IDPA או חמוש מאומן

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: IDPA או חמוש מאומן

על ידי Itaibd » 09 דצמבר 2018, 19:42

תברר איפה יש אימונים שמתאימים לך מבחינת הזמן. Idpa מתאמנים באשדוד ובגניגר בעיקר. חמוש מאומן מפרסמים הדרכות באתר שלהם.
תוכל להתנסות בשניהם.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי גלעד יסעור » 09 דצמבר 2018, 19:57

ממליץ בחום על idpa,אופציה נוספת תהיה מועדון ירי מעשי שמתאמן באופן סדיר.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי iggykh » 09 דצמבר 2018, 20:37

תלוי ברמה הנוכחית שלך.
אם לא התאמנת באופן תדיר, הייתי מתחיל בחמוש מאומן.
העברת הבסיס של אבישי פשוט מעולה.
הייתי גם באימוני בסיס של idpa והעדפתי את חמוש מאומן.
HK P30SK
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי JohnWick » 09 דצמבר 2018, 22:32

כצנף בדימוס שלא התאמן באקדח במסגרת בטחונית, והוציא רישיון לעת זקנה, היה לי חשוב לדעת לתפעל אקדח לפחות בסטנדרטים שלמדתי עם נשק צבאי (וכמובן שגם כאן יש ויש). ניסיתי מסגרת או שתיים, ובלי מסגרת, ומצאתי ש-IDPA היא המסגרת הכי מקצועית, הכי שפויה והכי כלכלית בשוק כרגע. אימונים מורכבים יחסית, עם דגש על בטיחות ומקצועיות. מבחינתי אין שאלה ש-IDPA זו המסגרת הטובה עבורי, ועבור יורים חובבים שרוצים ללמוד כישורים בסיסיים ולהשתפר.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי 23933 » 10 דצמבר 2018, 00:10

iggykh כתב:העברת הבסיס של אבישי פשוט מעולה.
הייתי גם באימוני בסיס של idpa והעדפתי את חמוש מאומן.

אתה יכול בבקשה לפרט את הסיבות שבגינן אתה מעדיף לעשות את אימוני הבסיס בחמוש מאומן ?
הלא באמוני הבסיס של IDPA במשך כ-4 שעות אתה לומד יותר מצבי תפעול של האקדח
ואם הסיבה היא אבישי , שוב מה מייחד אותו משאר המדריכים הטובים
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 10 דצמבר 2018, 00:23

לא תנסה לא תדע ...
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי asherme » 10 דצמבר 2018, 09:58

המהפכה שחוללו מייסדי IDPA ישראל לפני שנתיים ושמונה חודשים באימון מחזיקי כ"י פרטיים בארץ - הביאה לשגשוג בתחום.
"חמוש מאומן" אינה "המסגרת" (במירכאות היות ולא מדובר בתאגיד) היחידה ששגשגה בעקבות המהפכה.
מדריכים עצמאיים והמטווחים עצמם החלו בשיווק אימונים במחירים הוגנים - דבר שלא היה בנמצא טרום המהפכה.
כל המסגרות ראויות, טובות ומבורכות - כולן מקדמות את המטרה המשותפת - שיפור רמת הירי של מחזיקי כ"י הפרטיים.
על הייחוד של IDPA ישראל - כעמותה רשומה שהיא מלכ"ר כבר עמדו קודמי המכובדים כאן (שקיפות ניהולית, מחירי אימונים ותחמושת, זמינות אימונים קבועה, יחס מדריך-מפקח/יורה ועוד).
אני אתמקד, בקליפת אגוז, בפן המקצועי - תכני אימון בסיס של IDPA ישראל -
הכנה לאימון -
האימון שאורכו 4.5 שעות מתחיל בהכרות היורים ובדיקת הציוד שלהם. ללא דרמות מיוחדות ובנימוס מורחקים כל הנרתיקים הגמישים (קורדורה) למיניהם - סכנה של ממש ! לאחר מכן מועברות הוראות בטיחות מפורטות לאימון "יבש" (במסגרתן מרחיבים על נשיאת נשק בכלל והתנהלות כאדם פרטי בבית, במשרד, במרחב הציבורי).
אימון "יבש" -
מבוצע עם תותבים ואורכו כשעה. מתחילים מהבסיס של עקרונות הירי הנכון - עמידה אחיזה ומסיימים בהחלפת מחסניות ותפעול מעצורים.
אימון "רטוב" -
מתחילים,שוב, בהוראות בטיחות לאימון "רטוב" הכוללות דגשים להתנהלות אזרח חמוש (לא בכדי הדגש - אנחנו אזרחים חמושים - לא "אנשי בטחון", לא "לוחמים", לא "מכפילי כח בטחון" ועוד כל מיני הגדרות בעייתיות).
במהלך האימון הרטוב אנחנו מבצעים כעשרה תרגילים שונים (פעמיים כל אחד - סה"כ 20 תרגילים) החל מהבסיס - ירי איטי ומדוייק מטווח קרוב (5-6 מ') וכלה בירי מטווח בינוני (10 -12 מ') הכולל: מעבר בין מטרות (אנכי/ אופקי), החלפת מחסניות, תפעול מעצורים, ירי ביד אחת (חזקה), ירי מהיר, ירי מהסלקה ועוד.
סיכום האימון -
מקיימים שיחה פתוחה וחברית להפקת לקחים מהאימון, הערות לשיפור, שאלות באם ישנן ונפרדים בחיוך עד לפעם הבאה ...
הכל במחיר הזול בארץ - בזכות אותם 13 מדריכי ירי (ועוד מספר מפקחי מטווח) - הפועלים כולם בהתנדבות מלאה ומתוך תחושת שליחות ואהבת התחום !
נתראה באימון !!!
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
http://www.idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 10 דצמבר 2018, 14:53

אני עדיין לא מבין למה צריך לבחור בין האפשרויות.
את פות״ש לא צריך לשכנע, לדבריו הוא מתאמן עם IDPA כשנתיים, לא הבנתי את מטרת הפוסט כנראה.
IDPA זה אחלה, אין תלונות או ביקורות רעות על היוזמה הזו, לדעתי כל המוסיף גורע.
האם יש מניעה להיות חבר ב IDPA ולגשת לאימון במסגרת אחרת ? האם יש איזו שבועת נאמנות שצריך לקיים ?

אימון ירי הוא לא עניין חד פעמי, זה משהו שככל שחוזרים עליו משתפרים וגם כדי לשמר מצב חייבים להתמיד באימונים - כמו כושר גופני. מי שיש לו אפשרות רק ירוויח מלעבור דרך מה שיותר מדריכים ולקחת מהם מה שעובד הכי טוב עבורו.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי עדקרן » 10 דצמבר 2018, 17:10

ניר ל כתב:אני עדיין לא מבין למה צריך לבחור בין האפשרויות.
את פות״ש לא צריך לשכנע, לדבריו הוא מתאמן עם IDPA כשנתיים, לא הבנתי את מטרת הפוסט כנראה.
IDPA זה אחלה, אין תלונות או ביקורות רעות על היוזמה הזו, לדעתי כל המוסיף גורע.
האם יש מניעה להיות חבר ב IDPA ולגשת לאימון במסגרת אחרת ? האם יש איזו שבועת נאמנות שצריך לקיים ?
.

אנחנו משביעים את כולם על גלוק 34 ומשורה משחרר רק המוות :lol:

וברצינות - אין שום מניעה, IDPA זה לא דת. ולכל אדם יש את הבחירה איפה להתאמן ומה טוב בעיניו.
IDPA Safety Officer
עורך האתר http://www.idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Gunslinger » 10 דצמבר 2018, 22:13

הייתי באימון בסיס של אבישי וגם באימון יד אחת מדריך מעולה עזר לי המון
רוצה לעשות גם אימון בסיס של idea.
כרגע קצת חוזר לאימון של המדריך נור הייתי במטווח במטווחי הצפון לא מרוצה מהפגיעות
גם יותר נוח לי כרגע המטווח הסגור יכול ללכת אחרי העבודה ברחו לי קצת בהתחלה אחרי הכוונה היה הרבה יותר טוב. חבל שלא יכול להראות תמונה
צילמתי
עדיין עם הכוונות פלסטיק של ה19 דור 5
מתכנן להחליף לא כלכך יודע למה
היתה כוונה לקנות את ה idot היתה קבוצת רכישה שהתבטלה.
אשמח להמלצות על כוונות ?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 11 דצמבר 2018, 09:25

תפריד בין עניין החלפת הכוונות לזה שאתה לא פוגע מספיק טוב בתחילת אימון.

הכוונות המקוריות של הגלוק הן ברורות ונוחות לטעמי, הבעיה איתן שהן עלולות לזוז או לנשור ביתר קלות לעומת כוונות ברזל.
כמו שכתבתי, אין תחליף לאימונים. גם אם עברת אימון מאד אינטנסיבי, כעבור זמן קצר יחסית היכולת פוחתת.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי spy » 11 דצמבר 2018, 10:05

לא מזמן כבר הייתה לי התכתבות עם אדם שהמדריך [שמכר לו כוונת חדשה] הזהז לו את הכוונת בשביל לתקן פגיעות בצד *והסביר שהסטיה בגלל התחמושת*.
בסוף הסתבר שהבחור פשוט מוצלב והמדריך לא זיהה זאת. אז... לא כל המדריכים באמת משקיעים בקהל המתאמנים שלהם ולעיתים אף מנצלים את האימונים לקידום מכירות של שדרוגים ואביזרים.

אם אתה לא פוגע - יש לך בעיה של ירי ולא של כוונה (כמובן בתנאי שהכוונת שלך תקינה ויושבת במרכז הצינה).
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Gunslinger » 11 דצמבר 2018, 12:13

ברור שהבעיה אצלי כשהוא לקח את הגלוק ירה חמישייה. ישר באמצע
אחרי הסבר היה הרבה יותר טוב.

היה חור יפה במטרה בצד שמאל של הרבה כדורים אבל עדין חלק ברחו למעלה ולמטה
עדיין מחפש כוונת מומלצת הכוונה לדגם
כי יש המון חברות והמון דגמים.
ביב אופטי טריטיום ועדיין לא יודע מה ההבדלים
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי asherme » 11 דצמבר 2018, 13:42

שלום לכולם,
ניר ל. -
בשורה הרביעית לתגובתי שלעיל תמצא מילות שבח על כל העוסקים בתחום האימון של מחזיקי כ"י פרטיים בארץ, כך שלא ברור לי מהיכן הבנת כי קיימת "מניעה" או "חובת נאמנות" ל-IDPA ישראל דווקא. מה אימון בסיס של IDPA ישראל מציע הצגתי בקצרה - בטוחני שאנשים ידעו לבחור את המתאים להם ביותר...
Gunslinger -
להחלפת כוונות המפעל של גלוק יש מקום אך לא מהסיבה "שלא פוגעים טוב". תחפש ביוטיוב סרטונים של Hickok 45 גורו הנשק מקנטקי טנסי ארה"ב ותראה שם איך הוא פוגע בפלייט מתכת ממרחק של 80 יארד (70 מ') עם גלוק 19/26/43 וכוונות מהמפעל...
אני מזמין אותך לאימון בסיס של IDPA ישראל (28.12.2018) - שם יוצמד אליך מדריך ירי ותתפלא איך הפגיעות שלך ישתפרו לאין שיעור...
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
http://www.idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי GUSS » 11 דצמבר 2018, 13:47

Gunslinger כתב:הייתי באימון בסיס של אבישי וגם באימון יד אחת מדריך מעולה עזר לי המון
רוצה לעשות גם אימון בסיס של idea.
כרגע קצת חוזר לאימון של המדריך נור הייתי במטווח במטווחי הצפון לא מרוצה מהפגיעות
גם יותר נוח לי כרגע המטווח הסגור יכול ללכת אחרי העבודה ברחו לי קצת בהתחלה אחרי הכוונה היה הרבה יותר טוב. חבל שלא יכול להראות תמונה
צילמתי
עדיין עם הכוונות פלסטיק של ה19 דור 5
מתכנן להחליף לא כלכך יודע למה
היתה כוונה לקנות את ה idot היתה קבוצת רכישה שהתבטלה.
אשמח להמלצות על כוונות ?

========
עבודת הדק...
מקבצים ניתן לקבל גם ללא כוונות כלל..
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד