עוצמת הרתע

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

עוצמת הרתע

על ידי רוניו » 28 אוגוסט 2018, 14:44

שלום לכולם,
אני רוצה להחליף טאורוס גדול באקדח הסלקה קטן. יריתי השבוע בגלוק 26 ובזיג 365. הופתעתי מעוצמת הרתע שלהם.
האם ניתן לדרג אקדחים לפי עוצמת הרתע? האם יש אקדחים בעלי מבנה שסופג חלק מהרתע?
תודה רבה !
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: עוצמת הרתע

על ידי itamar » 28 אוגוסט 2018, 15:03

אין שום נוסחת קסם ושום מנגנון שסופג רתע.
ככל שהכלי קטן וקל יותר, הרתע המורגש חזק יותר.
לכלי גדול יש גם יותר מסה וגם אחיזה טובה יותר אז הרבה יותר קל לשלוט ברתע.

הפשרה בין כלי גדול ונח לירי לבין כלי קטן ונח להסלקה, זה כבר עניין של בחירה אישית שלך.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי agabay » 28 אוגוסט 2018, 21:59

יש אקדחים קטנים עם רתע חלש יחסית, אבל יהיו עם גוף מתכת לרוב. דוגמא אחת היא זיג 238 - אמנם 9 קצר אבל המבנה והקפיץ הכפול ממתן את הרתע מאוד
יש דגם דומה גם ב9 רגיל, אבל מוגבל ל8 כדורים בלבד
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 28 אוגוסט 2018, 22:13

380 ACP חלש משמעותית מ 9 פרבלום והוא אכן מתאים הרבה יותר לאקדחים הקטנים.
אם אני הייתי בוחר אקדח קטן להסלקה עמוקה זה מה שהייתי בוחר, כנראה בגוף של גלוק 42.

הרתע הוא גורם משמעותי ביותר, לדעתי הכי משמעותי לצורך ירי מדוייק.
כשהאקדח בועט בך, תרצה או לא, גם כשאתה מנוסה מאד - הגוף מתכווץ לקראת הירי, בירי של 380 גם הרתע וגם עצמת הרעש הנמוכה מבטלים את פחד הירי וניתן לירות מהר מאד, מה שמגמד את הנחיתות שלו מבחינת הנזק למטרה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 29 אוגוסט 2018, 06:18

ניר ל כתב:הרתע הוא גורם משמעותי ביותר, לדעתי הכי משמעותי לצורך ירי מדוייק.
כשהאקדח בועט בך, תרצה או לא, גם כשאתה מנוסה מאד - הגוף מתכווץ לקראת הירי

בסירטונים של היקוק 45 אתה יכול לראות שאפילו הוא "מפלינץ'" חופשי ומצפה לרתע כאשר התחמושת נגמרת לו בכלי באופן מפתיע.

ובלי כל קשר, הערוץ שלו ביוטיוב הפך להיות משעמם ובסירטונים האחרונים הוא הוא מחטיא לא פחות מאשר פוגע.
כנראה שהגיל לא עושה טוב לאף אחד.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי iggykh » 29 אוגוסט 2018, 06:50

תנסה את cz rami, הוא בגודל של 26, אבל רתע חלש יותר. יש במלאי אצל מאיר רוט
HK P30SK
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי רוניו » 29 אוגוסט 2018, 08:03

תודה רבה לכל העונים.
לא הכרתי את המושג 380. ACP. אני מבין שזה סוג של תחמושת, ושבגלל כמות קטנה יחסית של חומר שריפה בתרמיל, עוצמתו יותר קטנה והרתע שלו יותר חלש. האם זה נכון? האם זה עובד בכל אקדח? האם ניתן לקנות בארץ כדורים כאלו?
תודה רבה !
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר ל » 29 אוגוסט 2018, 08:46

380 או 9x17 או 9 קצר, זה אכן שמות נרדפים לתחמושת חלשה יותר עם תרמיל קצר ב 2 מ״מ וקליע קל יותר מה 9 מ״מ הנפוץ בארץ שנקרא כאן גם 9 ארוך או 9x19 או 9 לוגר פראבלום או רק 9 ...
ניתן לקנות בארץ תחמושת כזו, אם כי היא אכן פחות מיובאת ולכן קיימים פחות סוגים ויתכן שגם יקרה יותר ברוב המקומות שזה שיקול למי שמתכוון להתאמן הרבה. לירות 100 כדור פעם בשנה בחידוש/ רענון לא תהיה בעיה וזה כאמור יהיה הרבה יותר נעים, לא קופץ ולא מרעיש כמו כן יאפשר אקדח קל וקטן יותר.
לא כל אקדח מיוצר גם ב 380 ולא יורים את התחמושת הזו מאקדחים שמיועדים ל 9 מ״מ אחר אם זה מה ששאלת.

שלא ישתמע שאני לא מעודד אימון, פשוט לא רואה שמי שרוכש אקדח סאב קומפקט, מייעד אותו לאימונים אינטנסיביים אם כי יש גם כאלה. אם לא מתאמנים הרבה בירי מהאקדחים הקטנים שדווקא הם אלו שדורשים יותר אימון אז אקדח חלש יותר קצת יפצה על זה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי רוניו » 29 אוגוסט 2018, 09:29

תודה רבה !!!
אני חושב שהבנתי את הרקע. עכשיו אני צריך לגשת לחנות/מטווח, לירות בכמה כלי נשק ולהחליט אם אני מעדיף אקדח הסלקה קטן לשימוש יום-יומי (כגון גלוק 26 או 42, S&W bodyguard, S&W Shield, Zig P365), או אקדח גדול יותר (כגון גלוק 17, M&P 9 C 2.0, SW M&P 9 Pro). גם הגדולים יהיו יותר קטנים מהטאורוס שיש לי עכשיו (ששוקל 1.2 ק"ג!).
תודה רבה !
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי גדעון מצגר » 29 אוגוסט 2018, 09:49

רוניו שמע לי.כיוון שאתה ממילא נושא טאורוס.
לטאורוס יש אקדחים נהדרים קטנים "ומפתיעים" אינני יודע היכן אתה גר אבל אם יש לך אפשרות להגיע לגברים של רתע בבאר שבע .האמן לי לא תתאכזב.גם מחירים יותר מסבירים וגם אקדחי איכות.שעונים על כל דרישה.
ואם אתה גר בצפון הארץ גש למטווח הצפון בעפולה.
אנחנו קנינו לחברי הקבוצה אקדחים מעולים מתוצרת טאורוס חדשים ב-2000 ש'ח .קטנים נכנסים לכיס 15 כדור כמעט ללא רתיעה.
אינני מומחה גדול בגלוק אבל לדעתי האקדחים של טאורוס לא נופלים מהם אלא רק בשם ובמועדון החברים...
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 29 אוגוסט 2018, 10:31

רוניו כתב:תודה רבה !!!
אני חושב שהבנתי את הרקע. עכשיו אני צריך לגשת לחנות/מטווח, לירות בכמה כלי נשק ולהחליט אם אני מעדיף אקדח הסלקה קטן לשימוש יום-יומי (כגון גלוק 26 או 42, S&W bodyguard, S&W Shield, Zig P365), או אקדח גדול יותר (כגון גלוק 17, M&P 9 C 2.0, SW M&P 9 Pro). גם הגדולים יהיו יותר קטנים מהטאורוס שיש לי עכשיו (ששוקל 1.2 ק"ג!).
תודה רבה !

היות שכבר יש לך אקדח, אני אתן לך עצה קצת יותר מועילה מלנסות אקדחים במטווח -
קח את הזמן,
טאורוס (דמוי ברטה 92?) באמת אקדח כבד, אבל לא חסרים היום אקדחי קומפקט פולימריים, עם אותה תכולת תחמושת ועצמת תחמושת שהם משמעותית קלים יותר, קצת קטנים יותר והרתע שלהם לגמרי נסבל, לי זה הספיק.

מטווח סטטי לא נותן לך אינדיקציה לכלום כמעט והוא די יקר ... כל כדור יעלה לך מעל 2 ש״ח, כל השכרת אקדח שתרצה לנסות 30-40 ₪ , כל מה שתוכל לעשות זה להרים מהשולחן ולחורר נייר.
לעומת זאת יש כיום קבוצות אימון לא מחייבות כגון ״חמוש מאומן״ או IDPA
אם תגיע לאחד המפגשים שלהם תפגוש שם חברים רבים עם מגוון אקדחים ותוכל להתנסות, להשוות, להתייעץ, להרוויח אימון רציני ודינמי, הדרכה מקצועית במחיר תחמושת של 1 ₪ שיאזן את העלות הכוללת.

כשתיסגר יותר במדוייק על מה מתאים לך, תוכל להתנסות על חשבון המטווח שממנו תרכוש את הנשק בירי מ 2-3 כלים שבינהם תתלבט וזה גם יהיה חלק מהאימון הדרוש לצורך החלפה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד