האים כדורי HP
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: האים כדורי HP
Max2 כתב:ותחשוב גם על האפשרות השנייה - שבטעות כדור שלך פגע באדם חף מפשע - יש יותר סיכוי שתהרוג אותו כנראה עם HP.
לכול דבר יתרון וחסרון
צריך לשים בצד את עניין ה ״להרוג״. זאת לא המטרה של נשיאת האקדח וגם לא של תחמושת כזו או אחרת.
יש מספר נקודות קריטית בגוף שפגיעה בהן משמעותה שיתוק מיידי של האדם - ממש מתג on/off, לא משנה מה גדלו ועם מה פגעת בו. יש גם איברים או עורקים שפגיעה בהם תגרום למוות אבל לא מיידי.
ארי פולד הי״ד ספג כזו פגיעה קטלנית ולמרות זאת לא התמוטט מיד, עוד הספיק לרדוף, לדלג מעל מכשול ולהשתמש באקדחו.
הילד המחבל לעומת זאת, ספג פגיעות בגפיים, לפחות העליונות ( מהתמונות), לא בגוף או בראש. הוא כן נעצר מהפגיעות - התחמושת עשתה את העבודה, שום כדור לא היה הורג אותו גם לא 0.5 שהיה מוריד לו את הגפה.
לעובדה שהוא בחיים אין קשר לתחמושת, רק למיקום הפגיעות בו.
לגבי חדירות דרך עצמים קשים (חלון רכב/פח) של תחמושת הולופויינט לעומת רגילה - בשני המקרים מדובר בכדורי עופרת, לא בחודרני פלדה וכו׳ , ההבדל הוא במשקל הקליע ובמהירות הלוע הנגזרת ממנו ומהתחמיש - אפשר להשוות מהנתונים על הקופסה. הולופויינט מתוכנן להיפתח במעבר בנוזל (רקמה רכה), בפגיעה בעצם קשה הוא לא יפתח, רק ימעך כמו כדור רגיל. יש גם הולופויינט כדוגמת ריינג׳ר T שיש לו בקצה שכבה כפולה של נחושת והוא קצת יותר קשה מ fmj .
- סליקאי טיטניום
אם בעניין,
אני מבין שאפשר לרכוש בארץ את ה- Ranger T. האם ניתן גם את ה- Ranger Bonded ?
ומה לגבי ה- Underwood שאני רואה הרבה בסרטונים אמריקאים ? האם הם מיובאים לארץ?
ואם מישהו מוכן לתת מחירים בארץ?
כי כאמור באתרי היבואנים בישראל, הכל סוד כמוס.
אני מבין שאפשר לרכוש בארץ את ה- Ranger T. האם ניתן גם את ה- Ranger Bonded ?
ומה לגבי ה- Underwood שאני רואה הרבה בסרטונים אמריקאים ? האם הם מיובאים לארץ?
ואם מישהו מוכן לתת מחירים בארץ?
כי כאמור באתרי היבואנים בישראל, הכל סוד כמוס.
Steyr M9
בעיקרון אתה צריך לקחת משכנתא בשביל לקנות כדורי הולופוינט.
יש סוחרים שלוקחים בסביבות 9שח לכדור.
אני מחפש כבר הרבה זמן ranger t 127 גריין +p+ ללא הצלחה.
א.
יש סוחרים שלוקחים בסביבות 9שח לכדור.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
למלא מחסנית ב 150 ₪ אכן די הזוי, כפועל יוצא מכך מרעננים את התחמושת רק כעבור מספר שנים במקום כל אימון במטווח.
אז אמנם לא נתקלתי בתחמושת לא תקינה מהסוגים האלו, גם כאלו ששכבו אצלי עשרות שנים, אבל זה לא אומר כלום, כי יריתי במשך השנים מאות בודדות של כדורי פרימיום לעומת עשרות אלפי כדורים רגילים שגם בינהם רק מעטים היו עקרים.
הוסף לכך את האיסור לירות תחמושת כזו בחלק מהמטווחים, את ההיתכנות הגבוהה יותר למעצורי הזנה ואת העובדה שהאימונים נעשים עם תחמושת שונה שלעיתים מתנהגת בצורה שונה וקבל שבהחלט אפשר לוותר על הגאדג׳ט הזה.
אז אמנם לא נתקלתי בתחמושת לא תקינה מהסוגים האלו, גם כאלו ששכבו אצלי עשרות שנים, אבל זה לא אומר כלום, כי יריתי במשך השנים מאות בודדות של כדורי פרימיום לעומת עשרות אלפי כדורים רגילים שגם בינהם רק מעטים היו עקרים.
הוסף לכך את האיסור לירות תחמושת כזו בחלק מהמטווחים, את ההיתכנות הגבוהה יותר למעצורי הזנה ואת העובדה שהאימונים נעשים עם תחמושת שונה שלעיתים מתנהגת בצורה שונה וקבל שבהחלט אפשר לוותר על הגאדג׳ט הזה.
- סליקאי טיטניום
אני לא יודע איזה בחירה יותר גרועה.
ללכת במחסנית עם תחמושת איכותית בת 3 שנים או ללכת עם תחמושת פח בת חודש.
האמת שאף אחת מהאופציות לא גורמת לי להרגשה טובה.
דרך אגב, הקטע הזה של ללכת במחסנית עם תחמושת שונה מזו שאתה מתאמן זה מיתוס.
שנים הייתי הולך במחסנית עם תחמושת +p+ ושנים הייתי יורה אותה בחידושי רשיון ואחריה כדורים רגילים. אף פעם לא הייתה לי שום בעייה..
א.
ללכת במחסנית עם תחמושת איכותית בת 3 שנים או ללכת עם תחמושת פח בת חודש.
האמת שאף אחת מהאופציות לא גורמת לי להרגשה טובה.
דרך אגב, הקטע הזה של ללכת במחסנית עם תחמושת שונה מזו שאתה מתאמן זה מיתוס.
שנים הייתי הולך במחסנית עם תחמושת +p+ ושנים הייתי יורה אותה בחידושי רשיון ואחריה כדורים רגילים. אף פעם לא הייתה לי שום בעייה..
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
הרבה דיונים בפורומים שונים נסובים סביב עניין סוג התחמושת המומלצת להגנה עצמית (גם כאן - ניתן לבצע חיפוש בראש הדף).
הנושא מעניין - וזה מובן - אם כי משני בחשיבותו.
החשיבות הראשונה במעלה היא היכולת לפגוע תחת לחץ וסביבה מורכבת ומיקום הפגיעה בגוף התוקף !
קליע JHP "הקטלני בעולם" (אין כדבר הזה) לא יהיה יעיל באם לא יפגע בתוקף או חמור מכך יפגע בחף מפשע.
קליע FMJ אימונים "הכי פשוט" יהיה קטלני באם יפגע בתוקף במיקום קריטי בגוף.
אגב, סטטיסטיקה מארה"ב מלמדת כי בממוצע נדרשים 3 קליעים לעצור תוקף ...
מכל המקובץ שלעיל נלמד - כי החשיבות העליונה היא להגיע לרמת תפעול גבוהה של כלי היריה - במתארים מציאותיים - ככל הניתן.
ישנן מספר מסגרות טובות היום המציעות אימונים למחזיקי כלי יריה כדין במחירים שווים לכל נפש - כולן טובות בעיני.
אני יכול להמליץ על מועדון IDPA ישראל - המציע אימון בסיס באקדח בן 4.5 שעות במחיר של 150 ש"ח ו-1 ש"ח לכדור.
נשמח לראותך בין שורותינו !
http://www.idpa.org.il
שנה טובה ובטוחה לכולם !
הנושא מעניין - וזה מובן - אם כי משני בחשיבותו.
החשיבות הראשונה במעלה היא היכולת לפגוע תחת לחץ וסביבה מורכבת ומיקום הפגיעה בגוף התוקף !
קליע JHP "הקטלני בעולם" (אין כדבר הזה) לא יהיה יעיל באם לא יפגע בתוקף או חמור מכך יפגע בחף מפשע.
קליע FMJ אימונים "הכי פשוט" יהיה קטלני באם יפגע בתוקף במיקום קריטי בגוף.
אגב, סטטיסטיקה מארה"ב מלמדת כי בממוצע נדרשים 3 קליעים לעצור תוקף ...
מכל המקובץ שלעיל נלמד - כי החשיבות העליונה היא להגיע לרמת תפעול גבוהה של כלי היריה - במתארים מציאותיים - ככל הניתן.
ישנן מספר מסגרות טובות היום המציעות אימונים למחזיקי כלי יריה כדין במחירים שווים לכל נפש - כולן טובות בעיני.
אני יכול להמליץ על מועדון IDPA ישראל - המציע אימון בסיס באקדח בן 4.5 שעות במחיר של 150 ש"ח ו-1 ש"ח לכדור.
נשמח לראותך בין שורותינו !
http://www.idpa.org.il
שנה טובה ובטוחה לכולם !
itamar כתב:...
למה אתה רוצה תחמושת +p+?
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
ירי תחמושת +p+ מאקדח קל כמו גלוק, בועט חזק משמעותית ומוציא המון רשף. זה מגדיל את פיזור הפגיעות בירי של מטח וזה קריטי ללוחמים מקצועיים שרגילים לירות בקצב מסויים - יגרום להם להחטיא בטווחים שהם לא מחטיאים. לא אומר את זה מהשערות, יש לי העונג לצפות מדי פעם בטובי היורים בארץ, בינהם לוחמי ימ״מ וגם יצא לי לבצע איתם ניסוי ירי בסוגי תחמושת שונים.
לגמרי מסכים שלאזרחים זה לא משנה, אין להם זיכרון והרגלי ירי,לא יורים מהר,הסיטואציה במציאות ממילא מלחיצה ומשנה את התחושות והתגובות, רעש הירי עצמו במקום סגור או מהדהד, ללא אטמי אזניים עלול להמם.
הסיבה העיקרית לנשיאת הולופויינט לדעתי היא הקטנת הסיכוי לחדירות יתר, לא יודע להגיד אם הולופויינט איכותי שהיה שלוש שנים במחסנית על הגוף אמין יותר מתחמושת רגילה פח שנמכרת כאן. כן כדאי לברר עם החברה כאן שמעבירים הרבה אימונים בכל מני מסגרות, עם איזו תחמושת אזרחית הם נתקלים ביותר בעיות וכן כדאי לרענן בתכיפות תחמושת במחסנית שעל הגוף, כי התחמושת הזו לא חסינה ללחות.
לגמרי מסכים שלאזרחים זה לא משנה, אין להם זיכרון והרגלי ירי,לא יורים מהר,הסיטואציה במציאות ממילא מלחיצה ומשנה את התחושות והתגובות, רעש הירי עצמו במקום סגור או מהדהד, ללא אטמי אזניים עלול להמם.
הסיבה העיקרית לנשיאת הולופויינט לדעתי היא הקטנת הסיכוי לחדירות יתר, לא יודע להגיד אם הולופויינט איכותי שהיה שלוש שנים במחסנית על הגוף אמין יותר מתחמושת רגילה פח שנמכרת כאן. כן כדאי לברר עם החברה כאן שמעבירים הרבה אימונים בכל מני מסגרות, עם איזו תחמושת אזרחית הם נתקלים ביותר בעיות וכן כדאי לרענן בתכיפות תחמושת במחסנית שעל הגוף, כי התחמושת הזו לא חסינה ללחות.
- סליקאי טיטניום
+1+ ...
-------
אני אענה לשניכם.
אני ירדתי ל9ממ אחרי שנים שנשאתי ויריתי המון ב0.45. גם ב0.45 נשאתי תחמושת +p+ של corbon.
כשעברתי לגלוק 17, תמיד נשאתי תחמושת +p+ ולא היו לי שום בעיות.
זו התחמושת שאני מעדיף אם אני יכול להשיג.
א.
אני ירדתי ל9ממ אחרי שנים שנשאתי ויריתי המון ב0.45. גם ב0.45 נשאתי תחמושת +p+ של corbon.
כשעברתי לגלוק 17, תמיד נשאתי תחמושת +p+ ולא היו לי שום בעיות.
זו התחמושת שאני מעדיף אם אני יכול להשיג.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
א. תמיד כיף לשוחח איתך איתמר.
ב. בטח כשנינו באתר וזה כמעט כמו צ'אט או WhatsApp...
ג. מבין אותך, גם אני הסתובבתי עם 0.45 וחונכתי על המושג אחוזי עצירה בשנות התשעים. אבל...
הייתי מסתפק ב-P+
כפי שניר אמר, למעט העניין של תחמושת איכותית - יש משהו במניעת חדירות יתר (למרות שאם תפגע ביד או בצוואר הכדור ימשיך בלי בעיה הלאה, ואתה אחראי לכל כדור עד שיעצור, כולל להיות במטרה ובמה שמעבר לה).
נראה שאתה לא רק שלא חושש מזה אלא מחפש חדירות - האם בגלל המתאר של פיגוע דריסה למשל?
ז"א בהנחה שאתה יורה רק על מי שצריך לירות - אז ההיגיון שלך הוא למצוא את התחמיש הכי חזק? אפילו FiveSeven נניח?
ב. בטח כשנינו באתר וזה כמעט כמו צ'אט או WhatsApp...
ג. מבין אותך, גם אני הסתובבתי עם 0.45 וחונכתי על המושג אחוזי עצירה בשנות התשעים. אבל...
הייתי מסתפק ב-P+
כפי שניר אמר, למעט העניין של תחמושת איכותית - יש משהו במניעת חדירות יתר (למרות שאם תפגע ביד או בצוואר הכדור ימשיך בלי בעיה הלאה, ואתה אחראי לכל כדור עד שיעצור, כולל להיות במטרה ובמה שמעבר לה).
נראה שאתה לא רק שלא חושש מזה אלא מחפש חדירות - האם בגלל המתאר של פיגוע דריסה למשל?
ז"א בהנחה שאתה יורה רק על מי שצריך לירות - אז ההיגיון שלך הוא למצוא את התחמיש הכי חזק? אפילו FiveSeven נניח?
-------
אני מניח שאיתמר מעדיף הולופויינט +p+ כדי להגדיל את הסיכוי לפתיחה של הקליע , לא לצורך חדירות יתר.
- סליקאי טיטניום
מאיזה אקדח?
אם בגלל קנה קצר - יש דרך טובה יותר - תחמושת לקנה קצר.
ייעודית לאקדחים קטנים מבלי להגדיל את הלחץ באופן בלתי סטנדרטי כדוגמת +p+ (בדגש על שני פלוסים).
באקדח קטן עודף הרתע יותר מורגש ופוגע ביכולת הקליעה בירי מהיר, שנדרש בעיתות לחץ
אם בגלל קנה קצר - יש דרך טובה יותר - תחמושת לקנה קצר.
ייעודית לאקדחים קטנים מבלי להגדיל את הלחץ באופן בלתי סטנדרטי כדוגמת +p+ (בדגש על שני פלוסים).
באקדח קטן עודף הרתע יותר מורגש ופוגע ביכולת הקליעה בירי מהיר, שנדרש בעיתות לחץ
-------
אצלו זה גלוק 17, יש מספיק קנה כדי לנצל את תוספת התחמיש.
אצלי 19c הרוב סתם מוסיף אפקטים ונשרף בחוץ.
הייתה פעם שיריתי בטעות מחסנית ריינג׳רT ++ במטווח אפלולי, הלהבות האירו את החדר והרתע היה ממש לא נעים, בדיעבד משהו דומה ל 040 .
כשאני יורה תחמושת כזו מהשדאו, זה לא מורגש כמעט ולא מפריע.
אצלי 19c הרוב סתם מוסיף אפקטים ונשרף בחוץ.
הייתה פעם שיריתי בטעות מחסנית ריינג׳רT ++ במטווח אפלולי, הלהבות האירו את החדר והרתע היה ממש לא נעים, בדיעבד משהו דומה ל 040 .
כשאני יורה תחמושת כזו מהשדאו, זה לא מורגש כמעט ולא מפריע.
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב:אני מניח שאיתמר מעדיף הולופויינט +p+ כדי להגדיל את הסיכוי לפתיחה של הקליע , לא לצורך חדירות יתר.
זו בדיוק הסיבה.
סיכויי הפתיחה של תחמושת הולופוינט תלויים בעיקר במהירות הלוע.
כל שאר הגורמים הם משניים.
וצריך לשים דברים בפרופורציה.
זה בסך הכל תחמושת 9ממ לא 44 מגנום ולא 0.5ae.
יש גבול לכמה שאתה יכול להעמיס על כדור כזה מסכן גם אם הוא +p+.
אף יצרן לא יסתכן בפיצוץ הנשק שלך, כי אין תקן ל+p+.
בנוסף, מהירות הלוע שמפורסמת על ידי היצרן על כל תחמושת היא מאד "אופטימיסטית" בלשון המעטה.
בפועל בבדיקות כרונוגרף מהנשק שלך היא פחות 100-300 רגל/שניה ממה שכתוב על הקופסא. למה? עוד מקדם ביטחון של היצרן.
לגבי רתע של הנשק? לדעתי מנפחים את זה יותר מדי.
עד לפני כמה שנים רוב הירי המעשי היה ב0.45. אנשים לא התחרו והגיעו לתוצאות?
אחכ עברו ל 0.40 שזה כדור עם רתע חד ומעצבן. לא התחרו והגיעו לתוצאות?
השוטרים בארהב השתמשו בו גם כן.
לכדור הזה אין בעיה של חדירות יתר?
השוטרים בארהב נשאו עד לפני 30 שנה 357 מגנום. לכדור הזה אין הדף חזק וחדירות יתר?
אצלינו במערכת הביטחון השתמשו גם כן ב+p+ במשך שנים. אין לי מושג מה קורה שם היום ואני ממש לא בעניינים.
דעתי האישית?
שכל אחד צריך לשאת את ה"power pack" החזק ביותר שהוא **מסוגל לשאת ולתפעל ביעילות**.
אם זה הקליבר הגדול ביותר או התחמושת החזקה ביותר שהוא יכול לתפעל **במגבלות האישיות שלו**.
כמובן שאין טעם שתלך עם +p+ אם הכדור הבא שתירה יפגע בחלון של השכנה ממול במקום במטרה.
מצד שני אם אתה יכול להשתלט על +p+ אז למה לא? ברגע שאתה נושא אקדח אתה כבר בנחיתות. כל ג'אול נוסף של אנרגיה שאתה יכול להעביר למטרה יתן לך רק יתרון.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
מי מחובר