איך הירי הזה בפורץ חוקי??

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: איך הירי הזה בפורץ חוקי??

על ידי Neon Golden » 01 דצמבר 2018, 18:21

אם הייתי הרשויות - היית פונה למטווח שבו ביצע את החידוש האחרון ובודק את החלק התיאורטי של ההדרכה שהועבר לו. אם הייתי מדריכי הירי הייתי מתאגד כמה שיותר מהר. לא רואה שום מניעה שמדריך הירי שהעביר את ההדרכה והעביר אותה פיקנטית, לא הסביר כמה אסור מה שהבחור הזה עשה (על פי דבריו - ועל פי הנכתב בעיתון כמובן) - ועוד עלול להיות השעיר לעזאזל בסופו של יום.

אם זה לא יקרה במקרה הזה - זה יקרה במקרה הבא.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 01 דצמבר 2018, 20:56

Neon Golden כתב: אם הייתי מדריכי הירי הייתי מתאגד כמה שיותר מהר. .

מדריכי הירי צריכים להתאגד כמה שיותר מהר. מי שמעסיק אותם צריך להגן עליהם בביטוח נגד תביעות או משהו דומה.
כל עוד אין מבחן עיוני בכתב כמו בנהיגה, זה תמיד ישאר המילה של המדריך מול המילה של היורה.
גם אם המדריך עשה עבודה נפלאה יגיע המקרה שבו המשטרה והתקשורת יחפשו שעיר לעזאזל והם ימצאו.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 02 דצמבר 2018, 01:11

לא רואה איך מדריך הירי קשור... נראה לי שנסחפתם.
זה כמו שאם רכב מעורב בתאונה בגלל תקלה בבלמים נניח, יאשימו את הבוחן שהעביר אותו טסט חצי שנה קודם.
אף אחד לא יחפש את המדריך, אם כבר אז הוא צריך לקבל צל״ש כי לדברי היורה - הוא פגע באדם רץ ממרחק של 100-200 מטר בכדור בודד.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי GUSS » 02 דצמבר 2018, 07:20

ניר ל כתב:לא רואה איך מדריך הירי קשור... נראה לי שנסחפתם.
זה כמו שאם רכב מעורב בתאונה בגלל תקלה בבלמים נניח, יאשימו את הבוחן שהעביר אותו טסט חצי שנה קודם.
אף אחד לא יחפש את המדריך, אם כבר אז הוא צריך לקבל צל״ש כי לדברי היורה - הוא פגע באדם רץ ממרחק של 100-200 מטר בכדור בודד.

רעיון מעניין עם פוטנציאל לפיתוח עתידי..
ונתחיל בכך שגם מורה הנהיגה של הנהג המעורב, בכל תאונה קטלנית, יועמד לדין,,, %%$0066
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי itamar » 02 דצמבר 2018, 09:31

ניר ל כתב:לא רואה איך מדריך הירי קשור... נראה לי שנסחפתם.

תחשוב על תסריט שבו מישהו מסתבך בתקרית דומה.
כדי לגלגל מעליו את האחריות, הוא אומר בחקירה במשטרה "אבל ככה הסביר לי המדריך בחידוש הרשיון שעשיתי לפני שנה..". זה עדיין לא קרה, אבל זה בהחלט יכול לקרות.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 02 דצמבר 2018, 09:36

הוא יכול לנסות לגלגל את האחריות ושום דבר לא יעזור לו, אי ידיעת החוק אינה פותרת מעונש .
אם יש לו הוכחה חותכת (נניח אם הקליט את כל ההדרכה) אז יוכל לנסות לתבוע נזיקין מבית העסק והמדריך על רשלנות/ הטעיה או השד יודע מה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ארציאל » 02 דצמבר 2018, 10:16

מה הקשר של מדריך הירי לנושא?
מדריך ירי הוא מדריך ירי ולא משפטן, תפקידו ללמד בטיחות ותפעול נכונים של הנשק. לדברים ולפרשנות שהוא אומר על החוק יש בדיוק את אותו ערך של כל הדיוט אחר מהרחוב.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי סיורניק » 02 דצמבר 2018, 10:52

לפני המדריכים ומורי הנהיגה, אני בעד שיאשימו את חברי הכנסת שכתבו את החוק.

אם לא היה החוק, לא היה עובר על החוק... :shock:
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 02 דצמבר 2018, 11:02

ארציאל כתב:מה הקשר של מדריך הירי לנושא?
מדריך ירי הוא מדריך ירי ולא משפטן, תפקידו ללמד בטיחות ותפעול נכונים של הנשק. לדברים ולפרשנות שהוא אומר על החוק יש בדיוק את אותו ערך של כל הדיוט אחר מהרחוב.

אם כך, מדוע הוא זה שמעביר את החלק העיוני של החידוש ולא משפטן מוסמך?

יותר מזה, המשרד לבט"פ מסמיך אותו ולמעשה מאלץ אותו להעביר את החלק העיוני.

מה המשקל של הדברים שלו?
שאלה לא פשוטה בכלל. מצד אחד יש לדברים שלו משקל כמו של כל הדיוט ברחוב.
מצד שני האם אתה יכול לעבור חידוש מבלי להאזין "להגיגים" של המדריך?
ואם אין לדברים האלה שום חשיבות, מדוע זה חובה?

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 02 דצמבר 2018, 13:11

itamar כתב:
ארציאל כתב:מה הקשר של מדריך הירי לנושא?

אם כך, מדוע הוא זה שמעביר את החלק העיוני של החידוש ולא משפטן מוסמך?

יותר מזה, המשרד לבט"פ מסמיך אותו ולמעשה מאלץ אותו להעביר את החלק העיוני.

מה המשקל של הדברים שלו?
שאלה לא פשוטה בכלל. מצד אחד יש לדברים שלו משקל כמו של כל הדיוט ברחוב.
מצד שני האם אתה יכול לעבור חידוש מבלי להאזין "להגיגים" של המדריך?
ואם אין לדברים האלה שום חשיבות, מדוע זה חובה?

א.

זה חובה כמו הרבה דברים שהם "חובה". בשביל לסתום את הפה לכל מיני מתייפיפים וכדי לכסות את התחת.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GA1 » 02 דצמבר 2018, 21:49

סיורניק כתב:אני לא אוהב שאנחנו בעצמנו צולבים מראש מישהו שהגיע למצב של ירי

סיורניק כתב:...בסוף כשיגיע תורנו להשתמש בנשק להגנה עצמית דווקא קהילת נושאי הנשק תתקוף אותנו עוד לפני שיתבררו כל הפרטים.

כל מילה בסלע.

ושימו לב שזה מה שקורה לנו.
אני בעד להטיף לנשיאה אחראית (זה בחתימה שלי) ולשימוש רק כמוצא אחרון, אבל התרגלנו לומר לכל אחד מה יגידו לו ולמצוא את טעויותיו עוד לפני שהגורמים המטפלים עשו זאת.

תטיפו לפני, וסייג לחכמה שתיקה אחרי. אל תעשו את העבודה של אף אחד.

ואת כל זה אני אומר כשעל פניו באמת נשמע שטעה.

וכן, אחד שטועה יכול לעשות נזק לכולנו. אבל די לצלוב את עצמנו, ובאופן התנדבותי.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Neon Golden » 03 דצמבר 2018, 00:34

אני שומע המון את המילה הזו "טעות" בזמן האחרון. וככל שאני שומע אותה - כך היא יוצאת מהקשר. לא מעצמה חלילה. מוציאים אותה בכח מהקשרה. כאשר אדם רואה שהפורץ שפרץ לביתו בורח - הדבר האחרון שהוא יכול להגיד לעצמו זה שהוא בסכנת חיים. שהנשק הוא האמצעי האחרון שיאפשר לו להציל את חייו וכל חלופה אחרת נדונה לכשלון. ומהרגע שנשא נשקו ויצא את ביתו ונכנס לרכבו ופתח במרדף שהפך לסריקה - הוא לקח החלטה. הוא לא טעה הוא לא שקלל נתונים בצורה שגויה - הוא לקח החלטה. ולא סתם החלטה - הוא לקח את החוק לידים.

ישנן טעויות, אין ספק. ישנה רשלנות. וישנה החלטה מודעת של דפקו אותי ואני הולך לדפוק חזרה ומערכת החוקים אליה אני משתייך יכולה ללכת לחפש את עצמה. הטעות היא כאשר בשבריר שניה שנותרה לי לפני שהוצאתי כדור הערכתי שהזירה פנויה ואין בסביבת הגורם העוין חף מפשע. באותו שבריר שניה לקחתי החלטה מודעת ולא שמתי לב שהיה שם ילד. ועכשיו הילד גופה. הרשלנות היא שהכרתי את הסיכונים אבל צמצמתי אותם - שנמכתי אותם. במטווח רחובות לפני כמה שבועות היה קו יורים מלא, ועכשיו כחלק מהתרגול החדש מתרגלים עמידה מאוחרי מחסה. בזמן שהקו מלא אנשים אחד החניכים מתרגל עם אקדח ליד אחת מעמדות הירי שהוצב בה מחסה. רוב התרגול שלו היה שלושה מטר מאחורי קו היורים עם אקדח ביד. טעון? לא טעון? למי אכפת. את המדריך הרשלן זה לא עניין. בספק אם הוא בכלל ראה - ואם ראה - יש לו סיפורים מפה עד הירח למה הוא קדוש מהאפיפיור. ומכל יום שישי כזה שכולם יצאו בחיים הוא שואב את כוחו לשישי הבא - אם בשישי הזה כולם יצאו בחיים - גם בשישי הבא כולם יצאו בחיים. ושומדבר לא פוליטי. רק אלי פוליטי.

ויש את ידידנו מכפר סבא שלקח את החוק לידיים. ולי ממש לא אכפת. הכלבים נובחים והשיירה עוברת. ימי הדרכת הירי שלי עברו חלפו. לא עוד החזרה הכפויה בתשובה ואמירת הגומל בסוף כל מטווח. לא עוד המטווחים הצפופים עם 18 חניכים דחוסים שבהם אתה מתפלל שהוראות כמו אין ירי באויר, אמצעי כוונה ויכולת ביחד ולא בטור, ובעיקר שמסר מטופש כמו אצבע נכנסת לשמורת הדק רק בתמונת כוונות יחלחל למוחם של 18 איש שמרגישים שהמדינה דפקה להם את השישי (האחרון של סוף חודש החידוש) ובחדר נטול חמצן רק מתפללים שיגיע הסוף של הקשקשת ונעשה קצת שמח.

מי שמרחם על אכזרים סופו שיאכזר לרחמנים. וכאמור, כל אלו שחושבים על "טעות" ועל "כסת"ח" ועל עודף משפטיזציה, ועל הקלות ועיגולי פינות, לכם אני מאחל רק דבר אחד. שבחלום שלכם בלילה אתם נמצאים במטווח ברחובות, והבחור שמתאמן שלושה מטר מאחורי כל היורים פלט כדור, והיורה שבעמדה קדימה ימין לו נפל שדוד. וכשאתם נגשים להגיש עזרה - אתם שרואים שזה שנפל הוא בנכם יחידכם אשר אהבתם. שבחלום אחרי, הדביל שרדף אחרי הפורץ לביתו איבד את עקבותיו אבל מצא מישהו שלבוש בדיוק כמוהו - את בנכם יחידכם אשר אהבתם.
ואני מאחל לכם להתעורר ולגלות שלא היו דברים מעולם. שבנכם יחידכם אשר אהבתם ישן בחדר השני.

ומי שלרגע חושב שזה תרגיל בכתיבה ספרותית, כדאי שיסתכל סביבו - איך מדריכי ירי שהכיר ואהב נעלמים. חלילה לא מתים אבל לצערנו לא לפנסיה בכבוד. ההפרשה שלהם מהמערכת היא המס הקטן שכולנו משלמים על זה שהם חטאו והמערכת סוגרת את החריצים בקלט"ז מחדש. הם כמדריכים בסביבה סטרילית לא טעו - הם התנהלו ברשלנות. ועליהם אף אחד לא קם ולא יקום להגן. גם לא על המדריך מרחובות שפתאום יעלם.

אני לא צריך לקרוא את הפוסט הזה כדי להבין את ההדרדרות המוסרית של נושאי הנשק בארץ. הכי קל להבין את זה מהחתימות של האנשים בסליק. לאט לאט אנחנו נפרדים ממערכת החוקים האזרחית הדמוקרטית שבנינו לעצמנו ומחליפים אותה בסט עתיק יומין ופג תוקף. להאשים את החוקים, מדריכי הירי ואת הבחור בצד השני ברחוב - אותי אתם תגבו בכל מחיר ואחרי כל מעשה שאעשה. רחמו עלי האכזר. בהצלחה לכולם.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GA1 » 03 דצמבר 2018, 10:41

אני מסכים איתך, תתפלא, בייחוד בכל הקשור למקרה הספציפי הזה.

והחידוד שעשית למילה טעות (ההבחנה בין רשלנות לבין החלטה שמנוגדת לשיקול דעת נכון ולחוק) - גם הוא נכון.

הבאת את הצד השני של המשוואה.
אבל זה לא מבטל את העליהום שאנחנו נוטים לאחרונה לעשות על כל יורה, מוצדק או לחלופין, כמו במקרה הזה - לא מוצדק.

אז אני מקבל את כל מה שאמרת, ומזדהה עם מה שאמרת מהזווית של מי שאחראי על קו יורים (כבר הסתובבו לי אנשים מקו היורים עם הקנה אליי, ושאר "כמעטים" שנגמרו בנס). ומציע לכל אחד להפנים את דוגמאותיך כדי להבין שנשק זו אחריות, לרבות ואף בעיקר - בשיקול הדעת.

השאלה אם כאן המקום לדון בכל מקרה ירי אם מוצדק או לא, להלל ירי מוצדק ולהוקיע ירי לא מוצדק....
כנראה שכן...
בהצלחה לנו
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גיל7 » 19 דצמבר 2018, 21:11

Neon Golden כתב:אני שומע המון את המילה הזו "טעות" בזמן האחרון. וככל שאני שומע אותה - כך היא יוצאת מהקשר. לא מעצמה חלילה. מוציאים אותה בכח מהקשרה. כאשר אדם רואה שהפורץ שפרץ לביתו בורח - הדבר האחרון שהוא יכול להגיד לעצמו זה שהוא בסכנת חיים. שהנשק הוא האמצעי האחרון שיאפשר לו להציל את חייו וכל חלופה אחרת נדונה לכשלון. ומהרגע שנשא נשקו ויצא את ביתו ונכנס לרכבו ופתח במרדף שהפך לסריקה - הוא לקח החלטה. הוא לא טעה הוא לא שקלל נתונים בצורה שגויה - הוא לקח החלטה. ולא סתם החלטה - הוא לקח את החוק לידים.

ישנן טעויות, אין ספק. ישנה רשלנות. וישנה החלטה מודעת של דפקו אותי ואני הולך לדפוק חזרה ומערכת החוקים אליה אני משתייך יכולה ללכת לחפש את עצמה. הטעות היא כאשר בשבריר שניה שנותרה לי לפני שהוצאתי כדור הערכתי שהזירה פנויה ואין בסביבת הגורם העוין חף מפשע. באותו שבריר שניה לקחתי החלטה מודעת ולא שמתי לב שהיה שם ילד. ועכשיו הילד גופה. הרשלנות היא שהכרתי את הסיכונים אבל צמצמתי אותם - שנמכתי אותם. במטווח רחובות לפני כמה שבועות היה קו יורים מלא, ועכשיו כחלק מהתרגול החדש מתרגלים עמידה מאוחרי מחסה. בזמן שהקו מלא אנשים אחד החניכים מתרגל עם אקדח ליד אחת מעמדות הירי שהוצב בה מחסה. רוב התרגול שלו היה שלושה מטר מאחורי קו היורים עם אקדח ביד. טעון? לא טעון? למי אכפת. את המדריך הרשלן זה לא עניין. בספק אם הוא בכלל ראה - ואם ראה - יש לו סיפורים מפה עד הירח למה הוא קדוש מהאפיפיור. ומכל יום שישי כזה שכולם יצאו בחיים הוא שואב את כוחו לשישי הבא - אם בשישי הזה כולם יצאו בחיים - גם בשישי הבא כולם יצאו בחיים. ושומדבר לא פוליטי. רק אלי פוליטי.

ויש את ידידנו מכפר סבא שלקח את החוק לידיים. ולי ממש לא אכפת. הכלבים נובחים והשיירה עוברת. ימי הדרכת הירי שלי עברו חלפו. לא עוד החזרה הכפויה בתשובה ואמירת הגומל בסוף כל מטווח. לא עוד המטווחים הצפופים עם 18 חניכים דחוסים שבהם אתה מתפלל שהוראות כמו אין ירי באויר, אמצעי כוונה ויכולת ביחד ולא בטור, ובעיקר שמסר מטופש כמו אצבע נכנסת לשמורת הדק רק בתמונת כוונות יחלחל למוחם של 18 איש שמרגישים שהמדינה דפקה להם את השישי (האחרון של סוף חודש החידוש) ובחדר נטול חמצן רק מתפללים שיגיע הסוף של הקשקשת ונעשה קצת שמח.

מי שמרחם על אכזרים סופו שיאכזר לרחמנים. וכאמור, כל אלו שחושבים על "טעות" ועל "כסת"ח" ועל עודף משפטיזציה, ועל הקלות ועיגולי פינות, לכם אני מאחל רק דבר אחד. שבחלום שלכם בלילה אתם נמצאים במטווח ברחובות, והבחור שמתאמן שלושה מטר מאחורי כל היורים פלט כדור, והיורה שבעמדה קדימה ימין לו נפל שדוד. וכשאתם נגשים להגיש עזרה - אתם שרואים שזה שנפל הוא בנכם יחידכם אשר אהבתם. שבחלום אחרי, הדביל שרדף אחרי הפורץ לביתו איבד את עקבותיו אבל מצא מישהו שלבוש בדיוק כמוהו - את בנכם יחידכם אשר אהבתם.
ואני מאחל לכם להתעורר ולגלות שלא היו דברים מעולם. שבנכם יחידכם אשר אהבתם ישן בחדר השני.

ומי שלרגע חושב שזה תרגיל בכתיבה ספרותית, כדאי שיסתכל סביבו - איך מדריכי ירי שהכיר ואהב נעלמים. חלילה לא מתים אבל לצערנו לא לפנסיה בכבוד. ההפרשה שלהם מהמערכת היא המס הקטן שכולנו משלמים על זה שהם חטאו והמערכת סוגרת את החריצים בקלט"ז מחדש. הם כמדריכים בסביבה סטרילית לא טעו - הם התנהלו ברשלנות. ועליהם אף אחד לא קם ולא יקום להגן. גם לא על המדריך מרחובות שפתאום יעלם.

אני לא צריך לקרוא את הפוסט הזה כדי להבין את ההדרדרות המוסרית של נושאי הנשק בארץ. הכי קל להבין את זה מהחתימות של האנשים בסליק. לאט לאט אנחנו נפרדים ממערכת החוקים האזרחית הדמוקרטית שבנינו לעצמנו ומחליפים אותה בסט עתיק יומין ופג תוקף. להאשים את החוקים, מדריכי הירי ואת הבחור בצד השני ברחוב - אותי אתם תגבו בכל מחיר ואחרי כל מעשה שאעשה. רחמו עלי האכזר. בהצלחה לכולם.

הלכת רחוק אחי.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Boltik » 19 דצמבר 2018, 23:46

והזוכה בקטגוריה "התגובה המנומקת" לשנת 2018... :lol:
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד