שוב הפמינסטיות+ התקשורת על ענפיהן נגד רשיונות הנשק.עד מתי!
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: שוב הפמינסטיות+ התקשורת על ענפיהן נגד רשיונות הנשק.עד מ
Warlord כתב:גדעון מצגר כתב:...
עניין של זמן שתהיה ריאקציה לתבחינים המורחבים. יש באז מאוד שלילי
בברכת שנה טובה לכולם , אני איתך!
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
כשארגון חורט על דגלו הצלת נשים מרצח ומתמקד רק בגורם המהווה 2.5% מכלי הרצח (נשק ברשיון פרטי כחוק ), כאשר לא ניתן אפילו לקבוע שהיעדר הכלי הזה היה מונע רצח בודד - אז ברור שלא מדובר בארגון שפוי וכך גם צריך להיות היחס אליו. סוג של רחמים.
התשובה של הארגון לטענה הזו היא "שכל רצח, הוא רצח מיותר" . אם על ידי החרמת נשק תמנע 2.5% ממקרי הרצח, אזי שהצלת 2.5 אנשים מתוך 100.
אני לא יכול להגיד שהטענה הזו לגמרי מופרכת, ואני לא מכיר אף פוליטיקאי שיכול להתמודד איתה בצורה אינטיליגנטית.
כי אף אחד לא סופר את ההרתעה רק מעצם המצאותם של 100k נשקים ברחוב.
אף אחד גם לא זוכר או סופר את אותם מקרים בהם אותם נשקים מנעו פיגועים, נטרלו מחבלים והצילו חיים.
יזכרו את אותו מופרע שרצח באכזריות את אשתו מול ילדיה ואולי גם אותם יחד איתה.
לא שזה לא מעשה איום ונורא, אבל התקשורת תברבר ותתלהם על זה שבוע, העמותות יצאו להפגין והפוליטיקאים יתקפלו ויסגרו את הברז.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
itamar כתב:כשארגון חורט על דגלו הצלת נשים מרצח ומתמקד רק בגורם המהווה 2.5% מכלי הרצח (נשק ברשיון פרטי כחוק ), כאשר לא ניתן אפילו לקבוע שהיעדר הכלי הזה היה מונע רצח בודד - אז ברור שלא מדובר בארגון שפוי וכך גם צריך להיות היחס אליו. סוג של רחמים.
התשובה של הארגון לטענה הזו היא "שכל רצח, הוא רצח מיותר" . אם על ידי החרמת נשק תמנע 2.5% ממקרי הרצח, אזי שהצלת 2.5 אנשים מתוך 100.
אני לא יכול להגיד שהטענה הזו לגמרי מופרכת, ואני לא מכיר אף פוליטיקאי שיכול להתמודד איתה בצורה אינטיליגנטית.
כי אף אחד לא סופר את ההרתעה רק מעצם המצאותם של 100k נשקים ברחוב.
אף אחד גם לא זוכר או סופר את אותם מקרים בהם אותם נשקים מנעו פיגועים, נטרלו מחבלים והצילו חיים.
יזכרו את אותו מופרע שרצח באכזריות את אשתו מול ילדיה ואולי גם אותם יחד איתה.
לא שזה לא מעשה איום ונורא, אבל התקשורת תברבר ותתלהם על זה שבוע, העמותות יצאו להפגין והפוליטיקאים יתקפלו ויסגרו את הברז.
א.
תהליכים וארגונים רבים מגיעים לשלב היעיל שלהם, השלב שבו נכון לעצור, אבל בגלל עיניים גדולות ותאבון מוגבר מתנפחים עוד קצת מעבר לממדים הסבירים והטבעיים ואז מתרסקים.
זה בדיוק מה שקורה כאן.
התבחינים לפני הרפורמה האחרונה היו בעיני אולי לא מושלמים אבל סבירים ומאוזנים מבחינה ציבורית וביטחונית.
ההרחבה האחרונה שלהם היא בעיני לא מידתית או סבירה וללא קשר לדעתי האישית אני גם מעריך כי לא תחזיק מעמד.
ועם כל החדשים הסליחה.
במקום להרחיב את התבחינים היה נכון לפעול לבצר את מעמדם של בעלי הרישיונות כך שהרישיון לא יהיה תלוי בגחמות פוליטיות כאלה ואחרות ולקבוע בחוק או לפחות בתקנות שמי שנשא כחוק שבע שנים בכל תבחין שהוא נכנס לסטטוס משמר וזכאי להמשיך להחזיק ברשיון גם ללא הוכחת עילה כל עוד אין התנגדות של אחד מגורמי הרישוי משטרה / שב"כ / משרד הבריאות.
WARLORD
- סליקאי זהב
כל אזרח נורמטיבי נאמן למדינה, על אחת כמה וכמה אם שירת בצה״ל זכאי להגן על עצמו ולשאת נשק אם זה רצונו.
כל השאר שטויות. אני לא בעניין של להתכופף ולהתרפס בפני הפריץ. זה שרובו המוחלט של הציבור לא מעוניין להתחמש זה עניין אחר ולכן לצערי לא נזכה לראות מסה קריטית של ציבור חמוש ברחובות.
אין לפוליטיקאים שום בעיה לעמוד מול קבוצות שוליים סטלניות והזויות, הם צריכים לתת דין וחשבון לציבור הנורמטיבי והשפוי בראש ובראשונה. אוי לנו אם ניתן לכל מני סהרורים להכתיב את המדיניות כאן.
אני חושב שועוד איך סופרים את כל המקרים בהם אזרחים ואנשי בטחון לא בתפקיד הצילו חיים, זאת הסיבה להרחבת התבחינים וזאת הסיבה שכל עוד לא יכנס שר טיפש לתפקיד, לא יהיה צמצום אלא להיפך ושימשיכו הכלבים השוטים לנבוח.
את שיטת התבחינים היה צריך לבטל, משום חוסר ההוגנות כלפי אזרחים שיום אחד רוכשים אקדח כחוק ויום לאחר מכן נאלצים להפקיד אותו בהחלטת שר שהתחלף. זה שערורייתי בעיניי.
כל השאר שטויות. אני לא בעניין של להתכופף ולהתרפס בפני הפריץ. זה שרובו המוחלט של הציבור לא מעוניין להתחמש זה עניין אחר ולכן לצערי לא נזכה לראות מסה קריטית של ציבור חמוש ברחובות.
אין לפוליטיקאים שום בעיה לעמוד מול קבוצות שוליים סטלניות והזויות, הם צריכים לתת דין וחשבון לציבור הנורמטיבי והשפוי בראש ובראשונה. אוי לנו אם ניתן לכל מני סהרורים להכתיב את המדיניות כאן.
אני חושב שועוד איך סופרים את כל המקרים בהם אזרחים ואנשי בטחון לא בתפקיד הצילו חיים, זאת הסיבה להרחבת התבחינים וזאת הסיבה שכל עוד לא יכנס שר טיפש לתפקיד, לא יהיה צמצום אלא להיפך ושימשיכו הכלבים השוטים לנבוח.
את שיטת התבחינים היה צריך לבטל, משום חוסר ההוגנות כלפי אזרחים שיום אחד רוכשים אקדח כחוק ויום לאחר מכן נאלצים להפקיד אותו בהחלטת שר שהתחלף. זה שערורייתי בעיניי.
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב:כל אזרח נורמטיבי נאמן למדינה, על אחת כמה וכמה אם שירת בצה״ל זכאי להגן על עצמו ולשאת נשק אם זה רצונו.
במדינה כמו שלנו עם רמת האלימות והקיטוב שיש כאן ושלל הבעיות הדמוגרפיות והביטחוניות אין ולא תהיה זכות קנויה לשאת נשק. יש לכך סיבות רבות. זכותך כמובן להחזיק בדעה שונה.
במרבית המדינות המערביות אין לאזרחים זכות קנויה להזיק נשק וארה"ב היא החריג שנוצר (עזוב מה ההצדקה החוקתית שנרשמה – אני מדבר על ההצדקה דה פקטו) בימים שבהם היה מערב פרוע והחוק לא הגיע לכל מקום ובוודאי שהייתה הצדקה אז שכל אדם יגן על עצמו ועל אשתו ובנותיו מפני פורעי חוק בחווה מבודדת שיאנסו אותן לנגד עיניו ולאחר מכן ישחטו את כולם.
זה לא כאן ולא עכשיו. מסכים איתך שיש חוסר הוגנות חמור ביותר הן משפטי והן מוסרי בביטול תבחינים רטרואקטיבי ולכן הצעתי מה שהצעתי לגבי תקופת ההכשרה בת שבע שנים שלאחריה לא ניתן יהיה לבטל כלום.
WARLORD
- סליקאי זהב
בתוך 7 שנים כל העולם שאנחנו מכירים יראה אחרת, אם לא בעוד 7 אז בעוד 14 ... בכל מקרה רובנו כאן נזכה להיווכח בזה.
אמנם הנטייה הטבעית שלנו היא לצפות שכל מה שמוכר לנו מההווה ימשיך להתקיים גם בעתיד, אבל בפרספקטיבה של זמן , התקופה הנוכחית היא רק פסיק קטן לאורך ההסטוריה.
לפני 95 שנים בסה״כ נגמרה הח׳ליפות האיסלמית בעיקר בזכות המהפכה התעשייתית באירופה.
לפני 73 שנים בסה״כ ניצלנו כולנו כאן מציפרניי הנאצים.
לפני 51 שנים בסה״כ חיינו בגבולות בלתי ניתנים להגנה וחששנו בשיא הרצינות מהשמדה ע״י צבאות ערב.
עד לפני 15 שנים לא היו כמעט מוסלמים במערב אירופה והיום יש אחוז גבוה הרבה יותר מאשר כאן והם רק התחילו להדליק את הלהבות.
אז חכה בסבלנות ותראה איך תפיסת העולם מתהפכת ...
אמנם הנטייה הטבעית שלנו היא לצפות שכל מה שמוכר לנו מההווה ימשיך להתקיים גם בעתיד, אבל בפרספקטיבה של זמן , התקופה הנוכחית היא רק פסיק קטן לאורך ההסטוריה.
לפני 95 שנים בסה״כ נגמרה הח׳ליפות האיסלמית בעיקר בזכות המהפכה התעשייתית באירופה.
לפני 73 שנים בסה״כ ניצלנו כולנו כאן מציפרניי הנאצים.
לפני 51 שנים בסה״כ חיינו בגבולות בלתי ניתנים להגנה וחששנו בשיא הרצינות מהשמדה ע״י צבאות ערב.
עד לפני 15 שנים לא היו כמעט מוסלמים במערב אירופה והיום יש אחוז גבוה הרבה יותר מאשר כאן והם רק התחילו להדליק את הלהבות.
אז חכה בסבלנות ותראה איך תפיסת העולם מתהפכת ...
- סליקאי טיטניום
במקום להרחיב את התבחינים היה נכון לפעול לבצר את מעמדם של בעלי הרישיונות כך שהרישיון לא יהיה תלוי בגחמות פוליטיות כאלה ואחרות
את זה אומר אחד שיש לו כבר רשיון(ות) והוא רוצה להגן עליהם.
אני חושב שצריך גם וגם.
גם להרחיב את מעגל הזכאים על ידי פתיחת עוד תבחינים וגם להגן על הקיים.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
itamar כתב:במקום להרחיב את התבחינים היה נכון לפעול לבצר את מעמדם של בעלי הרישיונות כך שהרישיון לא יהיה תלוי בגחמות פוליטיות כאלה ואחרות
את זה אומר אחד שיש לו כבר רשיון(ות) והוא רוצה להגן עליהם.
אני חושב שצריך גם וגם.
גם להרחיב את מעגל הזכאים על ידי פתיחת עוד תבחינים וגם להגן על הקיים.
א.
יש משהו במה שלורד המלחמה כתב.
ב-2014 וגם ב-2015 ונדמה לי אפילו ב-2016 היו שינויים מרחיבים בתבחינים, והתמהוניות משולחן המטבח לא הרימו את האף יותר מדי. הפעם ההרחבה הייתה גדולה למדי (ובעיני מוצדקת), ובגלל זה הן פשוט מרימות את האף יותר מדי גבוה.
אם זה היה נעשה בהדרגה יותר מתונה, או עם פחות פירסום, יש מצב שלא היה את כל הבאז התקשורתי הזה עכשיו, שבהכרח גורם לגלים שליליים.
אה כן, וגם אם לא היה איזה שוטר אהבל שרצח את אישתו לפני יומיים בירייה, המצב היה יותר טוב.
אבל גם ככה ימי הממשלה הנוכחית ספורים, לכן קשה לי לראות שיהיה איזשהו שינוי לרעה בקרוב.
להרחיב את מעגל הזכאים זה טוב. להגן על הקיים - זה קצת קשה. לצערנו וניסיון העבר הוכיח זאת לא פעם ולא פעמיים, הדרך היחידה "להגן על הקיים" היא בית משפט, עם סיכוי של 50% להפסד, ו-96% בעלי נשק שאין להם את הכסף/רצון/יכולת/כוח לקחת את העניין לביקורת שיפוטית.
- סליקאי זהב
התאפקתי שוב לא למחוק פוסטים או להזהיר חברים.
בבקשה, בבקשה אנא הקפידו על דיונים חפים מפוליטיקה ונושאים שלא קשורים.
מקווה שאחרי שהשתחרר קצת קיטור , כולנו נחזור לכללי הכתיבה.
לעצם הדיון
הפמיניסטיות התקשורת וכיו"ב עושים את המוטל עליהם עפ"י האינטרסים שלהם ואפילו אולי לפי אמונתם,
אני חוזר וטוען מזה זמן רב שנושא הרישוי והתבחינים יוסדר רק בעזרת לוביסטים שישבו על מקבלי ההחלטות
יפעילו לחץ ויהפכו את הנושא לחלק מהאאינטרסים שלהם. כך זה פועל במרבית העולם הדמוקרטי וכך זה יפעל גם פה.
אין קשר לימין שמאל מפלגה כת או סיעה.
לעצם הדיון
הפמיניסטיות התקשורת וכיו"ב עושים את המוטל עליהם עפ"י האינטרסים שלהם ואפילו אולי לפי אמונתם,
אני חוזר וטוען מזה זמן רב שנושא הרישוי והתבחינים יוסדר רק בעזרת לוביסטים שישבו על מקבלי ההחלטות
יפעילו לחץ ויהפכו את הנושא לחלק מהאאינטרסים שלהם. כך זה פועל במרבית העולם הדמוקרטי וכך זה יפעל גם פה.
- מנהל הסליק
עוד לא נולד לוביסט שעובד בחינם לצערי.
פחות -לרוב זה יותר,,
yoramhai כתב:לעצם הדיון
יפעילו לחץ ויהפכו את הנושא לחלק מהאאינטרסים שלהם.
לא יכולת לנסח את זה טוב יותר.
הן מאמינות שלא צריך להיות נשק בידי הציבור. אנחנו מאמינים שכן.
במדינה דמוקרטית אתה לא יכול לסתום את הפה לאף אחד ולמנוע ממנו להלחם על עמדותיו.
עניינים במדינה הזו מוסדרים או בעזרת לוביסטים או בעזרת לחץ תקשורתי. התקשורת לא תהייה אף פעם לצידנו
ולאוורסט...
אני חושב שצריך להפסיק להתנהג מתוך פחד ומתחת לרדאר. במשך עשרות שנים היה צמצום מסיבי בכמות הרשיונות. בעוד 10 שנים תאבד עוד 100 אלף רשיונות של תבחין משמר.
צריך לעשות תיקון לצד השני וטוב שעשו אותו עכשיו, כי ככל שהיו מחכים התיקון היה צריך להיות הרבה יותר אגרסיבי
אם רוצים להוריד את כל נושא הנשק מעל סדר היום צריך לשים אותו על השולחן ולדבר עליו בקול רם. שהציבור יבין שנשק זה לא דבר שרק מזיק אלא שיש בו גם תועלת. הציבור צריך לשמוע את זה מהמנהיגים שלו ומראשי זרועות הביטחון.
ככה מקבלים לגיטמציה. התקשורת ואירגוני הנשים יתנגדו? שיתנגדו...זו זכותם.
ולסיום...
גם אחרי שינוי התבחינים אנשים לא בדיוק צובאים על פתחן של חנויות הנשק.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
itamar כתב:yoramhai כתב:לעצם הדיון
יפעילו לחץ ויהפכו את הנושא לחלק מהאאינטרסים שלהם.
לא יכולת לנסח את זה טוב יותר.
הן מאמינות שלא צריך להיות נשק בידי הציבור. אנחנו מאמינים שכן.
במדינה דמוקרטית אתה לא יכול לסתום את הפה לאף אחד ולמנוע ממנו להלחם על עמדותיו.
עניינים במדינה הזו מוסדרים או בעזרת לוביסטים או בעזרת לחץ תקשורתי. התקשורת לא תהייה אף פעם לצידנו
ולאוורסט...
אני חושב שצריך להפסיק להתנהג מתוך פחד ומתחת לרדאר. במשך עשרות שנים היה צמצום מסיבי בכמות הרשיונות. בעוד 10 שנים תאבד עוד 100 אלף רשיונות של תבחין משמר.
צריך לעשות תיקון לצד השני וטוב שעשו אותו עכשיו, כי ככל שהיו מחכים התיקון היה צריך להיות הרבה יותר אגרסיבי
אם רוצים להוריד את כל נושא הנשק מעל סדר היום צריך לשים אותו על השולחן ולדבר עליו בקול רם. שהציבור יבין שנשק זה לא דבר שרק מזיק אלא שיש בו גם תועלת. הציבור צריך לשמוע את זה מהמנהיגים שלו ומראשי זרועות הביטחון.
ככה מקבלים לגיטמציה. התקשורת ואירגוני הנשים יתנגדו? שיתנגדו...זו זכותם.
ולסיום...
גם אחרי שינוי התבחינים אנשים לא בדיוק צובאים על פתחן של חנויות הנשק.
א.
יש רק בעיה אחת קטנה עם זה. ראשי זרועות הביטחון התנגדו ומתנגדים לכל הרחבה משמעותית של הזכאות / מספר כלי הנשק הפרטיים.
WARLORD
- סליקאי זהב
yoramhai כתב:התאפקתי שוב לא למחוק פוסטים או להזהיר חברים.
לעצם הדיון
פמיניזם היא תנועה שחרטה על דגלה שוויון זכויות לנשים.
מה הקשר בין עניין זה (בו אני תומך) לבין נושא הנשק?
WARLORD
- סליקאי זהב
ראשי כוחות הבטחון נכשלים בעבודתם פעם אחר פעם במבחן התוצאה.
הם לא מסוגלים להגן על הציבור, על 85% מאדמות המדינה אין משילות , עם הפשיעה בקרב המיעוטים הם בכלל לא מעיזים להתמודד ועם כל הטכנולוגיה, העצמה ותקציבי הענק - הם לא מצליחים להתמודד מול ארגוני טרור קקיוניים ומאפשרים להם לקבוע את כללי המשחק.
את ראשי כוחות הבטחון צריך להעיף לאלתר , אח״כ שישבו ויקשקשו. לא מחזיק מהם בשיט.
הם לא מסוגלים להגן על הציבור, על 85% מאדמות המדינה אין משילות , עם הפשיעה בקרב המיעוטים הם בכלל לא מעיזים להתמודד ועם כל הטכנולוגיה, העצמה ותקציבי הענק - הם לא מצליחים להתמודד מול ארגוני טרור קקיוניים ומאפשרים להם לקבוע את כללי המשחק.
את ראשי כוחות הבטחון צריך להעיף לאלתר , אח״כ שישבו ויקשקשו. לא מחזיק מהם בשיט.
- סליקאי טיטניום
Warlord כתב:פמיניזם היא תנועה שחרטה על דגלה שוויון זכויות לנשים.
מה הקשר בין עניין זה (בו אני תומך) לבין נושא הנשק?
הארגונים הפמניסטיים, כמו כל אירגוני הנשים, רגישים במיוחד לנושא תקיפת נשים בכלל ורצח נשים ע"י הבעל בפרט.
ומה לעשות, כאשר זה נוגע לשימוש בנשק, יותר נשים נרצחו ע"י גברים מגברים ע"י נשים.
ומפה האג'נדה שלהן ברורה והגיונית.
לדעתי כל אירגוני העצמת הנשים צריכים, במקום לתקוף את התקנות החדשות ללא מידע קונקרטי, להתחיל לעבור בית בית בישובים סמוכי גבול ולשכנע את הנשים לבקש רשיון לפי תבחין ישוב זכאי.
כי כאשר פלוגות הרדואן יהיו על הגדר, זה עלול להיות מאוחר מידי.
ולפחות לפי בה"ד 1, עדיין, דינו של קו המגע להיפרץ...
Steyr M9
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד