורך.

אל תתאכזב אם תגלה ,שהוא מיועד לקהילת נושכי כריות . בגלל זה סתמו לו את הפתח התחתון. :lol:
אני כנראה טועה , שיש גם עמותה כזאת " החמושים העליזים" :lol:
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Alon2 » 22 יולי 2018, 10:16

חברים תודה על התשובות :)
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ezra65 » 22 יולי 2018, 16:41

ניר ל כתב:לא ראיתי יורה תחרותי שנתקל בבעיות שאתה מתאר ואנחנו יורים תחת יופי של לחץ.

אני הייתי בכמה התקלויות אמת, אם כי לא עם אקדח. זוכר לא מעט טעויות שלי ושל חברים שלי ליחידה במישור התפעולי, בגלל הלחץ.

אני לא יורה תחרותי, אבל זכור לי שיש לכם אקדחים עם פתח בית מחסנית מורחב, בדיוק למניעת תקלות כאלה של הכנסת מחסנית.

ברור שאימונים טובים ורצופים הם המפתח, אבל למי שאינו יורה תחרותי (כמוני למשל), לדעתי כדאי למנוע מראש, אם אפשר, תקלות אפשריות שמתכנני האקדח לא הביאו בחשבון. פקק כזה עולה חמישה דולר, אז מה עדיף - לבנות על האימונים או פשוט לסתום את החור? שים לב שלא כתבתי שסתימת החור פוטרת מאימונים...
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 22 יולי 2018, 18:06

צפה בסרטון שבפוסט הזה -
viewtopic.php?f=1&t=21400

שוטר עם המון נסיון, לא ממצמץ תחת אש, אבל מחזיק אקדח מחסנית כמו אקדח תופי ומסתבך לגמרי עם החלפת מחסנית תחת הלחץ.

בירי תחרותי יש קטגוריות שונות, יש שמתחרים עם אקדחים משופרים שבאמת לא קשורים בכלל לאקדחי נשיאה ויש שמעדיפים להתחרות עם אקדחים רגילים. אצלי אין פתח מחסנית מורחב וכך אצל מרבית היורים האחרים.
למה אני בטוח שהתחרות גורמת ללחץ ?
כי מרגע שהשעון מופעל קורים לי (ולאחרים שאני צופה בהם מהצד) דברים מאד משעשעים כגון -
-רצים מעמדה לעמדה, מנסים לבצע החלפת מחסנית ומגלים שבדרך עפו כל המחסניות מהפאוצ׳ים והתרסקו על הרצפה, בלי ששמנו לב.
- מדלגים על מטרות שנמצאות לנו מול העיניים ולא יורים עליהן ,למרות שרגע לפני כן ביצעת ביבש וראית עשרה אחרים מבצעים את אותו תרגיל.

למתבונן מהצד המתחרה נראה ממש דפוק ...
הדרך היחידה שאני מכיר כדי לפעול נכון תחת לחץ ולא להיתקע עם עניינים טכניים, היא להפוך את הפעולות האלו לאוטומטיות. כך גם שמירה על כוון קנה/ חציית קנה והקפדה על אצבע מחוץ להדק - אלו דברים שאתה מבצע בלי צורך לחשוב. אם לא כך אז אתה נפסל ומודח מהתחרות.
החלפת מחסנית היא אחת הפעולות הפחות בעיתיות, כמובן שיותר תרגול = יכולת להחליף יותר מהר, אבל באמת שאני לא רואה כמעט אנשים שמסתבכים עם זה.

לגבי הפקק - כמו שאמרתי למעלה - הוא מפחית כניסת אבק ואולי מקל על הכנסת מחסנית, אבל במחיר של הסתבכות במקרה שהמחסנית נתקעת.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ezra65 » 23 יולי 2018, 13:40

ניר ל כתב:לגבי הפקק - כמו שאמרתי למעלה - הוא מפחית כניסת אבק ואולי מקל על הכנסת מחסנית, אבל במחיר של הסתבכות במקרה שהמחסנית נתקעת.

נכון, לא חשבתי על הקטע של היתקעות מחסנית.

כשאני חושב על זה, היתקעות מחסנית זכורה לי בעיקר ממחסניות של אמ-16, לא קרה לי באקדח. אבל אני כאמור לא יורה תחרותי. כיורה תחרותי, כמה פעמים נתקעה לך מחסנית? נגיד פעם בכמה אימונים, במקרה הגרוע? וכמה פעמים אתה צריך להחליף מחסנית? לפחות 5-6 פעמים באימון? אז בחשבון הפשוט אני בעד הפקק של החמישה דולר...

אני מעריך שבמצב של התקלות, לא עלינו, הלחץ הוא קצת שונה מהלחץ בתחרות ירי, דהיינו גם יורה תחרותי ומאומן עלול לפעול תחת שיבושים בתפקוד המוטורי. אבל כמובן, תמיד עדיף שבארוע הבא של ניטרול מחבל על ידי אזרח, יהיה לנו מזל והאזרח יהיה יורה תחרותי, ולא יורה בינוני ויחסית לא מאומן כמוני.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד